Bakılmamasından mı? Yok yahu olur mu öyle şey :)
Çekinmenizde hic bir problem yok ki. Ya da birilerinin tiksinmesinde hatta görmek istememesinde. Olabilir, herkesin kendi yapısı ama bu normal olanın onlar olduğu anlamına gelmiyor. Normal olan milyonlarca yildır tüm memeli canlılarin yaptığı.
Benim ve bir çok emziren annenin rahatsızlığı bize ne yapacağımızın söylenmesi. Yahu zaten kimse memesini sallaya sallaya gezmiyor orada. Yukardan pıt diye açıyorum, zaten yavru yapışıyor hemen. Kimsenin görmesine fırsat vermiyor :))
Bu konuda çok terbiyesizce tavırlarla karşılasan insanlar oldu. Acil serviste beklerken hasta bebeğini emzirdiği için cevreden rahatsız olup, güvenlige şikayet edip kadını devlet hastanesinin leş emzirme odasina kapanmaya zorladikları bir olay biliyorum mesela. Bu olayda en çok çemkiren kadınlardı. Buna çok üzülüyorum iste. Kadinlara, hele hele annelere hayat zaten zor. Birbirimize destek olacağımıza "istedikleri yerde emzirme hakları varmıs hahahah" denilince çok şaşrıyorum bu anlayışsızlığa.
Her bebek emzirme örtüsünü de kabul etmiyor. Napsın bu kadınlar? Çocuğu mu aç bıraksın? Eve mi kapansın? Umumi tuvaletlerde mi emzirsin?
Eskiden yokmuş böyle şeyler. Emziren kadına saygı duyulur, erkekler ya da rahatsız olan usulca başını çeviririmiş.
Bunun mücadelesinin verilmesi bile ne kadar saçma degil mi yav?
Yazdıklarımın çoğu size değildi. Bir baslayincaniçimi döktüm
Alınmayın olur mu?