"İktidar yanlısı terbiye yoksunu güruh”

Ben ortadan savunmam Kakao. Benim yönüm belli ortada durayım da herkese yaranayım tribim yoktur benim. Zaman gelir, konu olur, onların meselesi açılır, "o" trollere de söylerim.
Ama konu iktidar tarafından desteklenen, en azından görmezden gelinen bir kitle, diğer tarafta da hakaret davalarıyla hayatından yıldırılmış başka bir kitle var.
Senin mevzuya ilk yorumun ne? Okumadan mı yapıyorsun yorumlarını, ne yazdığının farkında mı değilsin? "Küfür ediyorlar ama bir sorun neden ediyorlar?"
Bunu yazarsan bu olayı savunmuş ve meşrulaştırmış olursun ve o hakaret edenlerden de en ufak bir farkın kalmaz.
Sen kim olursa olsun bu hitapları sevmiyorum diyorsun, elin bir öyle yazıyor, bir öbür türlü ama.

Bu mağdur edebiyatından öğğğk geldi artık... uydurma hikayeler üretip ajitasyon yapıyorlar, pisliklerini mazur göstermek için.. "Küpte ne varsa dışına o sızar" misali pisliklerini akıtıyorlar.. Bu ülkenin gerçek mağdurları çıkıp ağlamadılar hiçbir zaman, hiç kimseye küfretmediler.. 36 yıllık çalışmanın sonucu böyle bilgisiz, böyle seviyesiz, böyle kültürsüz bir o kadar da ezik bir güruh türedi.. Maalesef sadece sosyal medyada değil, gündelik yaşamımızın içinde de üreyip gidiyorlar...

marilyn o konu açılır sen o konuda yorum yapmassın.. neden açılmasını bekliyorsunki ben sana diyorumki bu trollük şimdimi çıktı piyasaya ,şimdimi var bu küfürlü,saygısız konuşmalar şimdimi dikkatini çekti 14 sene evvelde vardı marilyn 14 senede evvel..nerdeydin nerelerdeydin şimdi akp nin trolleri çıktı ve aaaa nasıl ,neden ,niçin diye sesin çıkıyor.. haa savunmaya gelince sen beni tanımıyorsun neyi savunuyorum hangisini destekliyorum hangisinde hah bu kapak olmuş diyorum bilemessin .hangi boyutuna kadar eyvallah dediğimide bilemessin.. eskiden bu kesimde yoktu neden şimdi var diyorum karşı tarafın silahıyla si,lahlanmak denir buna marilyn şu anda o trollerin yaptığı budur haaa senn seninkileri hoş görüyorsan bende bizimkileri hoş görüyorum.bak yukarıda bir arkadaş ne güzel demiş sadece ak troller yokki muhalefettede var demiş haa öyle de canımı yee. gelip burda tüü ne biçim dindar kesim bunlar deme nasıl bu şekil oldular deme ortadan git derken teee işte bunu kastetdim.

Bazı yorumlara bakıyorum, ezildik büzüldük vs.. ile başlayan ve sonundada oh ne güzel hakaret ediyoruz sefamız olsun anlamına gelecek cümleler ile biten yorumlar..
Ama anlayamıyorki o arkadaşlar yada işlerine öyle geliyorki, aslında 20 yıl önceki zihniyet, amaç ne ise, şimdi ondan 10 misli beteri..
Erbakan zamanında Erbakan şahsı değil, milli görüş adı altında yapıp hatta yaptırıyordu.. Yani o zamanlardada düşündürücü ve tehlikeli duruşlar vardı.. Küfür siyaseti yoktu.. Sol kesim o zamanlar küfür etmişmi? Küfür dedikleriniz o günler için bakarsak, şimdinin normal lafları.. Öyle ana avrat, çoluk çocuk sövmesi değildi.. Siyasi eleştiriydi çoğu..
Şimdi ise sadece tek adam için o görüşe katıldığınızı düşünüyorum..

Sağ partilerin hep zaafı başkanlık olmuştur.. Bunu hepsi dile getirmiştir ama, anayasaya saygılı oldular.. Anayasayı değiştirme hayaline girmediler..
Şimdi yaşananlar tamamen şahsı kayırmak el üstünde tutmak için..

Elinizi vicdanınıza koyun..
Önce Allah sonra Erdoğan mı? Yoksa önce Erdoğan sonra Allah mı? (kendi adıma sümme haşa)
Ahiret için dünyada çalışıyoruz ama, ahiret için çalışırken, neden başkası yüzünden ağızlar diller bozuluyor?
Sadece iktidarda görmek istenilen kişi için değer mi?
Nerede kaldı Allah korkusu?
Din üzerinden siyaset yaparken cihad mı yaptığınızı düşünüyorsunuz küfür ile?
Gerçi boşuna konuşuyorum,
Akp=Din idi değilmi?

Aynen, tamamen katılıyorum..

Kakao bak benim sırtımda bir omurga var dimdik. Güç kimdeyse ona doğru eğilmez. Bir şey yanlışsa yanlış derim. Eğilip bükülmeye de kelimeleri eğip bükmeye de hacet yok.
Ben senin neye he dediğini nasıl bilirim, biliyor musun? Senin savunduklarına bakarak. Eğer yanlış anlaşılmak istemiyorsan, doğru yere varacak şeyler yazarak işe başlayabilirsin.
Ben bu olayda "e her grubun trolü var" yazmak zorunda değilim. Böyle bir zorunluluğum yok. Sizler, aynı safı paylaştığınız adamların yaptığını "anlaşılır" kılmak için diğerlerini ortaya attınız diye, bu adamların pisliklerini hafifletip, evet ya diğerleri de böyle demek zorunda değilim. Diyenin kendi tercihidir, beni bağlamaz.
Karşı tarafın silahıyla silahlanmak....
Bunlar ağır sözler Kakao. Dikkat et, gün gelir, devran döner, senin silahın sana döner, ağlamak, demokrasi, hak, hukuk, eşitlik demek yok ama o zaman.
Velhasılı kelam Kakao, bu koca yazışmanın sonucu şu ki: haksızsın ve haksız olarak kalacaksın. İstediğin kadar eğip bük, hakaret eden adamları haklı buldun. Yarın öbür gün, birileri mesela sana y.... teklif ettiğinde, şikayet etme hakkını kaybettin. Çünkü sen bu terbiyesizliğin "haklı" bir sebebi olabileceğini ileri sürdün.
Dilerim, bir gün o gün gelirse, senin uğradığın hakaretler için birileri kalkıp karşı tarafın silahıyla silahlanmak demez.
Neyse konu cidden çok uzadı, içim sıkıldı, hakkaten.

haklısın bende sıkıldım .hatta şiştim. sen senin düşüncende kal ben benim düşüncemde ..haaa bir şey yanlışsa yanlış dediğini evet gördüm ama bu akp ise ve de seçmenleri ise gördüm.. yanlış anlaşılmaya gelince benim ne demek istediğimi varsın 1 kaç kişide anlamamış olsun anlayanlar yeter bol forumlar sana

Türkiye'de ve
dünyada çok şey değişti ama
gözlemlerime göre 'orta zekâlı'ların
iktidar alanı daha da genişledi,
neredeyse başa çıkılmaz bir hal aldı
alıntı
zülfü livaneli
paydaya dönüştü. Toplum kaliteyi -
deyim yerindeyse- kusmaya
başladı, iyiliğin yerini kötülük,
temizliğin yerini pislik, hakkın
yerini haksızlık, kibarlığın yerini
kabalık, ahlakın yerini ahlaksızlık
alma yolunda epey ileri gidildi.

nerde vardı trollük.
facebook bile AKP iktidara geldikten kaç sene sonra çıktı .Twitter desen daha yeni zaten.
Trollüğün çoğu bu mecralarda yapılıyor .
İnternet siteleri forum siteleri dersen daha yeni yeni kendilerini geliştirdiler.

orta zekalılar cenneti ..
bulamıyorum o kitabı
ikinci ellerini bile sordum yok bulamadım ema

o da az değildi.
kanlı mı kansız mı dedi.
Asker el koydu zaten.

o da az değildi.
kanlı mı kansız mı dedi.
Asker el koydu zaten.
İşte bir çok arkadaş şu 28 şubat ile ilgili konularda yorum yaparken bunları bilmediğinden, bunlar onlara söylenmediğinden belki yada işlerine geldiği gibi algıladıklarından çıkıyor bu sorunlar.. Zaten Erbakan daha iyiydi değil, tehlikeli duruşları vardı, ama en azından küfür hakaret siyaseti yapmıyordu demek istemiştim.. Şimdi teknolojininde etkisi var ve o klavyelerde o troller cidden insanmıki diye düşünüyorum..
Şuanda bakıyorum buradaki bazı arkadaşların net bir fikirleri yok.. Sadece şahıs savunuculuğu..

Nefret ediyorum bu tarz mesajlardan . Sosyal medyanın fikir paylaşmaktan çıkıp , çirkin sözler meydanı olmasından , bunun adına da '' taraf '' olmak , ''dava'' savunmak denilmesinden tiksiniyorum .

Adamın görüşüne yazabileceğin zibilyon tane fikir varken , küfrü bas çık . Bol retweet al bir de , daha da bas küfrü .

Böyle bir güruh hızla çoğalıyor . Her yerde her görüşten , hoş ben bunların bir görüş sahibi olduğunu da düşünmüyorum . Gündemden beslenip popüler olma sevdasında boş kafalar .

Olayın dindarlıkla da alakası yok , oradan giriş yapmak yersiz . Bu dindar(!) kesime , mühim olan din değil insanlık başta gelir diyen karşı güruhta var . İnsanlığa yakışıyor mu küfür etmek ? Cıks .

Bol küfür etsinler , gurur kıran , hakaret içeren sözde zeka ürünü bana göre boş beleş capsler paylaşsınlar ...Eeee... Yazık .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…