- 4 Kasım 2017
- 2.284
- 4.443
- 133
Aynen canim gercekten de bunu ciddi soyluyorum, Trdeki tip egitimi de doktorlarin kalitesi de bin basar Avrupaya.boynum tutulmuştu gittim acile dedik fitik var boynumda buda emarim.kac doktor geldi gitti siddet mi gordun dogruyu söyle korkma diye kac saat sorgular surdu de sonra müdahale ettiler bilmiyorum.bizimki delirdikocama dedim sinirlenme sakin ol polis cagirirlar ki bide elimde emarim var fitik var diye.
peki simdi ne durumdasin ?
Ayy sende yurtdisindaymissin ben o cumleni bu ulkenin doktorlari icin kurdun sandimdi:))bu ulkenin doktorlari beni verem edicek.
tahmin ettim ki zaten :)))))Ayy sende yurtdisindaymissin ben o cumleni bu ulkenin doktorlari icin kurdun sandimdi:))
Allah kolaylik versin canim.
Maşallah hayran kaldım verdiğiniz bilgi ve açıklamalaraSenella
Pregnacare multivitamin for her and him (karı koca kullanım için 1 aylık) 166 lira
Prowomen (multivitamin + 200 mg koenzim q10) 1 aylık 175 lira
Progeny F (multivitamin+omega 3 dha 300) 1 aylık 195 lira (sabah akşam 2şer tablet içiliyodu bu sanırım 120 tablet)
Astalife (balık yağı dha 500 + astaksantin) 1 aylık 230 lira
Venatura Koenzim Q10 200 mg 1 aylık 50 lira
Omepa Q10 (balık yağı 230 dha + koenzim q10 100mg) 1 aylık 108 lira
Şimdii.. Masraf çok evet.
A) Sadece Progeny F ile Venatura Koenzim alabilirsin.
B) Sadece bi folik asit ile omepa q10 alabilirsin. Ama dha değeri düşük o yüzden ucuz olanlar malesef işe yaramıyormuş.
C) Sadece bi folik asit ve astalife alabilirsin :)
D) Sadece prowomen alabilirsin.
Benim ve pek çok doktordan edindiğim fikir Astalife'tan çok fayda görüldüğü yönünde.
Bu arada yukarıdaki tüm multivitaminlerde selenyum var. Kimisinde arjinin var kimisinde karnitin var.
Ben eşim de kullansın ve İngiliz ürünü diye Pregnacare kullanıyorum. Bi de Astalife. Solgar Ubiquinol'a verdiğim paradan bıktığım için de onun yerine Venatura Koenzim q10 siparişi verdim.
tahmin ettim ki zaten :)))))
Sana güven vermiyorsa tabiki değiştir. Bu konuda doktora güven çok önemli. Sonuçta bir çok işlem yapılıyor bizlere doktora güvenmek önemli. Fazla tetkikten zarar gelmez. Sonuçta bir çekim yapılacak. Sorularına yanıt bulursan ne ala, bulamazsan başka seçeneklere bakarsın.benim beynim sulandı. aile doktorumuz iyi bir doktor bicak altina sokmadan gerekliligine bir emin olalim istiyor anladigim cektirecegi nekadar yeterli gelir bilmiyorum yoruldum yeminle. cektirsin bakalim rahatlasin ne cikicak cekme diyemedim cunku sorumlulugum onda .jinkologumda buyuk bir hastanede sef ama hep beni supede birakti biturlu nedense guvene vermedi bana ona gore ben sapasaglamim kocamda tek sorun benimse psikolojik. kesinlikle degistirmeliyim ki gitmicem bidaha ona. tup bebek düşünüyorum dedim, bir hastam var dedi burda asla hamile kalmazsin tup bebekle bile demisler cok gezmis doktor doktor. ankarada bir doktora gitmis iki cocugu olmus seni ona yonlendirebilirim istersen dedi kafanda biyer yoksa. kimdir sormadim o doktor.
isvicredeyim ben. aynen bende de hayal kırıklıgi yaratti. basit ornek vereyim 39 bucuk atesle acile gittim beni yatırdılar uzerime isitilmis battaniye ustune battaniye attilar atesten titriyorum diye:)) trde buzlar koyarlardi eklem yerlerine. benim tansiyon kalp ritmi birbirine girdi hastanede daha fena oldum konusamiyorum ben ustumu aciyorum onlar örtüyor esim geldi kurtar beni dedim menejjit gecircem.
burda hasta az aciller bos pratik vaka az bence oyuzden. sen nerdesin
Peki bana ne önerirsinizpanic_attack
Anh 1,28 diğer hormonlarım normal düzeyde
Bi 6 haftalık düşük yaptım
Bi de geçen ay kimyasal gebelik oldu
En son ultrason ile 5 cm civarinda yağ dokusu ağırlıklı dermoid kist tesbit edildi
ozamann tekrar hosgeldin ve alsm tesekkurler sanada iyi hafta sonlari olsun:)Selamlar. Oncelikle herkese iiyi haftasonlari. Masallah yeni arkadaslar katilmis topigimize. Yeni kelimeler katilmis dağarcığımıza :) spoş,yumoş vb. Baya keyiflo.sohbetler olmus. Ben de kızım dizisini izliyorum. Biraz da topiģe salça oliym dedim
Aayneen oyle paniccimm :)
Oglum soguk alginligi oldu bi turlu gecmiyo oksurugu; doktor evi havalandirin deyip duruyo, tutusturdu elimize burun spreyini
Meger cocuk bronsit olmus oyalayip durdu bizi.
Kadin doktoruna gittim 2nciyi istiyoruz 30 yas ustuyum diye gerekli testleri yaptirmaya geldim falan;kadin resmen niye geldin normal deneyin bakalim bi diyo. Ben oglumdan once Trde her turlu testleri, Smear vs yaptirmistim bebege karar verdigimizde.
Goz doktoruyla ayri bi hikayem var.
Bi arkdasimin tam 1bucuk ay boyunca plasenta bebegi beslememis, kontrollerde her sey iyi deyip gondermis doktor hep. Cocuk zaapzayif ve erken dogum oldu(
Uzatmayim da daha neler neler
Yani o kadar vitaminlere para verdin.. tupe desen oyle.. 350 400 iyi doktorsa denemeye deger diye dusunuyorum evet muayene ucretsiz olani bulsak.. ya da hadi 1 2 muayene ucreti verip gerisini devlette hallettirecek iyi bir dr bulsak superr olucak..
Rabbim artik biseyleri vesile kilsin kucagini doldursun canim.. biraz rahatlamayi denesen seni ne rahatlatir. Ahh ahh..insallah en yakin zamanda hayirlisiyla ya.
Olabilir heralde, işte o aşılama da biraz karışık. Kimi 1500 diyor aşılamaya ıgneler falan yok içinde. Ama seheryeli yeni yaptırdı onun 1bin lirayı buldu. O yüzden o olabilir mi diye düşündüm.Senella senellaa vitaminlerden anlamıyorum ne yazıkki ama, anladığım aşılama dusunuyorsun? dogrumu anladim ki ?bi heycanlandım ben:)) eger öyleyse git görüş bir gun bile önemliyse risk alma bidaki ayi bekle. hatta hazirla kendini o vitaminleri oncesinden kullanmis olsan, onumuzdeki batina kadar daha etkili olmaz mi?
kızlar simdi aile doktorumdan geldim. laproskopi randevusu ayarlasın diye gittim burda böyle oluyo bu isler. bakti raporlarıma dur dedi hemen bicak altina yollayamam seni bu bir nevi ameliyat . jinekologun sana aklimda kalmadi ya emarmi itomokrafimiydi cekilmelisin hangisyse ikisinden biri iste cekip komsu organlara kasiklara fitik tıkanıklık bakilip sonra da laproskopiyi ona gore dusunmeliydi. o dusunmeyince sen doktor doktor gezmek zorunda kalmışsin üzgünüm dedi asil jinekologunu degistirmeliyiz seni detayli arastirmaliydi cok zaman kaybetmis. agriyla seni caresiz birakmis hayret bisey dedi :))) bencede. neyse insallah ne cekiceklerse cikarda belki laproskopi ye gerek kalmaz. beynim sulandi.
benim beynim sulandı. aile doktorumuz iyi bir doktor bicak altina sokmadan gerekliligine bir emin olalim istiyor anladigim cektirecegi nekadar yeterli gelir bilmiyorum yoruldum yeminle. cektirsin bakalim rahatlasin ne cikicak cekme diyemedim cunku sorumlulugum onda .jinkologumda buyuk bir hastanede sef ama hep beni supede birakti biturlu nedense guvene vermedi bana ona gore ben sapasaglamim kocamda tek sorun benimse psikolojik. kesinlikle degistirmeliyim ki gitmicem bidaha ona. tup bebek düşünüyorum dedim, bir hastam var dedi burda asla hamile kalmazsin tup bebekle bile demisler cok gezmis doktor doktor. ankarada bir doktora gitmis iki cocugu olmus seni ona yonlendirebilirim istersen dedi kafanda biyer yoksa. kimdir sormadim o doktor.
Gecmis olsun canim.Ben yaşadığım ülkede karşıma çıkan doktorlardan memnunum. Bu nedenle tersi bir şey anlatayım. Benim göz dibim sorunludur. Çocukken toksoplazma geçirdim ve görme hücrelerimi tutuyor.İlkokulda tespit edilen bir şey ve üniversite bitene kadar da tek bir doktorum vardı. Sonra emekli olunca başka doktorlara gitmeye başladım. O zamandan sonra Türkiye de ne zaman doktora gitsem rutin kontrol olsa bile minimum iki gün sürer.. emarı şusu busu.. sağlıklı gözüme de yapılır bunlar. Efendim harekete geçer ilerler beynime giderseymiş.. bunun gereksiz bir tetkik olduğunu düşünsem de yine de kontrolden bir şey olmaz diye yaptırırdım hep. Konuşma da neden lazer düşünmüyorsunuz size lazer ameliyatı yapanımla biter.. ilk göz doktorum gözlük takardı ve tıbbı zorunluluk hariç bana lazer deme ben yaptırmıyorsam sen de yaptırmamalısın derdi hep :) Belçika’ya geldim ilk göz kontrolüne gideceğim eşime dedim benim göz dibi sorunludur biraz işim uzun sürebilir. Adam normal muayenesini yaptı bir ilaçlı film çekti. Her zaman bildiğim şeyleri söyledi ve beni yolladı.
Türkiye’deki gereksiz işlemlere bir örneğim daha var. Üst solunum yolu enfeksiyonum vardı doktora gittim, geniz akıntım da var. Burnumda kırık var düşüncesi ile MR istedi benden. Bu arada ne daha önceki kontrollerimde ne daha sonrakilerde hiç görülemedi o kırık... Sonra burnunda kırık var sinüs kanalına batıyor ameliyat edelim dedi. Bu arada ben burnumdan gayet iyi nefes alıyorum. adam diyor ki, ben alışmışım kırıkla yaşamaya iyi nefes almayı unutmuşum, şu anki durumu normal sanıyormuşum. Bu arada annem hemşireydi ve doktorla sonucu görüşmeden önce arayıp ona söylediğimde “hayırdır kimden sopa yedin” dedi. Sert darbe almadan kırılmaz sorsana bir nasıl olmuş diye dedi. Ben de sordum doktora.. işte çocukken olabilir falan filan dedi. Annemi tekrar aradım “ beni sen dövmüşsün çocukken olabilir dedi” diye söyledim. Sonuç olarak tabiki ameliyat olmadım. Çok defa hastane ve doktoru özel sigortamın olduğu kuruma şikayet etmişliğim vardır :) ben enayiyim katkı payını ödedim ama bence siz ödemeyin gereksiz tetkik istediler diye :)
Uzun lafın kısası Türkiye’de hastaneler ticarethane olmuş durumda. Yaşadığımız ülkelerin hiç birisinde sağlık bakanı bir özel hastaneler zincirinin sahibi olamaz.. ama Türkiye de maalesef şu an durum bu. Orada insan olarak kaliteli bir doktor bulursan ölene kadar gidebilirsin ama onun dışında hepimiz ticarethanenin müşterileri gibiyiz. Burada doktora gittiğinde ise müşteri değil hastasın.
Uzdun valla sabah sabah.. hissettim evet yazdiklarindan... lutfen uzulme dusunme artik kendini rahat birak evet benim bir cocugum var onun icin rahat konusuyor olabilirim lakin bu kadar caresiz hissetme kendini.. ammaaan olursa olur olmazsa dunyanin sonu degil diyebilKafam ne kadar dolu değil mi? Yazdıklarıma baktım da sanki çırpınıyorum, sağa sola çarpan yaralı kuşlar gibi. Valla devlete iki kere gittim, yumurta takibi bile yapmıyorlar. Bakıyor rezerv az doğru tüp bebeğe git diyorlar ezberlemişler fiks bu laf. Şunu bile demiyorlar testlerini burda yap hazır olsun. Tüp bebek doktorları farklı tıp mi okumuş anlamadım. Ya da kendileri doktor değil.
Gerçekten doktorunu bulmak çok önemli. Amin inşallah. Beni tatile gitmek rahatlatır. O da bir muhasebecinin gideceği en son zaman şu an.
Kafam ne kadar dolu değil mi? Yazdıklarıma baktım da sanki çırpınıyorum, sağa sola çarpan yaralı kuşlar gibi. Valla devlete iki kere gittim, yumurta takibi bile yapmıyorlar. Bakıyor rezerv az doğru tüp bebeğe git diyorlar ezberlemişler fiks bu laf. Şunu bile demiyorlar testlerini burda yap hazır olsun. Tüp bebek doktorları farklı tıp mi okumuş anlamadım. Ya da kendileri doktor değil.
Gerçekten doktorunu bulmak çok önemli. Amin inşallah. Beni tatile gitmek rahatlatır. O da bir muhasebecinin gideceği en son zaman şu an.
yazdıklarını okuyunca ıcımden gecenlerı okudum sankı, saga sola yalpalayan kanadı kırık kuslar gıbı, acaba baska ne yapılabılır ne atlandı ne olabılır dıye dusunup duruyor bır yerden elle tutulur bırsey bulamıyorsun, ben de bu ay da kırmızı kartı yedıgım ıcın degısık, bunalımlı bır psıkolojıye gırdım, ama dunyanın sonu degıl, esınl anlayıslı ve asmaya calıstıgın bu zorluklarda senınle ve yanındaysa sana destegını esırgemıyorsa gercekten cok buyuk sorun degıl, allahın ızın verdıgı gun olacak belkı de tam umıdı kestıgın anda veya gercekten bu sefer kesın dıye ınandıgın anda onu da bılmıyorum ama esının destegı yanındaysa hıc korkma, ebnım tek uzuntu sebebım desteksız olmak, karsımdakının ebnden beter yıkılması ve onu toparlamaya calısırken zamanı kacırmıs olmak. burdakı arkdasları gercekten yuzyuze tanısmıs da bırlıkte bır okul okumus, bırlıkte zaman gecırıp eglenmıs anı bırıktırmıs gıbı sevıyorum, belkı de bırbırımızı en ıyı anlayanlar bızlerız dıyedır kımbılır. ıste bu yuzden sana en ıcten dualarımı yolluyorum, dıyeceksın duan tutsa sana faydası olur ama olsun, kulun kula ettıgı duayı kabul edermıs allah derler
Teşekkür ederim tabi ki doktor değilsiniz ama araştırmacı tarafınız ve okuduğum kadarıyla doğru tespitleriniz var ondan dolayı tavsiye istedimValla doktor değilim o yüzden kişiye özel bi tavsiye veremem. Bunlar ciddi problemleriniz ve kullandığınız başka şeyler yok ise kullanabileceğiniz türden gıda takviyeleri.
Kan sulandırıcı kullanıyorsanız Koenzim Q10 kullanmamalısınız mesela.
Bana da kimyasal gebelik sonrası doktorum Astalife kullan demişti. Yumurta kalitesini arttırdığı için.
Onun dışında seçimini bana bıraktığı bi multivitamini eksiklik olmamasına rağmen kullan dedi. Ki zaten kullanıyordum bebek planından itibaren. Gebelikte depolar boşalacak zaten devam et dedi.
Koenzim q10u da kendim araştırarak kullanmaya başlamıştım antioksidan olduğu için. Ona da devam etmemi söyledi.
Benim doktor benim bu mevzulara ilgimi bildiğinden takviye yönetimi konusunu bana bıraktı. Alıyorum bu iyi mi diyorum, içeriğine bakıyo tamamdır diyo. Kendisi de gençlik iksiri niyetine Astalife ve Koenzim q10 kullanıyor.
Tüp bebek sonucuna kadar kullanıp sonra hepsine 3-5 ay ara vermeyi düşünüyorum.
egitim ogretim sistemleri gercekten cok iyi.onu birak kocaman insanlariz bize dil ogreten ogretmenler bile bir farkli :)Gecmis olsun canim.
Gereksiz yere tahlil, MR evet haklisin tabiki yapilmamali.
Ama tedbir de sart.
Zaturree olan adami basit grip diye 10 gun git gel oyaladilar burda.
3 ay omru kaldi denen adam Trye gidip ameliyat oldu turp gibi masallah, haberlere cikti :))
Kendinde bi gariplik farketsen kan degerlerime hormonlara bi baktirayim vs desen, burda gidip oyle pat diye uzmana gorunemiyorsun. Randevulu gidip 2bucuk-3 saat beklemek normal bisi burda :)
Her seye sukur tabiki yine de. Bi yeri kotuleyip bi yeri ovmek yapmiyim :)
ATAM'in dedigi "Beni Turk hekimlerine emanet ediniz." diyim ama
Ilkokul egitim sistemini seviyorum mesela; devlet okulunda cocuklar ingilizce, yuzme, bisiklet surme ogreniyorlar, orman gezisi yapip presentation yapicaklari bitki, agac, hayvanlari inceliyorlar. Bunu seviyorum :)
Teşekkür ederim tabi ki doktor değilsiniz ama araştırmacı tarafınız ve okuduğum kadarıyla doğru tespitleriniz var ondan dolayı tavsiye istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?