İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Bilmiyorum ama aslında yaptırmayacaktım amh testini Dr yaptır bilelim dedi. Bi arkadaslar konustum sen 6 aydır adet olamadım olmayana baslayınca düzelir dedi ama yinede. Söz vermiştim kendime düşük çıkarsa üzülmek yok diye ama olmadı. Biraz önce kk da okudum 0.02 ile dogal yoldan hamile kalanı okuyunca biraz rahatladım.fsh sım bir bucuk ay önce 13.5 çıkmıstı o çok yüksek degildi insallah dogal yoldan kalırım. Dr spiral i cıkardı balon koydu çıkardı suan için rahim iç kısımda yapısıklık yok dedi. Tam olarak anlamamız için 2 hafta sonra adet olacaksın dedi ve bitince rahim filmi cekileceksin göreceğim yapısıklık yoksa calışmalara baslayacaksın dedi. Ben biraz önce baktım tahlile cıkmış. Panik oldum hersey yolunda gidiyordu diye... Offf insallah normal yollardan kalırız hepimizde Rabbim kavustursun artık hepimizi tez zamanda
Tabiki her sey yolunda..
Amin insallah artik kavusalim hayirlisiyla canim.😙

Arkadaşlar gözünüzü sevem toplayın kendinizi. Moral bozmak yok. Umutsuzluk yok.
Negatif düşünmekten önce vücudunuz sonra da olayların gidişatı etkilenecek. Çok istedikçe, hırs yaptıkça uzaklaşacak dileğiniz. Kendinize belli bi süre verin, atıyorum 42 yaşıma kadar olacak deyin. O zamana kadar gerekeni yapıp bekleyeceksiniz. Hayatınız doğal akışında devam edecek ve çocuksuz bir hayatın tadını çıkarmaya devam edeceksiniz. Çünkü hiçbir şeyi, özellikle çocuk sahibi olmayı çok fazla abartarak istememek lazım.
Bilenler bilir, engelli çocukların öğretmeniyim. Çoğu annenin dediği şu: "Çok istedim, nolursa olsun yeter artık dedim." "Yıllarca olmadı, adaklar adadım, hocalara gittim." "Herkes laf ediyodu, kısır diyodu, kahrımdan sabahlara kadar ağladım, neden ben dedim." "5. Tüp bebekte 20 yıl sonra doğurdum." "3 kızım var, oğlan olsun çok istedik, ne hayaller kurduk, bi tek o engelli doğdu hocam."
Bunlar zihinsel engelli, bedensel engelli, otistik, down sendromlu çocukların anneleri. Bir de yığınla duyulmamış sendromlar var. Eğitim bile verilemeyen evden çıkamayan ayrı bir grup var. Tek bir ses çıkaramayan, göz teması kuramayan, yatalak, midesine giden hortumla beslenebilen, bir bacağı yarım oluşmuş, kafatası su toplayan 20 yaşına gelmiş, çok ağır bütün engelleri bir arada taşıyan çocuklar var. Bitkisel hayatta gibiler. Bi anne "Hocam bi anne keşke hamile kalmasaydım, allahım çocuğumu huzura erdir, lütfen ondan önce benim canımı alma diye dua eder mi? Ben ediyorum" demişti. O yüzden lütfen psikolojinizi bozmayın. Ya zamanı vardır ya da olmaması gerekiyordur ki bunlar çok düşük ihtimaller. Biz acele ettiğimiz için olmayacakmış gibi geliyor mevzu o.
Yaşımız itibariyle zaten riskli gruptayız ve engelli doğan çocuk sayısı gittikçe artıyor. O yüzden artık neredeyse her mahallede özel eğitim merkezi var. Çocuğundan utanıp evden çıkarmayan aile sayısı da hiç az değil.
Çok istemeyin bacım nolur :) Olmasa nolacak hem, daha doğmamış bir canlı sizin ne beden ne de ruh sağlığınızdan daha önemli olmamalı. Yapmayın bunu kendinize.
Amh değerinin önemi yok. Yurtdışında artık önemsenmiyor. Defalarca paylaştık burda. Aşılama da özellikle erkeğe bağlı bir problem yoksa çok işe yarayan bi yöntem değil. Bizim için %15 olan ihtimali %20ye çıkarıyor. 1 kereden fazlası gereksiz masraf. Tüp bebek daha mantıklı. Onda da zaten her şey yolunda olsa bile ihtimal %30-35. Bunlardan negatif sonuç alıp vazgeçtiğinde hamile kalan çok insan var. Tıp her şey demek değildir. Doğanın canı ne isterse o olur.
Bu kadar bitkin ve gergin olmanızın sebebi Merkür retrosundan da olabilir. :) Mart'ta başladı Nisan'da bitecek. O zamana kadar yeni kararlar almayın.
Şimdi herkes sakin olsun alırım cetveli elime!! :sopa:

Negatif düşünmekten önce vücudunuz sonra da olayların gidişatı etkilenecek. Çok istedikçe, hırs yaptıkça uzaklaşacak dileğiniz. Kendinize belli bi süre verin, atıyorum 42 yaşıma kadar olacak deyin. O zamana kadar gerekeni yapıp bekleyeceksiniz. Hayatınız doğal akışında devam edecek ve çocuksuz bir hayatın tadını çıkarmaya devam edeceksiniz. Çünkü hiçbir şeyi, özellikle çocuk sahibi olmayı çok fazla abartarak istememek lazım.
Bilenler bilir, engelli çocukların öğretmeniyim. Çoğu annenin dediği şu: "Çok istedim, nolursa olsun yeter artık dedim." "Yıllarca olmadı, adaklar adadım, hocalara gittim." "Herkes laf ediyodu, kısır diyodu, kahrımdan sabahlara kadar ağladım, neden ben dedim." "5. Tüp bebekte 20 yıl sonra doğurdum." "3 kızım var, oğlan olsun çok istedik, ne hayaller kurduk, bi tek o engelli doğdu hocam."
Bunlar zihinsel engelli, bedensel engelli, otistik, down sendromlu çocukların anneleri. Bir de yığınla duyulmamış sendromlar var. Eğitim bile verilemeyen evden çıkamayan ayrı bir grup var. Tek bir ses çıkaramayan, göz teması kuramayan, yatalak, midesine giden hortumla beslenebilen, bir bacağı yarım oluşmuş, kafatası su toplayan 20 yaşına gelmiş, çok ağır bütün engelleri bir arada taşıyan çocuklar var. Bitkisel hayatta gibiler. Bi anne "Hocam bi anne keşke hamile kalmasaydım, allahım çocuğumu huzura erdir, lütfen ondan önce benim canımı alma diye dua eder mi? Ben ediyorum" demişti. O yüzden lütfen psikolojinizi bozmayın. Ya zamanı vardır ya da olmaması gerekiyordur ki bunlar çok düşük ihtimaller. Biz acele ettiğimiz için olmayacakmış gibi geliyor mevzu o.
Yaşımız itibariyle zaten riskli gruptayız ve engelli doğan çocuk sayısı gittikçe artıyor. O yüzden artık neredeyse her mahallede özel eğitim merkezi var. Çocuğundan utanıp evden çıkarmayan aile sayısı da hiç az değil.
Çok istemeyin bacım nolur :) Olmasa nolacak hem, daha doğmamış bir canlı sizin ne beden ne de ruh sağlığınızdan daha önemli olmamalı. Yapmayın bunu kendinize.
Amh değerinin önemi yok. Yurtdışında artık önemsenmiyor. Defalarca paylaştık burda. Aşılama da özellikle erkeğe bağlı bir problem yoksa çok işe yarayan bi yöntem değil. Bizim için %15 olan ihtimali %20ye çıkarıyor. 1 kereden fazlası gereksiz masraf. Tüp bebek daha mantıklı. Onda da zaten her şey yolunda olsa bile ihtimal %30-35. Bunlardan negatif sonuç alıp vazgeçtiğinde hamile kalan çok insan var. Tıp her şey demek değildir. Doğanın canı ne isterse o olur.
Bu kadar bitkin ve gergin olmanızın sebebi Merkür retrosundan da olabilir. :) Mart'ta başladı Nisan'da bitecek. O zamana kadar yeni kararlar almayın.
Hepsini doğru yazmışssın. Doğa herşeye karar veriyor. Herşeyde Allah'tan hayırlısını istemek lazım.

Agzini yedigim koymussun noktayi.. 😍kesinlikle her lafina katiliyorum..

Yarın güzel bir gün daha baslayacak ve daha iyi olacak Bi sirkelenecegim ve güne merhaba diyecegim.. Rabbiim neylerse güzel eyler biz yolunda bulunalım. Hersey daha güzel olacak insallah. Beni sirkelediğin için tesekkür ederim arkadasım.

Uzdun valla sabah sabah.. hissettim evet yazdiklarindan... lutfen uzulme dusunme artik kendini rahat birak evet benim bir cocugum var onun icin rahat konusuyor olabilirim lakin bu kadar caresiz hissetme kendini.. ammaaan olursa olur olmazsa dunyanin sonu degil diyebil
Evet su donem yogun donem.. bi haftasonu kacamagi yapabilirsin belki kafayi dagitabilecegin arkadaslar olabilir onlarla vakit gecirebilirsin.
Senin emeklilige ne kadar var daha?

15 yıl var. Yasa takildik, primim 2 ya da 3 yıldır ya da dolmuştur bilmiyorum. Ama yaşi bekliycegim kesin.

Tabi ki yanlış anlamıyorum. 10-15 bin bir anda vermek varken belki 1bin tl ile olursa diye şansımı denemek istedim. Bir kere tüp bebeği denedim ve belki ikinci bir hakkım var maddi olarak. Şimdi gene alelacele deneyerek o tek hakkımı da yok etmek istemiyorum. Sonuçta tüp bebekte garanti yok. Geçen de aynı öyle acele ettim sonuç elimde patladı.
Bugün doktora gittim. Daha ağustosta gebelik geçirmişsin. Çok zaman geçmemiş ki dedi. Yumurta takibi yapalım tüp bebeğe gidene kadar dedi.
Hangisine gittin?

Onlara gitmedim. Ulun hoca 28 inden önce yok. Diğerini de 4. Gun diye gitmedim. Her zaman gittiğine gittim. O da yumurta takibi mi yapalım dedi. Klomenle veya iğneli klomen +gonalf 50 doz. Ya da aşılama klomen+gonalf 75 doz olarak kararı bana bıraktı. Bu arada bu ay sol yumurtalığım da yumurta gelişmesi lazım ama solu bir türlü net göremiyorlar. Bu 2-3 seferdir oldu. O yüzden aşılama ve iğne için riske atmayıp sadece klomen kullanmayı düşünüyorum. Gene kendini toplayıp tüpü deneyeceksin 'di mi dedi. Evet düşünüyorum dedim iğnesiz tüp bebek yapanlar var onlara gideceğim. Zaten az yumurtam varken fazla iğnenin bir faydasını görmedim dedim. O iğneler birden fazla yumurta buyutmuyor dedim. Yoo büyütür amaç zaten birden fazla olup sağlıklı olanı bulmak dedi. (Bu konuyu bir ara arastiralim) böyle işte.

Doğru söylüyorsun canım bu işin maddi boyutu da insanı yeterince yıpratıyor, benim eşim doktor onun indirimi artı transfer aşamasına gelemediğim için onun parası iade olmasa altından kalkamazdık bizde,kendini hazır hissetmeden alelacele başlama zaten, maddi manevi ne zaman hazır olursan o zaman başla, yumurta takibi de bizlere genel durumumuz için ön bilgi veriyor, inşallah tüp bebeğe hiç gerek kalmadan bebeğine kavuşursun.

Amin inşallah hepimiz kavuşuruz. Transfer parası tüp bebek ücretinin %20 si mi yani, yoksa tamamını mi iade ettiler. Nereye gittin, neler yaşadın biraz anlatsan.
Senella Senella çicegim benimmmm,oluyor öyle arada. ben de baksana deli koyunlar gibiyim naptigim neye karar verdigim belli degil ilerlemeye calistikca bakiyorum ayni yerdeyim neden? sabırsızlığımdan yorulmusluklardan herseyi birinine doluyorum. kendimize guvenmeliyiz rahat birakmaliyiz. bedenimize guvenmiyoruz rahat birakmiyoruz kendimizi. ollmazlari okadar yerlslestirmisizki beyin de inanmış yardim alman lazim bunu ben kendi basima yapamam modunda. sen ki 2,3 kere kimyasal gecirdin! ben asilamalar oldum, kimyasalin k sini bile yasamadim. amh ye takilma bendeki 17 neye yarıyor pcko ya ragmen her ay gelisip catliyorda ne oluyor!!! bazen iki yumurta da birden de oldu adamin spermleri eski kadar kötü de degil her ay yumurtladim da ne oldu bi kimyasalda mi gecirmez insan:)) yani demem o ki sen hamile kalacaksin güzelim kucagina da alicaksin vucudun deniyor olsun diye. benimki 2 senedir tenezzül etmedi.
aşılama deneyeceksen programli git vitaminleri kullanacaklarini belirle.adetin 2 ci gunu doktora git ayran okumustum hatunun biri ayran icmis hergun bir bardak, yumlari guzel buymus gelismis. tup bebek icin gittigi hastanede karşılaştığı biri soylemis onada.guzel beslen yumurtaliklarina hani bi masaj vardi onu yap kan dolasimi icin. bide seni seviyorum:KK37:

Bende seni sevi-yorum. :) Kader arkadaşım benim. Sen bana benden fazla inanıyorsun. Birde ben inansam, sanırım benim Önce beynime reset atıp silkelenmem lazım. Dur bakalım dibe vurmam belki büyük bir sıçrayış yapacağıma delalettir. Neyi başarmadık ki, Rabbim nasip ettikten sonra bunu da atlatacağız. Sonra da geriye dönüp neler konuşacağız.
Ay inşallah benim 2. hamileliğim tüp bebek yaptıracağın ay olmuştu nasıl sabırsızdım biran önce regli olmak için gelmedi bi tahlil hamileydim, bu günleri güzel değerlendir 2 yumurtan var ikiz ihtimali bile var hadi bakalım bol şans🙏

Bende karar verdiğim ay, hatta randevu aldım adetin 1. Günü diye plânlamıştım. O gün idrar testinde çıktı ve o bir işaretti ben kalkıp genede görüşmeye gittim, ne olur olmaz diye. Kendimi kimyasal olacağa ikna ediyorum sanırım. Aslında gitmeyecektim.

Yarın güzel bir gün daha baslayacak ve daha iyi olacak Bi sirkelenecegim ve güne merhaba diyecegim.. Rabbiim neylerse güzel eyler biz yolunda bulunalım. Hersey daha güzel olacak insallah. Beni sirkelediğin için tesekkür ederim arkadasım.

Valla yazdıktan sonra oha ne uzun yazmışım gene dedim ama iyi ki yazmışım o zaman. :) Hepsi gerçek ve hepsi içten düşüncelerim. Birlikte heyecanlanıp, birlikte üzülüp, birlikte toparlanmak, yeniden başlamak ve paylaşmak için burdayız zaten. Arada elbette hayallerimiz kırılacak ama bunu hemen atlatmak lazım. O yüzden tabii ki de her şey daha güzel olacak. :KK200::dua::KK68:

Ikizlere hamile kaldimi okuyalim. kimyasal dusuk yasayanlari degil.. endise negatif enerji kotuyu getiriyor... maalesef son gebeligimde ben bunu yasadim inanamadim olduguna ya kalbi atmiyorsa dedim atmadi.. ve dikkat edin hep bu oyle olmustur 'hep aksilikler beni bulur' iste bulur dusuncen o yonde cunku.
Her sey yolunda ben saglikliyim tum isteklerim benimle.😎
Gece gece ne diyo bu degisik😅

Kızlar bi şey soracam. Ben araştırmadan önce bilen acil cevaplasın :)
Bu ovulasyon testleri yumurtlama dışında hangi durumlarda kabak gibi pozitif çıkıyodu? Progesteron ya da çatlatma iğnesi etkisi yüzünden pozitifse piyasaya yeni bi yumurta çıktı diye düşünmiim şimdi çok yorgunum :))

Bu ovulasyon testleri yumurtlama dışında hangi durumlarda kabak gibi pozitif çıkıyodu? Progesteron ya da çatlatma iğnesi etkisi yüzünden pozitifse piyasaya yeni bi yumurta çıktı diye düşünmiim şimdi çok yorgunum :))
catlatma ignesi etkisi ile pozitif cikan gebelik testi diye biliyorum. catlatma ignelerinde hcg hormonu oldugu icin. ovulasyonu bilmiyorum.ama madem oyle bir sey var degerlendirmek en iyisi.

Senella Senella

Pregnacare multivitamin for her and him (karı koca kullanım için 1 aylık) 166 lira

Prowomen (multivitamin + 200 mg koenzim q10) 1 aylık 175 lira

Progeny F (multivitamin+omega 3 dha 300) 1 aylık 195 lira (sabah akşam 2şer tablet içiliyodu bu sanırım 120 tablet)

Astalife (balık yağı dha 500 + astaksantin) 1 aylık 230 lira

Venatura Koenzim Q10 200 mg 1 aylık 50 lira

Omepa Q10 (balık yağı 230 dha + koenzim q10 100mg) 1 aylık 108 lira

Şimdii.. Masraf çok evet.
A) Sadece Progeny F ile Venatura Koenzim alabilirsin.
B) Sadece bi folik asit ile omepa q10 alabilirsin. Ama dha değeri düşük o yüzden ucuz olanlar malesef işe yaramıyormuş.
C) Sadece bi folik asit ve astalife alabilirsin :)
D) Sadece prowomen alabilirsin.

Benim ve pek çok doktordan edindiğim fikir Astalife'tan çok fayda görüldüğü yönünde.
Bu arada yukarıdaki tüm multivitaminlerde selenyum var. Kimisinde arjinin var kimisinde karnitin var.

Ben eşim de kullansın ve İngiliz ürünü diye Pregnacare kullanıyorum. Bi de Astalife. Solgar Ubiquinol'a verdiğim paradan bıktığım için de onun yerine Venatura Koenzim q10 siparişi verdim.

Astalife alınca q10 kullanmak gerekmiyor mu?

Venatura nin koenzim Q10 alıp onun birde balık yağı var onu alsam ne dersin. Dozlari bayagi yuksek duruyor, bir baksana hocam ya. :) Ayriyeten d vitaminim ve b12 vitamini var evde onları içerim. D vitamini çok düşük bende.

Igneli tedavilerde o lh çizgisi kendini aşıyor canım. Progestan catlatma degil de, diğer kullandığın ignelerden. Bol su iç az şu içiyorsun catlatma iğnesinin etkisi bile hala vardır. Gebelik bile yapsan pozitif çıkar.

Ikizlere hamile kaldimi okuyalim. kimyasal dusuk yasayanlari degil.. endise negatif enerji kotuyu getiriyor... maalesef son gebeligimde ben bunu yasadim inanamadim olduguna ya kalbi atmiyorsa dedim atmadi.. ve dikkat edin hep bu oyle olmustur 'hep aksilikler beni bulur' iste bulur dusuncen o yonde cunku.
Her sey yolunda ben saglikliyim tum isteklerim benimle.😎
Gece gece ne diyo bu degisik😅

Doğru diyor bu değişik :)
Ikizlere hamile kaldığımı kim yazmış okuyayım. Aynen kafamızdaki endişe bulutları hep sebep oluyor.

flx77 flx77
Canım çok teşekkür ederim. Allah razı olsun güzel duaların için. Hiç öyle der miyim, müminin mümin kardeşine ettiği dua daha makbul. Belki senin duan bana kabul olucak, benimki sana. Herkes dua etsin diye can atıyoruz. Inşallah bana ettiğin dualar sana da kabul olur, en kısa zamanda bebisleri kucağımıza alır, neler yazdık biz diye geriye bakıp güleriz. :)

Eşim çok şükür öyle destek oluyor, olmasa sorun değil, ben seni istedim Allah'tan o da verdi der hep. Ben senle yaşamayı seçiyorum diyor. Ama eminim çok istiyor belli etmiyor. Ama bir evlilik yapıp mutlu olmayı çok istedik şimdi kendimizi mutsuz edecek yeni bişey bulduk. O yüzden panic_attack panic_attack dediği gibi böyle de mutlu olup hayatin tadını çıkarmalıyız.

Son düzenleme:
Astalife alınca q10 kullanmak gerekmiyor mu?

Venatura nin koenzim Q10 alıp onun birde balık yağı var onu alsam ne dersin. Dozlari bayagi yuksek duruyor, bir baksana hocam ya. :) Ayriyeten d vitaminim ve b12 vitamini var evde onları içerim. D vitamini çok düşük bende.

Evet onu yazmayı unutmuşum. Venatura ifos onaylı ve dha 438. İki tablet içiliyomuş zaar. 45 Lira gayet uygun ve Norveç balığı :)

Bi de ayrıca Teatrio diye bi ürün var 260 mg koenzim q10 ve 4 mg astaksantin içeriyo. 215 papel :)

Bunları al geç amaan.

Igneli tedavilerde o lh çizgisi kendini aşıyor canım. Progestan catlatma degil de, diğer kullandığın ignelerden. Bol su iç az şu içiyorsun catlatma iğnesinin etkisi bile hala vardır. Gebelik bile yapsan pozitif çıkar.

Evet hatta çatlatma iğnesindeki hcg hormonunun yapısı da lh hormonuna benzer bi yapıya sahipmiş. O yüzden gebelikte de bazen pozitif çıkıyomuş ovulasyon testleri. Her türlü iğneyi olduğuma göre sonuç normal. :) 11. Günde etkisi geçiyo çatlatma iğnesinin bende. Haftaya bugün 13 gün geçmiş olacak. O zaman test yapsam belli olur netice diye düşünüyorum.

Evet onu yazmayı unutmuşum. Venatura ifos onaylı ve dha 438. İki tablet içiliyomuş zaar. 45 Lira gayet uygun ve Norveç balığı :)

Bi de ayrıca Teatrio diye bi ürün var 260 mg koenzim q10 ve 4 mg astaksantin içeriyo. 215 papel :)

Bunları al geç amaan.
Bence de amaan :) kafa yora yora kalmadı kafa :) zaten bana hepsi yarar. Normalde hiç vitamin kullanmadığım için bir anda bomba etkisi yapıp altın yumurta oluşturacak, sonra çaaat
" tüplerde aşk bir başkadır " vizyonda :)

Güneş gibi parıldayan yumurtamiz adete etrafına ışıklar sacmaktadir. Edalı edalı saga sola küçük adımlarla hareket etmekte, gözleriyle ufka bakmakta, kendisini ölümden kurtaracak prensini beklemektedir.
Birden tepelerin ardından, spremtakus atlıları gözükür. Ortalık toz duman, yumurta hem korkar hem heyecanlanır. Ama nedense içi ısınmaz gördüklerine. Birden öncü birliklerin önüne beyaz atlı yakışıklı ışıl ışıl bir sprem atılır, diğerlerine fark atar. Yumurtamızın kalbi küt küt atar, kollarını açar. Ve yaklaşır yakışıklı slow motion bir koşma anı. Ve uzun zamandır bekledikleri an gelmiştir, vakit vuslat vaktidir. Sarılırlar kaynasircasina ve başka bir sonsuz hayata adım atarlar. Devam filmi 14 gün sonra..

Günaydın hanımlar güzel bir gün güneş ☀ biraz serin ama olsun. Bügün çıkıp yürüş yapacagım. Ben de gittiğimde ek olarak vitamin takviyesi alayım ne önerirsiniz dediğimde hiç birsey kullanman gerek yok demişti ama bu amh tahlilimi henüz görmedi. Sadece d vitamini 18 cıkmıştı onun için 10 damla d vitamini kullan demişti. Dogal beslen antioksidan içeren besinler tüket demişti. Şimdi benim son yapılan test lerim 11 ocakta yapılan testlerin estradiol 52.49- fsh 13.47 = LH 7.17 = progestron 4.2 = Prolaktin 7.46= serbest t3 3.25 = serbest t4 1.18 =tsh 1.65 = total testosteron 21.41 cıkmıstı dün de amh 0.51 cıktı referans aralığı 0.09=2.96 yazıyor. Benim takviye olarak neler kullanmam gerekiyor ne önerirsiniz bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Günaydın hanımlar güzel bir gün güneş ☀ biraz serin ama olsun. Bügün çıkıp yürüş yapacagım. Ben de gittiğimde ek olarak vitamin takviyesi alayım ne önerirsiniz dediğimde hiç birsey kullanman gerek yok demişti ama bu amh tahlilimi henüz görmedi. Sadece d vitamini 18 cıkmıştı onun için 10 damla d vitamini kullan demişti. Dogal beslen antioksidan içeren besinler tüket demişti. Şimdi benim son yapılan test lerim 11 ocakta yapılan testlerin estradiol 52.49- fsh 13.47 = LH 7.17 = progestron 4.2 = Prolaktin 7.46= serbest t3 3.25 = serbest t4 1.18 =tsh 1.65 = total testosteron 21.41 cıkmıstı dün de amh 0.51 cıktı referans aralığı 0.09=2.96 yazıyor. Benim takviye olarak neler kullanmam gerekiyor ne önerirsiniz bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Astaksantin
Koenzim Q10
Gebelik öncesi multivitamin
Omega 3 bol dha oranlı

Gebelik öncesi multivitamini sen seç bikaç sayfa önce birkaç markayı yazmıştım fark etmez o çok.
Diğer 3 çeşit için yukarıda Senella'ya yazdığım cevaba bak kuzum. Onları alabilirsin.

Back