keşke yüz bin beğeni tuşu olsaAllah kimseyi elden ayaktan düşürüp evlada da geline de muhtaç etmesin.
Annem hep der ki bana benim evimde bakıyorsanız bakin bakmıyorsaniz el kapısına getirmeyin. Insallah Allah yatağa düşmeden alir canımı da o üzüntüyü yaşamam
Yani kızı baksa da duygu ayni duygu bence..
Birinde damat var birinde gelin..
Çok guzel söylüyorsunuz da .Herkesin o bakiciyi tutacak maddi ya da fiziki imkanı var mı acaba ??Oğlu evine alınca karısını bakma zorunda bırakmayacak zaten
Bir bakıcı tutacak gündüz o ilgilenecek
Gelini günlük hayatına devam edebilir
Kızlar da 7 gün 24 saat evde oturup beklemiyorlar
Ben çalışıyorum mesela
Kendi anne babamı da alsam tüm gün bakamam
Mutlaka yardımcı tutmak zorundayım
Aşkım şöyle birşey var, kendininkinden değil de elin kızından /oğlundan karşılıksız sevgi ilgi hürmet hizmet beklemek biraz ütopik geliyor bana da. Bunu bekleyenin kendi de keşke hesapsız kitapsız yaklaşsa ama maalesef çoğu zaman öyle değil. İnsanın kendi çocuğu bile kötü muameleyi unutmuyor ona göre tavır alabiliyorken üstelik.Öylelerinin gözünü (kız evlat, erkek evlat, anne, baba dahil) toprak doyursun bence
Işin içinde sevgi olmayıp sırf maddi kazanca bağlı olmasını kabullenemiyorum ben sanırım
-kız çocukları varken, oğlunun evinde geline eziyet olması çok yanlış geliyor bana-demissiniz.Merhaba hanımlar.
Sanırım biraz kültür farkı ile bağlantılı bir konu.
Ben bir kız çocuğu olarak anne babama yaşlılıklarında evde bakmak gerekirse kız çocuğunun bakması gerektiğini düşünüyorum. Ama genelde, anne baba oğlan çocuğunun evine yakışır gibi bir algı var sanki. Yani yaşlılıklarında gelin bakmak durumunda sanki...
Çok saçma geliyor bu bana.
Genelde kadın mutfak ve ev işlerini yüklendiği için kendi anne baba sorumluluğunu alabilir ama kv kp almak zorunda değil. Tabii başka kız çocukları yoksa eşin anne babasına bakılır ama, aksi halde kız çocukları varken, oğlunun evinde geline eziyet olması çok yanlış geliyor bana.
Öyle bir durum yok ama böyle yaşayan çok hemcinsim var.
Yok annem artık bizle yaşayacak diyen adamlar filan...
Hanımlar herkes çok kıymetli cevaplar vermiş.
Rabbim kimseyi namerde muhtaç etmesin.
Benim burdaki belirtmek istediğim,
Kimi hanımların konusunda görüp sıkıntı yaşadığı ciddi bir konu bu.
Erkek evladın gelecek garantisi olarak görülmesi, adamın da karısını bu durumu mecbur kılması emri vaki yapması.
Eşimin anne babasının benim haberim olmadan eşime geliyoruz diye haber verip iki gece bende kalması da bunun çok küçük bir benzeri.
Ben anne babam gelecekken eşimin müsaitliğini hislerini gözetirken o bu özveride bulunmamıştı.
Aile kültürlerinde de erkek evlada daha bir güven , erkek evladın evinde daha bir rahatlık söz konusu ama bu saçma.
Bu evin işlerini misafire hizmeti ben ederken, kimse oğlumun evi ne de olsa mantığında olmamalı. Başım üstüne ama herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum.
Niyetim kötü değil.
gelinin vicdani varsa o da bakmalı.. 2 gorumcem var.Anne babaya kız ve erkek evlatları bakmalı, geline bırakılmamalı...
E ne yapalım anne babalarımızı?Çok guzel söylüyorsunuz da .Herkesin o bakiciyi tutacak maddi ya da fiziki imkanı var mı acaba ??
Kendi çocuğum para verirsem bana bakıyorsa elin oğlu,kızı niye baksın veya merhamet etsin zaten?Aşkım şöyle birşey var, kendininkinden değil de elin kızından /oğlundan karşılıksız sevgi ilgi hürmet hizmet beklemek biraz ütopik geliyor bana da. Bunu bekleyenin kendi de keşke hesapsız kitapsız yaklaşsa ama maalesef çoğu zaman öyle değil. İnsanın kendi çocuğu bile kötü muameleyi unutmuyor ona göre tavır alabiliyorken üstelik.
İyi kaynanan varsa kıymetini bil.E ne yapalım anne babalarımızı?
Mesela benim bakmam gerekse işten mi çıkacağım?
Ya bakacağız ya para vereceğim bakılacak
3. Bi alternatif bilemiyorum ben yani
Kendi çocuğum para verirsem bana bakıyorsa elin oğlu,kızı niye baksın veya merhamet etsin zaten?
Bu kafadaki çocuğum yine kendi gibi çıkarcı birini bulmuş olur
O ikisinden hiçbi şey beklenmez bence
Ben bi açıdan kendi emeklerime üzülürüm anlamında düşündüm
Demek ki ben değerler konusunda hiçbi şey öğretememişim diye üzülürüm
Ayrıca sizin kayınvalideleri okudum
Gidip kendiminkine dua edeceğim
Çocuk beni çok değiştirdiİyi kaynanan varsa kıymetini bil.Ben de artık eskisi kadar katı düşünemiyorum, gerçi benim kaynanaya görümceler bakacak ama üstümüze düşen olursa da eşek değiliz, yaparız.
Valla miras eekeğe veriliyorsa erkek oldu diye kurban kesiliyorsa erkek baksın bi zahmetMerhaba hanımlar.
Sanırım biraz kültür farkı ile bağlantılı bir konu.
Ben bir kız çocuğu olarak anne babama yaşlılıklarında evde bakmak gerekirse kız çocuğunun bakması gerektiğini düşünüyorum. Ama genelde, anne baba oğlan çocuğunun evine yakışır gibi bir algı var sanki. Yani yaşlılıklarında gelin bakmak durumunda sanki...
Çok saçma geliyor bu bana.
Genelde kadın mutfak ve ev işlerini yüklendiği için kendi anne baba sorumluluğunu alabilir ama kv kp almak zorunda değil. Tabii başka kız çocukları yoksa eşin anne babasına bakılır ama, aksi halde kız çocukları varken, oğlunun evinde geline eziyet olması çok yanlış geliyor bana.
Öyle bir durum yok ama böyle yaşayan çok hemcinsim var.
Yok annem artık bizle yaşayacak diyen adamlar filan...
Hanımlar herkes çok kıymetli cevaplar vermiş.
Rabbim kimseyi namerde muhtaç etmesin.
Benim burdaki belirtmek istediğim,
Kimi hanımların konusunda görüp sıkıntı yaşadığı ciddi bir konu bu.
Erkek evladın gelecek garantisi olarak görülmesi, adamın da karısını bu durumu mecbur kılması emri vaki yapması.
Eşimin anne babasının benim haberim olmadan eşime geliyoruz diye haber verip iki gece bende kalması da bunun çok küçük bir benzeri.
Ben anne babam gelecekken eşimin müsaitliğini hislerini gözetirken o bu özveride bulunmamıştı.
Aile kültürlerinde de erkek evlada daha bir güven , erkek evladın evinde daha bir rahatlık söz konusu ama bu saçma.
Bu evin işlerini misafire hizmeti ben ederken, kimse oğlumun evi ne de olsa mantığında olmamalı. Başım üstüne ama herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum.
Niyetim kötü değil.
Ben ilk tercihi dedim , gelinler de vicdanı olarak baksalar gerçekten çok güzel olur..gelinin vicdani varsa o da bakmalı.. 2 gorumcem var.
onlar bakmak zorundaysa biz de zorundayız.
sıra sıra bakılmalı.
zor bazı hastalıklarda insanlar ne yıpranıyor.
hakkaniyet şart bence..
Evet genelde gençliğinde çektiren yaşlılığında mağduru oynayan insanlar görüyoruz yıllar yılı duyuyoruz. Benim kv hep bahseder kendi kv si çok çektirmişte ama yine de ona bakmış? Eeee neden? Yani Allah rızası için yapılan şey dillendirmene gerek yok. Ama kendince bana mesaj veriyordu sanırım. Değişik ya gerçekten değişik.Aşkım şöyle birşey var, kendininkinden değil de elin kızından /oğlundan karşılıksız sevgi ilgi hürmet hizmet beklemek biraz ütopik geliyor bana da. Bunu bekleyenin kendi de keşke hesapsız kitapsız yaklaşsa ama maalesef çoğu zaman öyle değil. İnsanın kendi çocuğu bile kötü muameleyi unutmuyor ona göre tavır alabiliyorken üstelik.
Evet genelde gençliğinde çektiren yaşlılığında mağduru oynayan insanlar görüyoruz yıllar yılı duyuyoruz. Benim kv hep bahseder kendi kv si çok çektirmişte ama yine de ona bakmış? Eeee neden? Yani Allah rızası için yapılan şey dillendirmene gerek yok. Ama kendince bana mesaj veriyordu sanırım. Değişik ya gerçekten değişik.0oAşkım şöyle birşey var, kendininkinden değil de elin kızından /oğlundan karşılıksız sevgi ilgi hürmet hizmet beklemek biraz ütopik geliyor bana da. Bunu bekleyenin kendi de keşke hesapsız kitapsız yaklaşsa ama maalesef çoğu zaman öyle değil. İnsanın kendi çocuğu bile kötü muameleyi unutmuyor ona göre tavır alabiliyorken üstelik.
Bence konu eKayınvalideniz, kayınpederiniz bakıma muhtaç olsa eşiniz tüm yükü size mi yükler?
Bunun cevabını ailesi ya da herhangi bir misafir geldiğinde onlardan önce baş köşeye oturup hizmet bekleyip beklemediğinden bile anlarsınız. Böyle bir eşiniz varsa başlı başına sorun bence.
Tabi eşler olarak anne babaya bakım özellikle aynı evde oluyorsa destek olur ama bunu kadının görevi olarak gören bir eşiniz var diye tüm sorumluluğu neden kız çocukları alsın?
Anne babasının bakımını eşine yükleyecek zihniyette erkek eşinin anne babasina tek başına bakmasına da müsade etmez sorun çıkarır zaten.
Etrafımda kendi gündüz işte olup ilgilenmediği için anne babası için gündüz bakıcı tutan onu maddi olarak ona gücü yetmeyen temizlik için alıyor ama bir şekilde sen kadınsın bakacaksın zihniyetinde değiller. Olanlar da dediğim gibi sadece bu konuda değil birçok konuda sıkıntılıdır ona gelene kadar.
Bu vicdanla ilgili değil. Yani ben muhtaç insan bakımından bahsetmedim. Kendi gücü varken tek bile yaşayabilecekken illa birinin düzenini boza kv kp ler için söyledim , çok fazla var.-kız çocukları varken, oğlunun evinde geline eziyet olması çok yanlış geliyor bana-demissiniz.
eziyet olarak bakarsanız olaya, damada da eziyet..
Ben kimin ihtiyacı varsa vicdani olan herkesin taşın altına eline koyup sıra sıra bakması gerektiğini düşünüyorum.
k validem birilerine muhtaç olacaksa ilerde kizinin bakma yükümlülüğü varsa bizim de var.
Gorumcem tek basina yıpransın. biz burda rahat mi uyuyalım. Vicdan diyorum..
Allah rızası için değil, mecburen bakıyorlar zaten. Hele bakmasın, koca neler yapıyor ona.Evet genelde gençliğinde çektiren yaşlılığında mağduru oynayan insanlar görüyoruz yıllar yılı duyuyoruz. Benim kv hep bahseder kendi kv si çok çektirmişte ama yine de ona bakmış? Eeee neden? Yani Allah rızası için yapılan şey dillendirmene gerek yok. Ama kendince bana mesaj veriyordu sanırım. Değişik ya gerçekten değişik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?