• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlaca zam geliyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı temsilcileri ile ilaç sanayicileri ilaç fiyatlarına yüzde 10-20 arasında zam yapılması konusunda karara vardı.

Yayınlanma tarihi: 23 Ocak 2016 Cumartesi

ilac_924.jpeg

Sağlık Bakanlığı ve ilaç sanayicileri arasında ilaç fiyatlarına yönelik görüşmeler sona erdi.

Buna göre Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), bir liraya kadar olan ilaçlarda yüzde 20, bir ila 2 lira arasındaki ilaçlarda yüzde 18, 2 ila 3 lira arasındaki ilaçlarda yüzde 16, 3 ile 4 lira arasındaki ilaçlarda yüzde 14, 4 ile 5 lira arasındaki ilaçlarda yüzde 12, 5 ile 6 lira arasındaki ilaçlarda yüzde 10 zam yapılmasına karar verdi. Bazı ilaçlarda kamu kurum iskontosu da azaltılacak.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/469013/ilaca_zam_geliyor.html

Dunyada benzin fiyatlari yarinin altina dustu, Turkiyede gene zamlar yagiyor. Bir de benzin yukari dogru tirmanmaya baslasa haliniz nice olacak? Ne de olsa ilac, sebze, meyva eczanede markette uretilmiyor, tasima maliyetleri yukari giderse vay halinize..

Dunyada benzin fiyatlari yarinin altina dustu, Turkiyede gene zamlar yagiyor. Bir de benzin yukari dogru tirmanmaya baslasa haliniz nice olacak? Ne de olsa ilac, sebze, meyva eczanede markette uretilmiyor, tasima maliyetleri yukari giderse vay halinize..
asgari ücreti 1300 TL yaptılar ya .
neye yaradı bu zam?
ceplerinden o farkı karşılayamayacaklarına göre ?
garibandan alacak yine aradaki farkı.

ilaç piyasası euroya bağlıymış euro arttığı için artıyormuş, bu gereksiz bilgiyi haberlerden öğrendim:KK53::KK53:

asgari ücreti 1300 TL yaptılar ya .
neye yaradı bu zam?
ceplerinden o farkı karşılayamayacaklarına göre ?
garibandan alacak yine aradaki farkı.
Yav zaten baktim, Turkiyede benzin zaten hic ucuzlamamis ki.. Hala 4.23-4.30 larda geziyor litresi. Burada galonu (3.8 litresi) 4 dolarlara dayanmisti, bugun 1.60 dolarlarda, yari fiyatinin altinda.. Orada hala ayni yerlerde dolasiyor.. Petrol cikisa gecerse ne yapacak Turkiye? Zamlardan zam begen artik..

Asgari ucreti de zaten halkin cebinden karsiliyor dedigin gibi.. Sol cepten al, sag cebe koy.. Arttirdik diye hava at..:KK43:

Yav zaten baktim, Turkiyede benzin zaten hic ucuzlamamis ki.. Hala 4.23-4.30 larda geziyor litresi. Burada galonu (3.8 litresi) 4 dolarlara dayanmisti, bugun 1.60 dolarlarda, yari fiyatinin altinda.. Orada hala ayni yerlerde dolasiyor.. Petrol cikisa gecerse ne yapacak Turkiye? Zamlardan zam begen artik..

Asgari ucreti de zaten halkin cebinden karsiliyor dedigin gibi.. Sol cepten al, sag cebe koy.. Arttirdik diye hava at..:KK43:
Ablam şu an Amerika da .New Jersey'de .KAr fırtınası varmış.
yakında gelecek .Ne istersin gelirken diye yazmış.
Bir kaç şey yazdım viski filan.
Küfretti.
... memleketinde herşey mi pahalı olur dedi.
Haklı da .
Dünyanın en pahalı ve kalitesiz etini biz yiyoruz ki et temel ihtiyaç maddesi.

Bunu bir kaç kere daha yazmıştım ama buraya cuk oturacak o yüzden yine yazayım.. bir kaç sene önce Japonlar Tr'ye gelmişti, araştırma için.. benzin istasyonunda karşılaştıkları bir yurdum insanına sordular; dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorsunuz, neden? diye.. gelen cevap adamları şoka sokmuştu; "allaa allaa paramız var ki kullanıyoruz" dedi amca :27:

içinde yaşamasak komik ülke aslında :27:

Bunu bir kaç kere daha yazmıştım ama buraya cuk oturacak o yüzden yine yazayım.. bir kaç sene önce Japonlar Tr'ye gelmişti, araştırma için.. benzin istasyonunda karşılaştıkları bir yurdum insanına sordular; dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorsunuz, neden? diye.. gelen cevap adamları şoka sokmuştu; "allaa allaa paramız var ki kullanıyoruz" dedi amca :KK53:

içinde yaşamasak komik ülke aslında :KK53:
mazoşistiz demek ki.
hırsıza hırsız diyenlere de eeee çaldıysa benim paramı çaldı diyeni bile gördü bu gözler.

Ablam şu an Amerika da .New Jersey'de .KAr fırtınası varmış.
yakında gelecek .Ne istersin gelirken diye yazmış.
Bir kaç şey yazdım viski filan.
Küfretti.
... memleketinde herşey mi pahalı olur dedi.
Haklı da .
Dünyanın en pahalı ve kalitesiz etini biz yiyoruz ki et temel ihtiyaç maddesi.
Eskiden et iyiydi, ama hayvancilik oldu. Ithal filan karisti, etin lezzeti de alinabilirligi de kalmadi. Hersey pahalli, cunki alim gucu dustu. Benzinin yuzde 70'i vergi, gene de hic birseye yetmiyor. Bilmiyorum nere gider bu isin sonu, gelecektim vazgectim zaten. Hic olmazsa bu yasta bile adam gibi is bulabiliyorum, adam gibi para kazanabiliyorum, ay sonunu dusunmuyorum, istedigimi alabiliyorum, gelsem hic biri kalmayacak..

Eskiden et iyiydi, ama hayvancilik oldu. Ithal filan karisti, etin lezzeti de alinabilirligi de kalmadi. Hersey pahalli, cunki alim gucu dustu. Benzinin yuzde 70'i vergi, gene de hic birseye yetmiyor. Bilmiyorum nere gider bu isin sonu, gelecektim vazgectim zaten. Hic olmazsa bu yasta bile adam gibi is bulabiliyorum, adam gibi para kazanabiliyorum, ay sonunu dusunmuyorum, istedigimi alabiliyorum, gelsem hic biri kalmayacak..
sakın ha sakın gelme zaten.
Bak Almanya da mesela iflas edince el kaldırma diye bir olay var.
Ben bittim benden bu kadar adım Hıdır elimden gelen budur demek gibi.
Devlet de anlayış gösteriyor vergi borcunu siliyor ama bunun karşılığında belli bir müddet mal mülk sahibi olursan da yakana yapışıyor.
Sistem tamamen dürüstlük üzerine kurulu.
Burada 4 m2 lik boktan bir bakkal dükanının bir stopajını unut ödeme bakayım seni devlet nasıl sürüm sürüm süründürüyor sana nasıl Sakıp Sabancıymışsın gibi muamele yapıyor.
Zaten o dükkanın eti ne budu ne .

Sonra da verilen 15 lira zamma bir kerede sukredin derler. Iki yıl önce olsa üzülür sinirlenirdim. Simdi benlik bi durum yok yagsin zamlar benana

yarabbi şükür ,hükümetimiz zeval görmesin yeterki. Allah onları başımızdan eksik etmesin .Amin

Saraylim Saraylim sadece benle Lake degil ki. Bu forumda akpli olmayip operasyonlari destekleyen cok insan var. Ben askerime güveniyorum. Onlar operasyon yapmak istiyor valiler engelliyordu. Simdi oyle ya da boyle temizlik yapma firsati gecti ellerine neden destek vermeyeyim?

Saraylim Saraylim sadece benle Lake degil ki. Bu forumda akpli olmayip operasyonlari destekleyen cok insan var. Ben askerime güveniyorum. Onlar operasyon yapmak istiyor valiler engelliyordu. Simdi oyle ya da boyle temizlik yapma firsati gecti ellerine neden destek vermeyeyim?
Yanlis basliga yazmissin.. Oteye gel..

Bunu bir kaç kere daha yazmıştım ama buraya cuk oturacak o yüzden yine yazayım.. bir kaç sene önce Japonlar Tr'ye gelmişti, araştırma için.. benzin istasyonunda karşılaştıkları bir yurdum insanına sordular; dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorsunuz, neden? diye.. gelen cevap adamları şoka sokmuştu; "allaa allaa paramız var ki kullanıyoruz" dedi amca :KK53:

içinde yaşamasak komik ülke aslında :KK53:

Buna da şükür diye de cevap verebilirdi. :27:

Back