• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilişkimin önündeki engel

Bence çok çok yakının dışında kimseye sevgiliyle ilgili dert anlatılmamalı. Ben artık böyle düşünüyorum bazı tecrübelerimden dolayı.

Benim.de sizin gibi sorunu olunca bana dertlenen bir arkadasim vardı
Adam aramiyor ilgisiz diye dert yanıyordu hep sikayet modundaydi
Hatta evlenince sorun yasayinca da sana gelirim diyordu ben "orada dur bakalım" demiştim. Evlenene kadar sorun sorun sorun, ayril deyince seviyorum ayrilamam, evlenince de kocam da kocam sonra kötü ben oldum. Nişanında hep yanındaydım düğününde akrabalari beni kuzeni sandilar :)
Evlendikten sonra kocasi yüzünden yolları ayirdik çünkü adam bana bile karisiyordu sen kimsin deyince kizla gorusmemi de istemiyordu.
Yani dertlesiyorsaniz arkadaslariniz da sizin icin üzülüyordur. Tabii ki saygi duyulmali, baristiysaniz da bunu paylaşın ama olumsuzluklari paylaşmayın. Kendi icinizde çözün.
Oldu da ayrıldınız yanınızda yine o arkadaslar olacak o yüzden onları da kirmayin. Nişana gelmezlerse bu da onlarin ayıbı

Benim.de sizin gibi sorunu olunca bana dertlenen bir arkadasim vardı
Adam aramiyor ilgisiz diye dert yanıyordu hep sikayet modundaydi
Hatta evlenince sorun yasayinca da sana gelirim diyordu ben "orada dur bakalım" demiştim. Evlenene kadar sorun sorun sorun, ayril deyince seviyorum ayrilamam, evlenince de kocam da kocam sonra kötü ben oldum. Nişanında hep yanındaydım düğününde akrabalari beni kuzeni sandilar :)
Evlendikten sonra kocasi yüzünden yolları ayirdik çünkü adam bana bile karisiyordu sen kimsin deyince kizla gorusmemi de istemiyordu.
Yani dertlesiyorsaniz arkadaslariniz da sizin icin üzülüyordur. Tabii ki saygi duyulmali, baristiysaniz da bunu paylaşın ama olumsuzluklari paylaşmayın. Kendi icinizde çözün.
Oldu da ayrıldınız yanınızda yine o arkadaslar olacak o yüzden onları da kirmayin. Nişana gelmezlerse bu da onlarin ayıbı
haklısınız. dediğim gibi anlatmam hataydı. sizin o arkadaşınız size karşı ayıp etmiş. sevgili konusunda da arkadaş konusunda da bir sınır olmalı bence. sevgili veya eş arkadaş ilişkilerimize karışmamayı en fazla yorum yapması gerektiğini bilmeli; arkadaşta sevgili konusunda karşı tarafın kararlarına saygı duymayı öğrenmeli bence. bu denge sağlanamayınca böyle problemler çıkıyor işte.. :işsiz:

Valla benim de kavga edip ayrılınca kötü enerjisini atmak için sevgilisinden/kocasindan yakinan, benim de enerjimi sömüren, sonra barişip unutup 'ay biz iki aşk bocegiyiz' diye gezen arkadaşlarım var. Onlar unutsa ben unutmam, uygun yerde gereken yorumumu yaparım.
Eğer olumsuz yorum istemiyorsan kavgalarını da anlatmayacaksın. Ki bu çok zor. İnsan anlatmak istiyor.
KK'da bile iki kavgani anlat , üçüncü gün 'cok iyi anlasiyrouz ama' diye konu aç hemen çarşaf çarşaf yazarız 'iyi dediğin adam sana böyle böyle demişti' diye :)) böyle yani bu işler.
Benim en yakın arkadasim da sevgilimi hiç sevmez.
3 yilda üç kere ayrıldım, aylar sonra tekrar başladım çünkü. Biliyor çocuğun tüm hırtlıklarini. Ben unutsam kankam olarak o unutmuyor:) ne zaman konuşmamaya karar versem 'daim olur insallah' diye dua eder. Ne zaman yapacağım hediye / supriz vs için ona danışsam 'amaaan ona çok bile' der:halay::halay:
Ben takilmiyorum ama ya, dediği çoğu şeyde haklı olduğunu biliyorum. Yani onca şeye rağmen hala beni dinlemesi bile bir lütuf bence:)
Sonuçta hiç anlatmasam üzüldüğüm konuları arkadaşım böyle yargılayıcı olmayacaktı. Ama anlatmaya anlatmaya içimde kalacaktı, catlayacaktim :) bence böylesi daha iyi

Ben bir ilişkideki sorunlarında, yaşanan mutlu anlarında 3. kişilere anlatılması taraftarı değilim. Artık insanlar öyle olmuş ki, bazen bakıyorsunuz yakınım dediklerinizi taniyamiyorsunuz. Mutsuz olursunuz mutsuzlugunuzla mutlu bile olurlar

Sizin hayatınız kimseyi ilgilendirmez. Kendinizden başta ödün vermişsiniz. Bundan sonra ilişkinizle ilgili hiç bir şey anlatmayın. Karışmalarına izin vermeyin. Ortamlarda açılırsa ciddi şekilde uyarın bidaha açmalarina izin vermeyin.

bu arkadaşlarımın hepsinin ortak özelliği ilişkilerinin olmaması. bir alakası var mı bilmiyorum ama..
dinlememeye çalışıyorum ama biraz fazla moral bozucu bir durum benim için. resmen imreniyorum sevgilisiyle arkadaşlarının arasının iyi olduğu kişilere, çiftlere.. bunu nasıl başarıyorlar bilmiyorum. hata bende sanırım. ilk baştan hiçbir şeyi anlatmamalıydım.
İşte dediğim gibi. Hiçbirinin ilişkisi yok bol keseden sallamak kolay geliyor. Onları bir de ilişki yapınca gör nasıl sevgililerinin ağzına bakıyorlar. Türlü hakarete katlanıp “ama beni seviyor” diyorlar. Araları iyi olmayıversin boşver. İlerde evlenirseniz falan zaten herkes kendi evinde barkında oluyor öyle toplu oturma kalkma çok olmuyor. Ki o zamana kadar çevre değişikliği,yeni insanlar vs. Çok da mühim olmaz şuan laf eden kişiler. Bir de tavsiyem arkadaşlarınızın söylediği kırıcı lafları sinir anında falan sevgilinize yansıtmayın ya da ağzınızdan kaçırmayın. İlişki bir daha düzelmemek üzere yara alabilir.

hepinize merhaba öncelikle :KK200:
uzun bir zamandır bir sorunum olduğunda bu siteyi uzaktan da olsa takip etmeye çalıştım ve zaman zaman problemimi çözmeme destek oldu diyebilirim. benim sorunum arkadaşlarım ve sizlere danışmaya karar verdim..
bir süredir hayatımda biri var ve çoğu ilişkide olduğu gibi bizde de tartışmalar, sorunlar oldu ve bu sorunlar yüzünden ayrıldığımız bir dönem oldu. sonrasında ise iki olgun insan gibi uzlaşarak hallettik ve barıştık, şuanda da her şey iyi görünüyor.
bu benim ilk uzun ilişkim olduğu için nelere yol açacağını tahmin etmediğim için, sevgilimle bir problem yaşadığım zaman veya kendimi haksızlığa uğramış hissettiğimde arkadaşlarıma anlattım. özeleştiri yapayım; kednimi tutamayan bir tipim..
şuanda da herşey yolunda olmasına rağmen arkadaşlarım benimle her konuştuklarında beni demoralize edip "neden onunla barıştın, s*lak mısın sen, seni haketmiyor, erkeklere güven olmaz, kesinlikle ayrılmalısınız" tarzında yorumlar yapıp duruyolar. kendilerince haklı oldukları sebepler vardır illaki ama sonuç olarak benim ilişkim ve mutlu olmama rağmen kötü kötü yorumlar yapmaları beni çok üzüyor. artık öyle bir raddeye geldi ki barıştığımızı söylemeye çekiniyorum resmen sizce bu konuda yapılabilecek bir şey var mı? eskiden çok saygılılardı ve onlara bu yüzü veren kişi ben olduğum için çok pişmanım ama dediğim gibi tamamen tecrübesizliğime denk geldi. aranızda böyle problemler yaşayıp aşan kişilerin olduğunu varsayarak sizden tavsiye bekliyorum. bu durumdan çok sıkıldım ve sizce bunu nasıl çözebilirim? ileride nişanım düğünüm olsa hiçbiri gelmek istemeyecek gibi hissediyorum artık resmen...
kol kırılır yen içinde kalır diye boşuna dememişler. Siz arkadaşlarınıza anlatırsınız. Onlar gider başkalarına anlatır. En ufak bir olayda başınıza kalkarlar. Kimsenin ağzına laf vermeyin.

Back