İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Aa ne oldu bu gruba
Çok erken umutsuzluğa kapıldı herkes, gerçi yaşlar da 20 değil ki vakit az, belki de bundan oluyor bu sabırsızlık

Söyle kız. İspikle. Ben de sinir oldum. Kutay Bey'in yanında bambaşkadır o. Adam titiz ve disiplinli birine benziyo çünkü.

Kardeş sen hayırdır? Dün bir bügün iki daha. İsteyince hemen olacakmış gibi pes ediyorsun? Yıllardır olmuyomuş gibi vazgeçtim diyorsun?
Bu benim 9.ayım ve hala umutsuz değilim. 25 yaşında olsam 1 yıl bekle daha erken diyeceklerdi. Yaşım 38 değil 35 olsaydı mesela en az 2 sene daha tüp bebek düşünmezdim. Hedefim en geç 40 yaşında anne olmak olduğu için 11. Veya 12. denememde tüp bebeği deneyeceğim.
Yani diyeceğim o ki, çok erken pes ediyorsun.
Bu arada Almanya'daki kuzenim 6 aylık evli ve 36 yaşında. Alman doktor genel ultrasonla muayene ve smear testi dışında hiçbir test yapmamış. Folik asit yazmış. 1 yıl olmazsa tekrar gelin demiş. "Hormon testi, rezerv testi yapmayacak mısınız" demiş kuzenim. "Ben yumurtalıktaki folikülleri gördüm. Başka bir teste 1 yıl gerek yok" demiş. Yani hiçbir test yapmadan, film çekmeden 35'ten sonra bile kafadan 1 yıl süre veriyo elin gavuru.
Sen neyin paniğini, umutsuzluğunu yaşıyorsun anlameyom ben. Tam tribal enfeksiyon yeminlen. :)
Kendine gel. Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme!

Söyle kız. İspikle. Ben de sinir oldum. Kutay Bey'in yanında bambaşkadır o. Adam titiz ve disiplinli birine benziyo çünkü.
Nasıl bir hayat formuysa kız sürekli kavgacı bir tavırla davranıyor. Dur bakalım göreceğiz ne yapacak kabalığını anlatınca Kutay Bey'e.

Vallahi, daha evleneli olmuş 3-4 ay, hemen olmadı diye kıyameti kopartıyor... İstediğini de sanmıyorum bebek şu yazılarına bakınca....

Günaydın kızlar bende regl olanlar kervanına katıldım sanırım önümüzdeki ay tüp bebek tekrar yaptırmalıyım ...
Kendi burum diye demiyorum ne varsa yayda var :) umarım Mart çalışmaları senin de yüzünü güldürür..
Daha iyiyim sağolasın.agrı ve kanama var Dr olur diye söylemişti. Zamanla azalır onlarda
bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek.. kontrolün ne zaman ?
en son ekimde gitmiştim... bir uzmana görünsem iyi olacak sanırım... genel muayene gibi... :/
Çok zaman geçmemiş ama neden olmasın. Bence iyi düşünmüşsün.
Umarım tedavi ile pozitif sonucu görürsün ve sağlıkla da kucağına alırsın
tebrikler umarım sağlıkla kucağına alırsın. Belki korkularında haklısındır ama anne olduğun için de en iyi sen biliyor olmalısın, geldiğinde sana herşeye yeniden başlama gücü verecek muhtemelen bebeğin..

Umarım herşey istediğin gibi olur ve çok beklemeden kavuşursun bebeğine..

Belki de bıraktığında sonuç alacaksın. Çünkü bana çok gergin ve olumsuz düşünüyorsun gibi hiç çocuğum yokken bile o kadar gergin ve olumsuz değilim. Hem de tek tüpümle :) bunlara takıldıkça olması muhtemel şeyleri oldurtmuyoruz bence. Sakin olmak lazım. Bir sağlık sorunu olsa doktora gidip çözüm bulunca rahatlarız ama zaman gerektiren, sabırla ve umutla devam etmemiz gereken bu durumda biz rahat ve huzurlu değilsek dünyayın en iyi doktoru gelse hamile kalmak zor olabilir. O nedenle peşini bırakmak sana iyi gelebilir. Ve umarım da iyi gelir ..
Aa ne oldu bu gruba
Çok erken umutsuzluğa kapıldı herkes, gerçi yaşlar da 20 değil ki vakit az, belki de bundan oluyor bu sabırsızlık
aslında bebek sahibi olamıyorum diye aşırı stres yapan insanların bırakmasından yana olabilirim. Gerçekten bir sorun yoksa zaten hamile kalacaklardır :)
e bende de öyle oldu 35 yaşında Belçika’ya geldim çocuk olmuyor diye doktora gittik bir sene sonra. Kanalımı aldı da sen 36 oldun tüp bebek yapalım demedi. Doğal yoldan olur git dene dedi :) 9 ay sonra olmAyınca iki senedir olmadığı için tüp bebek kararı alındı.
Ama çocuk sahibi olmak için kendini yıpratan insanlar bence gerçekten vazgeçmeli.ama vazgeçmiş gibi yapmamalı bildiğin vazgeçmeli :) hem daha çok şansları olduğuna inanıyorum, hem de hamilele kalınca hayat mükemmel olmayacak bence.. çünkü olumsuzluk kişinin içinde olan bir şey hamilelik olur, kese görme olur, kalp sesi olur, ikili üçlü test olur.... mesele çok.. daha çocuk doğmadan annede tükenmişlik sendromu düşünsene..

Selam kızlar
Bugün yine leyleği havada gördüm. 15 bin adım yürümüşüm sabahtan beri sokaklardaydı eve geldim ve yorgunum. Bir de üşüyorum yine bende belden aşağısı Aralık-Ocak yukarısı da Temmuz Ağustos..
Çok az su içtim gün boyu yatana kadar onu telafi edeyim bari..

Hmm, demir eksikliğin yok değil mi?

Hmm, demir eksikliğin yok değil mi?
Yok canım. Adet belirtileri bunlar. Zaten ayaklarım üşürken yüzüm pancar gibi kızarır ve yanar.. iki mevsimi yaşıyorum aynı anda. Eskiden adetten tam bir hafta önce olurdu ve anlardım hamile olmadığımı. Şimdi ilaçlarla biraz dengesizleri zamanları ama nedeni hala aynı :)

Ya biz seni en son düzeltmemiş miydik? Doktorunda olur akışına bırakın dememismiydi. Daha tadını çıkaracağın bir evliliğin varken nedir gene tüp bebeğe döndün. Haa tüp bebeğe gidince cat diye olacak mi sanıyorsun, ordan aşağı çakilmasi adet olup üzülmeye benzemiyor. En senin yaşında olsam iki sene aldırış etmem. Gelmişim 40 yaşıma ben normal olsun diye çırpınıyorum, sen kendi modunu düşürüyorsun. Tiizz silkelen kendine gel. :)

benim de aklıma geldi... yani yumurta var ve kaliteli misal.. yine de o ilacı iğneyi neyse kullandırmak zorundalar mı?
peki senin ne kadara mal olucak belli mi canım...

Evet kullandiriyorlar, çünkü adetin 3.günü yumurtalar küçük kaliteli olduğunu anlamazlar ki. Ve ilaç sektörü para kazanmasın mi?

30 yaşındaki hastayı seviyorsanız bir fonksiyonunuz yok demektir. Zaten 30 yaşındaki adamın er geç çocuğu olur. Hadi diyelim olmadi 16 yumurtadan elinde 3-4 tane kaliteli kalır elbet. Bu 3-4 yumurtadan biri de tutar. Ondan sonra başarılı doktor başarılı merkez olurlar. Her şeyi sor arkadaşım, özellikle ileri yaş tedavin farklı mi olacak mi standart mi sor. Her muayene de yumurtaların durumunu sor kaç yumurta büyüyor sor, baktin az yumurta var opu olma bir dahaki ay yapsın.

Belki de hamilesindir belli olmaz dur bakalım. Yahu aramızdan bir kişi hamile kalsın artık lütfen ya. Dua günü mü yapsak ki :) Ciddiyim.

Belki de hamilesindir belli olmaz dur bakalım. Yahu aramızdan bir kişi hamile kalsın artık lütfen ya. Dua günü mü yapsak ki :) Ciddiyim.
ben hic negatif degilim..tabiki olabilir. ama agrilarim soldan geliyor o tarafta kanalim olmadigi icin yuksek ihtimalle adet olurum diyorum. yani negatif dusuneyim olmazsa uzulmem kafasinda degilim..bu bana dogru gelmeyen bir bakis acisi.o nedenle genel olarak gayet pozitifim. olursa olur olmazsa tedavime devam ederim. kafam son derece rahat :)

Son derece olmasa da ben de rahatim.. o da yavrumun olusunun rahatligi sanirim...
Benimki yorgunmus... :) bugun de ovulasyon gunu... hatta belki de catladi agri agirlik baski yok.. ayyy...
peki oncesinde agrin vardi ve gecti mi yoksa hic baslamadi mi? belki bugun yumurtlamiyorsun.
ben rahatim sanirsin ki cift kanalli 25 yas civarinda, mukemmel beslenen haftada 4-5 gun spor yapan birisiyim. kisaca ben harikayim diye mirildanmaya baslamam cok yakin :)

Vardi evet 4 gun surdu yaklasik.. bugun gitti bugun bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…