• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişki ve tereddütler

Ladybird_mnl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2018
117
56
28
Merhabalar hanımlar :)

Bundan önce tanıştığım kişiler hep varlıklı, iyi gelirli kişilerdi ben hiçbir şey hissedememiştim. Sevgi benim için maddiyattan çok daha önde ama sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Bu durumu yaşayan birileri var mıdır? Ya da bana tavsiyeniz nedir? Bir kaç aya nişan yapmak istiyoruz bu mantıklı bir karar olur mu?Aceleniz ne derseniz de hem küçük bir şehirde yaşadığımız hem de akraba olduğumuz için adı konulmadan görüşmemiz bizim için zor olacak ki şu an bile zor oluyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum sizce bu ilişkinin oluru var mı? Maddi sıkıntılar ilişkimizi çok etkiler mi?

Son düzenleme:
Bence akışına bırakın, yaşayın ve görün. Bu devirde meslek sahibi olmak çok zor . 2-3 yıl sonra ya mesleği olamazsa?

Eşimle 4 yıl sevgili kaldık. 1. yılımızın sonunda ben işe başlamıştım, o ise uzayan okulunu bitirmeye çalışıyordu. 3.yılımızda sınavlara girdi ve kazandı. Sonra ciddiyete döktük ve 4.yılımızda evlendik.

Aslında burada önemli olan bir şey daha var. Olgun erkekler bu konularda daha temkinli olurlar. Mesleği olmadan aile karşısına çıkmaya çekinirler. Erkek arkadaşınızın bu konuda düşüncesi nedir?

Parasız saadet olmaz gülüm. Işini gücünü eline alsın öyle adım atın,cok zorluk çekersin. Bir de tabi haddime değil de akraba evliliği sıkıntı olmaz mı? Benim ailemde kesinlikle böyle şeyler yok, olanlar için,aslında daha iyi sanki hata da yapamaz karşısındaki halasının kızı sonuçta falan diye düşünürdüm ama daha cok sorunlar çıktığını duydum. Dikkatli ol.
Sen memursun ama onunda isini gücünü halletmesi lazım.

Kendisi ne diyor peki? Nisan dusunuyoruz demissin. Nisan dusundugune göre bir plani olmali herhalde degilmi sevgilinin? Oturup bunlari konusmus olmalisiniz sonucta.

Biz burdan sizin evlilige giden surecinizin ve yasam gidisatiniza karar veremeyiz. Bunlari kendiniz, standartlariniza uygun ve beklentilerinize gore karar verirsiniz.

Bence akışına bırakın, yaşayın ve görün. Bu devirde meslek sahibi olmak çok zor . 2-3 yıl sonra ya mesleği olamazsa?

Eşimle 4 yıl sevgili kaldık. 1. yılımızın sonunda ben işe başlamıştım, o ise uzayan okulunu bitirmeye çalışıyordu. 3.yılımızda sınavlara girdi ve kazandı. Sonra ciddiyete döktük ve 4.yılımızda evlendik.

Aslında burada önemli olan bir şey daha var. Olgun erkekler bu konularda daha temkinli olurlar. Mesleği olmadan aile karşısına çıkmaya çekinirler. Erkek arkadaşınızın bu konuda düşüncesi nedir?
O en azından bir söz yapalım iş sahibi olana kadar bekleriz diyor. Mezun olup işe girmesini beklersek çok bekleyecez. Yaşadığımız yer gerçekten küçük bir yer görüşmek çok sıkıntı oluyor bizim için. Bu arada başka iş fırsatlarını da değerlendiriyor onlar olursa mezun olmasını beklemek zorunda da kalmayacaz

Parasız saadet olmaz gülüm. Işini gücünü eline alsın öyle adım atın,cok zorluk çekersin. Bir de tabi haddime değil de akraba evliliği sıkıntı olmaz mı? Benim ailemde kesinlikle böyle şeyler yok, olanlar için,aslında daha iyi sanki hata da yapamaz karşısındaki halasının kızı sonuçta falan diye düşünürdüm ama daha cok sorunlar çıktığını duydum. Dikkatli ol.
Sen memursun ama onunda isini gücünü halletmesi lazım.
Bizde de hiç akraba evliliği yok olursa benim ilk olacak o yüzden de tedirginim açıkçası. Ailem ne tepki verir bilmiyorum ama en azından ailelerimiz anlaşacak mı diye bir kaygım yok. Ve evet kendi de diyor ben sana yanlış yapabilir miyim hiç diye. Babamın tepkisinden çekiniyorum henüz işi gücü yok diye

Kendisi ne diyor peki? Nisan dusunuyoruz demissin. Nisan dusundugune göre bir plani olmali herhalde degilmi sevgilinin? Oturup bunlari konusmus olmalisiniz sonucta.

Biz burdan sizin evlilige giden surecinizin ve yasam gidisatiniza karar veremeyiz. Bunlari kendiniz, standartlariniza uygun ve beklentilerinize gore karar verirsiniz.
Haklısınız ben sadece fikirlerinizi merak ettim. Hani bazen insanın gözü aşktan kör olur da bazı şeyleri göremez diye. Daha önce de burdaki fikirler sayesinde gözümün açıldığı olmuştu :)
Nişan değil de bir söz yapalım en azından adı konsun diyor. Evet iş için çabalıyor ama her türlü mezuniyeti beklemesi gerekiyor. Her türlü işte çalışmış yıllardır hiç boşta kalmamış ama garantisi olan işler değil. O yüzden biraz içim rahat çalışkan biri.

Bizde de hiç akraba evliliği yok olursa benim ilk olacak o yüzden de tedirginim açıkçası. Ailem ne tepki verir bilmiyorum ama en azından ailelerimiz anlaşacak mı diye bir kaygım yok. Ve evet kendi de diyor ben sana yanlış yapabilir miyim hiç diye. Babamın tepkisinden çekiniyorum henüz işi gücü yok diye
Aileler ikna olur bence iki kisi anlaşmışsa. Ben hep öyle düşünürüm. Düşünsene kocana bise diyeceksin diyemezsin veya hata yapamaz sana korkar cekinir arada aileler var,annesi kizar babasi kızar beni rezil ettin derler kulağını cekerler. Bana öyle geliyor. Baban tepki verir tabi isi yok diye ama insallah bulur

Aileler ikna olur bence iki kisi anlaşmışsa. Ben hep öyle düşünürüm. Düşünsene kocana bise diyeceksin diyemezsin veya hata yapamaz sana korkar cekinir arada aileler var,annesi kizar babasi kızar beni rezil ettin derler kulağını cekerler. Bana öyle geliyor. Baban tepki verir tabi isi yok diye ama insallah bulur
Biz de arada aileler var diye işi ciddiyete dökmek istiyoruz zaten. İnşallah teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve yorumunuz için :)

Back