• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları İlaç içeremediğim bebeğim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

leylacv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
453
131
103
32
Bebeğimin bikaç gündür ateşi var ama ilaç içiremiyordum doktora gittim fitil istedim o ateşi düşürdü fakat şimdi de çok fena öksürük balgam var yine gittim doktora ateş düştü ama öksürük var diye hiç bişey yemiyor sürekli öksürüyor bişey yese öğürüyor iyice halden düştü doktor bu kez antibiyotik ve öksürük şurubu verdi sadece bir kez verebildim zorla oda. İlaç içmiyor hemen tükürüyor kaşığa vuruyor . yine ateşi var ve öksürükten uyuyamıyor acile gitsek iğnesi falan var mı bu durumunun? Bebeğim 20 aylkk

Burnunu kapat ve şurubu içir bu şekilde içer

İğnesi var, birkaç ay önceye kadar öyle müdahale ettiriyordum büyük oğluma.
Ama antibiyotiğe rağmen devam eden ateş, viral hastalık kaynaklı gibi geldi bana, dolayısıyla gereksiz antibiyotik kullanımı.

Ciğerleri temiz mi?
Balgamlı öksürük geniz akıntısından da olur.

Bi şekilde içir antibiyotiği başka türlü geçmez

İlaçlarını sıkılmış portakal suyun içine bırakın
İki damla portakal suyun içine ilaçı bırakın ve o anda hemen içirin hiç fark etmez ve raht içer

Hep bunu uygulamıştım olmuştu zamane bebekler farklı demek ki yani daha narin🤦‍♂️
Hem de nasıl...
Şırıngayla gırtlağına tam yutkunurken sıkıyordum, onu bile kusuyordu.
Allahım nasıl günlerdi onlar!!!
Kreşte ilaç vs sanırım eğitimi veriliyor, okula başlayınca içmeye başladı.
Doktora iğne ver ne olur yap gitsin, damar yolu açalım takılı kalsın günlerce diye yalvaran tek anne benimdir herhalde😂

İki damla portakal suyun içine ilaçı bırakın ve o anda hemen içirin hiç fark etmez ve raht içer
Portakal suyu ile tepkimeye giren ilaçlar var, en zararlı şey bu.
Süt, ayran vs okey ama meyve suyu çok tehlikeli, aklınızda olsun...

Portakal suyu ile tepkimeye giren ilaçlar var, en zararlı şey bu.
Süt, ayran vs okey ama meyve suyu çok tehlikeli, aklınızda olsun...
Hayır evde sıkılmış meyve suyu ben oğluma öyle yapıyorum dayısı çocuk doktoru bize hep öyle tavsiye eder

Hayır evde sıkılmış meyve suyu ben oğluma öyle yapıyorum dayısı çocuk doktoru bize hep öyle tavsiye eder
Yok, evde ya da hazır farketmez.
Meyve suları ilaçlarla kullanılmaz.
Her ilaç için geçerli değildir, muhtemelen ondan önermiştir zaten etki etmez diye ama biz yalın insanlar hangisi diye ayırt edemeyeceğimiz için, hiç denememek en mantıklısı.
Nutellayla bile denedim ben, o derece çaresiz günlerim oldu:)

Yok, evde ya da hazır farketmez.
Meyve suları ilaçlarla kullanılmaz.
Her ilaç için geçerli değildir, muhtemelen ondan önermiştir zaten etki etmez diye ama biz yalın insanlar hangisi diye ayırt edemeyeceğimiz için, hiç denememek en mantıklısı.
Nutellayla bile denedim ben, o derece çaresiz günlerim oldu:)
Anldm cnm şimdiki bebeler

Hiç birşey içmeyince kendimizi acile attık ve 5 adet iğne yazıldı biraz daha iyi şimdi. Biletlerin içine atıp verince de anlayıp tükürdü :(

Bebeğimin bikaç gündür ateşi var ama ilaç içiremiyordum doktora gittim fitil istedim o ateşi düşürdü fakat şimdi de çok fena öksürük balgam var yine gittim doktora ateş düştü ama öksürük var diye hiç bişey yemiyor sürekli öksürüyor bişey yese öğürüyor iyice halden düştü doktor bu kez antibiyotik ve öksürük şurubu verdi sadece bir kez verebildim zorla oda. İlaç içmiyor hemen tükürüyor kaşığa vuruyor . yine ateşi var ve öksürükten uyuyamıyor acile gitsek iğnesi falan var mı bu durumunun? Bebeğim 20 aylkk

Şırıngayla icirmeyi denediniz mi

Anlıyorlar,kokusun alıyor resmen benimki de içmez

Back