İlginç bir soru

Bence güzel olur kıvırmışsın işi:) bunları yaparken evde mis gibi kokuyordur illaki:) evde tencerede mi nerde yapıyorsun özellikle de peynirleri

peynir cok cok kolay- evet tencere icinde. dur ben sana özelden ilk yaptigim peynirin videosunu atim. okadar kolaydiki inanaazsin

Vay canına cok ilginç
Ise yariyor mu bari gördünmü hic ebeyi🙂
Vallahi cildi tertemizdi, pamuk gibi ama tabii her zaman yapabiliyorlar mı bilmiyorum. Gördüğüm zaman 18 yaşındaydım. Her sabah-akşam cildini saf sabunla yıkıyor, akşamları da yatmadan önce soda ile yüzünü temiliyormuş. Ben de bir ara sodayla yüzümü makyajdan sonra arındırıyordum gerçekten faydası oluyor. Pamuğu veya pamuk diskleri sodaya batırıp yüzümü temizliyordum, bol su ile yıkıyordum.

ben gercekdende cok severek kullaniyorum- göz cevresinde inci kirisiklarim vs vardi- sigara kullanmama ragmen suanda cildim pürüzsüz. tertemiz oldu. ben bide sabun yaptim ve haftada bir sürüyorum. yani hergün taze cikan sütü sürsem acaba nasil olurdu :)
Haftaya deneyeceğim. Aslında doğada her şeyin çözümü var da işte tembeliz, bakım ürünleri kolayımıza geliyor.

Ama işte normal olan biberon degil ki :) kac milyon yillik insanlık tarihinde biberonun gecmişi ne? Bu kadar insan nasıl beslendi?
Bu modern zaman bizim kafalari çok karıştırdı valla.

Öyle ama ben çekinirdim diye düşünüyorum. Başkasından da tiksinmiyorum ama utanır diye asla bakmıyorum o tarafa. Acaba bundan da rahatsız oluyorlar mıdır bilemedim şimdi :))

Öyle ama ben çekinirdim diye düşünüyorum. Başkasından da tiksinmiyorum ama utanır diye asla bakmıyorum o tarafa. Acaba bundan da rahatsız oluyorlar mıdır bilemedim şimdi :))
Bakılmamasından mı? Yok yahu olur mu öyle şey :)
Çekinmenizde hic bir problem yok ki. Ya da birilerinin tiksinmesinde hatta görmek istememesinde. Olabilir, herkesin kendi yapısı ama bu normal olanın onlar olduğu anlamına gelmiyor. Normal olan milyonlarca yildır tüm memeli canlılarin yaptığı.
Benim ve bir çok emziren annenin rahatsızlığı bize ne yapacağımızın söylenmesi. Yahu zaten kimse memesini sallaya sallaya gezmiyor orada. Yukardan pıt diye açıyorum, zaten yavru yapışıyor hemen. Kimsenin görmesine fırsat vermiyor :))
Bu konuda çok terbiyesizce tavırlarla karşılasan insanlar oldu. Acil serviste beklerken hasta bebeğini emzirdiği için cevreden rahatsız olup, güvenlige şikayet edip kadını devlet hastanesinin leş emzirme odasina kapanmaya zorladikları bir olay biliyorum mesela. Bu olayda en çok çemkiren kadınlardı. Buna çok üzülüyorum iste. Kadinlara, hele hele annelere hayat zaten zor. Birbirimize destek olacağımıza "istedikleri yerde emzirme hakları varmıs hahahah" denilince çok şaşrıyorum bu anlayışsızlığa.

Her bebek emzirme örtüsünü de kabul etmiyor. Napsın bu kadınlar? Çocuğu mu aç bıraksın? Eve mi kapansın? Umumi tuvaletlerde mi emzirsin?
Eskiden yokmuş böyle şeyler. Emziren kadına saygı duyulur, erkekler ya da rahatsız olan usulca başını çeviririmiş.
Bunun mücadelesinin verilmesi bile ne kadar saçma degil mi yav?

Yazdıklarımın çoğu size değildi. Bir baslayincaniçimi döktüm :KK70: Alınmayın olur mu?

Haftaya deneyeceğim. Aslında doğada her şeyin çözümü var da işte tembeliz, bakım ürünleri kolayımıza geliyor.

kesinlikle dene. Evet, dogada gercekden hersey var. ama insan medyada yayinlanan reklamlara kaniyor iste.
bende make up vs. kullaniyorum yani kimyasal maddeden arindigim yok ama dogal ürenlerde ise yaramiyor degil.
kirisik ve pürüzsüz bir cilt icin bu sabun cok iyi geldi ama.
dogal ürenler, saglikli beslenme ve stressiz bir hayat gercekdende insani dinc kiliyor.

kesinlikle dene. Evet, dogada gercekden hersey var. ama insan medyada yayinlanan reklamlara kaniyor iste.
bende make up vs. kullaniyorum yani kimyasal maddeden arindigim yok ama dogal ürenlerde ise yaramiyor degil.
kirisik ve pürüzsüz bir cilt icin bu sabun cok iyi geldi ama.
dogal ürenler, saglikli beslenme ve stressiz bir hayat gercekdende insani dinc kiliyor.

Bebek varken zaten makyaj yapmıyorum sürekli yüzümü ellediği için ve ona rağmen cildim bitmiş durumda. Çene diş tedavim başlayacak, onu sqğ salim bir atlatayım ondan sonra dehşet bir bakıma sokacağım kendimi. Sütü de dener, faydsını görürsem çocuk emmeyi bıraksa bile sağar sağar kesilmesini önlerim artık :KK70:

Bakılmamasından mı? Yok yahu olur mu öyle şey :)
Çekinmenizde hic bir problem yok ki. Ya da birilerinin tiksinmesinde hatta görmek istememesinde. Olabilir, herkesin kendi yapısı ama bu normal olanın onlar olduğu anlamına gelmiyor. Normal olan milyonlarca yildır tüm memeli canlılarin yaptığı.
Benim ve bir çok emziren annenin rahatsızlığı bize ne yapacağımızın söylenmesi. Yahu zaten kimse memesini sallaya sallaya gezmiyor orada. Yukardan pıt diye açıyorum, zaten yavru yapışıyor hemen. Kimsenin görmesine fırsat vermiyor :))
Bu konuda çok terbiyesizce tavırlarla karşılasan insanlar oldu. Acil serviste beklerken hasta bebeğini emzirdiği için cevreden rahatsız olup, güvenlige şikayet edip kadını devlet hastanesinin leş emzirme odasina kapanmaya zorladikları bir olay biliyorum mesela. Bu olayda en çok çemkiren kadınlardı. Buna çok üzülüyorum iste. Kadinlara, hele hele annelere hayat zaten zor. Birbirimize destek olacağımıza "istedikleri yerde emzirme hakları varmıs hahahah" denilince çok şaşrıyorum bu anlayışsızlığa.

Her bebek emzirme örtüsünü de kabul etmiyor. Napsın bu kadınlar? Çocuğu mu aç bıraksın? Eve mi kapansın? Umumi tuvaletlerde mi emzirsin?
Eskiden yokmuş böyle şeyler. Emziren kadına saygı duyulur, erkekler ya da rahatsız olan usulca başını çeviririmiş.
Bunun mücadelesinin verilmesi bile ne kadar saçma degil mi yav?

Yazdıklarımın çoğu size değildi. Bir baslayincaniçimi döktüm :KK70: Alınmayın olur mu?

Emziriyor diye ahlaksızlık varmışçasına şikayet etmek değişik bir kafaymış. 🤷‍♀️ Sanırım karşılıklı saygı eksikliğimizden kaynaklı bunlar da. Saldırganlaşmak yapımız haline geldi maalesef. Yok alınmadım tavırlardan bıkmışsınız belli ki.

Tuvalette emzirmek de kötü olmalı. AVM ya da toplu alanlarda emzirme odası olması benim gibi düşünenler için iyi bir seçenek. İsteyen kapansın isteyen dışarıda emzirsin. Karışma hakkımız olmadığını bilsek yeter. 👌

Emmek bana normal geliyor.. da ben bebekken rahmetli babaannemin ekmeği vs vs agzinda çiğneyip bana yedirdigini öğrendim :kusmuk: annem fark edene kadar bu şekilde beslemiş beni rahmetli... Bence beterin beteri var😪😪😪

Böyle bir şeyi düşünmedim daha önce ama şimdi düşününce ben de o uzamış meme ucu görüntüsünden hoşlanmıyorum sanırım yaa..:110:

Emziriyor diye ahlaksızlık varmışçasına şikayet etmek değişik bir kafaymış. 🤷‍♀️ Sanırım karşılıklı saygı eksikliğimizden kaynaklı bunlar da. Saldırganlaşmak yapımız haline geldi maalesef. Yok alınmadım tavırlardan bıkmışsınız belli ki.

Tuvalette emzirmek de kötü olmalı. AVM ya da toplu alanlarda emzirme odası olması benim gibi düşünenler için iyi bir seçenek. İsteyen kapansın isteyen dışarıda emzirsin. Karışma hakkımız olmadığını bilsek yeter. 👌

Ankara nato yolu taraflarındaki büyük avm de —isim verebilir miyim bilmiyorum ama Ankaralılar anladı muhtemelen- tuvalet dibinde ve inanılmaz derecede pis kokuyor. Tuvaletteki klozetin içi o kadar kötü kokmuyor. Annem ve ben zor sığdık. Çok dardı. Alt açma yeri çok küçüktü. Üç yaşındaki ya da daha büyük çocuklar için imkansız yatırmak. Bir tane koltuk var ve çok rahatsız. Öne doğru oturunca arkası kalkıyordu. Çöp koltuğun dibinde. Çünkü başka koyacak yer yoktu. Havasızdı. Emzirdim ama bebeğimden özür diledim. Ben çıkınca gördüm ki kapıda bekleyenler vardı. Bu çok kötü bir muamele. Sırada bekleyenlerden bebeği ağlayan, benim bebeğimin keyfini bekleyecek ne yazık ki. Kızım doyacakta ben öyle çıkacağım. Ağzından çekip alamazsın ki 🤷🏻‍♀️ Oradaki bazı mağazaları sevdiğim halde gitmiyorum sırf bu yüzden.

Ama İstanbul yolunda var bir tane avm. Daha çok outlet mağazaların olduğu. Oranın odası temiz, ferah ve genişti. 4-5 tane koltuk vardı. Koltuklardan uzak alt açma alanı ve o alana yan yana üç bebek rahat yatırılabilir. Keşke her yer böyle olsaydı.

Babaannelerimiz aynı kişi mi acaba 😂 benimki de beni boğuyormuş. Annem kurtarmış, boğazımı açmış parmağını sokup. Öyle nefes alabilmişim.

Emmek bana normal geliyor.. da ben bebekken rahmetli babaannemin ekmeği vs vs agzinda çiğneyip bana yedirdigini öğrendim :kusmuk: annem fark edene kadar bu şekilde beslemiş beni rahmetli... Bence beterin beteri var😪😪😪

Bır de anne sütüyle yoğurt yapanlar var :oops:

Bi ara anne siz sütünden dondurma yapmışlardı aklıma o geldi , iprençççççç

İstemsizce katılıyorum. Tam olarak emzirme mevzusundan iğrendiğimi söyleyemem ben daha çok emziren anne rahatlığından muzdaribim. Yeni doğum yapmış kadının emzirmesini herkesin izlemek istemesi ve izlemesi, annenin muhtemelen bundan dolayı gevşeyip evde sürekli memeli memeli dolaşması, ilk emzirişteki kanamalardan ötürürü bebeğin içtiği kanla karışık sütü anlatmaları, emzirmenin acı ve zorluğunu ballandıra ballandıra anlatmaları, oluşan çatlakları ve yaraları gelen herkese göstermeleri... İster istemez doğum yapmamış kadınlarda korku yaratıyor bu durumlar. Bir de malesef bebekli kadınlar polisin hırsıza silah çekiş hızının 10 katı oranından daha hızlı memelerini çekip çıkartıyorlar. Hayır bende kadınım diye memenizi görmek zorunda değilim ki müsaade isteseniz ya da emzireceğinizi söyleseniz odadan çıkarım ama yeni tanıştığım kadınların bile memesini görmüşlüğüm çok malesef.

Anne sütünün cilde iyi geldiğini biliyorum, ilk kızımın doğumuna girerken ağlıyordum hemşire kafamı dağıtmak için bir şeyler anlatıyordu. O söylemişti, arada sütünü sağ cildine sür diye. Hiç denemedim gerçi ilkinde çok sütüm de vardı ama onu yapmaya zaman bile bulamıyordum :KK70:

Yengemin de ebe akrabası var. O da temiz doğum yapan kadınların (yani bebekle temiz çıkan) amniyon sıvısını aldıklarını ve ciltlerine sürdüklerini söylemişti. Bu da çok enteresan gelmişti.

kim kardashian o amniyonu ilaç firmasına yollayıp kendine özel hap yaptırtıp içti. bunu gerçekleştiren firmalar var.