Ilginç Rüya'm tabir edebilir misiniz?

Lioo

Nede güzel olmuşsundur beyazlar içinde sen
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2023
2.350
2.037
22
Herkese Merhabalar. Ben bebegimi kaybettim 9 ay önce ve o gune kadar hiç rüyamda goremiyordum. Dua'lar ediyordum ne halde oldugunu goreyim diye. O gun rüyam da annemle mezarliga gitmişim bebegimin mezarini açiyorum ve bebegimi kucagima aliyorum çürümemiš gayet guzel gözleri açik canlı bebek. Ama gozlerinin açik olmasini yadirgamiyorum. Ve yine geri mezarina koyuyorum. Ve o gün sabah gebelik testi yaptigim da hamile oldugumu ogrendim acaba bu ruya nedir yorumlaya bilen var midr ?

Öncelikle başınız sağ olsun. Yeni bebeğinizi umarım sağ salim kucağınıza alır bir ömür muradını görürsünüz 🙏🏻
Fudian bir yaklaşımla analiz edelim: Freud'a göre, rüyalar zihnimizin bilinçaltında bulunan dürtülerin ifadesidir. Bebeğinizi kaybetme, başarısızlık, kayıp, ölüm gibi temalar rüyalarda sıkça görülen sembollerdir. Rüyanızda bebeğinizi mezarından çıkararak kucağınıza almanız, kaybettiğiniz şeyleri yeniden canlandırma isteğinizi gösterebilir. Bebeğin çürümemiş ve canlı olması ise, kaybettiğiniz şeyin halen sizi etkilediğini ve geri kazanma arzunuzu simgeleyebilir. Gözlerinin açık olması ise, bebeğinizi kaybetmekle ilgili duygularınızı görmek ve kabullenmek istediğinizi gösterebilir. Bebeği tekrar mezarına yerleştirmeniz ise, bu kaybı kabul etmeye ve geçmişteki olaylardan ilerlemeye çalıştığınızı ifade edebilir. Bu rüya sizin kişisel deneyimlerinizi ve hislerinizi yansıttığı için, tam anlamıyla yorumlamak için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyar. Ancak, rüyanızda kaybettiğiniz bebeği tekrar canlandırma ve kaybı kabul etme isteğinizin Freudian bir analize uygun olduğunu söyleyebiliriz. Hiç psikolog ya da psikiyatriye gittiniz mi ya da gitmeyi düşündünüz mü bu kayıptan sonra?

Gitmedim ama çok isterdim çunku Buna ihtiyacim hala var. Ben türkiye de yasamiyorum burda pshikolog gibi seylere giden olmuyor kuçuk ilçede oldugumuz için galiba. Aglayarak ve defalarca okudum çok teşekkür ederim. Sizin dediginiz gibi bir yandan çok istiyorum bir yandan da kabul etmek bunun allahtan geldigini bilip kabullenmek istiyorum. Bu yazdiklarinizi saklicam teşekkür ederim. Dogumdan sonra 2 kimyasal 1 dusuk yasadim daha once de dusuk yasadim. Cok korkuyorum Insallah bebegim tutunur.

Artık teknolojiyle beraber tıp çok ilerledi, bebek sahibi olursunuz merak etmeyin. Adet bile olamayıp türlü tedavi görüp akışına bırakıp kendiliğinden yıllar sonra hamile kalıp ikiz doğuranı gördüm. Psikolojik olarak zor dönemden geçiyorsunuz eşinizde muhtemelen bu durumda olabilir, beraber online da olsa psikolojik destek almanızda fayda var🙏🏻

Bebegimden sonra 2 kimyasal 1 düşük yaptim. Şuan 5+5 hamileyim. 5+1 de kese bile yok tu hiç umudum yok ama insallah tutunur. Teşekkür ederim

Artık teknolojiyle beraber tıp çok ilerledi, bebek sahibi olursunuz merak etmeyin. Adet bile olamayıp türlü tedavi görüp akışına bırakıp kendiliğinden yıllar sonra hamile kalıp ikiz doğuranı gördüm. Psikolojik olarak zor dönemden geçiyorsunuz eşinizde muhtemelen bu durumda olabilir, beraber online da olsa psikolojik destek almanızda fayda var🙏🏻
Evet gerçekten imkansiz denilen şey bile oluyor. Allaha şükür şuan 5+5 hamileyim 5+1 de keseyi goremedim. Insallah tutunur. Eşimde sana bir sey olsaydi napardim diyor. Destek çıktı bana zor gunlerimde.

X