İleri anne babaya bakacak kendi kızı mıdır? Gelini mi?

Kız ya da erkek evlat diye ayırmaya gerek yok bunu.
Diyelim ki uzun süre bakıma muhtaç oldu anne ya da baba kız diye ona mı kalsın bütün sorumluluk?
Hasta, yaşlı bakmayı kolay sanıyorsunuz sanırım.

Sırayla tüm çocukları almalı bakım sorumluluğunu.
Erkek çalışıyor eşi çalışmıyorsa, ona her türlü kolaylığı, yardımı sağlamalı, imkanı ölçüsünde orası ayrı ama tek bir evlada yüklenmemeli.

konuyu ne amaçla açtınız ki?
bu bir dert mi? burası bdv.
ayrıca söylediklerinizde mantık hatası var.
bir kayınvalide düşünün.
gelini bakıyorsa otomatik olarak bu kişi aslında oğlunun evinde bakılıyor.
kızı bakıyorsa otomatik olarak aslında damadın evinde bakılıyor.
yani her ikisi de çocuğu olmuş oluyor.
ayrıca genelde kadın mutfak ve ev işlerini yüklenir diyorsunuz. ama hayat müşterek. kayınvalide sorunundan önce ev içinde iş paylaşımını kafaya takmak lazım.

konuya yorumuma gelince.
kim uygun durumdaysa onlar bakar. bilmem kime kızı bakıyor, falancaya oğlu bakıyor muhabbetleri her aileye göre değişir.
eğer kayınvalideniz üstünüze kalacak diye korkuyorsanız vurun masaya yumruğunuzu, istemediğinizi kocanıza ifade edin. sizi dinlemezse zaten o evlilikte söz hakkınız yok demektir. o zaman da yol belli.

Ben bir çok konu ve mesajdaki bakış açısını üzülerek okuyorum bdv'de.
Bu zamanda aklı olan çocuk doğurmasın bence.bu zamanın anne babalardan beklenenler:

* büyüyene kadar hep hizmet et ama aman psikolojileri bozulmasın diye öte git deme

* 25 yaşına kadar çalışmasın harçlık ver

*sonra evlenecek diye ev al , sıra sıra bilezik tak, borçsuz evlensinler diye elinde avucunda ne varsa harca

* mesafe canmış, sakın evlerinin önünden bile geçme. Nasılsın bile deme, laf sokmaya giriyor çünkü.

*torunlar doğdu , bakıp büyüt. Ama sakın ağzını açma. Sen ne anlarsın çocuk büyütmekten.

*lohusaların yanına hidilmeli gidilmemeli bu konuya tam karar veremedim. Çünkü ikisi de ağır kabahatlere giriyor.

*sonra elden ayaktan düştün. Yallah bakımevine.

Bu konu için demiyorum sadece. Genel olarak bende oluşan algı bu.

Babam özel hastanede nörolog
Geliyormuş her gun 5 10 tane evde bakim alan kadin/erkek hastalar
Ama cogu zaman bakan kisinin hic kıymeti yokmus
Yani gelini getirmis defalarca
Kaldiriyor indiriyor
Altini aliyor
Üstünü giydiriyor
Ilaclarini takip ediyor
Ama kadin/adam oglum bakiyor bana diyor

Veya kizi bakiyor fakat kadinin agzinda hayırsız oglu
Hic hastaneye getirmemiş
Yatis verdiginde arayip durumunu sormamış oğlunu doktora anlatip duruyor

Genelleme yapamayız, her durum kendi içinde değerlendirilir.

Benim annemin kendi evi ve iyi sayılacak bir maaşı var. Bakım gerekecek bir durum doğarsa yatılı yardımcı bulurum, ben de sık sık kontrol ederim.

Eşimin annesinin kendi evi var ama maaşı çok düşük. Üstelik iki oğlu var. Böyle bir durumda iki çocuk da gücü ölçüsünde aylık destek verir ve yardımcı tutulur.

İnsan eti çok ağır. Annem babama ve kendi annesine bakarken gördüm ben bunu. En doğrusu bu işi daha önce yapmış, güçlü kuvvetli bakıcılar. Veya temiz bir bakım evi. Özellikle İzmir tarafında çok güzel bakım evleri var. Annemin pek çok arkadaşı elden ayaktan düşmeden kendi istekleriyle bakım evlerine geçtiler, gayet de memnunlar.

Bence en iyi evlat bu zamanda bankadaki .Oğlu anne ve babasına bakmalı siz zaten söz sahibi değilsiniz.Eger oğlu bakmıyor size yukluyorsa işi bu onun karakteri.Eniste senin kocanın anne ve babasına niye baksın.Once eşin ..

"Bu zamana" kadar çocuklara olan bakiş acisina bir tepki bu
Cocuklar yillarca ya potansiyel iş gücü olarak görüldü ya da ailenin gelecek teminatı.
Yillarin verdigi degersizlik politikasinik bir geri puskurtmesi bu.
Hâlbuki sevgiyle ilgiyle muamele edilerek yetistirilen bir cocuk zaten "karakterinde bir sorun yoksa" anne babasina vazifesi olmasa da ilgi gösterir.

Söyledikleriniz bir önceki nesil yani benim neslim için geçerliydi ve aksine biz çok vicdanlıyız ebeveyn konularında. Şu an ki gençlik ise çok da ilgi ve sevgiyle büyüdü bence . Ben yaşamadım , çocuğum yaşasın mantığıyla pamuklara sarıldılar. Savınız teorikte doğru bile olsa maalesef pratikte sonuç tam tersi.

Benim babam hep sana gelirim kızım çok kötü bir şey, olursa der.
Gelin den utanır çekinirim der ama bence gelin bakmaz yani.
Herkesin kendi evladı oğlu mu, bakacak sanki.

Valla azıcık vicdanı olan hiç bir kadın anne babasını gelinin eline bırakmaz. Ben çalışıyorum,gelinimiz ev hanımı. Allah gecinden versin annem babam elden ayaktan düşse eve yardımcı alıp yanıma alırım.Gene de geline göndermem.

Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin ama ben olsam anneme bakardim ha damat esim istemiyo mu mesela onu bosarim yinede bakardim geline falan birakmazdim zaten bizim gelinde bakmaz bunu cok iyi biliyorum. Kv icinde aynı durum kızları kesinlikle bakmazlar bundanda cokca eminim elimden geldigi kadar yardimci olur onada bakardim.

Bahsettigim gibi yetişmiş bir nesil yok henuz zaten
Belki bireysel olarak bilincli bir sekilde yetiştirilen cocuklar vardir
Ama nesil demek cok iyimser olur
Gençlik diye tabir ettiginiz kesim kac yaslarinda su an bilmiyorum
Ama maddi refah saglanmadan sevgi ve ilgi ile bir nesil büyüyebileceğini düşünmüyorum

Vicdan bakar insan degil!
Ve ileride ne olacağını da allah bilir. Peşinen konuşmak büyük söz ve saçmalıktır!

O an gereği neyse o sekilde yapılır.
Haklısınız ama ne his kötü biliyor musunuz? Sağlıklı zamanlarda kv hissettirdiği. Kv bana bir kere oğlum sizde bana oda yapacaktı da ben istemedim demişti mesela... midem bulandı.
Böyle şeyler bana geleceği düşündürdü.

Bakın yaşlı bakımı kolay değildir. Ama yeri geldiğinde anne babalar icin gereği yapılır.
İster anne ister kayınvalide.
Herkes bişiler yaşadı ve yaşıyor.
Biz de yaşlanacağız ve belki biz de gelinlerimize ya da damatlarımıza haksızlık yapacağız. Hatalar insanlar icin.

Gelin kayınvalıdeye bakmak zorunda olmadığı gibi, damat da aynı şekilde kayınvalidesine bakmak zorunda degil.
Bu vicdan meselesidir.

Bu kadar kindar olmayın kendinize zarar verir sadece Bu durum. Zaman ne getirir belli olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…