Yumurtan varsa ve kocanda da sperm varsa dogal yolla cocuk olur. Ama uzun zamanda mi kisa zamanda mi onu bilemem. Doktorlarin cabi cehenneme.Ay ne güzel olur ama benim için bu durum normal.. 3 gün sonra falan hala gelmemişse düşünebilirim :) yeğenim öyle oldu biliyor musun? Doktor öyle inandırmış ki sizin doğal yoldan çocuğunuz olmaz fikrine. Test yapıyor pozitif çıkıyor test hatalı diye tekrar ediyordu kardeşim. 3 tane test yaptıktan sonra kan vereyim de bitsin bu çile dedi ama giderken de hala testlerin bozuk olduğuna inanıyordu. Hamile kaldığını öğrenince şok oldu :)
bu herpes niye oluyor Allasen...bi aydınlatır mısın beni... belki geçer 3 4üne kadar yaaa.
Marjo aynen canım:)
İnat mı, heves mi, özlem mi, içinde kalmışlık, tamamlanamamışlık mı adı her neyse bir şey oluyor o kesin, hatta sanki bilinçsiz bir şekilde büyük bir istekle hamile kalmak istiyorsun
Öncesinde o da bildiğimiz, burada okuduğumuz herşeyi denedi ama olmadı. O ay tüp bebek tedavisi başlayacaktı. Regl olmayı bekliyordu. Eşi bir kaç ay önce varikosel ameliyatı olmuştu o ay farklı olarak bir de l’ arginin kullanmıştı. Tüp bebeğe başlayacak diye rahatladı, stres geçti de oldu demek için değerleri düşüktü aslında ama işte bir şekilde yumurta sperm arasında bir aşk oldu. Benim için dünyanın en tatlı yeğeni de böylece aramıza katıldı. Haberimiz yok bir de hamile olduğundan atlıyoruz zıplıyoruz içiyoruz eğleniyoruz. Tam şoktu bizim için :) ben de Kasım’da ilk tüp bebek tedavisine başlarken, rahatladığım için doğal yolla hamile kalabileceğimi düşünüyordum. ama kalamadım hem de 27.gün öğlen olmadan başladı reglim. Düşünme fırsatım bile olmadı :). Ki bize sorun yok diyorlar bir de.Ay ne guzel yaaaa :) Kardesinin bizlere bir tavsiyesi, onerisi olur mu acaba? Misafir katilimci olarak gelse?
Bir dönem ovulasyon testi ile takip ettim. Her zaman yumurtlama ağrım olur ve anlarım ne zaman yumurtladığımı. Ovulasyon testini de bıraktım böyle olunca.ama bu ay ağrım olmadığı için yumurtlamadığımdan şüphe ediyorum aslında. 17. Gün hala şeffaf akıntım vardı ama ağrım yoktu. Yumurtlamazsan kaç günde Regl oluyorsun onu da bilmiyorum. Bekliyorum bakalım 2 gün daha var gelir muhtemelen. Benim gecikme 30. Gün Regl olmamak :)sen ovu falan yapmıyorsun demi? ateş ölçen vardı sen miydin?
anlamaz mısın yumurtladığını? onun üstüne 14 koyduğunda bat günü işte..
ayy süper olmuş o da valla inşallah senin için de öyle olsun:)
Her doktor tüp bebek dedi, sadece bir tanesi sizin aşılama ile de çocuğunuz olabilir, olasılık düşün ama bir kere aşılama deneyelim olmazsa tüp bebek dedi. Seçenekler arasında doğal yoktu ama şu işe bak ki doğal yoldan oldu. Küçükken benim ekonomik yeğenim, bedavaya geldin diye severdim :)Yumurtan varsa ve kocanda da sperm varsa dogal yolla cocuk olur. Ama uzun zamanda mi kisa zamanda mi onu bilemem. Doktorlarin cabi cehenneme.
Benim eşim de öyledir eksi bilmem kaç derece incecik giyinir. Ben de tüp bebeğe başlayacağız hasta olmamalıyız diye propolis başladım ikimize de. Vitaminlerini de içtin mi diye sorarım “akşama içeceğim” der, akşam sorarım “ yatarken içeceğim” der :) iki gün içerse üçüncü gün unutur. Ama ne zaman ben Regl olurum o zaman bir hafta falan karar alır spor yapar, kendine bakar vitaminlerini içer. Sonra aynı şeyler :)Herpes insanligin %96'sinda varmis. Sende bende bir cok kiside olan birsey ama savunma sistemi iyi calisan insan baskiliyor bu virusu.
Benim esim kendine dikkat etmez. Sakir sakir yagmur yagar, disari t-sirt ile cikar, orda sigara icer. Meyve ye derim, meyveli biskuvi yer. Biraz protein al derim, hamburger yer. Vitamin alirim, cekmecesinde tarihi gecer hepsinin.
Dun bir tuhaflik oldugunu eve gelince vitamin istemesinden anladim. Kulcun kulcun gelip "bana selenyum verir misin? vitamin verir misin?" diye sormasindan birsey var dedim.
Benim eşim de öyledir eksi bilmem kaç derece incecik giyinir. Ben de tüp bebeğe başlayacağız hasta olmamalıyız diye propolis başladım ikimize de. Vitaminlerini de içtin mi diye sorarım “akşama içeceğim” der, akşam sorarım “ yatarken içeceğim” der :) iki gün içerse üçüncü gün unutur. Ama ne zaman ben Regl olurum o zaman bir hafta falan karar alır spor yapar, kendine bakar vitaminlerini içer. Sonra aynı şeyler :)
Kesinlikle öyle.. bazı insanlar ilaç konusunda düzenli değil. Ben de kurulu saat gibiyimdir aksine.. neredeyse her gün aynı saatte alırım.çünkü günlük rutinlerime içilecek bir şeyler varsa onları da eklerimInsanin icinden gelecek. Icinde olacak. Zorla olmuyor bu isler.
Bu mesajını bile şu saatte görüyorum canım, gündüz yazmışsın.
Dışarıdan bakınca bu kadar zorluktan sonra tekrar istemek delilik gibi duruyor :) ama annelik değişik bir şey. Dışarıdan bakınca anlamıyorsun. Ben bir tane yapmak için iki kere ameliyat oldum ikinci tüp bebek tedavisi başlayacak. Üçüncü için sanırım dalağıma kadar aldırmam gelir benim ameliyatlar :)
Ben ne yazmışım öyle ya dalağa kadar aldırmam lazım yazdım dalaksız yaşanmaz diye dalak ameliyatlı olurum dedim. Ortaya karışık bir şeyler çıkmış. Ama sen özetlemişsin. Dediğin gibi belki ben de ikinciyi isteyeceğim. Delilikte sınır tanımayan anneler kervanına katılacağım :)Bence sen de tekrar isteyeceksin:)
Günaydın
Hangi çayı içiyorsunuz? Benim zaten az biraz daha azalırsa adet bitecek herhalde :) ameliyatlardan sonra oldu ama doktor rahim içinde yapışıklık vs yok dedi. Onlar takılmadığı için ben de takılmıyorum. Max 3 gün sürüyor. O da çok yoğun değil.
Benim de troid ilacımın dozu değişti bugün. Kullanım şeklim değişmişti yetmemiş şimdi de doz arttırdı doktor.
Genital ucuk icin maalesef pek bir cozum yok. Simdi kosa kosa gittim, propolis aldim. Sivi olanindan. O ise yaramisti son kere. Belki diyorum baslamadan durdurur da bize bu ay deneyebiliriz.
Hipotiroid benimkisi. Bir kaç senedir, 4 gün 75 3 gün 150 doz kullanıyorum. Değerlerim normaldi aslında ama doktor her gün eşit doz kullanmak istedi. Günlük 100 verdi. Yani aslında Kasım’dan beri haftada 50 doz daha az almış oldum. Yetmemiş günlük 125 olarak değiştirmiş. Ama değer kaç olmuş bilmiyorum.
Hadi yaa tüh. Genital olan sakat evet. Kökten kurtuluş da olmuyo ondan. Arada hortluyo. Yakma işlemiyle dondurma işlemi yapıyolar sanırım ona. Sabun işe yarar mı bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez. Kantoron yağı işe yarıyo ama onu nasıl bulacan orda.
Benim eşim de öyledir eksi bilmem kaç derece incecik giyinir. Ben de tüp bebeğe başlayacağız hasta olmamalıyız diye propolis başladım ikimize de. Vitaminlerini de içtin mi diye sorarım “akşama içeceğim” der, akşam sorarım “ yatarken içeceğim” der :) iki gün içerse üçüncü gün unutur. Ama ne zaman ben Regl olurum o zaman bir hafta falan karar alır spor yapar, kendine bakar vitaminlerini içer. Sonra aynı şeyler :)
ben 10 senedir troid hastasiyim. annenem, annem ve simdi de ben. hic glutensiz beslenmeyi denemedim. doktor ya da diyetisyen de onermedi nedense.. su an resmen buzdolabini tirmaliyim inanilmaz istahliyim. en kisa zamanda bakip deneyecegim ama tesekkurler. degerimi 1 lerde tutmak icin bu dozu boyle kullaniyorum. bebek istemesem biraz doz dusurup 2,5- 3 gibi derlerlere ceker bence doktor. cunku cocuk istemeden once degerim oyleydi.Değer kaç ki? Bayağı yüksek doz alıyorsun. Ben 25 MG eutrox aliyorum bayagidir düzenli 1.32 cıktı son tahlil.
Ya Bisey diycem. Sen şırınga yöntemi yapsan bu ay. Bir nevi bu aşılama oluyor. Şırıngayi hazirliycan önce. Eşin bir kaba çıkaracak şırıngaya çekip kendine basınçla uygulayacaksın. Ama o kaba çıkarırken de uçuk sorun yaratır mi onu bir değerlendirin. Ilişki gibi sorun olmaz gibi geliyor bana.
Dozun yüksek ya, sende glutensiz beslenmeye bir bak bence. Trioid de öneriyorlar.
Kantaron yağı dudaktaki ucukta da iyi oluyor mu?
Bir hafta önce bizimkinde de uçuk cıktı bir hafta da grip oldu. Demekki bağışıklık sistemi çöküyor.
Hepsi aynı bunların demek ki :)
benim bu ay dudagim berbat. surekli kuru ve catlak. ben de her gun elimle ugrasiyorum ve kopariyorum artik kanamaya ve sismeye basladi. ugrasmaktan sonunda mikrop kapacagim. aklima geldikce hindistancevizi yagi suruyorum. ise yarar mi bilmiyorum kafadan atiyorum iste :)Yok benimki bakar kendine masallahi var. Sporu beslenmesi... hic de demem sunu ic bunu ic diye...
Ucuk icin cikacagini hissettiginizde tahta kasigi kizdirip dudaginiza degdirin...cikmadan gidiyor..
Eline napiyorsunn anlamadim...benim bu ay dudagim berbat. surekli kuru ve catlak. ben de her gun elimle ugrasiyorum ve kopariyorum artik kanamaya ve sismeye basladi. ugrasmaktan sonunda mikrop kapacagim. aklima geldikce hindistancevizi yagi suruyorum. ise yarar mi bilmiyorum kafadan atiyorum iste :)
aslinda oldum olasi cok su icerim. bu ara farkinda olmadan az iciyorum belki de. tesekkurler canim suyu daha cok iceyim. kopardigim yerler kabuk bagliyor elimle ugrasip kopariyorum.. her gun bastan tamir ediyor dudak kendini ama benim sayemde tekrar basa donuyoruz :) vazelin alayim yarin evde yok ben de hindistan cevizi yagi suruyordum.Eline napiyorsunn anlamadim...
Dudagina vazelin sur canim kurudukca sur. Bir de cok su icmiyorsun gibi geldi.. suyu ihmal etme
Hee elinle kopariyorsun anladim... evet au onemli hem bebisin rahme tutunmasini da sagliyormus...aslinda oldum olasi cok su icerim. bu ara farkinda olmadan az iciyorum belki de. tesekkurler canim suyu daha cok iceyim. kopardigim yerler kabuk bagliyor elimle ugrasip kopariyorum.. her gun bastan tamir ediyor dudak kendini ama benim sayemde tekrar basa donuyoruz :) vazelin alayim yarin evde yok ben de hindistan cevizi yagi suruyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?