- 28 Ocak 2021
- 842
- 254
- 53
Anlamadım ne dediğini?Oğlu bir zahmet kendisi baksın o zaman
Ne alaka
Bütün evlatlar bakacak
O sizin kocalarınızın karakteriyle alakalı bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anlamadım ne dediğini?Oğlu bir zahmet kendisi baksın o zaman
Ne alaka
Bütün evlatlar bakacak
O sizin kocalarınızın karakteriyle alakalı bence
Anlatayım illa kızının evine gitsin oğlunun evine gitsin olayı olmamalıAnlamadım ne dediğini?
Tatlı dil Güleryüz hep kendi kızlarına ..Tolerans ,hata yapınca üstünü kapatma kendi kizlarina .Ama kendine baktirmaya ,ağırlatmaya gelince "oğğğluuuumuuun evi daha rahat"Sanki oğlu bakacak .Hadi linç edin beni ...Bekliyorum
Oğlunun evi daha rahat tabi, kızına kıyamaz, rahat emredemez. İstediği olmayınca ortalık karıştıramaz, yoksa kızının yuvasında huzur kalmaz. Damat boşar falan aman diyim.
Memlekette kendi oturduğu iki oda bir salon evin karşılığı kaynanalık edecekti, hoş onun da taksidini biz ödeyecektik. Eşim, ev üzerine yapılmayınca ödemedi. Kendi ödüyor. Dedik ki kızı baksın, evi de ona versin. Psikolojimi kendi ödeyeceğim 2+1 daireye gömme fikri çok korkunçtu be. Allah kimsenin eline düşürmesin, dik gideyim. Amin.Tabikisi..
El kızına oldugu gibi olmuyor el oğluna.
Kizisinin yuvası huzurlu olmalı.
Yavrusu cok mutlu olsun.
Hizmeti, desteği, analığı o tarafa.
Eziyeti, kaprisi bu tarafa..
Oğlu evine alınca karısını bakma zorunda bırakmayacak zatenOğlan bakamaz .Oğlan bakınca otomatikman gelin bakmış oluyor .Erkekler sabahtan akşama kadar işte oluyor .Bir evin yükü kadındadir her zaman .Kızına giderse kızı bakmış olur .Oğluna giderse gelin bakmış olur .Bu böyledir .Oğlu evine almakla bakmış olmuyor .O yüzden kızi varsa kızına gitmelidir ..
Memlekette kendi oturduğu iki oda bir salon evin karşılığı kaynanalık edecekti, hoş onun da taksidini biz ödeyecektik. Eşim, ev üzerine yapılmayınca ödemedi. Kendi ödüyor. Dedik ki kızı baksın, evi de ona versin. Psikolojimi kendi ödeyeceğim 2+1 daireye gömme fikri çok korkunçtu be. Allah kimsenin eline düşürmesin, dik gideyim. Amin.
Memlekette kendi oturduğu iki oda bir salon evin karşılığı kaynanalık edecekti, hoş onun da taksidini biz ödeyecektik. Eşim, ev üzerine yapılmayınca ödemedi. Kendi ödüyor. Dedik ki kızı baksın, evi de ona versin. Psikolojimi kendi ödeyeceğim 2+1 daireye gömme fikri çok korkunçtu be. Allah kimsenin eline düşürmesin, dik gideyim. Amin.
Akıllı adamlara bayılıyorum.Amin.
Niye evi üzerinize yapsin?
Size ödetip kızını da ortak etmek daha güzel.
çok güzel bi yazı olmuş. zaten oğlan bakmıyor gelin bakıyor, gelinin de bakmak zorunluluğu yoktur. temizliği çamaşırı gelin yapıyor. şöyle bi durumda var mal mülk oğlana verilirse oğlan bakarMerhaba hanımlar.
Sanırım biraz kültür farkı ile bağlantılı bir konu.
Ben bir kız çocuğu olarak anne babama yaşlılıklarında evde bakmak gerekirse kız çocuğunun bakması gerektiğini düşünüyorum. Ama genelde, anne baba oğlan çocuğunun evine yakışır gibi bir algı var sanki. Yani yaşlılıklarında gelin bakmak durumunda sanki...
Çok saçma geliyor bu bana.
Genelde kadın mutfak ve ev işlerini yüklendiği için kendi anne baba sorumluluğunu alabilir ama kv kp almak zorunda değil. Tabii başka kız çocukları yoksa eşin anne babasına bakılır ama, aksi halde kız çocukları varken, oğlunun evinde geline eziyet olması çok yanlış geliyor bana.
Öyle bir durum yok ama böyle yaşayan çok hemcinsim var.
Yok annem artık bizle yaşayacak diyen adamlar filan...
Hanımlar herkes çok kıymetli cevaplar vermiş.
Rabbim kimseyi namerde muhtaç etmesin.
Benim burdaki belirtmek istediğim,
Kimi hanımların konusunda görüp sıkıntı yaşadığı ciddi bir konu bu.
Erkek evladın gelecek garantisi olarak görülmesi, adamın da karısını bu durumu mecbur kılması emri vaki yapması.
Eşimin anne babasının benim haberim olmadan eşime geliyoruz diye haber verip iki gece bende kalması da bunun çok küçük bir benzeri.
Ben anne babam gelecekken eşimin müsaitliğini hislerini gözetirken o bu özveride bulunmamıştı.
Aile kültürlerinde de erkek evlada daha bir güven , erkek evladın evinde daha bir rahatlık söz konusu ama bu saçma.
Bu evin işlerini misafire hizmeti ben ederken, kimse oğlumun evi ne de olsa mantığında olmamalı. Başım üstüne ama herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum.
Niyetim kötü değil.
Ay beni sevdiği için değil de mal mülk verdiğim için bakacaksa oğlum, kızım gerçekten çok kalbim kırılır sanırım.şöyle bi durumda var mal mülk oğlana verilirse oğlan bakar
malı mülkü oğlana yap sonra kız baksın :)Buyudugum cevrede erkek erkek diye tutturduklari icin anne babalara cok sevdikleri oğullari baksin.gelin degil ama ogullari bakmak zorunda.
Bu evin işlerini misafire hizmeti ben ederken, kimse oğlumun evi ne de olsa mantığında olmamalı. Başım üstüne ama herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum.
mal mülk verenlere sevgiyide veriyorr , kızın çocuklarını torundan saymıyor hepsi aynı görüşlü ailleler . kız dışlanyor sonra kızz baksınAy beni sevdiği için değil de mal mülk verdiğim için bakacaksa oğlum, kızım gerçekten çok kalbim kırılır sanırım
Gider kendimi bakıcıya baktırırım
Sonuçta herkes param için bakacakmış
En azından kalp kırıklığı yaşamam ömrümün sonunda
Öylelerinin gözünü (kız evlat, erkek evlat, anne, baba dahil) toprak doyursun bencemal mülk verenlere sevgiyide veriyorr , kızın çocuklarını torundan saymıyor hepsi aynı görüşlü ailleler . kız dışlanyor sonra kızz baksın
Kayınvalideniz, kayınpederiniz bakıma muhtaç olsa eşiniz tüm yükü size mi yükler?Aynen öyle. Neden anlaşılmadım bilmiyorum.