Gebeliğe Hazırlık İleri yaş gebe kalmak isteyenler burda toplanalım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Beslenmeye inanıyorum hemen başlıyorum balık börülce ye 😄
Tüm hormonlara bakıldı tsh fsh lh prolaktin... Her şey normal değerde
Süper bi haber..bide benim diğer hormonlardan fsh ve lh da biraz yüksekti. her ay bir sürü yumurtaya ihtiyacımız yok gelen yumurta iyi gelsin. Portakal suyunu ve avakadoyu unutmuşum.. normalde sıkma taze hiç içmezdim onuda içesim geldi 2 aydır içiyordum. Ve normalden biraz sık cinsellik yaşadık oda planlı değildi. Bu arada eşimin yaşıda 43 oda benimle aynı şeyleri tüketti. Bana gore şansın cok daha yuksek yani.. :KK66:

Süper bi haber..bide benim diğer hormonlardan fsh ve lh da biraz yüksekti. her ay bir sürü yumurtaya ihtiyacımız yok gelen yumurta iyi gelsin. Portakal suyunu ve avakadoyu unutmuşum.. normalde sıkma taze hiç içmezdim onuda içesim geldi 2 aydır içiyordum. Ve normalden biraz sık cinsellik yaşadık oda planlı değildi. Bu arada eşimin yaşıda 43 oda benimle aynı şeyleri tüketti. Bana gore şansın cok daha yuksek yani.. :KK66:
Avakadoyu herkes söylüyor pek sevemedim ama mecbur zorşıcam biraz

Biz ikimizde 39 yaşındayız

Hiç belli olmuyoki bu işler
İkimize de tez vakitte nasip olsun inşallah
Çok teşekkür ederim bilgiler için

Avakadoyu herkes söylüyor pek sevemedim ama mecbur zorşıcam biraz

Biz ikimizde 39 yaşındayız

Hiç belli olmuyoki bu işler
İkimize de tez vakitte nasip olsun inşallah
Çok teşekkür ederim bilgiler için
Rica ederim.Hiç sevmeyen babama bile avakadoyu sevirdirdim. Avakadoyu iyice olgunlastir (yanına limon elma gibi şeyler köy poşetin ağzını kapa 2 güne olgunlaşır) limon sarımsak ve tuzla birlikte ez püre gibi olur miss tadından yenmez. Bide böyle deneyin belki sizde seversiniz. Belkide denediniz bu halinide bilemem ama inanın ben çok severek sık böyle tüketiyorum. Inşallah sizde tez vakitte çift çizgiyi görürsünüz Bende kalp sesini duyarım.

Adetim de düzenli çok şükür bakalım bekliyoruz eşimde sperm için takviye keçi boynuzuna falan başladı bakalım
Valla biz eşimi hic kontrol ettirmedik benim amh vasat olup bildiginiz menopoz belirtileri göstermeye baslayinca.. kendi kendime umut yok diye bide onun gardını düşürmeye ne gerek var demistim. Onunda yaş 43 sonuçta..🙄 fındık fıstık çok yer oda genel olarak sever yani özellikle fıstık neredeyse hergün. Keçi boynuzu zaten meşhur bence tekbaşına bile yeter inşallah 😉

Spermler de batırın garanti olsun bence birlikte yol alırsınız vakit kaybı olmaz
Allah izin verirde bu gebeliğimde sorun cikmazsa bu yaştan sonra 2.'yi zaten düşünmem heralde. Yok gebeliğimde sorun cikarsa "Allah korusun" o zaman batırırız. Insallh cikmaz pazartesi kontrolüm var kasedeki büyümeye bakacağız.

Sizin için takviye olarak görür musunuz bilmiyorum ama ben beslenmenin etkilediğine de çok inandım. Tecrübeyle sabit diyebilirim. Amh sizden bile düşüktü. Deniz börülcesi sarımsak ve balık çok tükettiğim ay hamile kaldım. Daha öncede benzer bi hikaye başıma geldiğinden artık tesadüf gibi gelmemeye başladı. 15 gün neredeyse 2 günde bir beslenme şeklim bu şekilde denk geldi. Tsh hormonuda amh kadar önemli bu arada sizin kaç bilmiyorum ama hatta amh normalse bile tsh 'nin gerekli değerde olmaması gebeliği engelliyor.
Amh, fsh kaçtı? Dr alttan muayenede kaç yumurta görüyordu?

Banada doktorum doğal yollarla olması imkansıza yakın olmaz diye birşey yok ama olursa mucize olur demişti. Yaşım nedeniyle tüp bebek bile garanti değil tamamen yumurta kalitesine bağlı bu yaşlardada kalite düşüyor dedi. Bu arada 83 lüyüm. Amh 0.07 yani 0.1 in bile altında. Reglim 1,5 sene öncesine kadar çok düzenliydi sonra birden erken olma ve 5-6 gün gecikmeler başladı. Bende amh i bu sebepten öğrendim. Bugüne gelirsek 4 haftalık gebe olduğumu öğrendim. Hiç beklemediğim için hala şoktayım. Tabi yaş faktöründen dolayı bir sürü test bizi bekliyor. Ama sonuçta doğal yolla hamile kalabildim. Doktorun dediği mucize bu olsa gerek. Size umut olsun istedim hikayem. İmkansız diye birşey yok. Sevgiler.
Ins sağ salim kucağına alırsın yavrunu🤲
Fsh kaçtı? Dr alttan muayenede kaç yumurta görüyordu?

Amh, fsh kaçtı? Dr alttan muayenede kaç yumurta görüyordu?

Ins sağ salim kucağına alırsın yavrunu🤲
Fsh kaçtı? Dr alttan muayenede kaç yumurta görüyordu?
Aminn.. amh: 0.07 (<0,08 ng/mL AŞIRI AZALMIŞ OVER RESERVİ diye geçiyordu teste) fsh:13.42 (Foliküler: 3,03-8,8 referans aralığının üstü yani) . 2 kere yumurta takibi denedim o dönemde her ikisindede çoktan yumurtlamıştım. Reglim biter bitmez yumurtalamistim. Dr bile şaşırmıştı. Daha sonra bi kontrolde 2 yumurta görünmüştü.

Merhaba klomen den çok bahsediyorlar.Sizlerin düşünceleri nedir?
Hem yumurta gelişimine hemde üretimine faydası var diye biliyorum. Benim durumumda klomen kullanıp doğal yolla devam etmek zaman kaybı demişti doktorum. Ben zaten ondan sonra iyice saldım. Olursa Allah tan dedim 6 ay sonra kendi kendine oldu...Ama umudu kesmiştim tüp bebek denemek tek çare diye düşünüyordum artık. Oda garanti değil diye uzaktım. Derken bi baktım çift çizgi.

Aminn.. amh: 0.07 (<0,08 ng/mL AŞIRI AZALMIŞ OVER RESERVİ diye geçiyordu teste) fsh:13.42 (Foliküler: 3,03-8,8 referans aralığının üstü yani) . 2 kere yumurta takibi denedim o dönemde her ikisindede çoktan yumurtlamıştım. Reglim biter bitmez yumurtalamistim. Dr bile şaşırmıştı. Daha sonra bi kontrolde 2 yumurta görünmüştü.
Degerlerimiz benzer, yumurta sayımızda,
bana Dr bu değerle tüp bile zor yüzde bir, beklentin olmasın dedi.
Öyle üzüldüm ki oyle diyince tedaviye insan başlayabilir mi?

Sanada direk yüzüne boyke umutsuz konuştu mu Dr?

Ve nasıl beskendin canım,
Çok su içtin mi, ekmek yedin mi, yürüyüş, spor yaptın mı?
takviye aldın mı kalutesi için yumurtanın?

Ilk gittiğim dr umutsuz konuştu yaşımdanda ötürü tüp de bile zor düşünüyorsan hiç vakit kaybetme falan. Ondan sonra amh değerime tekrar baktirmak istedim ve başka bir dr tercih ettim. Değerlerim 9 ay önce normaldi birden bozuldu bi yanlış var diye düşünmüştüm. Ama bi yanlışlık yoktu aynı cıktı. Bu sefer doktorum doğal yolla imkansız diye birşey yok ama mucize olur dedi. Bebek düşünüyorsan vakit kaybetme bence direk en azından yumurta toplama ve dondurma işlemi yapalım dedi. Yada gel yumurta takibiyle biraz doğal yolla deneyelim dedi. Yumurta takibi 2 denemede olmadi erken yumurtladım hemen regl in arkasından . Iyice gardım düştü saldım boşverdim sonra 6. Ayda hamile kaldım inşallah sağlıklı devam eder.

Tebrik ederim,yaşını merak ettim.birde neler yaptın hamile kalırken yazarmısın?
Teşekkürler ederim. Açıkçası hâlâ şoktayım. Yasim 40 😊.pazartesi olmuyor bir türlü kontrolum var kesede buyume var mi saglikli buyume oluyomu cok merakta ve endisedeyim. Aslinda ozel hicbirsey yapmadım. Çünkü hiç umudum kalmamıştı. Ama 2 aydır deniz ürünlerini çok sık tükettim. Deniz börülcesi avakado keza öyle ortalama 2 günde bir sofra bunlardan oluşuyordu diyebilirim. Birde normalde sıkma portakal suyu hiçe yakın tüketirdim 2 aydır onuda içmiştim. Onun dışında klasik folik asit falan bile almıyordum. Ama deniz borulcesi sarimsak avakado ve balığın gücüne inanıyorum. En azından bende bi etkisi olduğu kesin. Çünkü daha öncede benzer tecrübem oldu artık tesadüf olduğunu düşünmüyorum.

Aslında özellikle hiç birşey yapmadım. Normalde ekmek çok az yerim zaten ve ne yazıkki su içmek bildim bileli bende sıkıntıdır. Çok az içiyorum ne yazıkki . Yürüyüş spor a gelince yumurtalama dönemim hareketli bi dönemdi diyebilirim. Temizlik ve koşuşturmam çoktu ama özel bi spor yoktu. Takviye almadım folik bile kullanmadım ama balık et sarımsak kalamar deniz börülcesi avakado portakal suyu brokoli karnibahar pazı ıspanak çok tükettim 2 ay boyunca. Çok derken gerçekten abartı diyebiliriz. Öğünlerim bunlardan oluştu diyebilirim sadece yumurta pilav makarna yemisimdir bunların dışında.

Merhaba hanimlar öncelikle Allah isteyen herkese nasip etsin benimde yaşım 43 bu ay gebelik testim pozitif çıktı cok mutlu oldum fakat 2 gün önce regl oldum maalesef kimyasal gebelikmis umudumu yitirmedim inşallah olucak

Denedim mfk 3 ay kullandim söyledikleri ürünleri hiç bi etkisi olmadi bana boşuna okadar para harcadim

X