Arkadaşlar gözünüzü sevem toplayın kendinizi. Moral bozmak yok. Umutsuzluk yok.
Negatif düşünmekten önce vücudunuz sonra da olayların gidişatı etkilenecek. Çok istedikçe, hırs yaptıkça uzaklaşacak dileğiniz. Kendinize belli bi süre verin, atıyorum 42 yaşıma kadar olacak deyin. O zamana kadar gerekeni yapıp bekleyeceksiniz. Hayatınız doğal akışında devam edecek ve çocuksuz bir hayatın tadını çıkarmaya devam edeceksiniz. Çünkü hiçbir şeyi, özellikle çocuk sahibi olmayı çok fazla abartarak istememek lazım.
Bilenler bilir, engelli çocukların öğretmeniyim. Çoğu annenin dediği şu: "Çok istedim, nolursa olsun yeter artık dedim." "Yıllarca olmadı, adaklar adadım, hocalara gittim." "Herkes laf ediyodu, kısır diyodu, kahrımdan sabahlara kadar ağladım, neden ben dedim." "5. Tüp bebekte 20 yıl sonra doğurdum." "3 kızım var, oğlan olsun çok istedik, ne hayaller kurduk, bi tek o engelli doğdu hocam."
Bunlar zihinsel engelli, bedensel engelli, otistik, down sendromlu çocukların anneleri. Bir de yığınla duyulmamış sendromlar var. Eğitim bile verilemeyen evden çıkamayan ayrı bir grup var. Tek bir ses çıkaramayan, göz teması kuramayan, yatalak, midesine giden hortumla beslenebilen, bir bacağı yarım oluşmuş, kafatası su toplayan 20 yaşına gelmiş, çok ağır bütün engelleri bir arada taşıyan çocuklar var. Bitkisel hayatta gibiler. Bi anne "Hocam bi anne keşke hamile kalmasaydım, allahım çocuğumu huzura erdir, lütfen ondan önce benim canımı alma diye dua eder mi? Ben ediyorum" demişti. O yüzden lütfen psikolojinizi bozmayın. Ya zamanı vardır ya da olmaması gerekiyordur ki bunlar çok düşük ihtimaller. Biz acele ettiğimiz için olmayacakmış gibi geliyor mevzu o.
Yaşımız itibariyle zaten riskli gruptayız ve engelli doğan çocuk sayısı gittikçe artıyor. O yüzden artık neredeyse her mahallede özel eğitim merkezi var. Çocuğundan utanıp evden çıkarmayan aile sayısı da hiç az değil.
Çok istemeyin bacım nolur :) Olmasa nolacak hem, daha doğmamış bir canlı sizin ne beden ne de ruh sağlığınızdan daha önemli olmamalı. Yapmayın bunu kendinize.
Amh değerinin önemi yok. Yurtdışında artık önemsenmiyor. Defalarca paylaştık burda. Aşılama da özellikle erkeğe bağlı bir problem yoksa çok işe yarayan bi yöntem değil. Bizim için %15 olan ihtimali %20ye çıkarıyor. 1 kereden fazlası gereksiz masraf. Tüp bebek daha mantıklı. Onda da zaten her şey yolunda olsa bile ihtimal %30-35. Bunlardan negatif sonuç alıp vazgeçtiğinde hamile kalan çok insan var. Tıp her şey demek değildir. Doğanın canı ne isterse o olur.
Bu kadar bitkin ve gergin olmanızın sebebi Merkür retrosundan da olabilir. :) Mart'ta başladı Nisan'da bitecek. O zamana kadar yeni kararlar almayın.
Şimdi herkes sakin olsun alırım cetveli elime!!