• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleriye Dönük Birikim

mavikelebek34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Konu şu ben şuan çalışıyorum çok şükür kendi ihtiyaçlarımı karşılayıp gerisini hesapta tutuyorum aldığım maaş yüksek bir maaş değil. Aileme vermiyorum bazen alışveriş yapıp gidiyorum istemediler de zaten. Bankalarla aram iyi değil şartlar koşullar nedir bilmiyorum. Kullananlarınız varsa bilgi verirse sevinirim. İleriye dönük yada evlilik durumunda çeyiz vs. için kullanacağım bu parayı hatta indirimli bir şey görürsem de hemen çekip kullanabilmem lazım. O yüzden altın döviz vs. düşünmüyorum o an hemen kullanabilmem lazım. Kredi kartı da kullanmıyorum.

Enpara sistemi nasıl benim durumum için uygun mu sizce biraz araştırdım ama illaki eksileri vardır diye düşünüyorum ya da başka alternatifler var mı?

Yani yatırım isleri az da olsa bilgi gerektirir, piyasayi koklamayi bilmek gerekir. Uzun vadeli olacaksa yatiriminiz alin alton dolar vs kenari koyun illaki degerlenir. Ama mesela kisa zmaanli bir birikim olacaksa dolar su aralar yuksek dusurmeye ugrasiyorlar kisa vadede zarar getirir.

Eger ki biriksin ama dokunmayayim harcarim ben diyorsaniz vadeli yapin vadesini bozamayin.

Yani bes yapin diyecegim onun bile yatirim araclarini bilmek gerekiyor ki guzel bir getiri saglasin.

Valla ben altinciyim bozuk paralari bile biriktirip gram ceyrek yapmaya calsiirim😀O yuzden baska fikir veremicem kuzum snaa

Dolar 9.30 a kadar çıkacak diyorlar ben dolara yatırıp Trump başkanlık seçiminden sonra bozdurup uzun vadede altına yatırmayı düşünüyorum. Banka hesabında istediğiniz zaman nakite çevirebiliyorsunuz. Enparayı hiç duymadım bilgim yok malesef

Dolar olarak hiç düşünmedim zaten altın da beni arada bıraktı ya aldığımdan düşük bozarsam diye altın hesabımda biraz var almıştım. Peki altın hesabınızdakini gram olarak bankadan aldığınızda kuyumcuda değer kaybediyor mu ya da bilezik olarak yapabiliyor muyuz?

Back
X