Gebeliğe Hazırlık İlginç hikayem / Femara, ovitrelle ve fark edilmeyen dış gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

sedalina

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2012
21
5
Merhaba,

Pcosluyum ve geçen ay femara tedavisine başladım. (Günde 2 doz 5 gün) adetin 13. Günü 2 adet ovitrelle iğne vuruldum ve 36 saat sonra birliktelik yaşandı. Ertesi 2 gün daha yaşandı.

İğnenin 12. gününde beta hcg 10.1 çıktı. Doktorum 3-5 güne tekrar et dedi. İğnenin 16. Günü yani 28. Günde regl oldum. Yoğun regl kanaması şeklinde geldi. Doktoruma regl olduğumu söyledim. Reglin 3. Günü doktor çağırdı tekrar beta hcg istemeden vajinal muayene yaptı ve kist oluşmamış bugün tekrar femaraya başlayabilirsin dedi. Reglin 3. Günü günde 2 doz olmak üzere 2. Ay femara tedavimi tamamladım. Femara bittikten 2-3 gün sonra ara kanamam başladı ne az ne çoktu ama 2 gün durmadı, ağrılarım da olduğu için korktum acile gittim genel kan bakıldı fakat kendi doktorum da hala beta hcg baktır vs demedi, genel bakıldı döndüm. Bugün 5. Gün hala kanamam az da olsa hiç durmadan devam ediyor, doktora gittim ve doktor rahim duvarın çok incelmiş 40 yaş üzerinde gördüğümüz bir durum dedi ve günde 3 doz estrofem ilacı kullanmamı 5 gün sonra tekrar gitmemi söyledi.

Bu süreçte ilaç-iğne-hemen tekrar ilaç derken bünyem zaten yorulmuştu ve 3 doz estrofeme hazır hissetmedim ama tek doz alıp farklı bir doktordan birkaç saat içinde randevu buldum, aslında ona estrofeme gerek var mı her yerim ağrıyor ilaç kullanmak istemiyorum demeye gitmiştim. Kendisi femara ve çatlatmanın benim durumumda birine hemen verilmesine gerek olmadığını önce doğal takip yöntemi yapmayı baştan önereceğini söyledi. Sonrasında da femaradan bir ara kanama olduysa bu ay zaten hamilelik tutmaz, estrofemle rahim kalınlaştırsanız nolacak dedi ve kafam aşırı karıştı o noktada. 2 doktor da kendi klinikleri ve oldukça iyi hatta çok pahalı doktorlar.

Sonra ultrasona geçtiğimizde bi görüntü beni rahatsız etti, bu görüntünün dış gebelik olduğundan şüpheleniyorum hemen hcg baktırıp bana söyler misin dedi. Baktırdım ve sonuç 207,67…

Yıkıldım… fakat anlamadığım diğer doktor bu arada 3 kez ultrasonla baktı bana tekrardan femara vermeye hatta estrofemi yüksek dozlarda vermeye çalışırken nasıl göremedi? Ben aslında regl olduğumu zannederken düşük mü yaşıyordum? Nasıl 2 doktor bu kadar farklı yaklaşabilir. Femara ve 2 tane iğne mi buna sebep oldu gibi onlarca şey kafama takılıyor.

Yarın tekrar beta baktırıp dış gebelik tedavisi olacağım. Hikayem oldukça ilginç, buraya kadar okuyup benzer hikayeleriniz ya da yorumlarınız varsa çok mutlu olurum. Çünkü ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım

Canım inanırım yani durumuna bazı doktorlar nasıl doktor ünvanını almış şaşırıyorum bana da yanlış teşhis koyan oldu rahim filmi çektirmiştim normal dedi çeken doktor kendim açıp bakayım görüntüye dedim bariz t rahimliydim düşün mesleğim doktor değil ama ben anladım sonra başka doktorlara attım hepsi t rahim bu histeroskopi dediler ve oldum yani çeken doktoru dinleseydim öyle bekleyecektim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…