İlişkide mutlu olmanın yolu herşeye tamam demekten itaatkar olmaktan mı geçiyor

gelecekvizyon

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2017
625
728
23
Kızlar merhaba, son zamanlarda sevgilim herşeye çok fazla itiraz ettiğimden muhalefet olduğumdan dem vuruyor. Biraz tamam demeyi öğrenmeliymişim. Onun dediğini dinleyip gerisini düşünmemeliymişim. Ben de maalesef böyle yapamıyorum. Aklımdakini, düşündüğümü söylediğim, sorduğum zamanda kavga ediyoruz ve o zamanda beni kavgacı olmakla suçluyor. Kendimden şüphe etmeye başladım gerçekten kavgacı mıyım diye.
Canlı örneklerine baktığım zamanda gerçekten susup tamam diyen arkadaşlarım ilişkilerinde çok mutlu gözüküyor. Bunun yolu bu mu ?

Açıkçası her ikinizden biri "tamam" demiyorsa anlaşamıyorsunuz demektir.
Gencecik yaşta neyin kavgasını yaptığınızı anlamadım ya neyse...
Yerinizde olsam bu ilişkiyi gözden geçiririm...

Kızlar merhaba, son zamanlarda sevgilim herşeye çok fazla itiraz ettiğimden muhalefet olduğumdan dem vuruyor. Biraz tamam demeyi öğrenmeliymişim. Onun dediğini dinleyip gerisini düşünmemeliymişim. Ben de maalesef böyle yapamıyorum. Aklımdakini, düşündüğümü söylediğim, sorduğum zamanda kavga ediyoruz ve o zamanda beni kavgacı olmakla suçluyor. Kendimden şüphe etmeye başladım gerçekten kavgacı mıyım diye.
Canlı örneklerine baktığım zamanda gerçekten susup tamam diyen arkadaşlarım ilişkilerinde çok mutlu gözüküyor. Bunun yolu bu mu ?
Herseye tamam diyerek mutlu olunur mu,siz kurmalı bebek mısınız fikriniz olmayacak mı? Böyle tiplere prim vermeyin nolur ya.Evlenmeden önce boyundurugu altına almaya calısıp evlenınce de kadına insan gibi davranmayıp,hizmetçi gibi gören tipler.Kaynıyor bdv böyle tiplerle.Belki de beklentiyi azaltmalısınız,karsındakinden ne kadar beklenti olunca o kadar hayal kırıklıgı oluyor.Beklentiniz yüksekse karsılayamıyor ve sonucunda itiraz ediyorsanız belki de standartlarınız ve bakış acınız uyuşmuyor.Sizi karşınızda birey olarak görmeyen herseye tamam demenizi bekleyen biri bilemedim seviyormudur.

İlişki de karşılık esastir her durumda taviz veriliyorsa da fedakarlık yapılıyorsada karşılıksız tek taraflı olduğu zaman tıkanır
Yanlız şöyle bir durum var her fikir sunduğunda herhangi basit birşey istediğinde sorgulayıp reddediyorsanız sorun sizde, anlaşamıyorsunuz demektir..

Neye itiraz ediyorsunuz, konu ne? Bence tamam diyip dememekten çok buna dikkat edin. Çevrenizdeki ilişkilerde size göre karşı çıkılacakken susulan, tamam denilen konular neler?

İlişkide mutlu olmanın yolu karakterli bir insanla birlikte olmaktır genelde kadını ikinci sınıf gören erkekler susan sorgulamayan her şeye tamam diyen kadını sever çünkü düşünmek kendi fikirlerine sahip olabilmek güçlü olmak onlara tehlikeli gelir laf söz geçiremezler ama kendini bilen karakterli kız erkek ayrımı yapmayan bir erkek yanında zeki düşünebilen kendi fikirleri olan kendi dengi bir kadın ister

ben de sizin gibiyim ya 1000 saat diretirim. hatta karşı çıktıkca manyağa bağlarım. ben terk ediliyorum pek hoş bi özellik değil. ama ne zaman birinin dediğini yapsam, birinden etklensem pişman oluyorum. haliyle ben haklıyım bnce :deli:

Hayır. Kimsenin isteği tek taraflı olamaz. Öyle bir durum otoriter bir ilişki kurulması demek bu da romantik ilişkinin yapısına ters. Hayatta her şeyin bir dengesi var, bunda da denge kurulabilmeli.

Çok zıt iki karakter misiniz? Neden her konu problem oluyor orta yolu bulamıyorsunuz.
Biraz örnek vermeniz lazım.
Mesela benim kaynanamda olur olmaz her şeye muhalefet olur itiraz eder acayip sinir olurum onunla sohbet ederken.

Back
X