• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlaçlı MR

Alti ayda bir ne icin cektiriosun merak ettim ya, ozel degilse. Ben bi kere yaptirdim doktorum bida kontrol icin bile istemiyor, cok radyasyon yagiyo diyemi ne

Syringohodromyeli'm var cnm. yani omiriligimde hafif sivi var. artis oluyormu diye kontrol ediyoruz. artmiyor cok sukur. Mr da radyasyon yok cnm.

Merhaba öncelikle herkese bayanlar bende Emar teknisyeniyim size şunu söyleyebilirim o yan etkiler çok nadir görülüyor 10 hastada 1 yada 2 sinde ve korkulacak hiç birşey yok zaten hastanede ve sağlık Ekibinin kontrolü altındasınız mr de verilen ilaç bizim görüntü almamızı kolaylaştırıyor detaya inmemizi sağlıyor korkulacak bir durum yok ortada

Bir başka konu ise emar radyasyon yaratmıyor hamile bayanlar da dahil olmaz üzere Çek'im yapılmaktadır. Röntgen tomoğrafi ve memografi Panaromik röntgen (diş röntgeni ) çekimlerinde radyasyona maruz kalıyorsunuz mr içlerinde en sağlıklısı ve en detaylısıdır bilgilerinize sağlıklı günler herkese :KK66:
Gercektende internette oyle yaziyor, pahali diyemi cok sik
Syringohodromyeli'm var cnm. yani omiriligimde hafif sivi var. artis oluyormu diye kontrol ediyoruz. artmiyor cok sukur. Mr da radyasyon yok cnm.
gecmis olsun canim, benim doktor niye yaptirmiyo acaba ya. Internetten baktim radyasyon degil manietik enerjimi ne varmis, onunda oyle radiasyon gibi kotu etkisi yokmus

Ben bugün meme mr ilaçlı olanı çektirdim . Yüzüstü yatıyorsunuz . Tesla 3 diye bir aletti. toplam içinde 20-25 dk durdum . evet gürültülü . ama yüksek sesle hareketli bir şarkı çaldırırsanız o sesi duymuyorsunuz . alerji yapar diye ilaç bazı şeyler duymuştum . çok alerjik bir kişinin sadece dudağı geçici olarak şişmiş . ben alerjik bir insanım ama bana bişey yapmadı. metal olmayacak üzerinizde saç tokası bile . önce damar yolu açtılar . o zaten dert değil . sonra üst tarafım tamamen çıplak kalacak şekilde soyunup bilinen hastane önlüklerinde birini sabahlık gibi önü açık giyindim . ben alete girmeden önce pozisyonumu rahat bir şekilde alınca gözümü kapattım ve çok uykum var gibi düşündüm . elime rahatsız olursam diye uyarmam için bir alet verdiler. başladım acaba ilaç ne zaman verilecek diye . sanırım son 5 dakika ilacı verdiler. ne hissettim .galiba hiçbirşey . sadece bir serinlik hissi damar yolu açılan bölgede ama yani hiç rahatsız etmiyor. bir de hafif fan ısısı gibi bedende bir ısı oluyor . ben üşümekten hoşlanmadığım için o ısı duygusu iyi bile geldi. ben çok gergindim .yok bulantı olacak yazıları okudum ,yok şöyle olacak falan . kısaca

ses var mı var ! nasıl bir ses ? sanki bankalarda fotokopi ,yazıcı cihazı gibi daha güçlüsü. ama o ses sen ne düşünürsen o oluyor. ben güçlü bir vantilatör diye düşündüm .
ilaç hissedilmiyor sadece serinlik gibi bişey .
alet aralarda duruyor bitti denilmeden bitti sanıp hareket etmeyin :)
kıpırdamadan durdum . çabuk bitti.
masaj yaptırıyor gibi düşünün yüzüstü yatıp.
zaten uzman ellerde Tesla 3 gibi bir alette mr çekiminde kendini bırak bitip geçiyor.

sonrasında hiç bir etki hissetmedim .

bol su içince o vucuttaki ilaç daha çabuk atılıyormuş .

yani sağlınız için gerekli tetkik ise meme mr da valla sıkıntı yok . şu an gitsem yine çektircek olsam korkmam .

Merhabalar hamile olduğumu bilmeden 3 haftalıkken ilaçlı emar çekildim çok korkuyorum bu durum bebeğime zarar verirmi lütfen cevap verin

Back