İlahi adalet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

FortunaDred

“These violent delights have violent ends.”
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2018
295
615
Hepimizin beklediği, umduğu bir şey. İlahi adalet. Yapılan kötülüklerin, zulmün, haksızlıkların bu dünyadaki karşılığını görmek isteriz. Canımızı yakanın aynı yerden yanmasını dileriz. Dileriz, umarız, isteriz de kızlar artık beklemek bana züğürt tesellisi gibi geliyor. Kendi adaletimi kendim sağlamalıyım diyorum. Alayım elime mesela bir bidon benzini bir de kibriti cayır cayır ateşe vereyim istiyorum ortalığı. Sonu kime yarayacak diyorum sonra, senelerce bir delikte çürüdüğümde kimden intikam almış olacağım diyorum.
Ne düşünüyorsunuz? İlahi adaletin tecellisine şahit olan var mı aranızda?

Hepimizin beklediği, umduğu bir şey. İlahi adalet. Yapılan kötülüklerin, zulmün, haksızlıkların bu dünyadaki karşılığını görmek isteriz. Canımızı yakanın aynı yerden yanmasını dileriz. Dileriz, umarız, isteriz de kızlar artık beklemek bana züğürt tesellisi gibi geliyor. Kendi adaletimi kendim sağlamalıyım diyorum. Alayım elime mesela bir bidon benzini bir de kibriti cayır cayır ateşe vereyim istiyorum ortalığı. Sonu kime yarayacak diyorum sonra, senelerce bir delikte çürüdüğümde kimden intikam almış olacağım diyorum.
Ediyor evet biraz geç ama ediyor gerçekten .. ama sende bitiyorsun tükeniyorsun malasef 😢😢

Ben çok inanıyorum görüyorum da. En basitinden maddi sorunlar yaşadığımız kp beni resmen sırtımdan vurdu 😂 en kötü ben oldum.
Kp tarla bahçe işleriyle uğraşıyor köyünde herkesin ekini satılırken bununların önünden geçen yok. 😂
Mesela kurban bayramında kurbanlık aldı ve bayramda dedi ki 'kurban pazarına gittim insanlar önümden geldi geçti sanki yoktum' ilahi adalet. Vurduğun yerden sağlam vuruyor rabbim ama anlıyor mu hayırrrrr 😂 olsun yanına kalmıyor. 😂

Şuan ruh halim :) bende inanilmaz gerginim sağolsun işteki pislikler gece bile rahatsiz etcek birşey buldular fakat şu var ilahi adaletten şüphem yok öyle boşa kendime yenilip sinir sistemimi bozuyorum rahatlamaya çalışıyorum sizde bunh deneyin kendiniz için sinirlenince çünkü onlars birşey olmuyorda o bakımdan canım allah yardımcımız olsun bende zor günlerden geçiyorum

Ben bir degisigim aslinda bazen inaniyorum bazen inanmiyorum.ben boyle konusunca annem cildiriyor.inancimin kalmadigini dusunuyor bak Allah tepene vuruyor inancin gidiyor daha ilahi adalet ne yapsin diyor 😂 saka bir yana ben artik asla beddua etmiyorum kimseye.ablamin vefatindan sonra ozellikle. Cunku ben kime ne beddua ettiysem basima geldi Ama havale ettiklerime sonra bir baktimki bin beter haldeler.ALlah buyuktur diyorum geciyorum.

Şuan ruh halim :) bende inanilmaz gerginim sağolsun işteki pislikler gece bile rahatsiz etcek birşey buldular fakat şu var ilahi adaletten şüphem yok öyle boşa kendime yenilip sinir sistemimi bozuyorum rahatlamaya çalışıyorum sizde bunh deneyin kendiniz için sinirlenince çünkü onlars birşey olmuyorda o bakımdan canım allah yardımcımız olsun bende zor günlerden geçiyorum
6 aydır her gün bu ruh halindeyim. Gerçekten kim duyuyorsa o yardımcımız olsun.

Kesinlikle var ilahi adalet...bu dünyada tecelli ettiğine inanıyorum...Sen kin gütme...Bu zehri kendin içip karşıdakinin ölmesini beklemek gibi...

Ben bir degisigim aslinda bazen inaniyorum bazen inanmiyorum.ben boyle konusunca annem cildiriyor.inancimin kalmadigini dusunuyor bak Allah tepene vuruyor inancin gidiyor daha ilahi adalet ne yapsin diyor 😂 saka bir yana ben artik asla beddua etmiyorum kimseye.ablamin vefatindan sonra ozellikle. Cunku ben kime ne beddua ettiysem basima geldi Ama havale ettiklerime sonra bir baktimki bin beter haldeler.ALlah buyuktur diyorum geciyorum.
Nefret ve kinden delirmek üzereyim. Gerçekten ölüm haberini alırım belki bugün motivasyonuyla gözümü açıyorum sabahları. Kendimden ve yapabileceklerimden korkuyorum bazen. Umarım yenebilirim dürtülerimi.

Hepte böyle unuttuğum ve öfkemin dindiği zamanlarda tecelli ediyor.

Kesinlikle var ilahi adalet...bu dünyada tecelli ettiğine inanıyorum...Sen kin gütme...Bu zehri kendin içip karşıdakinin ölmesini beklemek gibi...
Tam olarak özeti bu. Kendim hariç herkes yaşıyor sanki. Bu karanlık düşüncelerle boğuluyorum. Herkes bana dönecek mi diye fal baktırır, ben ne zaman geberir diye baktırıyorum.

Ben ilahi adalete artık inanmıyorum babam ve uveyannem yıllardır keyfi nde eski eşim okadar pislik yaptı keyfi nde, arabalardan dedikodusu yapan hatta iftira atanlarkeyfinde bense bi gün yüzü görmedim ama onların hepsi için herşey dört dörtlük. ...

Nefret ve kinden delirmek üzereyim. Gerçekten ölüm haberini alırım belki bugün motivasyonuyla gözümü açıyorum sabahları. Kendimden ve yapabileceklerimden korkuyorum bazen. Umarım yenebilirim dürtülerimi.
ölüm bazen kurtuluştur bazı insanlar için.

Tam olarak özeti bu. Kendim hariç herkes yaşıyor sanki. Bu karanlık düşüncelerle boğuluyorum. Herkes bana dönecek mi diye fal baktırır, ben ne zaman geberir diye baktırıyorum.

Serbest bırak zihninde...bekleme kötülük görsün diye bırak gitsin...işte o zaman her sey akısında layıgını bulacak hiç şaşmaz...hatta artık umrunda olmadığı bir zamanda duyacaksın

Bu kadar kin size zarar veriyordur. Benim cok sevdiğim bir manzumesi var İbrahim hakkı Erzurumlu'nun tefvizname isimli. Eski dilde ama biraz uğraşırsanız anlarsınız ve sindirirsiniz belki, bana ilaç gibi geliyor belki size de iyi gelir. Googleda aratın bulursunuz.

Bu yaşıma kadar ilahi adalet bekleyen çoğu insanın çektiklerinin ilahi adaletin tecellisi olduğunu gördüm... belki sizde kırdığınız bir gönülün yada başka bir hatanın bedelini yaşıyorsunuz... en iyisi ben ne yaptımda bunları çekiyorum diye düşünmek varsa tövbe eder yada helallik isterseniz huzura kavuşursunuz ha yok ben kendimdem eminim diyorsanız bırakın Allaha o yarına bırakır yanına bırakmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X