Senella canım merhaba
Bu günlerde ziyadesiyle canım sıkkın yine bir doktora herşeyimle sonuna kadar güvenmenin hayal kırıklığını yaşıyorum çünki. Hikayeme şöyle başlayayım ;
Son dönemlerde kliniğe haftada bir on günde bir kafama göre gidiyordum o da yumurta var mı yok mu haberdar olmak için. Geçen hafta cumartesi günü sabah muayeneye gittiğimde ne göreyim 22 mm lik çatlamaya saniyeleri kalmış bir yumurta ve hemen opu... Allahtan o gün eşimle gitmiştim kontrole. Bildiğin beni karga tulumba opuya aldılar. Ayılmaya çalışırken kötü haber tellalcısı yumurtayı alan doktor gelip içinin boş olduğunu söyledi. Ve sonuç elde var sıfır. Şimdi... gelelim doktorumun bana yaşattığı hayal kırıklığına...
Aret Kamar dünyada görüp görebileceğiniz en babacan doktor üstüne tanımıyorum. Ancak hasta sayısının çokluğundan mütevvellid yanında staj gördüğünü düşündüğüm bir kadın doktorla beraber giriyorlar muayeneye arada da yalnız bu kadın doktor muayene ediyor beni geçen hafta cumartesi günü yine ikisi vardı muayenede ve Aret hoca yumurtanın canlı olduğunu yalnız kan değerlerime göre içinin boş olabileceğini düşündüğünü söylerken kadın doktor ısrarla bu yumurta çok canlı görünüyor almalıyız diye diretti sonunda Aret Hoca hadi bakalım senin dediğin olsun diyerek beni opuya gönderdi. Buradan puan kaybetti gözümde. Buarada tüm tüp bebek ücretinin opuya girmeden ödendiğini tüp bebek tedavisi gören arkadaşlar bilirler. Malum hazırlıksız da gittiğim için 2 kredi kartı ile ancak ödeyebildik tutarı. Bu umurlarında mı tabi ki değil bildiğin benim üzerimde iddiaya girildi en azından bana öyle hissettirildi. Opu sonrası klinikten çıkmak için hazırlık yaparken çıkmadan hasta bilgilendirme bölümüne uğramamızı söylediler. Burada da bir hayal kırıklığı yaşadım yumurtanın içi boş çıktığı için ödediğimiz tutarın bir miktarını geri almamız gerekiyorken hasta bilgilendirmedeki çalışan neredeyse yalvaracak ödediğiniz tüm ücret içeride kalsın ikinci tedavi 800 tl daha ucuz olacak diye. Bende tedavime burada devam etmeyeceğim diyerek ısrar ettim hatta direttim diyeyim bayağı bayağı geri vermek istemediler çünki. Sonuç itibariyle iade ettirdim. Bir de opudan çıktığımda odama getirilmemin üzerinden 10 dakika geçmeden o bir milyon kafa ile tedaviye başlayalı 6 ay olmuş daha önce yaptırdığınız testleri (bağışıklık,pıhtılaşma,t3,t4 vs ) yeniden yaptırmanız gerekiyor dediler daha doğrusu orada yaptırmam için baskı yaptılar. Eşim de kıyamam orada yaptırmam gereken testler olduğunu düşünüp tamam yapın ne gerekiyorsa demiş. Benim devlet hastanelerinde ücretsiz yaptırdığım testlere tüp bebek için ödediğim tutarın 3/1 ini ödettiler. Yani canım inan elim boş döndüğüm için değil kliniğin yaşattıklarından dolayı çok üzüldüm. Aret Hoca bu kliniğin sahibi olmasa yine devam ederdim ancak tamamen ticarethane mantığıyla hareket edildiği için artık asla gitmem. Özellikle bu kadar ayrıntı yazdım ki gitmeyi düşünen arkadaşlar ne ile karşılaşacaklarından haberdar olsun. Senin vesilenle paylaşmış oldum canım.
Bu ara bir uzaklaştım siteden ondan. Kusura bakma. Sadece içimden bir his iyi haber gelecek bugün dedi. Bekliyorum birinizden. Allah hepimizin dualarını hayırlısı ise kabul etsin. Doğru zamanda kaderleri ile gelecekler dünyaya.Şimdi bu paylasiminin altına ovu testimin pik yapmış halini koyup ben diye heyecan yaptırmak vardı :) Şu an yumurtam var 15 gün sonra görüşürüz :) Bak duaları gene unutuyorum niye hatırlatmıyorsun.
Bugün içimden bir ses dedi ki birisi hamile. Kim o şanslı? Hemen yazsın buraya! benim 6. hissim yanılmaz. Yaz bakayım.
Ne biliyim çok pozitiftin bana da yansıdı pozitifliğin :) Ama sen yakında hamile kalırsın kesin :)Yaaauuv bırah yaaav! Ocak'ta da ben hamileydim, hissediyodun. Hani nerde ha nerdeeaa?
Ne biliyim çok pozitiftin bana da yansıdı pozitifliğin :) Ama sen yakında hamile kalırsın kesin :)
Uterus'ta tırmalanma varsa, progesteronun yüksekse oluşan blastocyst sağlıklıysa olur bu iş :)Allaam yareppim, bak gene tavlıyosun beni amaa..
Bat'a 6 var, memintolarım tombiko oldu, göbeemin altında bişiler gımışıyo, hafif kasık ağrım var lakin ki bu ay hiç umudum yok niyeyse.
Canım evet aslında yumurta takibi yapan bir doktor arıyordum arıyorum da hala ancak bulana kadar da kafama estikçe gidiyordum Aret Hocaya hatta şöyle söyleyeyim 10/15 günde bazen de ayda bir. Çok haklısın alelacele bir opuya izin vermemeliydim ama senin de dediğin gibi bu kez de acaba verseydim sonuç değişir miydi sorularıyla başetmeye uğraşacaktım. Bırak ücretsiz testi yumurta görünmediği zamanlarda bile benden estradiol ve progesteron testi istediği zamanlar oldu ne yapacaksa bilemedim. Şuan tamamen ticari bir işletme mantığı ile çalışıyorlar 6 aydır gittiğim için bunu çok net söyleyebiliyorum. İnan Aret hocaya sonsuz güveniyordum işini aşkla yapan ender doktorlardan biri olduğunu düşünüyordumCanım çok üzüldüm. Talihsizlikler olmuş gene. Ben seni ara verdin, sırf takip yapıcağın bir doktor arıyorsun biliyordum. Keşke apar topar bir opu ya izin vermeseydin. Biraz da bizim mi basiretimiz bağlanıyor, yoksa herkese çok mu güvenip kendimizi birakiyoruz bilmiyorum. Biraz duruma müdahil mi olmak lazım. Gerçi öyle bir durumda bu seferde neden yaptırmadım diye pişman olacaktın. Hocanın yanındaki doktora bırakmasını doğru bulmadım. Bu konuyu hocaya mail at bence. Hiç değilse ücretini tam iade etsinler. Sen o isme gittin, o diger doktora değıl sonucta. Opu olmak kolay bişey degilki, her türlü riski var. Çocuk oyuncağı mi hadi seni opuya alalım. Hoca için tanıştığım kadın çok insancıl, bir çok testimden ücret bile almadı dedi. Tabi bu 7 yıl önce. Şimdi belki de tüp bebek merkezî olma yolunda o kadar yoğunsa.
Allah'ım nolur duy sesimizi bizi buralara muhtaç etme, verecek olan sensin. Hayırlı sağlıklı bebeklerimizi bize en kısa zamanda nasip et. Âmin.
Allaam yareppim, bak gene tavlıyosun beni amaa..
Bat'a 6 var, memintolarım tombiko oldu, göbeemin altında bişiler gımışıyo, hafif kasık ağrım var lakin ki bu ay hiç umudum yok niyeyse.
Daha kayda değer belirtiler söyle bize. Uyukluyor musun. Aşırı koku alıyor musun?
Canım evet aslında yumurta takibi yapan bir doktor arıyordum arıyorum da hala ancak bulana kadar da kafama estikçe gidiyordum Aret Hocaya hatta şöyle söyleyeyim 10/15 günde bazen de ayda bir. Çok haklısın alelacele bir opuya izin vermemeliydim ama senin de dediğin gibi bu kez de acaba verseydim sonuç değişir miydi sorularıyla başetmeye uğraşacaktım. Bırak ücretsiz testi yumurta görünmediği zamanlarda bile benden estradiol ve progesteron testi istediği zamanlar oldu ne yapacaksa bilemedim. Şuan tamamen ticari bir işletme mantığı ile çalışıyorlar 6 aydır gittiğim için bunu çok net söyleyebiliyorum. İnan Aret hocaya sonsuz güveniyordum işini aşkla yapan ender doktorlardan biri olduğunu düşünüyordumişlettiği kliniğin sahibi ne de olsa, bir sürü çalışan var maaşları sigortaları sosyal hakları belki. Ne ile karşılanacak bu kadar masraf, önceliği kasasına girecek ne onu hesaplamak. O da haklı. Galiba burada bir tek haksız var o da benim... ve benim gibi evladı olsun diye uğraşan bir sürü kaderdaşım
Yazının sonundaki içten duana tüm kalbimle Amiiiiiinnn diyorum canım
Benim var carpinti ve kollarda halsizlik.. :/Bir sorum var herkese bende bazen çarpıntı kollarda halsizlik vs oluyor. Aranızda böyle belirtileri olanlar var mı? Teşhis istemiyorum, sadece cevap yazarsanız yaşayan kişiye öncesinde yaptığı yediği şeylerle ilgili başka sorularım olacak.
İstanbul Anadolu Yakasındayım.Hangi şehirdensin?
Ben de türk kahvesini fazla kaçırdığımda çarpıntı oluyorBir sorum var herkese bende bazen çarpıntı kollarda halsizlik vs oluyor. Aranızda böyle belirtileri olanlar var mı? Teşhis istemiyorum, sadece cevap yazarsanız yaşayan kişiye öncesinde yaptığı yediği şeylerle ilgili başka sorularım olacak.
Günaydınlarrr,Olumlu dusunelim canim.. kac gun kaldi safak kac :)
İçeride kazı çalışmaları başladı sanki :))Bugün içimden bir ses dedi ki birisi hamile. Kim o şanslı? Hemen yazsın buraya! benim 6. hissim yanılmaz. Yaz bakayım.
Gunaydin canim.. ayy cok az kalmis.. insallah tutunur bebisin.. baslangici sen yaparsin... belkiGünaydınlarrr,
4 mart canım, şafak 5 :)
Umarımm hepimiz en kısa sürede kavuşuruz bebeklerimizeGunaydin canim.. ayy cok az kalmis.. insallah tutunur bebisin.. baslangici sen yaparsin... belkidicilek in hissettigi sensindir :)
Kavusuyoruz bu sene bizim.. cok bekledik hakettikUmarımm hepimiz en kısa sürede kavuşuruz bebeklerimize
Benim sağ elimde sinir sıkışması var, bu etkiliyor olabilir, dediklerin bende de var ama ara ara oluyor.Bir sorum var herkese bende bazen çarpıntı kollarda halsizlik vs oluyor. Aranızda böyle belirtileri olanlar var mı? Teşhis istemiyorum, sadece cevap yazarsanız yaşayan kişiye öncesinde yaptığı yediği şeylerle ilgili başka sorularım olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?