bu sene ilk okul bire başlıcak kızımla oglum...ana okulunda gözlemledigim eve gelince bir birlerini eleştirmeleri ve arkadaş edinememeleri acaba ayrı sınıflaramı yollasam diye düşününyorum ...bu seferde ayrı sınıflarda ben nasıl onlara yetişebilecegim toplantıları dersleri vss...vs... bilgisi deneyimi olan arkadaşlar varsa lütfen yorummmm....
benim bu konuda deneyimim yok ama kişisel gelişimleri açısından ayrı sınıflara gitmeleri daha iyi bence.. birbirlerinden bağımsız birer birey olmayı öğrenmeliler.. kardeşlik evde devam eder..
bizim bir komşumuzun ikizleri var, ilkokuldalar ve aynı okulda ayrı sınıflarda okuyorlar. bende ilk duyduğumda çok şaşırmıştım aaa neden ayrı sınıftalar diye ama onlar araştırmış öğretmenlere falan sormuş bu şekilde olması daha iyiymiş. hatta biri folklör biri tiyatro bölünümdeymiş yani okulda katıldıkları etkinlikleri bile farklı
seninkiler bir kiz bir erkek oldugundan tam bilemicem ama benim kuzenlerim tek yumurta ikizleri ve ayni okulda, ayni sinifta okudular.. cocuklarin hic kendilerine has arkadaslari, birbirinden farkli birseyleri olmadi.. ve suan kocaman delikanlilar ama ne yazikki aralarindaki kardeslik bagi cok kotu..
sende bilirsin zaten uzmanlarin ikiz dusunceleri ayni kiyafeti giydirmeyin, ayni okula gondermeyin vs seklinde..
ama bu durum biri kiz biri erkek olan ikizler icin ayni mi bilemicem cunku ayni sey degil kesinlikle.. bence bunu bir pedagoga danis.. cunku cok onemli bir mesele bu
Oğlumun resim öğretmeninin ikiz kızları var..Kızlardan biri oğlumun sınıfında diğeri başka bir sınıfta..(Şu an ilköğretim dörde geçtiler)
Neden ayırdınız kardeşleri diye sormuştum bir keresinde.Pedegoğa ve rehberlik servisine danıştıklarını ve kardeşlerin ayrı sınıflarda okumasının daha doğru olcağı söylenmiş kendilerine..Ben de paylaşmak istedim..
ben de ikiz annelerinden artık uzmanların ayrı sınıfta okumalarının daha doğru bulunduğunu söylediklerini duydum. dışarıdan bakınca da öyle oluyor. toplantılara falan neden yetişme sorunu düşünüyorsunuz ki, 2 çocuk anneleri hep ayrı sınıflara hatta ayrı okullara koşturuyor. eşiniz ya da aileden biri birinin toplantısına gider, ayrıca öğretmenler de anlayış gösterecektir sonuçta bilecekler kopyalanamayacağınızı:)
Öğretmen olarak biri kız biri erkekse aynı sınıfa vermenizi öneririm zaten bir süre sonra kendi cinsleriyle daha yakın arkadaş olacaklardır. hemde aynı ödevi yaptırmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
Biri kiz Biri erkek olan ikizlerde pek sorun cikmiyor benim ikiz erkek cocuklarim var müdür ikisini ayni sinifa kayit etmedi yaramazlik yaparlar diye ilk iki sene iyi gitti ikizlerden birinin ogretmenin egitimi digerine gore cok geride olunca sinif degistirmek istedim müdür diger ikizin sinifina vermedi diger sinifta müzik agirlikli enstruman calmasini bilmiyor dedi ve ayni sinifina gitmesi gerektigini soyledi ve Ben ayni bahce icinde baska okula kaydini aldirdim hersey okul degisiminden sonra oldu ve diger ikiz oglum ikizini gormeyince depresyona girdi hareketleri degisti basarili oglan sinifta kaldi ve suan hala depresyon ilaci kullaniyorum cok sinirli alttan aliyorum