İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

dvtb ben 2 aydır omega, coq10 (ubiquinol), solgar multivitamin ve arısütü kullanıyorum bunları daha önce de kullanmıştım ama düşğk doz kullanmışım yurtdışı yayınları ve yurtdışı forumları okudum kullandığım dozlar yetersizmiş şu an günlük
Omega3 2,5 gr
Ubiquinol 400 mg kullanıyorum
Folik asit olarakta normal formdakileri 3 yıl kullandım değerim çok yükselmiştir biraz ara vereyim dedim tahlil yaptırdım neredeyse alt sınırda çıktı şaşırdım o nedenle folat formunu kullanmaya başladım emilimi daha yüksek diye.

Ubiquinol mg olarak yüksek değil mi yav? 200'ü geçince güvenli sınırların dışında diye biliyorum. Deneklerde kullanılan miktar o evet ama kalp gibi ciddi bi sağlık sorunu yoksa 200 mg.ı geçmemek lazım deyolaa. @Beste78
Omega 3'teki dha miktarı kaç peki?

Bugün gittiğim doktor eşimle birlikte kullanmam için pragnecare,klink omega 3 ve sadce benim kullanmam için inofolic combi önerdi

Ben de senin bildiğin gibi biliyordum günlük 100mg coq10 kullandım nerdeyse 1 yıldır, tüp bebek doktorum böyle şeyleri önermez hatta faydası olduğunu da çok inanmaz, son tedavimden sonra bana o söyledi normal coq10 kullanıyorsan günlük 600mg alınması gerekiyor 50-100 mg formu daha yaşlı kalp damar sağlığı için kullanılan form dedi, bende oturdum yurt dışı yapılan klinik çalışmaları, kk gibi yabancı forumları okudum cidden oradaki hastaların ubiquinon formu 600 mg ubiquinol formu ise 400 mg kullandıklarını okudum, ikisi arasında ne kadar da fark yok dense de bizim yaşlarda normal formun emilimi düşük tek fark buymuş başka hiç bir farkı yok fazla tablet kullanmamak için ubiquinol formu kullanıyorum.
DHA miktarı da minimum 1000 mg EPA miktarıda günlük 2-3 gr kullanılması gerekiyormuş benim kullandığım vitaminde DHA 390 mg EPA 580 mg var günlük 3 tane kullanıyorum, artı çok ilginç bir bilgiye rastladım omega lar kesinlikle dolapta muhafaza edilmeliymiş,

Tabi ki yanlış anlamıyorum. 10-15 bin bir anda vermek varken belki 1bin tl ile olursa diye şansımı denemek istedim. Bir kere tüp bebeği denedim ve belki ikinci bir hakkım var maddi olarak. Şimdi gene alelacele deneyerek o tek hakkımı da yok etmek istemiyorum. Sonuçta tüp bebekte garanti yok. Geçen de aynı öyle acele ettim sonuç elimde patladı.
Bugün doktora gittim. Daha ağustosta gebelik geçirmişsin. Çok zaman geçmemiş ki dedi. Yumurta takibi yapalım tüp bebeğe gidene kadar dedi.

Hangisine gittin?

Doğru söylüyorsun canım bu işin maddi boyutu da insanı yeterince yıpratıyor, benim eşim doktor onun indirimi artı transfer aşamasına gelemediğim için onun parası iade olmasa altından kalkamazdık bizde,kendini hazır hissetmeden alelacele başlama zaten, maddi manevi ne zaman hazır olursan o zaman başla, yumurta takibi de bizlere genel durumumuz için ön bilgi veriyor, inşallah tüp bebeğe hiç gerek kalmadan bebeğine kavuşursun.

Hmm.. 200'e çıkardım ben ama 400 için cesaretim yok bir sürü şey kullanıyorum diye. Astaksantin kullanıyorum zaten. Antioksidan manyağı olmayayım :/
Omega 3 ve dolap mevzusunu ben de okumuştum ama kutunun üzerinde yazmıyodu. Doktorum da gerek yok dedi. Bi araştırayım onu ben.
Teşekkürler kuzum.

Rica ederim canım, ben de ilk korktum baktım yurtdışında herkes çatır çatır kullanıyor, doktorumda öyle söyleyince bi cesaret başladım bakalım sonuçları görücez, omegayıda dolapta saklamanın ne zararı olucak aldım koydum dolap rafına
Astaksantini de duydum bi dönem 1 kutu kullanmıştım, bunlar işe yaramazsa bide ona başlarım bu kadar vitamin alırken bi de onu almaya da ben cesaret edemedim dediğin gibi antioksidan manyağı oldum, eşime diyorum çocuk için bunlar işe yaramazsa bu kadar takviyeyle 100 yaşına kadar yaşarım garanti

Senella çicegim benimmmm,oluyor öyle arada. ben de baksana deli koyunlar gibiyim naptigim neye karar verdigim belli degil ilerlemeye calistikca bakiyorum ayni yerdeyim neden? sabırsızlığımdan yorulmusluklardan herseyi birinine doluyorum. kendimize guvenmeliyiz rahat birakmaliyiz. bedenimize guvenmiyoruz rahat birakmiyoruz kendimizi. ollmazlari okadar yerlslestirmisizki beyin de inanmış yardim alman lazim bunu ben kendi basima yapamam modunda. sen ki 2,3 kere kimyasal gecirdin! ben asilamalar oldum, kimyasalin k sini bile yasamadim. amh ye takilma bendeki 17 neye yarıyor pcko ya ragmen her ay gelisip catliyorda ne oluyor!!! bazen iki yumurta da birden de oldu adamin spermleri eski kadar kötü de degil her ay yumurtladim da ne oldu bi kimyasalda mi gecirmez insan:)) yani demem o ki sen hamile kalacaksin güzelim kucagina da alicaksin vucudun deniyor olsun diye. benimki 2 senedir tenezzül etmedi.
aşılama deneyeceksen programli git vitaminleri kullanacaklarini belirle.adetin 2 ci gunu doktora git ayran okumustum hatunun biri ayran icmis hergun bir bardak, yumlari guzel buymus gelismis. tup bebek icin gittigi hastanede karşılaştığı biri soylemis onada.guzel beslen yumurtaliklarina hani bi masaj vardi onu yap kan dolasimi icin. bide seni seviyorum

2.aşılamayı çok istiyordum bugünkü çikolata kisti ve tüp bebek uzmanı aşılama ile uğraşmayın direk tüp bebek dedi, sizin doğalınız o dedi, ama polipi aldırın dedi, polip mi engel olmamasına dedim yok dedi
Miyom mu dedim yok o rahim dışına doğru büyüyor dedi
Eee, yumurta kalitesi olabilir dedi
Tekrar Amh istedi
18 mm ve arkadan gelen 12 mm yumurta var dedi
Bu ay keşke doğal kalsam

Ay inşallah benim 2. hamileliğim tüp bebek yaptıracağın ay olmuştu nasıl sabırsızdım biran önce regli olmak için gelmedi bi tahlil hamileydim, bu günleri güzel değerlendir 2 yumurtan var ikiz ihtimali bile var hadi bakalım bol şans

Insallah canim insallahh duam sizinle :)

Biz hiç bi şey kullanmıyoruz ben sadece folik asit alıyorum o kadar doktorumuz herhangi bi şey vermedi ya da söylemedi en son ben q10 sordum isterseniz kullanın dedi

Merhaba nasılsınız hanımlar. Benim amh testi 0.51 cıktı cok mu düşük moralim çok bozuldu. 6 aydır kürtaj olalı yapısıklık tan dolayı adet olmamıştım.iki hafta sonra adet olacaksın demişti doktorum. Olmaya baslayınca düzelirmiki. Normal yolla kalabilirmiyim acaba kafam allak bullak oldu.

Merhaba canim
Ama ne konustuk burda kuzum.. neydi amhye takilmiyorduk.. sen guzelce tedavini oldun.. insallah saglikla seninle olacak bebegin.

Merhaba canim
Ama ne konustuk burda kuzum.. neydi amhye takilmiyorduk.. sen guzelce tedavini oldun.. insallah saglikla seninle olacak bebegin.
Bilmiyorum ama aslında yaptırmayacaktım amh testini Dr yaptır bilelim dedi. Bi arkadaslar konustum sen 6 aydır adet olamadım olmayana baslayınca düzelir dedi ama yinede. Söz vermiştim kendime düşük çıkarsa üzülmek yok diye ama olmadı. Biraz önce kk da okudum 0.02 ile dogal yoldan hamile kalanı okuyunca biraz rahatladım.fsh sım bir bucuk ay önce 13.5 çıkmıstı o çok yüksek degildi insallah dogal yoldan kalırım. Dr spiral i cıkardı balon koydu çıkardı suan için rahim iç kısımda yapısıklık yok dedi. Tam olarak anlamamız için 2 hafta sonra adet olacaksın dedi ve bitince rahim filmi cekileceksin göreceğim yapısıklık yoksa calışmalara baslayacaksın dedi. Ben biraz önce baktım tahlile cıkmış. Panik oldum hersey yolunda gidiyordu diye... Offf insallah normal yollardan kalırız hepimizde Rabbim kavustursun artık hepimizi tez zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…