Hiç kindar değilim ama insan yeni evliyken üzüldüklerini unutması çok zor. Ama haklısınız kötülük şeytandandır Rabbim sakınsın. Sağolun.0Bakın yaşlı bakımı kolay değildir. Ama yeri geldiğinde anne babalar icin gereği yapılır.
İster anne ister kayınvalide.
Herkes bişiler yaşadı ve yaşıyor.
Biz de yaşlanacağız ve belki biz de gelinlerimize ya da damatlarımıza haksızlık yapacağız. Hatalar insanlar icin.
Gelin kayınvalıdeye bakmak zorunda olmadığı gibi, damat da aynı şekilde kayınvalidesine bakmak zorunda degil.
Bu vicdan meselesidir.
Bu kadar kindar olmayın kendinize zarar verir sadece Bu durum. Zaman ne getirir belli olmaz.
simdi sor vazgecmistirZamanında “ oğlum sizde bana oda yapacaktı bem istemedim” demişti :))) bu söz benim midemi bulandırdı.
Siz tabii ki yine de yüz vermeyin. Mesafelı olun .Hiç kindar değilim ama insan yeni evliyken üzüldüklerini unutması çok zor. Ama haklısınız kötülük şeytandandır Rabbim sakınsın. Sağolun.0
Durumun özeti şu aslında. Erkek ezelden beri maddi olarak daha güçlü olduğu için erkeğin evi gibi algılanır karı kocanın evi ve erkeğin evne sığar anne babası kızının evine sığmaz çünkü kocası istemeyeblir. Bu da ataerkillikten gelen bir alışkanlık. Bana göre hem kadın hem erkekte kalabilir kimin evi daha müsaitse onda kalır bakıma muhtaç anne bana ve buna ne damat ne gelin oflamamalı. Şartlar müsaitse bakıma muhtaçlık varsa o anne babaya bakılmalı yaniMerhaba hanımlar.
Sanırım biraz kültür farkı ile bağlantılı bir konu.
Ben bir kız çocuğu olarak anne babama yaşlılıklarında evde bakmak gerekirse kız çocuğunun bakması gerektiğini düşünüyorum. Ama genelde, anne baba oğlan çocuğunun evine yakışır gibi bir algı var sanki. Yani yaşlılıklarında gelin bakmak durumunda sanki...
Çok saçma geliyor bu bana.
Genelde kadın mutfak ve ev işlerini yüklendiği için kendi anne baba sorumluluğunu alabilir ama kv kp almak zorunda değil. Tabii başka kız çocukları yoksa eşin anne babasına bakılır ama, aksi halde kız çocukları varken, oğlunun evinde geline eziyet olması çok yanlış geliyor bana.
Öyle bir durum yok ama böyle yaşayan çok hemcinsim var.
Yok annem artık bizle yaşayacak diyen adamlar filan...
Hanımlar herkes çok kıymetli cevaplar vermiş.
Rabbim kimseyi namerde muhtaç etmesin.
Benim burdaki belirtmek istediğim,
Kimi hanımların konusunda görüp sıkıntı yaşadığı ciddi bir konu bu.
Erkek evladın gelecek garantisi olarak görülmesi, adamın da karısını bu durumu mecbur kılması emri vaki yapması.
Eşimin anne babasının benim haberim olmadan eşime geliyoruz diye haber verip iki gece bende kalması da bunun çok küçük bir benzeri.
Ben anne babam gelecekken eşimin müsaitliğini hislerini gözetirken o bu özveride bulunmamıştı.
Aile kültürlerinde de erkek evlada daha bir güven , erkek evladın evinde daha bir rahatlık söz konusu ama bu saçma.
Bu evin işlerini misafire hizmeti ben ederken, kimse oğlumun evi ne de olsa mantığında olmamalı. Başım üstüne ama herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum.
Niyetim kötü değil.
Oğlunun evi daha rahat tabi, kızına kıyamaz, rahat emredemez. İstediği olmayınca ortalık karıştıramaz, yoksa kızının yuvasında huzur kalmaz. Damat boşar falan aman diyim.Tatlı dil Güleryüz hep kendi kızlarına ..Tolerans ,hata yapınca üstünü kapatma kendi kizlarina .Ama kendine baktirmaya ,ağırlatmaya gelince "oğğğluuuumuuun evi daha rahat"Sanki oğlu bakacak .Hadi linç edin beni ...Bekliyorum
Oğlan ve kız bakar gelin ya da damat değilMerhaba hanımlar.
Ben bir kız çocuğu olarak anne babama yaşlılıklarında evde bakmak gerekirse kız çocuğunun bakması gerektiğini düşünüyorum. Ama genelde, anne baba oğlan çocuğunun evine yakışır gibi bir algı var sanki. Yani yaşlılıklarında gelin bakmak durumunda sanki...
Genelde kadın mutfak ve ev işlerini yüklendiği için kendi anne baba sorumluluğunu alabilir ama kv kp almak zorunda değil. Tabii başka kız çocukları yoksa eşin anne babasına bakılır ama, aksi halde kız çocukları varken, oğlunun evinde geline eziyet olması çok yanlış geliyor bana.
Erkek evladın gelecek garantisi olarak görülmesi, adamın da karısını bu durumu mecbur kılması emri vaki yapması.
Eşimin anne babasının benim haberim olmadan eşime geliyoruz diye haber verip iki gece bende kalması da bunun çok küçük bir benzeri.
Ben anne babam gelecekken eşimin müsaitliğini hislerini gözetirken o bu özveride bulunmamıştı.
Aile kültürlerinde de erkek evlada daha bir güven , erkek evladın evinde daha bir rahatlık söz konusu ama bu saçma.
Bu evin işlerini misafire hizmeti ben ederken, kimse oğlumun evi ne de olsa mantığında olmamalı. Başım üstüne ama herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum.
Niyetim kötü değil.
oğlunun evinde geline eziyet olması çok yanlış geliyor bana.
Benim anannem yataga dusduyunde oglunun evindeydi zaten. Annemler 6 abla 3 abiler. Oğullarinin evinde kalsa da bir gun bile geline baktirmadilar. Nobetleşe gittiler. Hasta olduğu surece her zaman ellerinde alişverisle gittiler. Yani tam 2 sene dayimlar eve alişveris etmedi. Yaninda da kizlari kaldi. Altini da kizlari deyiştirdi. Eyer kizi yoksa oğlunun evinde kalsa bile oğlu bilmeliki hanimindan once anneye bakmak onun zorunlulugunda. Mesela evdeyken agzima yemek yedire bilir. Gece uyaninca eşini değil kendi durarak yardim ede bilir. Tabiki gelin de eşi kadar gorevli bu işde ama siralama dediyim şekilde olmaliMerhaba hanımlar.
Niyetim kötü değil.
Oğlan bakamaz .Oğlan bakınca otomatikman gelin bakmış oluyor .Erkekler sabahtan akşama kadar işte oluyor .Bir evin yükü kadındadir her zaman .Kızına giderse kızı bakmış olur .Oğluna giderse gelin bakmış olur .Bu böyledir .Oğlu evine almakla bakmış olmuyor .O yüzden kızi varsa kızına gitmelidir ..Oğlan ve kız bakar gelin ya da damat değil
Helal olsun o damada Allah razı olsunVicdanlı olan bakar. Alzemiar olan annemi abimin yanından yanıma aldım eşiyle boşanma aşamasına geldiler. Annem beni yanına yaklastirmiyordu tanımıyordu eşim baktı çoğunlukla son zamanlarda kaşık tutamaz hale geldi sadece eşimin elinden yedi. Yani ne oğlu ne gelini ne kizi bakabildi damadı baktı. Allah razı olsun eşimden annemin son anına kadar seve seve incitmeden annem diye diye ilgilendi. İnsan vicdanlı olmalı....
Valla benim de şimdiden takılıyor .Takılan bneim bakmam değil .Allah rızası için bakarım ama kayınvalidem şimdi bile kızlarına gitmez bana gelir hep .Onlar da rahat edemem .Damat var diyor .İlerde de böyle deyip gelip bütün seneyi bende geçirirse diye düşünüyorum ..Bu niye aklınıza takıldı ki?
Benimde anlatmaya çalıştığım buydu...Valla benim de şimdiden takılıyor .Takılan bneim bakmam değil .Allah rızası için bakarım ama kayınvalidem şimdi bile kızlarına gitmez bana gelir hep .Onlar da rahat edemem .Damat var diyor .İlerde de böyle deyip gelip bütün seneyi bende geçirirse diye düşünüyorum ..
Aynen öyle. Neden anlaşılmadım bilmiyorum.Oğlan bakamaz .Oğlan bakınca otomatikman gelin bakmış oluyor .Erkekler sabahtan akşama kadar işte oluyor .Bir evin yükü kadındadir her zaman .Kızına giderse kızı bakmış olur .Oğluna giderse gelin bakmış olur .Bu böyledir .Oğlu evine almakla bakmış olmuyor .O yüzden kızi varsa kızına gitmelidir ..
Oğlu bir zahmet kendisi baksın o zamanBenimde anlatmaya çalıştığım buydu...
Bu vijdanla alakalı bişey tamamen.Bizim oralarda vijdani olan bakar kız erkek diye bir şey yok ama.esimin memleketinde erkek evlatlara utanmasalar tapinacaklar.Valla yapisiyorlar gelinlere kolay kolay bırakmıyorlar.Gelinle erkek çocuklar bakmak zorunda.Birde yaşlanınca en küçük erkek bakmak zorundaymis.En küçük erkek çocuğa zimmetlemisler yani.Tabi bakmayan yine bakmaz ama Allah herkese vijdan versin kimseyi kimseye muhtaç etmesin.Merhaba hanımlar.
Niyetim kötü değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?