İletişim kurarken kalp çarpıntısı neden olur?

bayangamzeli

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2023
108
28
13
25
Ailemle tüm çevremle konuşmakta zorlanıyorum kendimi rahat ifade edemiyorum sürekli tedirginim, kendimi çok değersiz hissediyorum. İlaç kullanıyorum o da iyi gelmiyor saf gibiyim annem bir şeyler anlatıyor konuşmaya çalışıyor cümle kuramiyorum aklıma konuşacak hiç bir şey gelmiyor hanımlar sosyal fobiden kurtulabilen var mı bana tavsiyelerde bulunur musunuz çok ihtiyacım var...

4 ay terapi aldım özel psikiyatriye gittim ilaçta verdi 1 seneye yakın prozac kullandım aşırı stresliyim asosyal olmak farklı benim içimde sürekli sıkıntı var içim içime sığmıyor evde rahat değilim üzerine gidiyorum geçmiyor

Kaç yaşındasınız? Okul, iş var mı? Kurslara, spora ve benzeri etkinliklere katılamaz mısınız?
23 yaşındayım liseyi bıraktım 8 seneden beri böyleyim. Ailemin, annemin yanında da rahat değilim çalışamıyorum çok heyecan yapıyorum 2 gün durabiliyorum iş yerinde kursa da yazıldım kendimi ifade edemiyorum diye yine yarım bıraktım insanlardan korkuyorum kendimde değilim çok üzülüyorum

Anne-babanızın size davranışları nasıldı? Liseyi mezun olmadan bıraktıysanız bu sebeplerle mi oldu? Çok soru sordum ama ilacı ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?

Anne-babanızın size davranışları nasıldı? Liseyi mezun olmadan bıraktıysanız bu sebeplerle mi oldu? Çok soru sordum ama ilacı ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?
Annemle babam ayrı annem küçükken hep beni döverdi başka bir şeye sinirlenirdi acısını hep benden çıkarırdi en son hiç unutmuyorum liseye giderken böyle değildim arkadaşım biz de kalmak istedi evde müsaitti zaten annemle babam 10 seneden beri ayrı arkadaşımın eve gelmesini istemiyordu kızın yanında seni sevmiyorum git babana falan dedi ondan sonra diğer sene benim psikoloji bozuldu evde kendimi rahat hissedememeye başladım iletişim kuramamaya başladım ezik gibi hissediyorum kendimi nasıl insanlarla konuşulur nasıl iletişim kurulur unuttum zorla 2-3 kelime ağzımdan çıkıyor artık üzüntüden stresten insanların söylediklerini de algilamamaya başladım simdi 3 gün önce devletten psikiyatriye gittim paxera 20 mg alıyorum ama pek ilgilenmedi doktor annemin kenarında birikimi var önceden götürmüştü özele 3-4 kere gidebildim param bitiyor dedi ben ne çalışabiliyorum ne okuyabiliyorum ne doğru düzgün arkadaşım var Bayram geliyor teyzemlere gitmemiz lazım ya da onlar gelecek çıkmak istemiyorum, kimse beni sevmiyor çok değersiz hissediyorum

Babam da bana karşı çok ilgisiz alakasız biriydi ilgilenmezdi o da içine kapanık biriydi. 5 ay kullandım ilaç bitti yine cesaretim kırıldı gidip yazdiramadim birden kesince iyicene kötü oldum dayanamadım 3 gün önce gittim tekrardan aynı ilacı verdi okulu da sosyal fobi yüzünden bırakmıştım

Şimdi bu tip anne-babalar için söyleyecek çok şey var da susuyorum. Anlattığınız türden bir ev ortamında bu hale gelmeniz kaçınılmaz, kendinizi suçlamayın. Yapılması gereken öncelikle ilaç takibinizi yapacak iyi bir doktor bulmak. İlaçlar iyi geliyorsa devam da edebilirsiniz ama mutlaka terapi almanız gerek ilaca ek olarak. İstanbul'daysanız Bakırköy/Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastaneleri'nde çok iyi doktorlar ve psikoterapi merkezleri var. Gene belediyelere bağlı sosyal hizmet merkezlerinde psikologlar oluyor. Bir şekilde bu hizmetlere ulaşmanız gerek. Buradaysanız ve isterseniz ben de size eşlik edebilirim, belki cesaretlenmenize yardımım olur. Terapi ücretleri çok arttı malum ekonomik dalgalanmalar sebebiyle ama ayırabileceğiniz bir bütçe varsa o meblağ özelinde de araştırmalar yapabiliriz. Bireysel terapiyle başlayıp grupla yapılacak etkinliklere yönlenmeniz gerekiyor. Asla aşamayacağınız şeyler değil inanın...

Çalışmadığım için özel bir iyi psikayriye gidemiyorum malesef. Annemin de kenarın da köşesinde baya bir birikimi var. Maddiyatin yetersizliğini bahane ederek götürmüyor dalga geçmesini de çok iyi biliyor senin karakterin böyle diyor ben arkadaş canlisiydim çok güler yüzlü bir insandim insanlardan korkmazdim nelerle bogustugumu biliyor 8 seneden beri böyleyim benim elimde avucumda kalmaz hem bir kere götürdüm iyi gelmemişti diyor 2 ay gidebilmistim sadece.cok sağol canım beni dinlendin destek oldun Allah razı olsun senden

Ben sürekli gidemiyorum hastaneye ilaclarim bitince bazen ara veriyorum ilaçlara elimde olmadan kaygılarımdan dolayi cikamiyorum paxera kullanıyorum yine doktor ilacı değiştirmedi devam dedi 20 mg o da sersem gibi yaptı

Tamam, ilaca devam ama kontrollere de muhakkak gidin. Özelden de şehrinizi yazın bakalım psikolog bulunabilir mi ücretsiz... Hatta doktor da bakabiliriz gene devlette, belki ilgili birine rastlarsınız. Terapinin sürekliliği çok önemli, iki ay giden hiç kimse derdine çare bulamaz...

Bursa'da yaşıyorum devlet Hastanesi'nde ki psikiyatri doktoru psikologa yönlendirmesi ben de rahat bir şekilde anlatamadim benim durumum baya ağır diye

Bursa'da yaşıyorum devlet Hastanesi'nde ki psikiyatri doktoru psikologa yönlendirmesi ben de rahat bir şekilde anlatamadim benim durumum baya ağır diye
Her hastanede psikolog olmayabiliyor maalesef... İkametinizin olduğu ilçe belediyesine de bir bakın sosyal hizmet merkezi varsa psikologları da olabilir.

Bana destek olduğun için ne kadar çok teşekkür etsem az Allah razı olsun canım kimse beni anlamıyor annemden başka kimseye de anlatamıyorum yaşamayan bilemez çok zor bir durum tekrardan gün alcam psikiyatriden o da yonlendirsin psikologa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…