Benim gorumcemde gelin bakar kafasında annesine babasına ben bakacakmisim ilerde biri tek kaldığı zaman. Ama kendi kv kp ne o bakamazmisMerhaba hanımlar.
Sanırım biraz kültür farkı ile bağlantılı bir konu.
Ben bir kız çocuğu olarak anne babama yaşlılıklarında evde bakmak gerekirse kız çocuğunun bakması gerektiğini düşünüyorum. Ama genelde, anne baba oğlan çocuğunun evine yakışır gibi bir algı var sanki. Yani yaşlılıklarında gelin bakmak durumunda sanki...
Çok saçma geliyor bu bana.
Genelde kadın mutfak ve ev işlerini yüklendiği için kendi anne baba sorumluluğunu alabilir ama kv kp almak zorunda değil. Tabii başka kız çocukları yoksa eşin anne babasına bakılır ama, aksi halde kız çocukları varken, oğlunun evinde geline eziyet olması çok yanlış geliyor bana.
Öyle bir durum yok ama böyle yaşayan çok hemcinsim var.
Yok annem artık bizle yaşayacak diyen adamlar filan...
Hanımlar herkes çok kıymetli cevaplar vermiş.
Rabbim kimseyi namerde muhtaç etmesin.
Benim burdaki belirtmek istediğim,
Kimi hanımların konusunda görüp sıkıntı yaşadığı ciddi bir konu bu.
Erkek evladın gelecek garantisi olarak görülmesi, adamın da karısını bu durumu mecbur kılması emri vaki yapması.
Eşimin anne babasının benim haberim olmadan eşime geliyoruz diye haber verip iki gece bende kalması da bunun çok küçük bir benzeri.
Ben anne babam gelecekken eşimin müsaitliğini hislerini gözetirken o bu özveride bulunmamıştı.
Aile kültürlerinde de erkek evlada daha bir güven , erkek evladın evinde daha bir rahatlık söz konusu ama bu saçma.
Bu evin işlerini misafire hizmeti ben ederken, kimse oğlumun evi ne de olsa mantığında olmamalı. Başım üstüne ama herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum.
Niyetim kötü değil.