olabilir var olan bir agri gecti ise muhtemelen bugundur. dunu degerlendirdiysen yarini degerlendirirsin.Vardi evet 4 gun surdu yaklasik.. bugun gitti bugun bence..
Ya biz seni en son düzeltmemiş miydik? Doktorunda olur akışına bırakın dememismiydi. Daha tadını çıkaracağın bir evliliğin varken nedir gene tüp bebeğe döndün. Haa tüp bebeğe gidince cat diye olacak mi sanıyorsun, ordan aşağı çakilmasi adet olup üzülmeye benzemiyor. En senin yaşında olsam iki sene aldırış etmem. Gelmişim 40 yaşıma ben normal olsun diye çırpınıyorum, sen kendi modunu düşürüyorsun. Tiizz silkelen kendine gel. :)
Evet kullandiriyorlar, çünkü adetin 3.günü yumurtalar küçük kaliteli olduğunu anlamazlar ki. Ve ilaç sektörü para kazanmasın mi?
30 yaşındaki hastayı seviyorsanız bir fonksiyonunuz yok demektir. Zaten 30 yaşındaki adamın er geç çocuğu olur. Hadi diyelim olmadi 16 yumurtadan elinde 3-4 tane kaliteli kalır elbet. Bu 3-4 yumurtadan biri de tutar. Ondan sonra başarılı doktor başarılı merkez olurlar. Her şeyi sor arkadaşım, özellikle ileri yaş tedavin farklı mi olacak mi standart mi sor. Her muayene de yumurtaların durumunu sor kaç yumurta büyüyor sor, baktin az yumurta var opu olma bir dahaki ay yapsın.
Son derece olmasa da ben de rahatim.. o da yavrumun olusunun rahatligi sanirim...
Benimki yorgunmus... :) bugun de ovulasyon gunu... hatta belki de catladi agri agirlik baski yok.. ayyy...
Kendi burum diye demiyorum ne varsa yayda var :) umarım Mart çalışmaları senin de yüzünü güldürür..
bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek.. kontrolün ne zaman ?
Çok zaman geçmemiş ama neden olmasın. Bence iyi düşünmüşsün.
Umarım tedavi ile pozitif sonucu görürsün ve sağlıkla da kucağına alırsın
tebrikler umarım sağlıkla kucağına alırsın. Belki korkularında haklısındır ama anne olduğun için de en iyi sen biliyor olmalısın, geldiğinde sana herşeye yeniden başlama gücü verecek muhtemelen bebeğin..
Umarım herşey istediğin gibi olur ve çok beklemeden kavuşursun bebeğine..
Belki de bıraktığında sonuç alacaksın. Çünkü bana çok gergin ve olumsuz düşünüyorsun gibi hiç çocuğum yokken bile o kadar gergin ve olumsuz değilim. Hem de tek tüpümle :) bunlara takıldıkça olması muhtemel şeyleri oldurtmuyoruz bence. Sakin olmak lazım. Bir sağlık sorunu olsa doktora gidip çözüm bulunca rahatlarız ama zaman gerektiren, sabırla ve umutla devam etmemiz gereken bu durumda biz rahat ve huzurlu değilsek dünyayın en iyi doktoru gelse hamile kalmak zor olabilir. O nedenle peşini bırakmak sana iyi gelebilir. Ve umarım da iyi gelir ..
aslında bebek sahibi olamıyorum diye aşırı stres yapan insanların bırakmasından yana olabilirim. Gerçekten bir sorun yoksa zaten hamile kalacaklardır :)
e bende de öyle oldu 35 yaşında Belçika’ya geldim çocuk olmuyor diye doktora gittik bir sene sonra. Kanalımı aldı da sen 36 oldun tüp bebek yapalım demedi. Doğal yoldan olur git dene dedi :) 9 ay sonra olmAyınca iki senedir olmadığı için tüp bebek kararı alındı.
Ama çocuk sahibi olmak için kendini yıpratan insanlar bence gerçekten vazgeçmeli.ama vazgeçmiş gibi yapmamalı bildiğin vazgeçmeli :) hem daha çok şansları olduğuna inanıyorum, hem de hamilele kalınca hayat mükemmel olmayacak bence.. çünkü olumsuzluk kişinin içinde olan bir şey hamilelik olur, kese görme olur, kalp sesi olur, ikili üçlü test olur.... mesele çok.. daha çocuk doğmadan annede tükenmişlik sendromu düşünsene..
tedavi planin belli mi? uzun mu kisa protokol mu dusunuyor doktor?Dimi ya, yaaa ben o yasta evlilik mi düşünüyordum. Valla bugün üzerinden geçti aşamaların, yazdı çizdi falan ama rutin tedavi anladığım kadarıyla, ileri yaş şunları yaparız demedi yanı. Hatta takviye sordum da gerek yok dedi, bakalım neler yapacak. Yaaa ben seni hatırlıyorum sanki, olumlama falan yapıyor muydun, aşılama falan yaptırmıştın ve süpürgeli cadıyı çok kullanıyordun yazdıklarında. Doğru hatırlamadıysam hemen kaçarım :)
tedavi planin belli mi? uzun mu kisa protokol mu dusunuyor doktor?
ilaclardan ve kullanmaya baslama zamanindan anliyorsun. baslayana kadar kim biliyor ki :)Onların farkını bilmiyorum ki ben
Yok yapmiyoAhhh ahhh, kuzum ben sana ödev vermedim mi yaa
Biraz empati kurmayi denesen mi acaba! Cevremdeki insanlar daha 5 ay oldu demiyor. 5 aydir niye olmadi diyorlar. Sen farkli bir ortamda, daha farkli bakis acisina sahip insanlarla yasiyor olabilirsin. 2. Ayda regl gordugumu duyup da aaa bu da mi gol diil diyen is arkadaslarim var benim. 3 yillik evliliginde yeni hamile kalip da beni her gordugunde siz dusunmuyor musunuz diyen, 2 senedir evli olup cocugu olmaya ama bana gelince biz ne zaman teyze olucaz diyen tiplerle ayni ortamda calisiyorum. Cevremdeki kimse daha yeni evlisin, hemen olmamasi normal gibi yaklasmiyor. Herkeste benzer bakislar,benzer soylemler. 5 yildir cocugu olmayan arkadasima bir kez olsu sormadim neden olmuyor diye. O bile sıkıstırıyor beni. O yuzden hep elestiriyorsun beni niyeyse ama biraz kendini benim yerime koysan belki anlarsinVallahi, daha evleneli olmuş 3-4 ay, hemen olmadı diye kıyameti kopartıyor... İstediğini de sanmıyorum bebek şu yazılarına bakınca....
Belki de hamilesindir belli olmaz dur bakalım. Yahu aramızdan bir kişi hamile kalsın artık lütfen ya. Dua günü mü yapsak ki :) Ciddiyim.
Dimi ya, yaaa ben o yasta evlilik mi düşünüyordum. Valla bugün üzerinden geçti aşamaların, yazdı çizdi falan ama rutin tedavi anladığım kadarıyla, ileri yaş şunları yaparız demedi yanı. Hatta takviye sordum da gerek yok dedi, bakalım neler yapacak. Yaaa ben seni hatırlıyorum sanki, olumlama falan yapıyor muydun, aşılama falan yaptırmıştın ve süpürgeli cadıyı çok kullanıyordun yazdıklarında. Doğru hatırlamadıysam hemen kaçarım :)
Onların farkını bilmiyorum ki ben
Yok yapmiyo
Bir daha isteme benden sakın dedim...
Onlar istemeseler ben ister miydim acaba diye sormuşsun. Bunu sorguluyorsan çocuk istemiyorsun sonucu çıkması çok da anormal değil.Biraz empati kurmayi denesen mi acaba! Cevremdeki insanlar daha 5 ay oldu demiyor. 5 aydir niye olmadi diyorlar. Sen farkli bir ortamda, daha farkli bakis acisina sahip insanlarla yasiyor olabilirsin. 2. Ayda regl gordugumu duyup da aaa bu da mi gol diil diyen is arkadaslarim var benim. 3 yillik evliliginde yeni hamile kalip da beni her gordugunde siz dusunmuyor musunuz diyen, 2 senedir evli olup cocugu olmaya ama bana gelince biz ne zaman teyze olucaz diyen tiplerle ayni ortamda calisiyorum. Cevremdeki kimse daha yeni evlisin, hemen olmamasi normal gibi yaklasmiyor. Herkeste benzer bakislar,benzer soylemler. 5 yildir cocugu olmayan arkadasima bir kez olsu sormadim neden olmuyor diye. O bile sıkıstırıyor beni. O yuzden hep elestiriyorsun beni niyeyse ama biraz kendini benim yerime koysan belki anlarsin
Hayatında herkes herşeyi söyleyebilir.. ama neden, nasıl etkileneceğine sen karar verirsen sorunlar büyük ölçüde çözülür diye düşünüyorum. Her söylenen şeyden etkilenmek, rüzgar nereden eserse diğer tarafa yalpalamayı getirir ve sürekli bir şeylerin seni dövmesi muhtemelen çok yorucudur.ama hayat, etrafında konuşanların her sözü ile şekillendirilmeyecek kadar kıymetli bence. Burada yazıyoruz, birbirimize destek oluyoruz ve bunlar çok anlamlı paylaşımlar. Öte yandan biz birbirimizle empati kursak ne olur kurmasak ne olur? Bunu sözleri ile canını sıkan insanlardan talep etmek gerekiyor olabilir. Ama bana sorarsan, neden etkilenip etkilenmeyeceğini seçmek en sağlıklı çözümü getirir. Bana da eşim regl olduğumda “hani benim çocuğum”, Regl öncesi “bak bu ay çocuk istiyorum” gibi cümleler kuruyor. Sence bunları ben başaramadığım için mi söylüyor? Biz bu yola beraber çıktık ve her aşamasında beraber çabalıyoruz. İkimizin emeği ortak, birimizin yorulduğu bunaldığı yerde, diğeri onu elinden tutup kaldırıyor ve mücadelemizi hala veriyoruz. Bu nedenle söylenen bu sözler zerre canımı sıkmıyor. Ben de ona diyorum ki “senin bebe ikna olamadı yazılı dilekçe ile başvur” gülüşüyoruz geçiyoruz. Eğer hassas olsam, bu sözlerden rahatsız olsam, bu beni üzüyor, bu beni geriyor gibi hangi duyguyu hissediyorsam söylerim ve eşim ona göre davranır. O nedenle burada birbirimize verdiğimiz destek tabiki önemli ama eşim beni anlamıyor iç dünyamı oradan oraya savuruyorsa burada herkes benimle empati kursa ne fark eder?Biraz empati kurmayi denesen mi acaba! Cevremdeki insanlar daha 5 ay oldu demiyor. 5 aydir niye olmadi diyorlar. Sen farkli bir ortamda, daha farkli bakis acisina sahip insanlarla yasiyor olabilirsin. 2. Ayda regl gordugumu duyup da aaa bu da mi gol diil diyen is arkadaslarim var benim. 3 yillik evliliginde yeni hamile kalip da beni her gordugunde siz dusunmuyor musunuz diyen, 2 senedir evli olup cocugu olmaya ama bana gelince biz ne zaman teyze olucaz diyen tiplerle ayni ortamda calisiyorum. Cevremdeki kimse daha yeni evlisin, hemen olmamasi normal gibi yaklasmiyor. Herkeste benzer bakislar,benzer soylemler. 5 yildir cocugu olmayan arkadasima bir kez olsu sormadim neden olmuyor diye. O bile sıkıstırıyor beni. O yuzden hep elestiriyorsun beni niyeyse ama biraz kendini benim yerime koysan belki anlarsin
Hayatında herkes herşeyi söyleyebilir.. ama neden, nasıl etkileneceğine sen karar verirsen sorunlar büyük ölçüde çözülür diye düşünüyorum. Her söylenen şeyden etkilenmek, rüzgar nereden eserse diğer tarafa yalpalamayı getirir ve sürekli bir şeylerin seni dövmesi muhtemelen çok yorucudur.ama hayat, etrafında konuşanların her sözü ile şekillendirilmeyecek kadar kıymetli bence. Burada yazıyoruz, birbirimize destek oluyoruz ve bunlar çok anlamlı paylaşımlar. Öte yandan biz birbirimizle empati kursak ne olur kurmasak ne olur? Bunu sözleri ile canını sıkan insanlardan talep etmek gerekiyor olabilir. Ama bana sorarsan, neden etkilenip etkilenmeyeceğini seçmek en sağlıklı çözümü getirir. Bana da eşim regl olduğumda “hani benim çocuğum”, Regl öncesi “bak bu ay çocuk istiyorum” gibi cümleler kuruyor. Sence bunları ben başaramadığım için mi söylüyor? Biz bu yola beraber çıktık ve her aşamasında beraber çabalıyoruz. İkimizin emeği ortak, birimizin yorulduğu bunaldığı yerde, diğeri onu elinden tutup kaldırıyor ve mücadelemizi hala veriyoruz. Bu nedenle söylenen bu sözler zerre canımı sıkmıyor. Ben de ona diyorum ki “senin bebe ikna olamadı yazılı dilekçe ile başvur” gülüşüyoruz geçiyoruz. Eğer hassas olsam, bu sözlerden rahatsız olsam, bu beni üzüyor, bu beni geriyor gibi hangi duyguyu hissediyorsam söylerim ve eşim ona göre davranır. O nedenle burada birbirimize verdiğimiz destek tabiki önemli ama eşim beni anlamıyor iç dünyamı oradan oraya savuruyorsa burada herkes benimle empati kursa ne fark eder?
Yapalım ben uyarım. Hiç değilse düzenli etmiş olurum.
O zaman kaç :)
Sor arkadaşım onların insiyatifine bırakma. Ben bıraktım hata yaptım. Biraz önemsediğini bilsinler. Onlar ilk tedavide standardı uygulayacak, olmayınca protokol değiştirelim diyecekler. Sistem böyle gidiyor. Ama Ben istiyorum ki bana özel tedavi uygulansın..
Başından geçince öğreneceksin. Nereye gidiyorsun doktora.
Yok yapmiyo
Bir daha isteme benden sakın dedim...
Bizimle dua eder misin?Utandı benAslında bu iste ne derlerse o olsun dedim, çünkü kafama hiç bir şey takmak istemiyorum, bildikçe karışıyorum çünkü. Antalya’da tüp bebek merkezi. 2 yıl önce kuzenim, 15 yıl önce ablam ve yengeme tüp bebek uygulayan doktor. Bir de doktor dayım var onunla beraber gittik vs. Düşünmek istemiyorum, yoruldum artık. Vekilim Allah diyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?