- 29 Mayıs 2021
- 13.554
- 87.832
- 548
- 36
Bence en iyi evlat bu zamanda bankadakiMerhaba hanımlar.
Sanırım biraz kültür farkı ile bağlantılı bir konu.
Ben bir kız çocuğu olarak anne babama yaşlılıklarında evde bakmak gerekirse kız çocuğunun bakması gerektiğini düşünüyorum. Ama genelde, anne baba oğlan çocuğunun evine yakışır gibi bir algı var sanki. Yani yaşlılıklarında gelin bakmak durumunda sanki...
Çok saçma geliyor bu bana.
Genelde kadın mutfak ve ev işlerini yüklendiği için kendi anne baba sorumluluğunu alabilir ama kv kp almak zorunda değil. Tabii başka kız çocukları yoksa eşin anne babasına bakılır ama, aksi halde kız çocukları varken, oğlunun evinde geline eziyet olması çok yanlış geliyor bana.
Öyle bir durum yok ama böyle yaşayan çok hemcinsim var.
Yok annem artık bizle yaşayacak diyen adamlar filan...
"Bu zamana" kadar çocuklara olan bakiş acisina bir tepki buBen bir çok konu ve mesajdaki bakış açısını üzülerek okuyorum bdv'de.
Bu zamanda aklı olan çocuk doğurmasın bence.bu zamanın anne babalardan beklenenler:
* büyüyene kadar hep hizmet et ama aman psikolojileri bozulmasın diye öte git deme
* 25 yaşına kadar çalışmasın harçlık ver
*sonra evlenecek diye ev al , sıra sıra bilezik tak, borçsuz evlensinler diye elinde avucunda ne varsa harca
* mesafe canmış, sakın evlerinin önünden bile geçme. Nasılsın bile deme, laf sokmaya giriyor çünkü.
*torunlar doğdu , bakıp büyüt. Ama sakın ağzını açma. Sen ne anlarsın çocuk büyütmekten.
*lohusaların yanına hidilmeli gidilmemeli bu konuya tam karar veremedim. Çünkü ikisi de ağır kabahatlere giriyor.
*sonra elden ayaktan düştün. Yallah bakımevine.
Bu konu için demiyorum sadece. Genel olarak bende oluşan algı bu.
"Bu zamana" kadar çocuklara olan bakiş acisina bir tepki bu
Cocuklar yillarca ya potansiyel iş gücü olarak görüldü ya da ailenin gelecek teminatı.
Yillarin verdigi degersizlik politikasinik bir geri puskurtmesi bu.
Hâlbuki sevgiyle ilgiyle muamele edilerek yetistirilen bir cocuk zaten "karakterinde bir sorun yoksa" anne babasina vazifesi olmasa da ilgi gösterir.
Söyledikleriniz bir önceki nesil yani benim neslim için geçerliydi ve aksine biz çok vicdanlıyız ebeveyn konularında. Şu an ki gençlik ise çok da ilgi ve sevgiyle büyüdü bence . Ben yaşamadım , çocuğum yaşasın mantığıyla pamuklara sarıldılar. Savınız teorikte doğru bile olsa maalesef pratikte sonuç tam tersi."Bu zamana" kadar çocuklara olan bakiş acisina bir tepki bu
Cocuklar yillarca ya potansiyel iş gücü olarak görüldü ya da ailenin gelecek teminatı.
Yillarin verdigi degersizlik politikasinik bir geri puskurtmesi bu.
Hâlbuki sevgiyle ilgiyle muamele edilerek yetistirilen bir cocuk zaten "karakterinde bir sorun yoksa" anne babasina vazifesi olmasa da ilgi gösterir.
Benim babam hep sana gelirim kızım çok kötü bir şey, olursa der.Merhaba hanımlar.
Ben bir kız çocuğu olarak anne babama yaşlılıklarında evde bakmak gerekirse kız çocuğunun bakması gerektiğini düşünüyorum. Ama genelde, anne baba oğlan çocuğunun evine yakışır gibi bir algı var sanki. Yani yaşlılıklarında gelin bakmak durumunda sanki...
Genelde kadın mutfak ve ev işlerini yüklendiği için kendi anne baba sorumluluğunu alabilir ama kv kp almak zorunda değil. Tabii başka kız çocukları yoksa eşin anne babasına bakılır ama, aksi halde kız çocukları varken, oğlunun evinde geline eziyet olması çok yanlış geliyor bana.
Valla azıcık vicdanı olan hiç bir kadın anne babasını gelinin eline bırakmaz. Ben çalışıyorum,gelinimiz ev hanımı. Allah gecinden versin annem babam elden ayaktan düşse eve yardımcı alıp yanıma alırım.Gene de geline göndermem.Merhaba hanımlar.
Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin ama ben olsam anneme bakardim ha damat esim istemiyo mu mesela onu bosarim yinede bakardim geline falan birakmazdim zaten bizim gelinde bakmaz bunu cok iyi biliyorum. Kv icinde aynı durum kızları kesinlikle bakmazlar bundanda cokca eminim elimden geldigi kadar yardimci olur onada bakardim.Merhaba hanımlar.
Bahsettigim gibi yetişmiş bir nesil yok henuz zatenSöyledikleriniz bir önceki nesil yani benim neslim için geçerliydi ve aksine biz çok vicdanlıyız ebeveyn konularında. Şu an ki gençlik ise çok da ilgi ve sevgiyle büyüdü bence . Ben yaşamadım , çocuğum yaşasın mantığıyla pamuklara sarıldılar. Savınız teorikte doğru bile olsa maalesef pratikte sonuç tam tersi.
Merhaba hanımlar.
Haklısınız ama ne his kötü biliyor musunuz? Sağlıklı zamanlarda kv hissettirdiği. Kv bana bir kere oğlum sizde bana oda yapacaktı da ben istemedim demişti mesela... midem bulandı.Vicdan bakar insan degil!
Ve ileride ne olacağını da allah bilir. Peşinen konuşmak büyük söz ve saçmalıktır!
O an gereği neyse o sekilde yapılır.
Zamanında “ oğlum sizde bana oda yapacaktı bem istemedim” demişti :))) bu söz benim midemi bulandırdı.senin kayinvalide sana gelmez zaten bence. bosuna stres yapma yani.
Bakın yaşlı bakımı kolay değildir. Ama yeri geldiğinde anne babalar icin gereği yapılır.Haklısınız ama ne his kötü biliyor musunuz? Sağlıklı zamanlarda kv hissettirdiği. Kv bana bir kere oğlum sizde bana oda yapacaktı da ben istemedim demişti mesela... midem bulandı.
Böyle şeyler bana geleceği düşündürdü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?