"İktidar olursak bedelli askerlik yapanların askerliğini iptal edeceğiz"

Kredi cekilip odenecek bi miktardi 18 bin esimin zamaninda yoktu ama simdi kaynim para biriktirme derdinde bedelli bekliyo okulu uzatiyo falan sadece zenginler.gitmiyorki bedel 50 bin civarinda olsa tamam anlicam ama.duzenli isi olanin odeyebilecegi bi.miktar.sacmalamis bence ki ben kendimi.bildim bileli.chpliyim ama cok sogudum sirf.eskinin hatirina oy veriyorum oy kazanmaktan.cok kaybediyolar boyle davranarak

Her biri kime oynayacaklarını şaşırdılar artık. Chp de biraz da fakir milliyetçilere oynayayım demiş.

Benim şahsi düşüncemde zorunlu askerliğin kaldırılıp, profesyonel orduya geçilmesi yönünde. Çevremdeki bütün genç erkeklerin önünde engel bu askerlik olayı. Gitmek istemeyen yıllarca açık öğretime harç yatırıp tecil ettiriyor, bu sürede doğru düzgün devamlı bir işe de alınmıyorlar. Askerliğini yapıp gelmişler tercih ediliyor. Sorun yani.

Gidenlerde ' Askerlikte aradan çıktı, kafam rahatladı.' kafasındalar. Erkekliklerini tescillediklerini düşünmüyorlar yani. Yok bugün savaş çıksa tüm yiğitler er meydanındaymış, bilmemneymiş. Geçiniz bunları ya. Savaşlar artık topla tüfekle olmuyor medeni ülkelerde. Bilimle, ekonomiyi geliştirip tam bağımsızlığını kazanarak kurtarılıyor vatanlar.

Savaş denilen şeyde düşmanın bellidir. Kazanan kaybeden vardır sonunda. Ancak bizim gibi ortadoğu ülkelerinde, kimin kime silah doğrulttuğu belli olmayan ortamlarda, buna savaş bile denmez. Gencecik insanlar ölür, sonra da ' Vatan sağolsun. ' deriz.

Bir türlü öğrenemiyorum şu yanlışını kabul etmeme, eleştirmeme, toz kondurmama olayını ben
öğrenen ogrenıyo %75,buçuk sevsede hala , objektif olmayı ogrenıp benı sasırtabılıyor.( koca kulakları cınlayasıca )

Ya zaten son bedelli de ücret çok düşüktü ki. Bankadan kredi çekip bedelli yapanlar vardı. 2. el araba fiyatıydı yani.

Ailesinden bir kuruş almayarak bedelli yapan eşim nolacak
Zengin çocuğu olmayanları geri almasınlar.

Şimdi bunu okuyunca düşündüm de paraları geri vereceklerse alsınlar askere.
Zamanında verilen 15 bin marklar da yüro olarak hesaplansın. Benim bey gitsin 5-6 ay neyse yapsın askerliğini paşa paşa. Dönüşte de o parayla araba neyin alırız. En az 45 milyar az para değil...

Aaa bu ne bencillik, son bedelliden yararlanan kocam napsın. Dolar yükseldi, bizim para değer bile kaybetti.

Birisi yönetim şeklini değiştiyor..
Diğeri verilen hak olan bedelliyi iptal ediceğiz diyor Seçimlerden önce bedelli ile ilgili vaat vermemişmiydi CHP ben mi yanlış hatırlıyorum ?

Her gün şehit haberi olduğu için, bedelli askerliği iptal edeceğiz deyip, oy toplamaya çalışan CHP..

Bedelli askerliği kaldıracağız diye boş boş konuşacaklarına zorunlu askerliği kaldırsınlar. Şu çağda zorunlu asketlik akla mantığa sığacak bir şey değil. Vatanını çok seven, görevini yapmak isteyen zaten gider askere. Hatta kadınları da alsınlar gitmek istiyorsa eğer. Türkiye vatan sevgisiyle dolu gençlerden oluşan bir ülke ya, buna çooook güveniyorlar ya hani.
Kaldırın mecburiyeti de görelim bakalım askere katılım oranı ne olacak.

"HP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında, 'İktidar olursak bedelli askerlik yapanların askerliğini iptal edeceğiz' dediği öne sürüldü. Radikal'e konuşan Tekin, sözlerine açıklık getirdi. CHP'li Tekin, "Tüm bedelli askerlik yapanların değil, siyasetçi çocuklarının bedelli askerliklerinin iptal edilmesinden söz ettim" dedi."

yani siyasilerinkinden bahsedıyormus!

http://www.radikal.com.tr/politika/gursel_tekin_bedelli_askerlikleri_iptal_edecegiz-1417332

Askerlik meslek dahi olsa yani zorunlu askerlik olmasa sözüm ona şuanki gibi profesyonel bile olsa bu ülkede kaç tane polis, sözleşmeli uzman çavuş, astsubay, subay iş bulamadığı için bu mesleklerin çatısına girmiştir. Veya severek bu işi seçen kaç kişi bu sevgiyi devam ettirebilmiştir. Her meslek için geçerli ülkemizde maalesef.

Bu da haksızlık.
Siyasetçi çocuğu olmaları mı suçu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…