- 9 Mart 2017
- 1.316
- 6.166
- 158
Bugün gittiğim doktor eşimle birlikte kullanmam için pragnecare,klink omega 3 ve sadce benim kullanmam için inofolic combi önerdiSenella
Pregnacare multivitamin for her and him (karı koca kullanım için 1 aylık) 166 lira
Prowomen (multivitamin + 200 mg koenzim q10) 1 aylık 175 lira
Progeny F (multivitamin+omega 3 dha 300) 1 aylık 195 lira (sabah akşam 2şer tablet içiliyodu bu sanırım 120 tablet)
Astalife (balık yağı dha 500 + astaksantin) 1 aylık 230 lira
Venatura Koenzim Q10 200 mg 1 aylık 50 lira
Omepa Q10 (balık yağı 230 dha + koenzim q10 100mg) 1 aylık 108 lira
Şimdii.. Masraf çok evet.
A) Sadece Progeny F ile Venatura Koenzim alabilirsin.
B) Sadece bi folik asit ile omepa q10 alabilirsin. Ama dha değeri düşük o yüzden ucuz olanlar malesef işe yaramıyormuş.
C) Sadece bi folik asit ve astalife alabilirsin :)
D) Sadece prowomen alabilirsin.
Benim ve pek çok doktordan edindiğim fikir Astalife'tan çok fayda görüldüğü yönünde.
Bu arada yukarıdaki tüm multivitaminlerde selenyum var. Kimisinde arjinin var kimisinde karnitin var.
Ben eşim de kullansın ve İngiliz ürünü diye Pregnacare kullanıyorum. Bi de Astalife. Solgar Ubiquinol'a verdiğim paradan bıktığım için de onun yerine Venatura Koenzim q10 siparişi verdim.
Ben de senin bildiğin gibi biliyordum günlük 100mg coq10 kullandım nerdeyse 1 yıldır, tüp bebek doktorum böyle şeyleri önermez hatta faydası olduğunu da çok inanmaz, son tedavimden sonra bana o söyledi normal coq10 kullanıyorsan günlük 600mg alınması gerekiyor 50-100 mg formu daha yaşlı kalp damar sağlığı için kullanılan form dedi, bende oturdum yurt dışı yapılan klinik çalışmaları, kk gibi yabancı forumları okudum cidden oradaki hastaların ubiquinon formu 600 mg ubiquinol formu ise 400 mg kullandıklarını okudum, ikisi arasında ne kadar da fark yok dense de bizim yaşlarda normal formun emilimi düşük tek fark buymuş başka hiç bir farkı yok fazla tablet kullanmamak için ubiquinol formu kullanıyorum.Ubiquinol mg olarak yüksek değil mi yav? 200'ü geçince güvenli sınırların dışında diye biliyorum. Deneklerde kullanılan miktar o evet ama kalp gibi ciddi bi sağlık sorunu yoksa 200 mg.ı geçmemek lazım deyolaa. @Beste78
Omega 3'teki dha miktarı kaç peki?
Senella yazdıklarının benzerini inan hepimiz dönem dönem yaşıyoruz, bazı dönemler beynimden neler geçiyor anlatamam, o kadar çok ağlama krizlerine girdim ki her düşük sonrası, her tedavi sonrası bazen deliriyorum diye düşündüğüm bile oldu, sürekli kendimi toparlama çabası içindeyim bu çabaya ben bile şaşırıyorum ama allah o gücü veriyor herhalde diyorum,ben çok şey yaşadım herkes benim yaşadıklarımı yaşayacak diye bişey yok diye kimseyi yönlendirmek istemem korkarım ama bana sorarsan aşılama ile zaman kaybetme tüp bebekte aldığın hormonların aynısını biraz azını alıyorsun o kadar hormon almışken tüp bebek mi yaptırsan beklemeden, zaman aleyhimize işliyor diye bu tavsiyede bulundum nolur yanlış anlama kimseye şunu yap demek haddim değil
Hangisine gittin?Tabi ki yanlış anlamıyorum. 10-15 bin bir anda vermek varken belki 1bin tl ile olursa diye şansımı denemek istedim. Bir kere tüp bebeği denedim ve belki ikinci bir hakkım var maddi olarak. Şimdi gene alelacele deneyerek o tek hakkımı da yok etmek istemiyorum. Sonuçta tüp bebekte garanti yok. Geçen de aynı öyle acele ettim sonuç elimde patladı.
Bugün doktora gittim. Daha ağustosta gebelik geçirmişsin. Çok zaman geçmemiş ki dedi. Yumurta takibi yapalım tüp bebeğe gidene kadar dedi.
Doğru söylüyorsun canım bu işin maddi boyutu da insanı yeterince yıpratıyor, benim eşim doktor onun indirimi artı transfer aşamasına gelemediğim için onun parası iade olmasa altından kalkamazdık bizde,kendini hazır hissetmeden alelacele başlama zaten, maddi manevi ne zaman hazır olursan o zaman başla, yumurta takibi de bizlere genel durumumuz için ön bilgi veriyor, inşallah tüp bebeğe hiç gerek kalmadan bebeğine kavuşursun.Tabi ki yanlış anlamıyorum. 10-15 bin bir anda vermek varken belki 1bin tl ile olursa diye şansımı denemek istedim. Bir kere tüp bebeği denedim ve belki ikinci bir hakkım var maddi olarak. Şimdi gene alelacele deneyerek o tek hakkımı da yok etmek istemiyorum. Sonuçta tüp bebekte garanti yok. Geçen de aynı öyle acele ettim sonuç elimde patladı.
Bugün doktora gittim. Daha ağustosta gebelik geçirmişsin. Çok zaman geçmemiş ki dedi. Yumurta takibi yapalım tüp bebeğe gidene kadar dedi.
Ben de senin bildiğin gibi biliyordum günlük 100mg coq10 kullandım nerdeyse 1 yıldır, tüp bebek doktorum böyle şeyleri önermez hatta faydası olduğunu da çok inanmaz, son tedavimden sonra bana o söyledi normal coq10 kullanıyorsan günlük 600mg alınması gerekiyor 50-100 mg formu daha yaşlı kalp damar sağlığı için kullanılan form dedi, bende oturdum yurt dışı yapılan klinik çalışmaları, kk gibi yabancı forumları okudum cidden oradaki hastaların ubiquinon formu 600 mg ubiquinol formu ise 400 mg kullandıklarını okudum, ikisi arasında ne kadar da fark yok dense de bizim yaşlarda normal formun emilimi düşük tek fark buymuş başka hiç bir farkı yok fazla tablet kullanmamak için ubiquinol formu kullanıyorum.
DHA miktarı da minimum 1000 mg EPA miktarıda günlük 2-3 gr kullanılması gerekiyormuş benim kullandığım vitaminde DHA 390 mg EPA 580 mg var günlük 3 tane kullanıyorum, artı çok ilginç bir bilgiye rastladım omega lar kesinlikle dolapta muhafaza edilmeliymiş,
Rica ederim canım, ben de ilk korktum baktım yurtdışında herkes çatır çatır kullanıyor, doktorumda öyle söyleyince bi cesaret başladım bakalım sonuçları görücez, omegayıda dolapta saklamanın ne zararı olucak aldım koydum dolap rafınaHmm.. 200'e çıkardım ben ama 400 için cesaretim yok bir sürü şey kullanıyorum diye. Astaksantin kullanıyorum zaten. Antioksidan manyağı olmayayım :/
Omega 3 ve dolap mevzusunu ben de okumuştum ama kutunun üzerinde yazmıyodu. Doktorum da gerek yok dedi. Bi araştırayım onu ben.
Teşekkürler kuzum.
Ay inşallah benim 2. hamileliğim tüp bebek yaptıracağın ay olmuştu nasıl sabırsızdım biran önce regli olmak için gelmedi bi tahlil hamileydim, bu günleri güzel değerlendir 2 yumurtan var ikiz ihtimali bile var hadi bakalım bol şans2.aşılamayı çok istiyordum bugünkü çikolata kisti ve tüp bebek uzmanı aşılama ile uğraşmayın direk tüp bebek dedi, sizin doğalınız o dedi, ama polipi aldırın dedi, polip mi engel olmamasına dedim yok dedi
Miyom mu dedim yok o rahim dışına doğru büyüyor dedi
Eee, yumurta kalitesi olabilir dedi
Tekrar Amh istedi
18 mm ve arkadan gelen 12 mm yumurta var dedi
Bu ay keşke doğal kalsam
Insallah canim insallahh duam sizinle :)2.aşılamayı çok istiyordum bugünkü çikolata kisti ve tüp bebek uzmanı aşılama ile uğraşmayın direk tüp bebek dedi, sizin doğalınız o dedi, ama polipi aldırın dedi, polip mi engel olmamasına dedim yok dedi
Miyom mu dedim yok o rahim dışına doğru büyüyor dedi
Eee, yumurta kalitesi olabilir dedi
Tekrar Amh istedi
18 mm ve arkadan gelen 12 mm yumurta var dedi
Bu ay keşke doğal kalsam
Sağol canım benimInsallah canim insallahh duam sizinle :)
Biz hiç bi şey kullanmıyoruz ben sadece folik asit alıyorum o kadar doktorumuz herhangi bi şey vermedi ya da söylemedi en son ben q10 sordum isterseniz kullanın dediTeşekkür ederim. Siz ya da eşiniz zaten Astalife kullanıyordunuz sanırım? Benim progesteron almaktan hafızam da gitmiş olabilir tabi :))
Yanına Koenzim Q10 ekleyebilirsiniz. Folik asiti söylememe gerek yok sanırım :) D vitamini değerinize baktırdınız mı? Ben haftaya bi de D vitaminine başlayacağım galiba. Azıcık daha yükselteyim diyorum.
Nooolduu tup diyordunuz diyelimmm lutfen olsuun cunkuuuu :))Sağol canım benim
Hepimiz toplu hamile kalalımhaykıralım doktorların yüzüne yüzüne
Merhaba canimMerhaba nasılsınız hanımlar. Benim amh testi 0.51 cıktı cok mu düşük moralim çok bozuldu. 6 aydır kürtaj olalı yapısıklık tan dolayı adet olmamıştım.iki hafta sonra adet olacaksın demişti doktorum. Olmaya baslayınca düzelirmiki. Normal yolla kalabilirmiyim acaba kafam allak bullak oldu.
Bilmiyorum ama aslında yaptırmayacaktım amh testini Dr yaptır bilelim dedi. Bi arkadaslar konustum sen 6 aydır adet olamadım olmayana baslayınca düzelir dedi ama yinede. Söz vermiştim kendime düşük çıkarsa üzülmek yok diye ama olmadı. Biraz önce kk da okudum 0.02 ile dogal yoldan hamile kalanı okuyunca biraz rahatladım.fsh sım bir bucuk ay önce 13.5 çıkmıstı o çok yüksek degildi insallah dogal yoldan kalırım. Dr spiral i cıkardı balon koydu çıkardı suan için rahim iç kısımda yapısıklık yok dedi. Tam olarak anlamamız için 2 hafta sonra adet olacaksın dedi ve bitince rahim filmi cekileceksin göreceğim yapısıklık yoksa calışmalara baslayacaksın dedi. Ben biraz önce baktım tahlile cıkmış. Panik oldum hersey yolunda gidiyordu diye... Offf insallah normal yollardan kalırız hepimizde Rabbim kavustursun artık hepimizi tez zamandaMerhaba canim
Ama ne konustuk burda kuzum.. neydi amhye takilmiyorduk.. sen guzelce tedavini oldun.. insallah saglikla seninle olacak bebegin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?