ikizlerim ve acemiliğim

asude28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2011
73
1
86
Hatay
iyi akşamlar hanımlar...ben 35 haftada ikizlerimi dünyaya getirdim Allah ın izniyle....bir oğlum bir kızım oldu rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin...doğum yapalı 3 hafta oldu daha cok acemiyim yanımda tecrübelide kimse yok kızım kusarken burnundan da süt geliyor cok endişeleniyorum elim ayağaıma dolaşıyor ..bu durum normall mi...bu arada sütüm de yok gibi bişi mama veriyom...ne yapıcam cocuklarımı nasıl sağlıklı büyütücem... bana bir yol gösterin ...bir teselli verin...

iyi akşamlar hanımlar...ben 35 haftada ikizlerimi dünyaya getirdim Allah ın izniyle....bir oğlum bir kızım oldu rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin...doğum yapalı 3 hafta oldu daha cok acemiyim yanımda tecrübelide kimse yok kızım kusarken burnundan da süt geliyor cok endişeleniyorum elim ayağaıma dolaşıyor ..bu durum normall mi...bu arada sütüm de yok gibi bişi mama veriyom...ne yapıcam cocuklarımı nasıl sağlıklı büyütücem... bana bir yol gösterin ...bir teselli verin...

allah uzun saglıklı bır omur nasıp etsın bebıslerıne.bende kızımı 34 haftalık dunyaya getırdım premature annesı olmak cok cok zor.ılk zamanlar kusması normal benım kızım tıkanıyordu doktor doktor gezdık..sevgılı doktorumun bır onerısı oldu bana butun ılacları denedıkten sonra.bende mamayla besledım kızımı buarada.pırıncın suyunu kaynatıp suzuyorsun mamayı normal suyla degıl bu pırınc suyu ıle yapıyorsun kusmalar mucızevı bır sekılde kesılıyor.tabıı bunu doktoruna sor cunku kızının durumu nedır bılemıyoru sevgıler....sormak ıstedıgın bısey olursa seve seve cevaplarımm

teşekkürler.....bide mama konusunda öneririlerinizi bekliyorum ..hangisi iyi ve güvenilir....

Merhaba canim,

Oncelikle tebrik ederim seni, cogul gebeliklerde sanirim premature kacinilmaz gibi birsey oluyor, ama cabuk toparliyorlar diye biliyorum..

Benim bi tanidigim bir ogun birini emziriyordu diger bir ogun diger ikizlerden birini emziriyordu…emzirmediginede mama veriyordu…cunku sut yetmez iki tane bebege…

Canim tikanma her bebekte oluyor yaa, benim bebegimdede oluyordu emerken filan..7 aylik olduk cok sukur amah ala oluyor…hala omrumden omur gidiyor o anlarda..isin garibi sadece birsey yerken degil tukurugude kacinca tikaniyor…boyle boyle buyuyecekler Rabbimin izniyle…sanirim yutmayi ogrenmeleri gerekiyor canim…seninde emzirmeyi ogrenmek gerek tabii…bebeklerini surekli emzir canim, ne kadar cok emzirirsen o kadar iyi ve cabuk alisirlar…

Rabbim kolayliklar versin sana canim.

Merhaba canim,

Oncelikle tebrik ederim seni, cogul gebeliklerde sanirim premature kacinilmaz gibi birsey oluyor, ama cabuk toparliyorlar diye biliyorum..

Benim bi tanidigim bir ogun birini emziriyordu diger bir ogun diger ikizlerden birini emziriyordu…emzirmediginede mama veriyordu…cunku sut yetmez iki tane bebege…

Canim tikanma her bebekte oluyor yaa, benim bebegimdede oluyordu emerken filan..7 aylik olduk cok sukur amah ala oluyor…hala omrumden omur gidiyor o anlarda..isin garibi sadece birsey yerken degil tukurugude kacinca tikaniyor…boyle boyle buyuyecekler Rabbimin izniyle…sanirim yutmayi ogrenmeleri gerekiyor canim…seninde emzirmeyi ogrenmek gerek tabii…bebeklerini surekli emzir canim, ne kadar cok emzirirsen o kadar iyi ve cabuk alisirlar…

Rabbim kolayliklar versin sana canim.

canım ben mılupa aptamıl kullandım.
bebegın gaz ve kabızlık cekıyorsa yıne mlupa aptamıl conformıl kullanabılırsın..
ben cok faydasını gordum canımm

Bence bebekleri sık sık sürekli emzir sütünün inanılmaz artıgını göreceksin çok sıvı tüket. Normalde 2 bebegi besleyebiliriz biyerde okumustum. Ve bu dogru çünkü ilk zamanlar benim sütümde çok azdı şimdi maşallah iki çocuk doyar. rahat ol sütünde artar emzirdikçe. Bide allah kolaylık versin 2 bebekle ugragşmak çok zordur eminimki. Saglıkla büyüt bebeklerinı.

Allah bağışlasın bebişlerini benimde biri kız biri erkek ikizlerim var allh kolaylık versin ayrıca :))))

ben hiç emziremedim yani emmek istemediler hastanede sarılık olmasınlar diye mama verildi sanırım alıştılar kolaya hep sağdım sütü öyle verdim ama 2 ay sonra hiç gelmedi sütüm.Bizimkilerde hep kusardı doktormuz bize aptamil ar diye bi mama var onu önerdi çokta memnun kaldık ondan sonra hiç kusmadılar bidaha 2 hafta sonra mamayı bulamadık piyasada yerine humana ar kullanmaya başladık onuda severek yediler vede hiç kusmadılar ama bi doktora danış yinede belki farklı bi öneriside olabilir.

yorgunum uykusuzum...ikizlerimi vreceğim hiç sütüm yok sadece mama ile besleniyorlar bunlar nasıl sğlıklı buyucek...daha 40 günlükler bide bana eşimden baska destek olucak kimse yok nasıl ayakta durucam...

Guvenilir yerden aldigin surece mamada artik gelismis durumda bebegin ihtiyacini karsilayabilir rahatlikla.
Emziremiyorum diye uzulup kendine stres yapma:) senin sevgin onlar icin en onemli en guvenli besin zaten..
Allah kolaylik versin canim

Oncelikle sunu unutma, annenin psikolojisi cok onemlidir. Sen hep rahat ol. Sutun az diye dert etme helede ikiz emzirmek icin zaten yetmemesi normal sen ilk asamada emzir arkasindan mama ver Ben ikizlerimi dogum yaptigimda ilk gun sut yetmiyor diye mama vermistik . Sucluluk hissetmistim mama verdim diye, amaonun doydugunu bilmek rahatlatmisti,her sey yoluna girer sakın napıcam nasıl olcak diye kendini daraltma. Sen iki cocuk karninda buyuttun baktin , zor bir durumu atlattin. Her zaman guclu ol . Esinde mutlaka yardimci Olsun, sana tavsiyem şöyle küçük molalar ver mesela esin evdeyken sen bes on dakika bakkala markete git bi hava al iyi gelir

yorgunum uykusuzum...ikizlerimi vreceğim hiç sütüm yok sadece mama ile besleniyorlar bunlar nasıl sğlıklı buyucek...daha 40 günlükler bide bana eşimden baska destek olucak kimse yok nasıl ayakta durucam...

Canım merhaba
Öncelikle rabbim evlatlarını hayırlı,sağlıklı büyütmeyi nasip etsin:emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar:
İkiz hamilelik ve sonrası biraz zor , sıkıntı yaşayacaksın rabbim yardımcın olsun:16:Benim ikizlerim şuan 8 yaşındalar yaklaşık 1-1.5 yıl bayağı zorlandım uyku düzenleri ,yemeleri bayağı zor ama her sefanın öncesi bir cefa çekiliyor...:31:Seninde şuan daha yeni biraz daha büyürlerse ve sende onlarla diğer işlerini halletmeyi bir şekilde becereceksin:29: Sonra inan bu yaşadıklarını unutacaksın:34::16:

Benimde bir kizim bir oglum oldu. Su an 21 ayliklar. Bana yardim etmek isteyen oldu ama hersey daha zorlasti o yuzden istemedim. Uykusuzluk bir sorun ama inan az kaldi cok rahaylayaaksin. Benimde sutum stresten kesildi damla damla geldi cok uzuldum. 7 ay verdim ama az azdi.
Benim oglumm cok kusardi. Kizimda mama icerken emerken tiknirdi mahvolurduk. Mamada degistirsek ayni olu. Bazen burunlarindanda gelirdi ben hemen otri bebe burun aparatiyla burunlarinda cekip rahatlatirdim kuzularimi.
Bazi bebrklerin burun deliklerindeki et kalin oluyormus ve daha cabuk tikaniyormus. 6 aydan sonra olmadi. Kizim uykuda bilr tikanirdi sirkelerdik yavrumu.
Mama duzeltikmis 6 ay bitene kadar preaotamil kullandik, prematurelere digeleri kabiz yada gaz yapabiliyor.presptamilin nisastasi daha ince.

slm
benimde ikizlerim bir kız bir erkek 10 ayı bitirdik benimde çok az sütüm vardı ve çoğalmadı zaten korku vardı bende aman çocuklarımı doyuramıycam yetişemiycem aç kalcak diye. bir ay günde bir öğün verecek kadar sütüm oldu okadar aptamil kullandık hep mama olarak çok ii çocuklarım 35.haftada doğmasına rağmen güzel gelişltiler normal bebekler gibi gelişimlerini sağladılar altı ay bitene kadarda hiç hasta olmadılar çok şükür şimdi artık herşeyi yiyolar tabii hiç ayırmadan püre yapmadan maşallah
ikiz çok zor evet benim kayınvaliden alt katımda oturuyo ilk dört ay geceleri hep o kaldı ben uykumu alıp gündüzleri bakabileyim diye allah razı olsun şimdi ise arada bi birini alıyo gece bakıyo birini alıyo gündüz bakıyo işlerimi idare ediyorum
banada hep derlerdi ama inan bu zamana kadarki hiç zor değilmiş şu an emekliyolar kızım artık heryere tutunup kalkıyo başetmek çok zor ikisiyle sanırım gittikçe böle zorlaşıcak uykuda düzene girmedi geceleri uyku yok nasıl dayanıyorum diyorum ama sanırım artık bünyem alıştı uykusuzluğa yorgunluğa bari kiloda verebilsemya yok bitek o gitmiyo halbuki yemek yemeye bile vaktim yok
yani arkadaşlar çok zor ikizi olmayan hayatta bilemez ne yapalım allah sağlık versinde herşeye katlanılıyo

Evet arkadaslar ikizi olmayan bilemez, hala kendim annem bile ne varki cocuklarinin sana kahri yok diyor bana:-) ben zaten cocuklarimin kahrini unutuyorum, seve seve katlaniyorum. Kuzularimin canlari sagolsun yeterki. Sadecebeni anlasinlar isterdim ama yok ikizi olmayan anlamiyor:-)

Kizlar size tavsiyem yesil cay icerseniz uykusuzluga ve yorgunlga cok iyi geliyor. Ben gunde 1 saat ya uyurdum ya uyumazdim ozaman bile ayakta tutardi beni. Rabbim veriyor kolayligini

Allah kolaylik versin

Back