İlişkide sürekli geçmişe takılma

Miraces

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2023
357
14
18
24
Arkadaşlar 3 yıllık ilişkim var bazen durup dururken onun geçmişini daha doğrusu eski sevgililerini ya da ne bileyim benden önce acaba takıldıgı kisileri kendimle kıyaslamalar yada durup dururken eski sevgilisi ya da konuştuğu kisiler vs aklıma geliyor tabiki normal değil benimde oldu ondan öncesi oldu ve bunu yadırgamaya veya takılmaya hakkım yok biliyorum
Bana karsı hatası olan bir erkek değil ama ben kendi kafamda kuruyorum bazen sorun çıkıyor eskiden olan biseyi gündeme getiriyorum biliyorum yanlış ama nasıl engel olabilirim

Arkadaşlar 3 yıllık ilişkim var bazen durup dururken onun geçmişini daha doğrusu eski sevgililerini ya da ne bileyim benden önce acaba takıldıgı kisileri kendimle kıyaslamalar yada durup dururken eski sevgilisi ya da konuştuğu kisiler vs aklıma geliyor tabiki normal değil benimde oldu ondan öncesi oldu ve bunu yadırgamaya veya takılmaya hakkım yok biliyorum
Bana karsı hatası olan bir erkek değil ama ben kendi kafamda kuruyorum bazen sorun çıkıyor eskiden olan biseyi gündeme getiriyorum biliyorum yanlış ama nasıl engel olabilirim
Aklına gelip tartışma çıkaracağın an sus içinden derin bir nefes al ve ona kadar sayarak "senden önceydi artık sen varsın" de ve konuyu değiştir.

Yardım alın madem.

3 sene önceki sevgilisinin ismini adam kendi bile unutmuştur.

Diğerleri eskide kaldıysa, şimdi siz varsanız.. Hem de üç yıldır siz varsanız, demek oluyor ki onun için en iyisi sizsiniz. Kıyaslama yapmanızı gerektirecek zerre kadar bir durum yok ortada. Anladığım kadarıyla adamın bu konuyla ilgili yanlış bir hareketi de yok. Biraz özsevginizi yükseltmeye yönelik hareket edin daha iyi hissedersiniz, zihniniz biraz ferahlar..

Aranızda epey yaş farkı varmış. Siz 2000 lisiniz, ve sizden 12-13 yaş büyükmüş. Siz giderken o dönmüş bile. Tabi ki sizin yaşadıklarınız onunki gibi olmaz. İçinizde bunu aşamıyor olabilirsiniz.

Son zamanlarda böyle oldu aslında ona daha çok bağlandığımı farkettiğim anda oldu :KK43:
Bi kendi içinize çekilip sebebini tespit edin. Kaybetme korkusu mu bağlanma korkusu mu. Sonra da açıkça konuşun hissettiklerinizi ve size hassasiyetlerinize göre davranmasını isteyin. Yoksa böyle böyle karşı tarafın da sabrını taşırırsınız

Siz eski sevgilileri ile ne yaşadigini nerden biliyorsunuzda bu kadar takiliyorsunuz?Kendisimi anlatdi naptiklarini?
Madem adam size karşı iyi neden aranizi bozuyorsunuz?Boyle irerleyemezsiniz adaminda aklini bulandiracaksiniz.Sonra agzindan onlarla ilgili bir soz çikar o sizi kiyaslar yıkılırsınız.

Aranızda epey yaş farkı varmış. Siz 2000 lisiniz, ve sizden 12-13 yaş büyükmüş. Siz giderken o dönmüş bile. Tabi ki sizin yaşadıklarınız onunki gibi olmaz. İçinizde bunu aşamıyor olabilirsiniz.
Çok doğru sanırım zaten ciddi ilişkkisi olmamış genelikle takılma olmuş

Siz eski sevgilileri ile ne yaşadigini nerden biliyorsunuzda bu kadar takiliyorsunuz?Kendisimi anlatdi naptiklarini?
Madem adam size karşı iyi neden aranizi bozuyorsunuz?Boyle irerleyemezsiniz adaminda aklini bulandiracaksiniz.Sonra agzindan onlarla ilgili bir soz çikar o sizi kiyaslar yıkılırsınız.
Evet doğru söylüyorsunuz hiç takmamam lazım kaldı ki zaten ben ona göre fazlayım ama ona rağmen bu sekılde dusunuyorum

Hayır genelikle anlatmaz tabiki laf arasında veya bilmemi gerektircek dıurumları ki genellikle takılma yaşamış zamanında

Bilmiyorum kendimle alakalı sorun olabilir🥺

Çok genç yaşta ciddi ilişkiye başladığınız için duygularınız değişiyor doğal olarak. Kendinizden emin olmadan ciddi bir adım atmamanız sizin yararınıza olacaktır. Çünkü bir tarafın yaşı çok gençken başlayan ilişkilerin büyük çoğunluğu duygular ve beklentiler değiştiği için bitiyor.

Aynısını yapıyordum ilişkim bitme noktasına gelmişti psikologa gitmeye başladım şu an gayet iyiyiz ne telefonuna bakıyorum ne eski muhabbetleri açıyorum kurtardım ilişkimi ve şu an nişanlıyım

Back
X