yüzüne sahte gülücük atmanıza gerek yok zaten. sadece şefkatli davranmanız yeter. bir de ona işe yaramaz olduğunu düşündürmeyin, tatlı dille ev işlerine ortak edin mesela. iyi yaptığı ev işleri varsa bu konuda onu överek başlayın. şu işi sen çok güzel yapıyorsun birlikte yapalım mı vs diye. yavaş yavaş ortamı yumuşatın ve sonra ona, onu anladığınızı anlatın. sizin için bütün bu zorlukları göze aldığı için ona teşekkür edin. şimdi zor bir süreçteyiz, ikimiz de alışmaya çalışıyoruz, senin için daha da zor oldu ama benim için önemli olan aşkımız sevgimiz, iyi günde kötü günde dedik evlenirken ben her günde senin yanındayım deyin. ama önce bunlara siz inanın. ilgi görmek istiyorsunuz haklısınız, ama eşinizin birazcık daha fazla ilgi görmeye ihtiyacı var gibi geldi bana. eşinizle empati kurduğumda kendini sudan çıkmış balık gibi hissettiğini görebiliyorum. o şu anda sizi anlayabilecek durumda değil bu belli, o yüzden siz bu sorumluluğu üstlenmeli ve onun sizinle ilgilenecek kadar iyileşmesini sağlayana kadar ona ilgi gösterip tatlı dille onu anladığınızı göstermelisiniz.
kendi beklentilerinizden vazgeçmek çok zor biliyorum, ama ertelemezseniz evliliğiniz bu çıkmazı atlatamayabilir ve gördüğüm kadarıyla aranızda bir sevgi problemi yok sadece içinde bulunduğunuz şartlar ikinizi de yormuş