İlk Adım Ayakkabısı

papaatya

Allah'a emanet
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
269
0
96
İstanbul
Arkadaslar eksik bakmadiysam bu konuya deginilmemisti. Adimlarimiz basladi artik; simdi ortopedik ayakkabi mi yoksa yumusak ve rahat bir ayskkabi mi? Son yillarda artik doktorlar yumusak ve rahat ayakkabilari oneriyorlarmis. Hic doktoruyla konusan yada ayakkabi alan oldu mu? Birde marka onerileri? boshayallersmile

:))) valla benim doktorum hiçbirey söylemedi. Ben eğer kendim ona ayırdığım alanda yürütüyorsam gayetten yalın ayak yürütüyorum, ama yürütece koyduğumda ayakkabı giydiriyorum muhakkak. Görmediğim bişeey olur basar üstüne diye. Ayakkabılarım ne ortopedik ne de tam ayakkabı kisvesinde bildiğiniz kumaşımsı ayakkabılar. Tek hatırladığım doktorumun lastik ve kösele tabanlı ayakkabı giydirmeyin uyarısıydı. O da ilk muayenede söylenmişti. Deri tabanlı çoraplar oluyor isterseniz onlardan deneyin derim ben.

Zaten ben 2-3 aydir o deri tabanli coraplari kullaniyorum da artik ayakkabiya gecmek laxim hem alismasi icinde acaba hangi markalar iyi diye merak ettim

Ortopedik ayakkabı ayağa şekil verir anatomik ayakkabı ayağın şeklini alır.

Ortopedik ayakkabı ayakta gelişim sorunu varsa doktor kontrolünde kullanılmalı,onun dışında ayakkabının anatomik olması yeterli.

Bebeğiniz kaç aylık?

ayakkabiyi ikiye katladiginda cok kolay katlanmali ve hafif olmali ,ozellikle ayak parmaklarinin gelecegi kisim kolay bukulmeli,alti kaymayan turleri sec,dar olmasindansa birazcik genis olursa daha rahat hareket eder. doktorumuzun soyledikleri :)

Tabanın da deri olması en sağlıklısı çorap gibi esnek olmalı,altında kösele ve benzeri malzeme olmamalı bu aylardaki bebek ayakkabılarında.

Kifidis ve camper mağazalarını tavsiye ederim.Fiyatlar yüksek gelebilir biraz ama kaliteli ve sağlıklı ayakkabılar giydirmek istiyorsanız pişman olmazsınız.
Her iki markanında istanbulda mağazaları var internet sitelerinden bulundukları yere bakabilirsiniz.

Anatomik hepimizin tercih edeceği rahhat ayakkabılardır.
Ortopedik ayakkabı yukarıda da söylediğim gibi ayakta gelişim bozukluğu ya da başka bir problem varsa doktor kontrolünde özel üretim olarak yapılır.(ayak ölçülür,prova edilir)
Seri üretimi yoktur Halk arasında yanlış bilinir, bir çok markanın ayakkabılarında ayak boşluğunu dolduran sünger kısımlarının olması ortopedik olduğu inancını doğurur ama değildir !!!

Küçük bir tavsiye daha :)) ayakkabı giydirmeye başladığınızda çocuğunuza kesinlikle convers giydirmemenizi tavsiye ederim Bunu da 20 yıl boyunca bir kişi üzerinde yapılan araştırmaya istinaden söylüyorum
Ayrıca ayakkabının güzelliğinden önce sağlıklı olup olmadığını araştırmalısınız :)) opuyorumnanaktan

ben yürümeye baslayınca ancak ayakabı alıcam önceden ayaga kalkarsada ilk adımlarında'da ben sadece altı kaymaz corap giydircem. Onlarıda ben Sterntaler aldım. Cok güzel kaymaz bir tabanları var yazın icin incelerinden aldım kısın icin daha ablamizdan kalınları var.
Ben büyük kızıma 14 aylıkken aldım ilk ayakabısını onuda Pappa aldım. Ayak bilegini destekleyici ve sarmalı, komple deri olmasına önem veriyordum ben. Ve her zaman cocugu yanımda götürdüm ve orda denetip yürüttüp ayayabı seciyordum.

Kızıma cok uzun yıllar Pappa aldım ve Deichmannda Elefanten ayakabi var o markayı da cok severim. O markada mesela S,M,L da var. Bebegin ayakının genisliginede önem vererek dogru ayakabı secmeye imkan oluyor.

canım ben de 7,5 aylıkken paqpa aldım..çok sert geldi..mümkün değil kabul etmedi..hiç giydiremedim..

dr a sordum..yürümeye başladığında ise nike marka aldım..çok rahat ttı..ve severek giydi...

fikir olur belki

ben de paqpa kullandım bir yaşından sonra.fiyatı 69 liraydı çok rahat etti yürürken.şimdi yine alıcam galiba.başka ayakkabılar denedim önleri biraz farklı.takılıp tökezleniyor.kesinlikle deneterek alın

Arkadaslar eksik bakmadiysam bu konuya deginilmemisti. Adimlarimiz basladi artik; simdi ortopedik ayakkabi mi yoksa yumusak ve rahat bir ayskkabi mi? Son yillarda artik doktorlar yumusak ve rahat ayakkabilari oneriyorlarmis. Hic doktoruyla konusan yada ayakkabi alan oldu mu? Birde marka onerileri? boshayallersmile

arkadaşım benim oğlumda 7.5 aylık ilk adım ayakkabısı baktım ben polariste baktım 55tl nike ve adidasta 65 tl hem yumuşak hemde katlanabilior çok güzel ayakkabılar

ben yaklaşık 2 aydır ortapedik ayakkabı giydiriyorum.orümcekte falan ayağı, bileği falan bükülmesin diye.
ayakkabının tabanı çok yumuşak eline alınca ikiye katlayabiliyosun.bileği bükülmesin diye bileği kavrayan bir bant kısmı var.ben çok memnunum

ben de bunu aldım cok beğenerek aldım 55 tl sanırım sedece addalara giderken giydirecem çünkü yere basmak istiyor artık.evde ayakkabısız yürütüyrum zaten..

polaris1yenimodablogspo.jpg

bizim doktorumuz da emre' nin doktoruyla aynı şeyi söyledi, çıplak ayakla basmalıymış. sonrası için paqpa düşünüyorum ama çok da fikir sahibi değilim aslında. CADIARZU

valla bn suanda hedıye gelenler var bıtanesini gıydırıyom ama bantlarını cözuyo ayakta durmuyoki:) genelde cıplakız :) dr da cıplak demıs ısabet olmus ozaman:)

Back
X