ilahi adalet

Bence var ama bazen görmek nasip olmuyor. Ben burda konu açmıştım 527839303 tane haha. Neyse birinde çocukların babası dükkan açtı güle oynaya o pislik ablasıyla diye. Herkeste aman o batırır o kafayla diye. Geçen günlerde ablasıyla fotosunu durum yapmış büyük büyük patron diye.
Neyse dün bir eski komşumla konuştum. Kadın dedi ki onların dükkana girdim. Peynirler kokmuş, zeytinler kurumuş, kurtarmaya çalıştıklarınpeynirler şap gibi tuzlu yakında kapatırlar. Ne hayallerle lüks bir semte son paralarıyla açtılar. Meğer ortada patronluk bir şey kalmamış daha bu başlangıç maaşlı işinden atılması falan da gerek bakalım ne zaman olacak

İlahi adalet demek Allah'ın adaleti demek olduğuna göre bu adaletin mutlaka tecelli edeceğine inanıyor olmanız gerekir. Bundan şüphe duymanız demek Allah acaba yapılan kötülükleri bazen karşılıksız bırakır mı diye düşünmekle aynı şey bence ee böyle bir şeyde adaleti sonsuz olan ve terazisi asla şaşmayan Allah için mümkün olmayacağına göre bir gün mutlaka adaleti size yapılan kötülük için de tecelli edecektir içinizi ferah tutun. Yarına kalır ama yanlarına kalmaz merak etmeyin. Rabbim bu dünyada cezalandırmasa bile mahşerde mutlaka sizi karşılaştıracak ve hakkınızı onlara ödetecektir. Zaten yuva yıkanın da yuvası olmaz siz önünüze bakın ve Allah'a teslim olun o işini bilir.

Evet ilahi adalet var ve umarim sende bunu yasayip icini sogutursun. Zamaninda bana yasatilan seyler oldu, bende Allaha havale etmistim ama bu sene kat be kat fazlasini yasadiklarini ve cektiklerini gordum icim sogudu ohh olsun... Kimsenin mutsuzluguna sevinmiyorum ama kimseninde beni uzmeye hakki yoktu. Kalp kiranlarin kalbi kirilsin. Herkes duzhun insan olsa cevresindekilere kotulugu dokunmasa ilahi adalete de ihtiyac olmasa keske...

Bence var ilahi adalet. Yani kendi adima konuşuyorum kim haksizlik yapsa kisa surede hayati kayiyor resmen.. eski sevgililerim, iş konusunda beni dolandıranlar, haksizlik yapan eski dostlarim, hatta aile bireylerim..

Bunu beklemekten vazgeçtiğin,unuttuğun an gerçekleşir genelde. İçin soğuduğunda Allah veriyor cezasını. Senin kalbin öfkeden hırstan nefretten arındığında tecelli edecek hiç şüphen olmasın defalarca kez yaşadım,tanik da oldum. Ve o kişiye de yaşadığı şeyin, sana yaşattıkları yüzünden olduğunu da hatırlatarak yapıyor ne yapıyorsa

Bence kesinlikle var ve zamanı gelince işliyor.
Ya çok basit bir örnek vereyim iş yerinde hafiften flörtleştiğim bey, durduk yere bitirdi.
Ciddi bir şey yoktu ama çok üzülmüştüm ve dedim ki çok sevdiği arabasından çıksın
1 hafta sonra arabanın motorunda arıza ve haliyle para kaybı

Adalet illa ki bu dünyada yerini bulacak diye bir şey yok. Belki şimdi çok mutlu, çok zengin vb olabilir. Ben ahirete inanıyorum. İllaki adalet o zaman gerçekleşecek. Sıkmayın canınızı her şey gelip geçecek.

benim kendim icin bir sey diledigim duam pek kabul olmazda gerçekten ciğerimi yakacak derecede üzenleri havale ettigim yerin halletmedigi meselem pek kalmıyo gözüme soka soka hallediyor saolsun.

Ben hiç denk gelmedim açıkcası boş vermek hayatına bakmak daha güzel yani zamanında canımı çok yakan birine bile inşallah mutlu olursun da bütün bunlar bir hiç için yaşanmış olmaz diyip yoluma bakmıştım bu bence zaten adalet, karşındaki kişi seni hak etmiyorsa verilecek en iyi ceza hayatında çıkarmak onu kendi pisliginde bırakmaktır belki o farkında olmaz ama daha iyisini yaşamak varken elindeki ile yaşayıp ölmesi benim için yeterli mesela

Ilahi adalet var inanirim etraftan goruyoruz lakin kimisi senden bilmez kimisi senden bilir bunu karsidakinin akil muhakemesi ile ilgili derim .Hersey Allahtan derler ama kimin canini yaktik demezler hep haklılar hep umursamazlarsa üzülenleri gormezlerse işte oyle bir aile ise baslarina bise gelince ortak ards akraba haber uçuran varsa rahatlamak icin benim ahimi aldilar böyle oldular diyebilirsin kulaklarina gider artik gerisi onlara kalir

Ben de ilahi adalete güvenirim... Yıllar önce beni çok üzenlerin istisnasız o kadar çok üzüldüğü oldu ki.. Ben Allah bilsin demiştim oysa ki.. De ki sevindin mi hayır tabi ki, keşke ders alsalar kötü olmaktan vazgeçseler ama yok... Hele bir de kul hakkına girip başlarına gelen kötülükleri de nazar diye adlandıranlar yok mu onlar ayrı bir çeşit.. Allah'ım ne eylerse güzel eyler.. Ahirette yüzüm ak olsun da, bu dünyada nankörlük görüyoruz ama kimsenin yanına kalmayacak.

İlahi adalet mi bilmiyorum ama ; Ben aldatildigimi bilmiyorken ex esimin oro..usu ile tanışıp kanki olan, daha ben bosanmadan gümüş tepsiler alıp kardeşine arka çıkıp tüm aileyi istemeye gitmeye ikna eden ex görümce kanser olmuş.Balayina bile beraber gittiler.
Bosanma dava sürecinde çocuğumu benden almak için yalancı şahitler bulup türlü entrikalar çevirmisti.
Öncesinde bana SEN BENIM KARDESIMDEN DAHA KIYMETLISIN diye 15 yıl peşimden ayrılmamisti.Cocuklarina her ihtiyaçi olduğunda ben baktim.Pandemi de aylarca evimde kaldılar.Kendi cocugumdan ayirmadim asla.Beni zaten sallamadi kendi öz yeğenine en büyük kötülüğü yapti.Surekli çocuğumu alması için babasini doldurup bana saldirtıyordu.Kizimin kafasini bana karşı saçma sapan şeylerle dolduruyordu .
Allahim öyle dertler ver ki beni de evladımı da rahat bıraksınlar diye dua etmiştim.
Asla sevinmedim.Ben onun çocuklarına kendi evladim gibi davrandım.Ve en çok onlar için üzüldüm.Keşke o..punun 3 kuruş parasina malına tamah edip beni ve kızımı satmasaydi şerefsiz kardeşiyle birlik olup.
Hayatta ne oldum değil ne olacağım demek lazim
Dünya malına değil iyiliğe,merhamete

Ben daha beddua ettiklerimin bir şekilde üzüldüğünü bile görmedim ,aksine maşallah çok çok iyiler .o yüzden beddua etmiyorum artık ters etki oluyor .
Benim de hep öyle.Mutlu mesut yaşıyorlar hemde.
Bu da tesadüf mü oldu bilemedim.Ama ailece canımı çok yakmışlardi.
Bu konuyu da onun için açmıştım.Burdan devam ettim o yu?den

Şu ana dek şunu çok net gördüm ilahi adalet siz o konuyu unuttuğunuzda işliyor…Mesela biri bana bi haksızlık yapmıştı,acayip kafaya takmıştım bende ilahi adalet diye diye dolanıyordum,sonra o konuyu unuttum bi şekilde,kendi yoluma bakarken hiç ummadığım bir anda o kişinin bana yaptıklarının yanına kalmadığını öğrendim bi tanıdığımdan…

Ben inanıyorum, beni defalarca farklı insanlarla aldatan bı ex vardı, benimle Nisan hazırlıkları yapıyordu meğer bilmem kaç kişiyle takiliyormus o ara. 8 yıllık bı ilişkiyi öğrenince neye uğradığımı şaşırmıştım mahvolmustum tam manasıyla. Üstünden yıllar geçti ben onun bana yapamazsın dediği her şeyi yaptım iyi bir işe girdim düzgün bir ilişkim var dilediğim gibi yaşıyorum o ise hala beni düşünüyor, 2 hafta önce gördüm gelmiş bızim evin önünde bekliyordu. Ara ara yazar arar asla cevap vermem. 6 yıl oldu ayrılalı helallik istemeye aradı defalarca hep engelledim. Annesi geldi eve yalvardı oğlum delirdi olmuyor böyle diye dedim yapacak bir şey yok... Ortak çevremiz var neden evlenmiyosun diye sorana beni beklediğini söylüyormuş, çok bekler :)

Evet buna katılıyorum ben ex için mahvolurken dualar ederken adam gününü gün ediyordu kızlarla, üstünden yıllar geçti ben artık bıraktım mutlu olsun isterim evlensin, yuva kursun ama o yaptıklarını çekiyor. Şimdi icim soğumak bı yana dursun uzuluyorum haline 10 sene önce bana evlenelim diye direten adam hala bekar ve perişan halde

Iyilik edende kötülük edende hak ettigini günün birinde bulur.
Su gelip gecici dünyada kötülük yapanlardan degilde yilik edenlerden olalim...

Iyilik edende kötülük edende hak ettigini günün birinde bulur.
Su gelip gecici dünyada kötülük yapanlardan degilde yilik edenlerden olalim...
Bu hayatta başıma ne geldiyse iyi ve düşünceli olmaktan geldi aslında.Issiz kaldı baktım kapiya koymadım.Ailesinin her derdine ben koştum.Simdi en büyük pişmanlığım iyi niyetli olmak.
Malesef bu dünya kötülerin dünyasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…