Erkek İnfertilitesi İleri hız ve morfoloji yi çözdük sadece sayı kaldı :)

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

EfervesaN

Guru
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
2.918
1.351
eşimin ilk tahlilinde sperm sayısı 1,7 milyon du. ileri hareketli %0 yerinde hareketli %20 ve morfoloji %0 idi şoka girmiştik ..
tahlillerden sonra hemen keçiboynuzu özü içti 15 günde 1 şişeyi bitirdi ama çok zor bitirdi ..
sonra artık içmek istemiyorum deyince keçiboynuzu kürü ne başladık tazesini alıp her akşam kaynattım içti..

hemen her sabah 1 tane zeytinyağında beklemiş incir yedi .
son zamanlarda ara ara katı meyvede havuç suyu sıktım
ve sabahları 1 tatlı kaşığı bal 1 çay kaşığı polen döktüm üzerine onu yuttu (her sabah değil)
ve zinco-c kullandı (her gün değil aklına geldikçe)
haftada 3-4 defa akşam muz yedik ..
1 ay kadar ekşam 1 avuç çiğ badem yedik .

tabi keçiboynuzuna 21 gün devam ettim ama diğerlerinde sapmalar oldu.. arada 1 hafta tatile gittik hiçbirşey yapamadık falan derken ;

ve pazartesi yapılan tahlilimizde aşağıdaki tabloyu gördük inanılmaz mutlu olduk şuanda tek sıkıntımız sayı gibi görünüyor ..allaha şükürler olsun ..
sizlerde bunları uygulayarak değerleri yükseltebilirsiniz...

biz aynı tedaviyi uygulamaya devame edicaz sayıyı arttırmak içinde ya proxeed yada gnc nin ilaçlarından arkadaşların tavsiye ettiklerinden kullanıp tekrar tahlil vericez inşallah sonuçlar daha hayırlı çıkar herkes için..

inşallah yazdıklarımın size de faydası olur ..

TAHLİLLERDEN ANLAYAN ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ SONUÇLAR HAKKINDA DEĞERLENDİRME YAZABİLİRSİNİZ.. BİZ HENÜZ DOKTORA GÖSTERMEDİK . ÖYLE AYAK ÜSTÜ GÖRDÜ DOKTOR HİÇ İLERİ HIZA BAKMADAN SAYI DÜŞÜK AMELİYAT EDELİM DEDİ..
DOKTORLAR KASAP OLMUŞ BİZLER DOKTOR MAALESEF.

bu arada ben bir yerde okumuştum sayı dan ziyade ileri hız daha önemli diye doğrumu sizce ?

DÜN SONUCU ALDIĞIMIZ SPERMİYOGRAM

volüm : 6,02 ml

sayı : 4,6 milyon

ileri hareketli %61
yerinde hareketli %5
hareketsiz %39

morfoloji normal % 5

Son düzenleme:
eşimin ilk tahlilinde sperm sayısı 1,7 milyon du. ileri hareketli %0 yerinde hareketli %20 ve morfoloji %0 idi şoka girmiştik ..
tahlillerden sonra hemen keçiboynuzu özü içti 15 günde 1 şişeyi bitirdi ama çok zor bitirdi ..
sonra artık içmek istemiyorum deyince keçiboynuzu kürü ne başladık tazesini alıp her akşam kaynattım içti..

ve sabahları 1 tatlı kaşığı bal 1 çay kaşığı polen döktüm üzerine onu yuttu (her sabah değil)

tabi keçiboynuzuna 21 gün devam ettim ama diğerlerinde sapmalar oldu.. arada 1 hafta tatile gittik hiçbirşey yapamadık falan derken ;

ve pazartesi yapılan tahlilimizde aşağıdaki tabloyu gördük inanılmaz mutlu olduk şuanda tek sıkıntımız sayı gibi görünüyor ..allaha şükürler olsun ..

biz aynı tedaviyi uygulamaya devame edicaz sayıyı arttırmak içinde ya proxeed yada gnc nin ilaçlarından arkadaşların tavsiye ettiklerinden kullanıp tekrar tahlil vericez inşallah sonuçlar daha hayırlı çıkar herkes için..

TAHLİLLERDEN ANLAYAN ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ SONUÇLAR HAKKINDA DEĞERLENDİRME YAZABİLİRSİNİZ.. BİZ HENÜZ DOKTORA GÖSTERMEDİK . ÖYLE AYAK ÜSTÜ GÖRDÜ DOKTOR HİÇ İLERİ HIZA BAKMADAN SAYI DÜŞÜK AMELİYAT EDELİM DEDİ..

bu arada ben bir yerde okumuştum sayı dan ziyade ileri hız daha önemli diye doğrumu sizce ?

ileri hareketli %61
yerinde hareketli %5
hareketsiz %39

morfoloji normal % 5
arkadaşım çok sevindim adına hemen hemen aynı durumdaymışız biz yaklaşık 1 aydır falan biraz boşladık bu doğal yöntemleri tabi araya varikosel ameliyatı falan da girdi bize doktor gnc nin ürünlerini verdi cumartesi ona başlayacak eşim bakalım hayırlısı olsun inşallah.

arkadaşım çok sevindim adına hemen hemen aynı durumdaymışız biz yaklaşık 1 aydır falan biraz boşladık bu doğal yöntemleri tabi araya varikosel ameliyatı falan da girdi bize doktor gnc nin ürünlerini verdi cumartesi ona başlayacak eşim bakalım hayırlısı olsun inşallah.

sizde sayı vs ne durumda peki ?
neler kullandınız ..

Bizim de geçen hafta varikosel için muayenemiz vardı.. doktor elle muayene etti varikosel yok dedi.. başka bir doktor da yok ama doppler yaptırın dedi bu hafta onu yaptırabiliriz sonucu buradan yazarım..

canım doktor size hangi ilaçları verdi gnc nin ne işe yaracaklarını söyledimi ?

istanbuldamısın ayrıca hangi doktora gidiyorsun? biz istanbuldayız.. ilk defa bezmialem e gittik ama şimdi muhtemelen acıbadem e gidicez.

sizde sayı vs ne durumda peki ?
neler kullandınız ..

Bizim de geçen hafta varikosel için muayenemiz vardı.. doktor elle muayene etti varikosel yok dedi.. başka bir doktor da yok ama doppler yaptırın dedi bu hafta onu yaptırabiliriz sonucu buradan yazarım..

canım doktor size hangi ilaçları verdi gnc nin ne işe yaracaklarını söyledimi ?

istanbuldamısın ayrıca hangi doktora gidiyorsun? biz istanbuldayız.. ilk defa bezmialem e gittik ama şimdi muhtemelen acıbadem e gidicez.
yok canm İstanbul dadeğiliz. ama mutlaka dopler çektirin.bizim ilk gittiğimiz doktor dopler çektirmesine rağmen çıkmamıştı.küçük bir özel hastaneydi.sonra istanbulda memorial a gittik.murat bey elle kontrol etti ve siz yine dopler çektirn dedi. bizde üniv. tıp fakültesinde çektirdik hatta çift taraflı sağ2. sol 3. derece olduğu ortaya çıktı.bizde memlekete gittiğimizde ameliyat oldu eşim.doktor bir sürü ilaç verdi antibiyotik falan, klomen ve gnc nin l arginin ve mega man birde bir ilaç daha verdi şimdi ismini hatırlamıyorum
bizim sayı 1 milyonun altında ayrıca hız düşük morfoloji 0 .bakalım umarım faydasını görürüz.

bir de doktorumuz gnc ninde proxeed ile aynı vitaminleri içerdiğini söyledi.gereksiz pahalı bunlarda onun içeriğiaynı dedi.

ismini hatırlarsan diğerinide yazarmısın arkadaşım ..
bizde haftasonu gidicez bakalım doppler de ne çıkacak inşallah varikosel yoktur..

bir de doktorumuz gnc ninde proxeed ile aynı vitaminleri içerdiğini söyledi.gereksiz pahalı bunlarda onun içeriğiaynı dedi.

Şimdi arkadaşlar doktorların her dediğine itibar etmeyin GNC ve proxeed aynı maddeleri içeriyor tespiti çok yanlş bir tespit.

GNC Megamen bir multivitamin olup içinde arginin veya carnitin yoktur. Sperm konusunda işe yarayan kısmı selenyum, çinko e vitamini başta olmak üzere yani antioksidanlar geri kalan diğer vitaminlerdir.

GNC Megamen de ise multivitaminlere ek olarak az miktarda lcarnitin ve l-arginin vardır. Topam 5o mg

GNC l-arginin ise tamemen l-argininden oluşur ve tabletinde 1000 mg vardır.

Proxeed plusun etken maddesi ise 1 şasede bulunan yaklaşık 4500 mg l-carnitin ve asetil l carnitin karışımıdır yani temel / bağlı aminoasitlerdir.

Gördüğünüz üzere GNC Megamen veya multivitamin ile proxeedplusun etken maddeleri ve etkileri tamamen farklıdır.

Proxeed plus ın temel özelliği yüksek l-carnitin ile hareketliliği arttırmasıdır. Sayıya da etkisi vardır ancak asıl gücü hareketliliktedir. Dolayısıyla sadece hareketlilik için o kadar para bayılmak yerine aynı ya da daha az paraya hem hareketlilik hem sayı hem de morfoloji için çözüm getirebilecek bir ürün portföyünü kendimiz alabiliriz.

Benim önerim:

1) GNC, SOLGAR veya eczanelerde satılan güvenilir bir markadan içinde en az 15 mg çinko olan ve selenyum ile e vitamini de içeren bir multivitamin (100 tabletini en fazla 100 liraya alırsınız)

2) GNC L-arginin (1000 mg)

3) Hareketlilik çok kötü ise SOLGAR L-carnitin 1500 mg şurup, çok kötü değilse GNC 500 mg hap

4) GNC veya SOLGAR coenzyme Q10 (tercihen içinde DHA ve diğer balık yağlarını içeren)

3 aylık bir kullanım için en fazla 500 TL verirsiniz ve tüm sperm değerlerine iyi gelecek bir uygulama yapmış olursunuz.

Ama sadece proxeedplus kullanırsanız ağırlıklı olarak harekete iyi gelir ve 1 ayda 2 şaseden 3 ayda 6 şase lazım. 1 şasesi 130 TL toplam 780 TL'ye mal olur.

Lütfen markanın güvenilir olmasının yanı sıra içeriğine ve etken maddelerine bakın. Sperm için en önemli ve bilimsel makalelere de konu olmuş etken maddeler

l-arginin, l-carnitin, çinko, e vitamini, pycogenol, q10'dur.

Duysal cim biz zinco c kullanıyoruz ... sayi arttırmak icin ne kullanalım o halde senin araştırmaların uzerine tavsiyen nedir özet olarak :) bizim hiz ve morfoloji normale döndü.

Sizde son durum nedir merak ettim. ?

Valla tavsiyem yukarıdakiler biz de aslında ilaç kullanmadan önce yapılan 2 ayrı test var 3 gün arayla yani sperm üretimi yenilenmeden ikisi farklı. bizdeki sorun sayı idi konsantratyon bir testte 5 milyon diğerinde 25 milyon çıktı 1 ml'de. Acıbademden rapor istedik nedense hala göndermediler ve internete girmediler. elle vrikosel tespit edilmedi doppler ile ise hafif reflu var denildi ama doktor ele tespit edielemeyen varikoselin tedavisine gerek yok zaten çok da etkilemz dedi. Bir de ikinci testi devlette yaptırdık ama özeldeki doktormuz özele geçmeden önce aldırmış o SQV cihazını dolayısıyla kendisi cihazda problem yok geçen yılın en iyi cihazlarından biridir dedi.

Yani acıbademde raporu göndermeyince bilemiyorum biraz tuhaf durum oldu sadece telde söylemişlerdi değerleri. Ama biz gene de yukarıda yazdıklarımızı kullanıyoruz gelecek ay bir test daha yaptıracak başka bir özelde oranın laborantı yıllık izindeymiş onun dönmesini bekliyoruz.

Ama yukarı yazdıklarım bende işe yaradı şunda yaramadıdan ziyade bilimsel ve doğruluğu ispatlanmış hususlar. En az 100 tane yabancı makale okudum ve biz özet çıkarmaya çalıştım.

Anahtar kelimelerimiz:

Sayı için l-arginin
Harketlilik ve kısmen sayı için l-carnitin
Morfoloji için Q10
sağlıklı canlı sperm için çinko ve e vitamini

Duysal cim biz zinco c kullanıyoruz ... sayi arttırmak icin ne kullanalım o halde senin araştırmaların uzerine tavsiyen nedir özet olarak :) bizim hiz ve morfoloji normale döndü.

Sizde son durum nedir merak ettim. ?

Özet olarak aşağıya yazdım 3 ay dene eğer çok ağır bir sorun yoksa kromozom dna bozuklu çok ağır varikosel ve reflü gibi emin ol işe yarayacaktır :)

1) İyi bir multivitamin (çinko en az 15 mg, vitamin d içerecek ve selenyumda olaca) pahrmaton olur gnc olur veya solgar olur marka güvenilir olsun siz içindekilere bakın. sağlıklı ve canlı sperm vitality
2) L-Arginin (günlük en az 1000 en fazla 3000 mg) sayı
3) L-Carnitin veya Acetyl L-Carnitin (günlük en az 500 en fazla 4500 mg) hareketlilik + kısmen sayı
4) Coenzyme Q10 (günlük en az 50 en fazla 200 mg) morfoloji + sayı + kısmen hareketlilik
5) Doğal takviyeler (her gün öğünlerden sonra 1 tatlı kaşığı keçi boyunuzu özü, 1 akşam havuç suyu 1 akşam muz ve mümkünse sabahları kahvaltıdan sonra 1 tatlı kaşığ arı sütü-bal-polen-propolis karışımı)

Hepsini internetten alabilirsin ben GNC veya SOLGAR öneririm.

Valla tasevindim yukarıdakiler biz de aslında ilaç kullanmadan önce yapılan 2 ayrı test var 3 sıfırdan yla yani sperm üretimi yenilenmeden ikisi farklı. bizdeki sorun sayı idi konsantratyon bir testte 5 milyon diğerinde 25 milyon çıktı 1 ml'de. Acıbademden rapor istedik nedense hala göndermediler ve internete girmediler. elle vrikosel tespit edilmedi doppler ile ise hafif reflu var denildi ama doktor ele tespit edielemeyen varikoselin tedavisine gerek yok zaten çok da etkilemz dedi. Bir de ikinci testi devlette yaptırdık ama özeldeki doktormuz özele geçmeden önce aldırmış o SQV cihazını dolayısıyla kendisi cihazda problem yok geçen yılın en iyi cihazlarından biridir dedi.

Yani acıbademde raporu göndermeyince bilemiyorum biraz tuhaf durum oldu sadece telde söylemişlerdi değerleri. Ama biz gene de yukarıda yazdıklarımızı kullanıyoruz gelecek ay bir test daha yaptıracak başka bir özelde oranın laborantı yıllık izindeymiş onun dönmesini bekliyoruz.

Ama yukarı yazdıklarım bende işe yaradı şunda yaramadıdan ziyade bilimsel ve doğruluğu ispatlanmış hususlar. En az 100 tane yabancı makale okudum ve biz özet çıkarmaya çalıştım.

Anahtar kelimelerimiz:

Sayı için l-arginin
Harketlilik ve kısmen sayı için l-carnitin
Morfoloji için Q10
sağlıklı canlı sperm için çinko ve e vitamini

Özet olarak aşağıya yazdım 3 ay dene eğer çok ağır bir sorun yoksa kromozom dna bozuklu çok ağır varikosel ve reflü gibi emin ol işe yarayacaktır :)

1) İyi bir multivitamin (çinko en az 15 mg, vitamin d içerecek ve selenyumda olaca) pahrmaton olur gnc olur veya solgar olur marka güvenilir olsun siz içindekilere bakın. sağlıklı ve canlı sperm vitality
2) L-Arginin (günlük en az 1000 en fazla 3000 mg) sayı
3) L-Carnitin veya Acetyl L-Carnitin (günlük en az 500 en fazla 4500 mg) hareketlilik + kısmen sayı
4) Coenzyme Q10 (günlük en az 50 en fazla 200 mg) morfoloji + sayı + kısmen hareketlilik
5) Doğal takviyeler (her gün öğünlerden sonra 1 tatlı kaşığı keçi boyunuzu özü, 1 akşam havuç suyu 1 akşam muz ve mümkünse sabahları kahvaltıdan sonra 1 tatlı kaşığ arı sütü-bal-polen-propolis karışımı)

Hepsini internetten alabilirsin ben GNC veya SOLGAR öneririm.

Canim supersin vallahi... bilgiler harika ben dahil birck arkadas faydalanir umarim ...ilaclari kesinlikle alicaz bizde hareketlik ve mrfolji sifirdan nerelere geldi baksana.. cok sukur ediyoruz .. insallah sayidaki sikintiyida boyle cozeriz..

sizin de biraz karismis ama buyuk bir sorununuz olnamasia sevindim.. En azindan varikosel konusunda ..

ayrica k adin infertilitesi bolumunde konu acmistim endi sonyclarim icin bilgi olsn fsh lh cok iyi fakat amh 0,77 cikti

Allahini seven parasi olan q10 i alsin.cok sukur bizde ise yaradi.proxeed plis ve q10 bize vesile oldu. Kullanan herkeste ise yaradi. En az 2 ay sabah aksam 50 mg kullanin 2ay sonra gorursunuz

Allahini seven parasi olan q10 i alsin.cok sukur bizde ise yaradi.proxeed plis ve q10 bize vesile oldu. Kullanan herkeste ise yaradi. En az 2 ay sabah aksam 50 mg kullanin 2ay sonra gorursunuz

Arkadasim tesekkurler bebegin saglikla dogsun insallah .. herkes yazdiklrimizdan faydalanir insallah bilgi icin tesekkurler kesinlikle alicam

ileri hareketli %61
yerinde hareketli %5
hareketsiz %39

morfoloji normal % 5

morfoloji neye göre normal arkadaşım? ya bizm test sonucumuzda %30 ve üstü diyor normal için, anlamadım gitti, hangi yönteme göre yazabilir misin?:63:
bii de morfolojinin düzelmesi büyük başarı, her yerde düzeltilemiyor diye okuyorum... :KK43:

morfoloji neye göre normal arkadaşım? ya bizm test sonucumuzda %30 ve üstü diyor normal için, anlamadım gitti, hangi yönteme göre yazabilir misin?:63:
bii de morfolojinin düzelmesi büyük başarı, her yerde düzeltilemiyor diye okuyorum... :KK43:

Arkadaşım kruger tekniğine göre %4 olması lazım .. ona göre normal %5..
tabiki üzeri olursa çok çok daha iyi ama %5 ile de başarı sağlanabiliyor.
bizim ilk tahlilimizde morfoloji % 0 idi e tabi 2,5 ay gibi sürede %5 yükseltmiş olmaya da şükrediyoruz ..

duysal arkadaşımızın yazdığı ilaçlarla tabi önce yüce allah nasip ederse daha da iyi olacağına inanıyorum özellikle Q10 çok faydalıymış bende öyle okudum birçok yerde..

sizin spermiyogram sonucunuz ne şekilde yaz istersen.

bizim ilk tahlilimizde morfoloji % 0 idi e tabi 2,5 ay gibi sürede %5 yükseltmiş olmaya da şükrediyoruz ..

duysal arkadaşımızın yazdığı ilaçlarla tabi önce yüce allah nasip ederse daha da iyi olacağına inanıyorum özellikle Q10 çok faydalıymış bende öyle okudum birçok yerde..

morfoloji ile bizde uğraşıyoruz gerçekten bu kadar kısa sürede çok güzel bir sonuç

morfoloji ile bizde uğraşıyoruz gerçekten bu kadar kısa sürede çok güzel bir sonuç

arkadaşım ilk sayfada yazdıklarımızı uyguladık hep hangisi fayda etti bilmiyorum ama onları uygulayın inşşalh hepimize daha da çok fayda eder. birde oraya yazmayı unutmuşum biz 1 ay da 1 kg çiğ badem yedik eşimle datçadan getirmiştik ...

hımm evet canım anladım, bizimki WHO yöntemine göre bakıldı hep.
ilk testte ;
Toplam sayı: 18mly
ml.'de: 3 mly
morf:%2 idi.
hız (a+b):%42

2. testte
Toplam sayı: 30mly
ml.'de: 5 mly
morf:%1 idi.
hız (a+b):%40 (antibiytik kullanmıştı ondan azalma olabilr demiş dr.)

henüz proxeed kullanmaya yeni başlamıştık 2. testte, yani ondan dolayı olduğunu sanmıyorum.
3 ayın geçmesini bekliyoruz.
bu arada her gün z.yağında bekletilmiş 1 incir, çakşır suyu, keçi boynuzu özü de içiyor eşim. kahvaltısında balına ceviz, fındık ve tuzsuz badem koyuyorum.

sizin çok iyi yükselmiş, inşallah biran önce hamile kalırsınız:)

arkadaşım ilk sayfada yazdıklarımızı uyguladık hep hangisi fayda etti bilmiyorum ama onları uygulayın inşşalh hepimize daha da çok fayda eder. birde oraya yazmayı unutmuşum biz 1 ay da 1 kg çiğ badem yedik eşimle datçadan getirmiştik ...

çok teşekkür ederim canım inşaALLAH bizde fayda görürüz

ismini hatırlarsan diğerinide yazarmısın arkadaşım ..
bizde haftasonu gidicez bakalım doppler de ne çıkacak inşallah varikosel yoktur..
canm diğer ilacın ismi bıesteron.bizde o ilaçla ilgili araştırma yapıyoruz ama nasıl bir ilaç hala çözemedik.

X