How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İlginç sürpriz!

ben aylardır makıneyı bekliyordum canım. ve bugun görmeme ragmen elime bıle almadım.bakmadım bıle. al bak bıle demedi. saka yapsaydı anlardım çünkü uzun yıllar arkadaşım bu kişi.yanı ben makıne meraklısı bırı değilim ki bu gıbı seylerin sakasını yapıpta arkadaşlıgımızı tehlikeye atsın?

Anlamadigim birsey var, yillardir arkadasinizsa neden söylemediniz birsey?
Ben olsam söylerdim, o makinayi hani bana getittirmistin diye.
Terbiyesizlik etmis.
Bosver sen, türkiyeden al birtane makina.

Ne gicik insanlar var su dünyada ya

çok ilginç ya okurken bile kesin sonunda vermiştir makineyi dedim şaka yapmıştır dedim
makine hem sana sipariş ediliyor hemde vermiyor hadi makineyi gördü beğendi sana vermekten vazgeçti diyelim o zaman neden seni arayıp bir sürprizim var dediki çok tuhaf yaabenneyaptımki

Ne kompleksli bir insanmis, yaptigi cok ayip.
Sende susma bana kalirsa, direk yüzüne söyleseydin ayibini, bak ne güzel sormusda, makine icinmi bozuldun diye, deseydin ya hatani biliyorsunda niye soruyorsun, boulcak birsey oldugunu biliyorki soruyor.
Bence mesafeni koy kesinlikle, ve kendi makineni al artik ne yapcan.

Ama bu insanda uzak dur.
cok kiskanc fessat biri. Dikkat et.

s.a bu arkadaşınızla ilişkinizi kestiğinizde kimin ne diyeceği umurunuzda olmasın misal bir makine yüzünden bitirdi deseler ne olacak ki gerçekleri siz bilseniz yeter he daha evvel bi sorununuz olmadı ise bitirmezden evvel neden böyle davranma gereği duyduğunu sorun konuşun belki de sizin farkında olmadan onu kızdıracak bir eyleminiz olmuştur kendince intikam almıştır hani derler ya tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış diye olurmu olur.konuşmassanız bunun gibi bir sürü senaryo türer gider ve siz asla sebebini anlayamassınız bir an evvel konuşun belkide mantıklı bir açıklaması vardır kim bilir bu onda saklı şimdilik

senin yerinde olsam
aa sende sana sürprizim var diye geliyosun ilahi,banamı sürpriz bu derdim.
hani benim siparişim tatlım derdim?
nasıl anlaşmıştık biz senle hı mızıkçı diyede eklerdim.

okurken bile sinir oldum arkdaşınız dediğiniz şahsa,bencede kesinlikle dengesizce davranmış bence arkadaşlığınızı bir kez daha gözden geçirin ve mesafe koyun derim

hakikaten şaka gibi ! yanlış anlamayın ama okurken gülesim geldi,yani arkadaşınızın tutumuna.ender rastlanan bir durum.çok orjinalmiş kendisi maaşallah! yalnız gözüme takılan bir şey oldu; makineyi getirmeden önce aradığını ve size bir sürprizi olduğunu söylemiş.sizin için olmayan birşey için neden size sürpriz olsun ki?fisfisfis ha bahsettiği sürpriz kendi yaptıklarıysa onu bilemem tabi. Makineyi beğenip kendinin olsun istesede insan çaktırmadan kullanır,söylemez.bunun bile bir adabı var! öyle mahsus gözünüze sokar gibi yani tuhaf...
yaptıklarında ciddiyse açık açık yüzüne söylemenizi tavsiye ederim bende herkes gibi,çünkü ses çıkartmadığınızı gördükçe daha sizin için ne gibi yüzsüzlüklere başvurur kimbilir. ben olsam o dk.larda yüzüne bakar gülümser ve dalga geçiyorsun değil mi derdim ve ciddiyse bile bile bunu yapabilme cesaretinden dolayı tebrik ederdim :sm_confused:

ay birde sormuş "makineyi vermedim diye mi sessizsin" diye Allah Allah altından bişey çıkcak gibi ama...

Son düzenleme:
canim icin icini kemirecegine, git kendine bir makina al once veya getirtebikliyorsan getirt. bak sana tavsiyem amazon.com ya da yerel olsun diyorsan gittigidiyor da cok guzle ve uygun makinalar var. zaten onlar da yurt disindan geliyor. gittigidiyordaki ile direkt konus. cunku taksit olayi girince isin icine dehset para biniyor. dusun ben bir makina satacaktim makina 250 milyon 10MP 4 optik zoom toplam 16 zoomlu, 12 taksit olsun insanlar rahat odesin deyince 400 milyona cikt. %20 ye yakin da vergi komisyon vs kesiyorlar.direkt irtibata gec ve direkt emailini iste saticinin. pazarligini yap. guzel bir makin a al kendine.

samimi arkadasin da olsa bir daha onun ipi ile kuyuya inmezsin. O samimi oldugunuzu bile bile boyle bir sey yapiyorsa bence iliskini gozden gecir derim. sen de samimi oldugunuzu bile bile yeri gelince onun ipi ile kuyuya bir daha inmeyecegini fotograf makinasina donderecegini soylersin.

Canım öncelikle böyle basit bir teknolojik alet için maneviyat taşıyan arkadaşlığınızla alay eder gibi davranan arkadaşını kınıyorum.
Ben görüşmemen taraftarı değilim zaten... Ben olsam görüşürdüm. Onu yaptığı bu terbiyesiz olaydan utandırana kadar görüşürdüm en azından... Sen görüşmekle değil , olay gerçekleştiği anda hiç tepki vermemekle başlamışsın hata yapmaya...
Ne üzülüyorsun bırak terbiyesizliğine kendi üzülsün...
Bence makinenin bir üst modeli neyse parana kıy ve onu al... Ama sakın ona gösterme...
Ardından birgün topla ortak arkadaşlarınızı eve... Onu da çağır... Söyle kıymetli fotoğraf makinesini de getirsin... Biraz resim çekiliriz de... Hakkaten de çekilin birkaç resim topluca... Sonra herkesin önüne makine de ne güzel de mi bu sevgili arkadaşım canım dostum X in bana getirdiği parasını vermek istememe rağmen aaa olur mu hediye ederim dediği ve beni aylarca yurtdışından gelecek diye beklettiği sonra artık birden ne olduysa kıymetlenip bana vermeye kıyamadığı kendi makinesi olan bir fotoğraf makinesi... Çok güzel değil mi arkadaşlar ? Hem makine hem de X 'in düşünceli davranışı... De !!!!
Ardından da arkadaşına makinesini uzat ve pinti arkadaşım , iyi gün dostum benim diyerek makinesi ver... Gerçekten çok güzelmiş de ve çekmecenden kendi makineni çıkar... Bu makine de benim !! Cimri ve düşüncesiz arkadaşlarından ağzı yananlar için bir kampanya yapmışlar oradan aldım de... sırnaşık şey Veeeee.... Önemli son.... Hemen ardından şimdi gülümseyin bir toplu fotoğrafınızı alayım de sırnaşık şey

Bence o karedeki arkadaşın X'in yüz ifadesi kafamçokkarıştı sana bu olayı unutturur.. Sonra da tab ettirir bakar bakar gülersin, için rahatlar... Dene bence kaydirigubbakcemile3 değil mi kızlar ????

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım bence herhangi birşey deme bekle bakalım zaman ne göstericek. Arkadaşınada bir şans daha vermiş ol dostluk kolay kazanılmıyo bence. Eminim o da utanmıştır daha sonra bu yaptığından. Susmak bazen en iyi cevap oluyor bence. :1closedeyes:

canım bence hemen git bi tane f. makinesi al ve ona minnet etme ne o öle ya alay eder gibi amacı ne onu anlayamadım yane

Canım bence konuş sebebini sor bana hanı getirtecektin de ama sana vermek isterse de alma suçunu bilsin sessiz kalırsan hep aynı yapmaya devam edecek sana yapmasa başksına yapacak bence insanlar hatalarının farkına vardırılmalı

bencede senace dediği gibi bir makine al ama gözterme zaten almıştım bende gözterememiştim şimdi ödeştik havası ver.

Çok ilginç bir durum. Ben sonunda gerçekten süpriz bekliyordum okurken. Hala da evet şaka yapmış verdi makinayı bana demeni bekliyorum...

Bir de canım hangi özelliklerde makine istiyorsun merak ettim. Ben de bir makina var yarı profesyonel ve mükemmel bir makina. Tavsiye edebilirim istersen. Düşündüğün fiyat aralığını da bilmiyorum ama:(

tuhaf ne insanlar var....ve dahada tuhafı sana bunu yapan kişiye benim çok samimi dostum diyorsun. dostlarını kolay seçiyorsun bence...kendi adıma böyle dost yerine yalnız kalmayı yeğlerim.

ben olsam söylerdim. siz o makinayı aylarca beklemişsiniz. o beklemede başka bir makina alırdınız. bir kere vaktinizi harcamış, size vakit kaybı yaşatmış..verdiği sözü tutmamış ve inadına size nispet yapar gibi makinayı göstermiş, hatta bunda, hafiften dalga geçme bile sözkonusu.... benim arkadaşım bunu bana yapsa,anında düşüncelerimi, yüzüne söylerdim. .ve o andan itibaren de o samimiyetim kalmazdı. yapılan gerçekten çok yanlış.............

bu olayın ardından gerçekten şaka olduğunu söylemesini bekliyorum arkadaşının:1shok: o kadar samimi ve uzun yıllardır süren arkadaşlığınıza dayanarak... aksi taktirde böyle bir kişi benim arkadaşım asla olamaz bu terbiyesizliği asla kaldıramazdım çünkü :1shok::oklava: s

ay canım çok sinir bozucu olmuş ya, ben olsam senin gibi susmazdım sende mi sipariş vermiştin ne oldu benim ki nerede diye sorardım, bence arkadaşın çok ayıp etmiş biraz uzak dur bakalım bir açıklama yapacakmı?

Back