- 29 Mayıs 2023
- 108
- 28
- 13
- 25
- Konu Sahibi bayangamzeli
-
23 yaşındayım liseyi bıraktım 8 seneden beri böyleyim. Ailemin, annemin yanında da rahat değilim çalışamıyorum çok heyecan yapıyorum 2 gün durabiliyorum iş yerinde kursa da yazıldım kendimi ifade edemiyorum diye yine yarım bıraktım insanlardan korkuyorum kendimde değilim çok üzülüyorumKaç yaşındasınız? Okul, iş var mı? Kurslara, spora ve benzeri etkinliklere katılamaz mısınız?
Anne-babanızın size davranışları nasıldı? Liseyi mezun olmadan bıraktıysanız bu sebeplerle mi oldu? Çok soru sordum ama ilacı ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?23 yaşındayım liseyi bıraktım 8 seneden beri böyleyim. Ailemin, annemin yanında da rahat değilim çalışamıyorum çok heyecan yapıyorum 2 gün durabiliyorum iş yerinde kursa da yazıldım kendimi ifade edemiyorum diye yine yarım bıraktım insanlardan korkuyorum kendimde değilim çok üzülüyorum
Annemle babam ayrı annem küçükken hep beni döverdi başka bir şeye sinirlenirdi acısını hep benden çıkarırdi en son hiç unutmuyorum liseye giderken böyle değildim arkadaşım biz de kalmak istedi evde müsaitti zaten annemle babam 10 seneden beri ayrı arkadaşımın eve gelmesini istemiyordu kızın yanında seni sevmiyorum git babana falan dedi ondan sonra diğer sene benim psikoloji bozuldu evde kendimi rahat hissedememeye başladım iletişim kuramamaya başladım ezik gibi hissediyorum kendimi nasıl insanlarla konuşulur nasıl iletişim kurulur unuttum zorla 2-3 kelime ağzımdan çıkıyor artık üzüntüden stresten insanların söylediklerini de algilamamaya başladım simdi 3 gün önce devletten psikiyatriye gittim paxera 20 mg alıyorum ama pek ilgilenmedi doktor annemin kenarında birikimi var önceden götürmüştü özele 3-4 kere gidebildim param bitiyor dedi ben ne çalışabiliyorum ne okuyabiliyorum ne doğru düzgün arkadaşım var Bayram geliyor teyzemlere gitmemiz lazım ya da onlar gelecek çıkmak istemiyorum, kimse beni sevmiyor çok değersiz hissediyorumAnne-babanızın size davranışları nasıldı? Liseyi mezun olmadan bıraktıysanız bu sebeplerle mi oldu? Çok soru sordum ama ilacı ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?
Anne-babanızın size davranışları nasıldı? Liseyi mezun olmadan bıraktıysanız bu sebeplerle mi oldu? Çok soru sordum ama ilacı ne kadar zamandır kullanıyor
Çalışmadığım için özel bir iyi psikayriye gidemiyorum malesef. Annemin de kenarın da köşesinde baya bir birikimi var. Maddiyatin yetersizliğini bahane ederek götürmüyor dalga geçmesini de çok iyi biliyor senin karakterin böyle diyor ben arkadaş canlisiydim çok güler yüzlü bir insandim insanlardan korkmazdim nelerle bogustugumu biliyor 8 seneden beri böyleyim benim elimde avucumda kalmaz hem bir kere götürdüm iyi gelmemişti diyor 2 ay gidebilmistim sadece.cok sağol canım beni dinlendin destek oldun Allah razı olsun sendenŞimdi bu tip anne-babalar için söyleyecek çok şey var da susuyorum. Anlattığınız türden bir ev ortamında bu hale gelmeniz kaçınılmaz, kendinizi suçlamayın. Yapılması gereken öncelikle ilaç takibinizi yapacak iyi bir doktor bulmak. İlaçlar iyi geliyorsa devam da edebilirsiniz ama mutlaka terapi almanız gerek ilaca ek olarak. İstanbul'daysanız Bakırköy/Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastaneleri'nde çok iyi doktorlar ve psikoterapi merkezleri var. Gene belediyelere bağlı sosyal hizmet merkezlerinde psikologlar oluyor. Bir şekilde bu hizmetlere ulaşmanız gerek. Buradaysanız ve isterseniz ben de size eşlik edebilirim, belki cesaretlenmenize yardımım olur. Terapi ücretleri çok arttı malum ekonomik dalgalanmalar sebebiyle ama ayırabileceğiniz bir bütçe varsa o meblağ özelinde de araştırmalar yapabiliriz. Bireysel terapiyle başlayıp grupla yapılacak etkinliklere yönlenmeniz gerekiyor. Asla aşamayacağınız şeyler değil inanın...
Bursa'da yaşıyorum devlet Hastanesi'nde ki psikiyatri doktoru psikologa yönlendirmesi ben de rahat bir şekilde anlatamadim benim durumum baya ağır diyeTamam, ilaca devam ama kontrollere de muhakkak gidin. Özelden de şehrinizi yazın bakalım psikolog bulunabilir mi ücretsiz... Hatta doktor da bakabiliriz gene devlette, belki ilgili birine rastlarsınız. Terapinin sürekliliği çok önemli, iki ay giden hiç kimse derdine çare bulamaz...
Her hastanede psikolog olmayabiliyor maalesef... İkametinizin olduğu ilçe belediyesine de bir bakın sosyal hizmet merkezi varsa psikologları da olabilir.Bursa'da yaşıyorum devlet Hastanesi'nde ki psikiyatri doktoru psikologa yönlendirmesi ben de rahat bir şekilde anlatamadim benim durumum baya ağır diye
Bizim hastane de vardı diyemedim
O zaman tekrar giderek bi deneyin. Psikolog varsa büyük şans olur sizin için. Başka doktor var ise ondan randevu alın bu sefer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?