• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları ilac icmeyen cocuk

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
devam sutu, normal sut, meyve suyu meyve puresi yogurt, muhallebi, cikolata, dondurma... denemedigim ne kalmis olabilir allah rizasi icin biri akil versin perisan haldeyim. cocugum asla asla ama asla ilac (hangisi oldugu onemli degil) icmiyor, tadindan filan degil, nasil oluyor bilmiyorum bayila bayila yedigi seyleri bile icine ilac koydugumda tadi asla degismedigi halde reddediyor.

zorlayip icirmeye calistigimda ise kusuyor. ne yapacagimi sasirdim doktorlar "bir sekilde" icir diyorlar ama o sekil hangi sekil bilmiyorum.

ates dusurucu bile veremiyorum fitilleri de kendini kastigi icin koyamiyorum zorla koyarsam da kusana kdar agliyor sonra kustugu icin agliyor.

her ilacin igne muadili var midir? baska secenek bilmiyorum ben

Benim oglumda bi ara ilaca takinti yapmisti aslaa icmiyordu. Siringaya ilaci koyuyordum esim tutuyordu oglumu o sekilde veriyordum. Bunu yapmak zorundaydik cunku atesi 39du. Biraz zorlamayla oldu ama mecbur kalirsam gene aynisini yaparim saglik onemli

Benim oglumda asla icmiyor siringaya cekiyorum ilaci emzirir sekilde ama kolunu koltuk altimdan arkama alıyorum dger elini de kafasini. Yatrdigim elimle tutuyorum kafasini da koluma skstrirym tam. Aglarken bogazina skiyorum oyle iciriyrm tepki. Gösterecekler yazmasin lutfwn doğru olmadığını biliyorun ama baslarda ilaci iciremeyince zorlamiyrm dye kucagimda ölüyordu cocugum ben arlasndan aglayacagima o kucagmda canli. Canli aglasin napayim kizimda ilac delisi zararli oldugunu soyledgm halde kardesine ilac verdgm. Siringalari yaliyor geçenlerde kizimla oglum ayni anda hastalandı ayni suruplari verdi doktor kizim yalana yalana immm cok guzel ohhhh dye dye icerken kardesi de elinden alıp icti 2 gun oyle icirdin bakalm ins artik sanki ablasiniciyormus gbi. Yaotrcam elinden alip icer insallah

Benim oglumda asla icmiyor siringaya cekiyorum ilaci emzirir sekilde ama kolunu koltuk altimdan arkama alıyorum dger elini de kafasini. Yatrdigim elimle tutuyorum kafasini da koluma skstrirym tam. Aglarken bogazina skiyorum oyle iciriyrm tepki. Gösterecekler yazmasin lutfwn doğru olmadığını biliyorun ama baslarda ilaci iciremeyince zorlamiyrm dye kucagimda ölüyordu cocugum ben arlasndan aglayacagima o kucagmda canli. Canli aglasin napayim kizimda ilac delisi zararli oldugunu soyledgm halde kardesine ilac verdgm. Siringalari yaliyor geçenlerde kizimla oglum ayni anda hastalandı ayni suruplari verdi doktor kizim yalana yalana immm cok guzel ohhhh dye dye icerken kardesi de elinden alıp icti 2 gun oyle icirdin bakalm ins artik sanki ablasiniciyormus gbi. Yaotrcam elinden alip icer insallah
ne mutlu ki kusmuyormus! caresiz kalip benim de zorla agzina sikmisligim var ilaci, ama hemen tukurup midesine gidenle de kusuyor ne yazikki. kusmuyor olsa mevburen denerdim

ne mutlu ki kusmuyormus! caresiz kalip benim de zorla agzina sikmisligim var ilaci, ama hemen tukurup midesine gidenle de kusuyor ne yazikki. kusmuyor olsa mevburen denerdim
Ay bende var o türden hem de 2 tane!
Ateşini düşüreceğiz diye zorla verip üzerine kustuğu ve bir yeri kopmuş gibi ağladığı için kendini daha da hasta eden türden hem de.
Fitil desek, bez değiştirtmez oldu yapınca ve ishal olarak geri geldiğinden yapamıyoruz da.

İğne yaptırıyorum, çareyi öyle buldum.
Hiç acımadan ohhhh evladımlar çekerek 2 senedir iğne yaptırıyorum, doktorlar sadist anne diyor bana😂
Ve büyük olanı, 3 buçuk yaşına gelecek kreşe başladı, yaklaşık 2 ay önce şurup içirdim!!!
Gözlerimden akan yaşları, mutluluğu tarif edemem size.
Bazı akşamlar ‘anne bana şurup ver pembe ama’ diyor.
Allahım nasıl bir hismiş, en yakın zamanda yaşarsınız umarım.
Herhalde okulda öğretiyorlar ya da iğne yemekten bıktı, sadece calpol içiyor ama olsun, dünyalara bedel.

Okurken aha dedim, bizim kız bu. Inanır mısınız aynı. 11 aylik olacak daha bir kere sakince ilac iciremedik. Neler neler denedik. Damla seklinde koysam en sevdigi yiyecege, onu bile anlayip yediginin hepsini kusuyor. Bir de işin kötü tarafı sık sık ilaca ihtiyac duyuyoruz. Alerjik bir bebek ve idrar yolu enfeksiyonu tekrarliyor sürekli. Koruyucu olarak ilac gerekiyor ama ne mümkün. Asla yapmam dediğim herseyi yaptim. Enjektorle damla damla deniyoruz. Birimiz ilaci sıkarken ve konusurken digerimiz de oyunlar oynayip video izletiyor. Salak salak hareketler yapıyoruz belki dikkati dağılır diye ama yok. Pes ettik artik.
Diş çıkarıyor, 2 aydir günlük en fazla 4 saat uyuyor gece de dahil. Uykusuz bitkinim, ağrı kesici vereyim diyorum ama ne mümkün.

Alt açmakta ölüm.
Fitili deneme geregi bile duymuyoruz 🤦‍♀️

Ay bende var o türden hem de 2 tane!
Ateşini düşüreceğiz diye zorla verip üzerine kustuğu ve bir yeri kopmuş gibi ağladığı için kendini daha da hasta eden türden hem de.
Fitil desek, bez değiştirtmez oldu yapınca ve ishal olarak geri geldiğinden yapamıyoruz da.

İğne yaptırıyorum, çareyi öyle buldum.
Hiç acımadan ohhhh evladımlar çekerek 2 senedir iğne yaptırıyorum, doktorlar sadist anne diyor bana😂
Ve büyük olanı, 3 buçuk yaşına gelecek kreşe başladı, yaklaşık 2 ay önce şurup içirdim!!!
Gözlerimden akan yaşları, mutluluğu tarif edemem size.
Bazı akşamlar ‘anne bana şurup ver pembe ama’ diyor.
Allahım nasıl bir hismiş, en yakın zamanda yaşarsınız umarım.
Herhalde okulda öğretiyorlar ya da iğne yemekten bıktı, sadece calpol içiyor ama olsun, dünyalara bedel.
inanin gecen cumartesi den beri tam 7 doktora gittim! hicbiri igne yazmadi ve hepsi ayni seyi soyledi "bir sekilde icirin"
ne mutlu bir tanede olsa ictigi ilac varmis sizinkinin. umarim bizimki de en azindan bir tanesini secerde bende rahatlatim.
Okurken aha dedim, bizim kız bu. Inanır mısınız aynı. 11 aylik olacak daha bir kere sakince ilac iciremedik. Neler neler denedik. Damla seklinde koysam en sevdigi yiyecege, onu bile anlayip yediginin hepsini kusuyor. Bir de işin kötü tarafı sık sık ilaca ihtiyac duyuyoruz. Alerjik bir bebek ve idrar yolu enfeksiyonu tekrarliyor sürekli. Koruyucu olarak ilac gerekiyor ama ne mümkün. Asla yapmam dediğim herseyi yaptim. Enjektorle damla damla deniyoruz. Birimiz ilaci sıkarken ve konusurken digerimiz de oyunlar oynayip video izletiyor. Salak salak hareketler yapıyoruz belki dikkati dağılır diye ama yok. Pes ettik artik.
Diş çıkarıyor, 2 aydir günlük en fazla 4 saat uyuyor gece de dahil. Uykusuz bitkinim, ağrı kesici vereyim diyorum ama ne mümkün.

Alt açmakta ölüm.
Fitili deneme geregi bile duymuyoruz 🤦‍♀️
bizimki de alerjik bir bebek, ve bu yuzden sik sik ilac kullanmak zorunda kaliyoruz.

allah yardimcinjz olaun sizinde.

inanin gecen cumartesi den beri tam 7 doktora gittim! hicbiri igne yazmadi ve hepsi ayni seyi soyledi "bir sekilde icirin"
ne mutlu bir tanede olsa ictigi ilac varmis sizinkinin. umarim bizimki de en azindan bir tanesini secerde bende rahatlatim.

bizimki de alerjik bir bebek, ve bu yuzden sik sik ilac kullanmak zorunda kaliyoruz.

allah yardimcinjz olaun sizinde.
Seve seve yazdırıyorum ben o ilaçları.
Sıkıyorda yazmasınlar, başka tedavi yolu yoksa mecbur yazacak.
Sizin yerinizde olsaydım çoktan birkaçıyla kavga etmiştim bile ben.

Ateş düşürücüyü yazmıyorlar, onu da hastaneden çıkmadan burada yapın diyorum.
Yani öyle bir hale geliyoruz ki defalarca damar yolu açtırdım çocuğuma çünkü hem ateş düşürücü hem başka ilaçlar derken, damar yoluyla en azından 1 acıyla tüm ilaçları atlatıyorduk.
Hatta burnunu açın tıkalı dediği an, çağırın hemşireyi o açsın diyorum, başlarına gelince anlıyorlar ve ikiletmeden yazılıyorlar o ilaçlar.

Allah size de nasip etsin o duyguyu, daha bu gece biraz dil dökerek calpol içirdim, halbuki boğazı şiş, doktor burun damlası ve öksürük için şurup verdi ama tek yapabileceğimiz bu.
Yine duygular şelale bende😂

Sizi cok iyi anlıyorum kardeşimin kizi oyleydi.hastalıktan perisan halsiz atesli olsa bile cilginca aglamaya baslardi zar zor agzina koyduklari ilacida butun midesindekilerle birlikte kusardi.ve yine galip o gelirdi. cok cok zor bir cocuktu.simdi buyudu ama birde onlara sor.kolayliklar dilerim

Yok aslnda cok kustu baslarda snra kusmadan hemem agzina su süt yada sevdgi aburcubur verdm. Yada emzirdim en cokta emzirince kusmadi ama bunsiralar ablasindan gorereknicmeye basladi var mi cevrenizde ornek olabilecek kendinden buyuk bir cocuk ballandira ballandira icse surubu belki faydasi olur

Yok aslnda cok kustu baslarda snra kusmadan hemem agzina su süt yada sevdgi aburcubur verdm. Yada emzirdim en cokta emzirince kusmadi ama bunsiralar ablasindan gorereknicmeye basladi var mi cevrenizde ornek olabilecek kendinden buyuk bir cocuk ballandira ballandira icse surubu belki faydasi olur
ne yazikki yok, benim cocugum zaten aglarken bile kusuyor, ilac icirmeye calisirken daha ilac agzindayken yutmadan yani kusuyordu, ustelik az buz degil midede ne var ne yoksa ogure ogure kusuyor, zaten hasta, su kaybediyor, zor bela birseyler yedirebiliyoruz. onu da kusunca iyice gucsuz dusuyor.

Benim kızım da aynen Sizinkiler gibi. Asla ilaç içmiyor. Şırıngayla ağzına sıkıyorum sıkmamla tukurmesi bir oluyor. Bir de öyle bi ağlaması var ki ilaç görünce, sanırsın kolu bacağı kopmuş. Doğru duzgun yemek de yemediği için çok sağlıksız bi çocuk. Surekli hastalanıyor ve en az on gun ıyıleşemiyor mahvoluyoruz o da ben de. Bir çözümünü bulamadım, yok. Allah tum annelere sabır versin.

Benimkiler de icmiyordu, siringa yontemini bir sure denedik biz de mecburen ama sonra bir balik yagi surubu almistik her gun icilen, onun tadina bayildi ve sonrasinda sapik gibi tum suruplari icmeye basladi 😂 hatta bu aksam bana anne ben biraz hastayim di mi ilacimi verir misin diyordu 🤦🏼‍♀️ Neyse ki oglum bas git diyerek susturabildim 😂😂😂

Back