ikizlerime yeni hamileyim ama arkadaslar bilgilerinizi ve tecrubelerinizi bekliyrum

fundafundac

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2008
10
1
86
46
İstanbul
tüp bebek tedavisi sayesinde ikiz annesi olucam allahım izin verirse inşallah. şu an kandaki test tarihinden 5 hafta geçti. 2 ayrı kese ve kalp atışlarını duydum. ancak sürekli kasıklarıma yıldırım gibi giren ağrılarım ve bu ağğrılar sonrasında her seferinde olmassada minik minik lekelenmeler oluyor. işte bu lekeler ve sancılar düşük yapıcakmısım gibi hissetmeme neden oluyor ve moralim bozuluyor.doktoru arıyorum adetten büyük kanama olmadıkça sorun yok diyor fazla ilgilenmiyor o zaten tüp merkezinin doktoru başka bir doktora gidicemde. o sorun yok desede kan gelmesi bende sıkıntı yaratıyor. bu konu hakkında bilgisi olan varmı bu sancı ve lekeler normami:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım içini rahat tut gebeliklerde böle durumlar olabiliyormuş,özellikle ikiz gebeliklerde daha fazla ...ama herseferinde doktoruna bildir durumu...bunda fayda var...nerde tedavi olmuştun sen??

cnm kanama normal degil miktarı azda olsa kötü ama cok gelmesi dahada kötü güzel bir dr git bende tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım ve ikitane yavrum var hic kanamam olmadı cok şükür ha düşecekmi bebeklerim dersen kanama gecirip dogum yapan cok insan var ama önlemini almalısın acele kanamayı durdurmak için ilaclar veriyorlar ve bebekleri kontrol ediyorlar birde bol bol dinlen ve mümkünse hiç yataktan cıkma ben dogum yapana kadar 1 bardak kaldırmadım ve bakan kimsemde yoktu eşim gelince işten ilgilenirdi saglıkla bebişlerine kavuşman dilegiyle

bende ikiz anne adayıyım cnm ilk 3 ay hiç lekem olmadı progesteran jel kullandım sonra doktorum bıraktırdı....15+5 da kanama oldu hemde öle böle değil herşey bitti dedim.ama hastaneye gittiğimde bebeklere bakıldığında bebeklerimin keyfi yerindeydi oynuyolardı ...onlarla alakalı değilmiş eşi önde olduğu için olmuş...ama doktor beni yatırdı ve 3 gün hastanede kaldıkdan sonra kanama bıcak gibi kesildi.....18 gün sonra kahve rengi gelmeye başladı ...hemen doktora gittik rahim normaldi herşey normaldi..ama önlem için yine progestan ve endol kullanıyorum hala lekem var ama çok az geliyor..doktor kontrolündeyim yanii..inş.sorunsuz 9 aya ulaşırım ve şuan hep yatıyorum hiç kalkmadan

canım aynı soruyu tüpbebek-kasım hamilelerinde de sormuşsun , oraya yazdım cevap ok ;)

arkadaşım korkma Allah'a emanet rahat ol bir kere ve pozitif ol kimseyi duyma dr dan başka boşver, ben 20 gün önce doğum yaptım ve dokuz ay boyunca kanamam oldu hiçbir sorun yoktu korkma azar azar lekeler kanamalar haftada bir dr daydım artık tüm hastane tanımıştı beni sormak istediğin bişi olursa yardımcı olurum

Sevgili arkadaşım.Ben de aynen senin gibi tüp bebek yöntemiyle ikiz hamilelik yaşıyorum.Şuan sadece 6+3 fakat bende de kahverengi lekelenmeler oluyor.Dr,una bu konuda güven.Bir başka dr yada irileri sana "aaaaa bu çok tehlikeli bir durum dese daha mı iyi hissedeceksin kendini.Allaha emanet et yavrularını.Onlar şuan gayet iyiler,merka etme,usg görüntülerinde sıkıntı yoksa lekelenmeler sadece rahim duvarı kanamaları oluyor.Şuan bebeklerinin ruh halleri oluştuğu için endişe ve stresini onlara aksettirmeden sakin ve sağlıklı bir yaşantı ile hamileliğinin tadını çıkar diye tavsiye ederim..:teselli:

Öncelikle hayırlı olsun canım. Ben de tüp bebekle hamile kaldım ikizlere. İlk haftalarda lekelenme oluyor ama progestan vb kullanman gerekiyor bilmiyorum ne kullanıyorsun.

Lekeler artarsa iğne vuruyorduk biz, br de dinlenince geçiyordu. Ama sonra yine oluyordu. Bir müddet öyle devam ediyor sonra geçiyor. Aklına kötü birşey getirme konuş bebeklerinle. Sıkı tututun de, dua et :)

Rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin.

L labfaresi merhaba, bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alınız inşallah:anneadayı: ben de tüp bebek tedavisi ile ikizlere hamileyim daha çok başındayım 4+5. İki küçük kese olarak gördük:) daha önce de 2 tane kaybım var o yüzden çok korkuyorum:( her hamilelik kişiye özeldir biliyorum ama sormak istediğim; bir gün göğüs acım çok oluyor, öbür gün olmuyor falan şüphe ediyorum. Siz de de hiç belirtilerin olmadığı oluyor muydu?

L labfaresi merhaba, bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alınız inşallah:anneadayı: ben de tüp bebek tedavisi ile ikizlere hamileyim daha çok başındayım 4+5. İki küçük kese olarak gördük:) daha önce de 2 tane kaybım var o yüzden çok korkuyorum:KK43: her hamilelik kişiye özeldir biliyorum ama sormak istediğim; bir gün göğüs acım çok oluyor, öbür gün olmuyor falan şüphe ediyorum. Siz de de hiç belirtilerin olmadığı oluyor muydu?

merhaba canım. Senin de dediğin gibi kişiden kişiye çooookkk farkediyor. Açıkçası net hatırlamamakla beraber evet ağrımıştı ama sanki göğüsten çok kasık ağrısı çekmiştim gibi kalmış aklımda. Aslında belirti de aramamak gerekiyor biliyor musun? Herkes farklı şeyler deneyimliyor. Ortak bir kaç belirti haricinde.

Önceki tecrübelerini şimdilik bir kenara koy. Şu an karnında iki minik kese var onlara odaklan. Yukarıdaki arkadaşa da dedim. Onlarla konuş, sen ne kadar iyiysen bebeklerin de o oadar iyi. Transferin ilk gününden beri konuştuğumuz bir arkadaşım var. O da senin gibiydi. Ne zaman sakinleşti eski tecrübelerini unuttu hersey yoluna girdi. Keseleri gormussun. Hamilesin su an, bunun keyfini cikart. Annesin bebeklerini sev. Gerisini simdi dusunme olur mu?

Insallah saglikla gelsinler :)

Back
X