Doğuma Hazırlık ikizlerime isim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
iki ismi gereksiz buluyorum zorluk çıkarıyo zaten biri sölenicek
bu isimler içinden kızınız için ''Mina'' oğlunuz için ''Kuzey'' güzel isimler opuyorumnanaktan

rabbim hayırlsıyla kucağınıza almayı nasipetsin...hem büyüdükleri zamanı hemde ahireti düşünerek güzel isim seçmede fayda var UNUTMAYINKı her isim anlamını taşır(ismin anlamı karakterlerine yansır..
erkek_ kayra,orkun,emir,eren,serdar,furkan,mustafa,mehmet,ata,fatih,burak
kız_zeynep,nilay,didar,berra,sena,şeyma,elif,esra
kolay gelsinCOLOR]

oğlumun ismi eymen doruk kızım olursa eğer ilerde eyşan-ela(ikisinden biri) duru koymayı düşünüyorum
arda-azra yada ada
defne-doruk
efe-ece
kürşat-dilşat gibi allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş..

Ne olursa olsun kafiyeli olmasın diye düşünüyorum :) Edi- Büdü gibi.Sanki hep arka arkaya çağrılacaklarmış , etraftan duyanlara da kafiyeli ahenk dolu bir ses gelmesi gerekliymiş gibi.
Nasıl ki bir örnek giydirilmemeleri konusunda uzmanlar kişilik gelişimleri konusunda hassasiyetle duruyorlarsa , bence bir örnek de isimleri olmamalı, sonuçta bir birey olacaklar ve bağımsız olacaklar eninde sonunda.
Çok modern , konulmamışı koyma çabası da bazen absürtlüğe ve kafa karışıklığına sebep oluyor bence.Dina misal.Fred Çakmaktaşların dino adlı hayvanlarını çağrıştırırken, misila direk misinayı falan çağrıştırdı.
ılerideki kişilik ve fizyolojik özellikleri de belirsiz olduğundan çok da haşmetli isimlere gerek yok bence. Karıncadan bile korkan ama ismi "Efe" konulmuş birisi, karanlıkta yatamayan bir "Yiğit", daima kilo problemi olan ve boyu ortalamanın altında bir "Filiz", "Selvi", "Fidan"...vs
Özetle ;herkesin kendi kararı ve zevki son noktayı koyuyor.
Ben Hamdullah ile Hamdullahiye desem söyle kuzum ne değişecek :))
ısimleriyle mutlu, sağlıklı, başarılı ve huzur dolu bir ömürleri olur inşallah.

kız=elvin =anlamı gökkuşağının renkleriymiş
erkek=devin =çaba gösteren

X