İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Aynen canim gercekten de bunu ciddi soyluyorum, Trdeki tip egitimi de doktorlarin kalitesi de bin basar Avrupaya.

Alnimda yanaklarimda kahverengi lekeler oldu; bebek sampuani veriyo bana cilt doktoru bunla yika diye. :)))
Hey Allahiimmm. Yazin Trye gidince cilt doktoruna gittim. 3 ayri krem verdi bitanesini kendi hazirlatti. 3-4 defa kullandim gecti sukur lekeler..

Maşallah hayran kaldım verdiğiniz bilgi ve açıklamalara

Peki bana ne önerirsiniz panic_attack

Anh 1,28 diğer hormonlarım normal düzeyde

Bi 6 haftalık düşük yaptım

Bi de geçen ay kimyasal gebelik oldu

En son ultrason ile 5 cm civarinda yağ dokusu ağırlıklı dermoid kist tesbit edildi

Sana güven vermiyorsa tabiki değiştir. Bu konuda doktora güven çok önemli. Sonuçta bir çok işlem yapılıyor bizlere doktora güvenmek önemli. Fazla tetkikten zarar gelmez. Sonuçta bir çekim yapılacak. Sorularına yanıt bulursan ne ala, bulamazsan başka seçeneklere bakarsın.

Hiç birimiz doktor değiliz ama hiç birimiz de yüksek ateşi olan birisine bunu yapmayız. Gerçekten enteresanmış.

Valla doktor değilim o yüzden kişiye özel bi tavsiye veremem. Bunlar ciddi problemleriniz ve kullandığınız başka şeyler yok ise kullanabileceğiniz türden gıda takviyeleri.
Kan sulandırıcı kullanıyorsanız Koenzim Q10 kullanmamalısınız mesela.

Bana da kimyasal gebelik sonrası doktorum Astalife kullan demişti. Yumurta kalitesini arttırdığı için.
Onun dışında seçimini bana bıraktığı bi multivitamini eksiklik olmamasına rağmen kullan dedi. Ki zaten kullanıyordum bebek planından itibaren. Gebelikte depolar boşalacak zaten devam et dedi.
Koenzim q10u da kendim araştırarak kullanmaya başlamıştım antioksidan olduğu için. Ona da devam etmemi söyledi.
Benim doktor benim bu mevzulara ilgimi bildiğinden takviye yönetimi konusunu bana bıraktı. Alıyorum bu iyi mi diyorum, içeriğine bakıyo tamamdır diyo. Kendisi de gençlik iksiri niyetine Astalife ve Koenzim q10 kullanıyor.
Tüp bebek sonucuna kadar kullanıp sonra hepsine 3-5 ay ara vermeyi düşünüyorum.

ozamann tekrar hosgeldin ve alsm tesekkurler sanada iyi hafta sonlari olsun:)

Ben yaşadığım ülkede karşıma çıkan doktorlardan memnunum. Bu nedenle tersi bir şey anlatayım. Benim göz dibim sorunludur. Çocukken toksoplazma geçirdim ve görme hücrelerimi tutuyor.İlkokulda tespit edilen bir şey ve üniversite bitene kadar da tek bir doktorum vardı. Sonra emekli olunca başka doktorlara gitmeye başladım. O zamandan sonra Türkiye de ne zaman doktora gitsem rutin kontrol olsa bile minimum iki gün sürer.. emarı şusu busu.. sağlıklı gözüme de yapılır bunlar. Efendim harekete geçer ilerler beynime giderseymiş.. bunun gereksiz bir tetkik olduğunu düşünsem de yine de kontrolden bir şey olmaz diye yaptırırdım hep. Konuşma da neden lazer düşünmüyorsunuz size lazer ameliyatı yapanımla biter.. ilk göz doktorum gözlük takardı ve tıbbı zorunluluk hariç bana lazer deme ben yaptırmıyorsam sen de yaptırmamalısın derdi hep :) Belçika’ya geldim ilk göz kontrolüne gideceğim eşime dedim benim göz dibi sorunludur biraz işim uzun sürebilir. Adam normal muayenesini yaptı bir ilaçlı film çekti. Her zaman bildiğim şeyleri söyledi ve beni yolladı.
Türkiye’deki gereksiz işlemlere bir örneğim daha var. Üst solunum yolu enfeksiyonum vardı doktora gittim, geniz akıntım da var. Burnumda kırık var düşüncesi ile MR istedi benden. Bu arada ne daha önceki kontrollerimde ne daha sonrakilerde hiç görülemedi o kırık... Sonra burnunda kırık var sinüs kanalına batıyor ameliyat edelim dedi. Bu arada ben burnumdan gayet iyi nefes alıyorum. adam diyor ki, ben alışmışım kırıkla yaşamaya iyi nefes almayı unutmuşum, şu anki durumu normal sanıyormuşum. Bu arada annem hemşireydi ve doktorla sonucu görüşmeden önce arayıp ona söylediğimde “hayırdır kimden sopa yedin” dedi. Sert darbe almadan kırılmaz sorsana bir nasıl olmuş diye dedi. Ben de sordum doktora.. işte çocukken olabilir falan filan dedi. Annemi tekrar aradım “ beni sen dövmüşsün çocukken olabilir dedi” diye söyledim. Sonuç olarak tabiki ameliyat olmadım. Çok defa hastane ve doktoru özel sigortamın olduğu kuruma şikayet etmişliğim vardır :) ben enayiyim katkı payını ödedim ama bence siz ödemeyin gereksiz tetkik istediler diye :)
Uzun lafın kısası Türkiye’de hastaneler ticarethane olmuş durumda. Yaşadığımız ülkelerin hiç birisinde sağlık bakanı bir özel hastaneler zincirinin sahibi olamaz.. ama Türkiye de maalesef şu an durum bu. Orada insan olarak kaliteli bir doktor bulursan ölene kadar gidebilirsin ama onun dışında hepimiz ticarethanenin müşterileri gibiyiz. Burada doktora gittiğinde ise müşteri değil hastasın.

Kafam ne kadar dolu değil mi? Yazdıklarıma baktım da sanki çırpınıyorum, sağa sola çarpan yaralı kuşlar gibi. Valla devlete iki kere gittim, yumurta takibi bile yapmıyorlar. Bakıyor rezerv az doğru tüp bebeğe git diyorlar ezberlemişler fiks bu laf. Şunu bile demiyorlar testlerini burda yap hazır olsun. Tüp bebek doktorları farklı tıp mi okumuş anlamadım. Ya da kendileri doktor değil.
Gerçekten doktorunu bulmak çok önemli. Amin inşallah. Beni tatile gitmek rahatlatır. O da bir muhasebecinin gideceği en son zaman şu an.

Olabilir heralde, işte o aşılama da biraz karışık. Kimi 1500 diyor aşılamaya ıgneler falan yok içinde. Ama seheryeli yeni yaptırdı onun 1bin lirayı buldu. O yüzden o olabilir mi diye düşündüm.

Ben jinekologun gibi düşünüyorum sende sorun yok.
Kafandan sildigin aylarda öyle yumurtalık ağrısı olmadi. Ilaç kullandığın zaman ağrıların oldu. Eğer spermlerde hız problemi varsa senin tüple bu sorun çözülür. Bir de sperm DNA hasar testi yapıyorlarmış bunu mu araştırsan. Gene de çektir bakalım o komşu organları.

O doktoru bul caniko, nasıl tedavi etmiş hep birlikte ver elini Ankara yapariz. :)

Gecmis olsun canim.
Gereksiz yere tahlil, MR evet haklisin tabiki yapilmamali.
Ama tedbir de sart.
Zaturree olan adami basit grip diye 10 gun git gel oyaladilar burda.
3 ay omru kaldi denen adam Trye gidip ameliyat oldu turp gibi masallah, haberlere cikti :))
Kendinde bi gariplik farketsen kan degerlerime hormonlara bi baktirayim vs desen, burda gidip oyle pat diye uzmana gorunemiyorsun. Randevulu gidip 2bucuk-3 saat beklemek normal bisi burda :)
Her seye sukur tabiki yine de. Bi yeri kotuleyip bi yeri ovmek yapmiyim :)
ATAM'in dedigi "Beni Turk hekimlerine emanet ediniz." diyim ama

Ilkokul egitim sistemini seviyorum mesela; devlet okulunda cocuklar ingilizce, yuzme, bisiklet surme ogreniyorlar, orman gezisi yapip presentation yapicaklari bitki, agac, hayvanlari inceliyorlar. Bunu seviyorum :)

Uzdun valla sabah sabah.. hissettim evet yazdiklarindan... lutfen uzulme dusunme artik kendini rahat birak evet benim bir cocugum var onun icin rahat konusuyor olabilirim lakin bu kadar caresiz hissetme kendini.. ammaaan olursa olur olmazsa dunyanin sonu degil diyebil
Evet su donem yogun donem.. bi haftasonu kacamagi yapabilirsin belki kafayi dagitabilecegin arkadaslar olabilir onlarla vakit gecirebilirsin.
Senin emeklilige ne kadar var daha?

Teşekkür ederim tabi ki doktor değilsiniz ama araştırmacı tarafınız ve okuduğum kadarıyla doğru tespitleriniz var ondan dolayı tavsiye istedim

egitim ogretim sistemleri gercekten cok iyi.onu birak kocaman insanlariz bize dil ogreten ogretmenler bile bir farkli :)
sonucta her ulkede olumlu olumsuz seyler oluyor. ama demek istedigim ulkenin egitim saglik gibi konularda aldigi tutum kaliteyi cok etkiliyor.
ben de hem turkiye de hem burada kontrollerime devam ediyorum. ama bir nedenle gittigim zaman kendi doktorum yoksa ve baska bir doktora gitmek zorundaysam mutlaka sorun yasıyorum. kisaca iyi doktor neredeyse onu birakmamak en iyisi. uzun sure ayni doktorun hastasi olmak bana iyi gelen bir sey. doktor seni cozuyor ve sana dokunacak sekilde konusmaya basliyor.

Teşekkür ederim tabi ki doktor değilsiniz ama araştırmacı tarafınız ve okuduğum kadarıyla doğru tespitleriniz var ondan dolayı tavsiye istedim

Teşekkür ederim. Siz ya da eşiniz zaten Astalife kullanıyordunuz sanırım? Benim progesteron almaktan hafızam da gitmiş olabilir tabi :))
Yanına Koenzim Q10 ekleyebilirsiniz. Folik asiti söylememe gerek yok sanırım :) D vitamini değerinize baktırdınız mı? Ben haftaya bi de D vitaminine başlayacağım galiba. Azıcık daha yükselteyim diyorum.

Senella yazdıklarının benzerini inan hepimiz dönem dönem yaşıyoruz, bazı dönemler beynimden neler geçiyor anlatamam, o kadar çok ağlama krizlerine girdim ki her düşük sonrası, her tedavi sonrası bazen deliriyorum diye düşündüğüm bile oldu, sürekli kendimi toparlama çabası içindeyim bu çabaya ben bile şaşırıyorum ama allah o gücü veriyor herhalde diyorum,ben çok şey yaşadım herkes benim yaşadıklarımı yaşayacak diye bişey yok diye kimseyi yönlendirmek istemem korkarım ama bana sorarsan aşılama ile zaman kaybetme tüp bebekte aldığın hormonların aynısını biraz azını alıyorsun o kadar hormon almışken tüp bebek mi yaptırsan beklemeden, zaman aleyhimize işliyor diye bu tavsiyede bulundum nolur yanlış anlama kimseye şunu yap demek haddim değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…