- 27 Şubat 2008
- 189
- 5
- Konu Sahibi meryemyilmaz
hamileyim ve dün ikiz olduklarını öğrendim.hem sevinç hemde baya şokdayım.çift yumurta ikizleriymiş.neyse siz ikizler doğunca ne yaptınız.maddi ve manevi yönlerini biraz anlatırmısınız.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hamileyim ve dün ikiz olduklarını öğrendim.hem sevinç hemde baya şokdayım.çift yumurta ikizleriymiş.neyse siz ikizler doğunca ne yaptınız.maddi ve manevi yönlerini biraz anlatırmısınız.
derya arkadaşım çok güzel anlatmış yaşadıklarımızı hemen hemen aynı şeyler.ben normal doğum yaptım.ama inan göbeğim hala kocaman duruyor yani onun sezeryanla alakası yok bence.sezeryanla doğum yapıp hala fıstık gibi olan çok arkadaşım var.34 haftalık doğurdum oğlum 1600 kızım 1800 kilo doğdu aslında hafta olarak iyi doğdular ama kiloları düşüktü buda benim doğuştan çölyak hastası(unlu gıdalar beni zehirliyormuş ve sürekli affedersin arkadaşım ama ishal oluyordum) olmamla alkalı birşeydi.ben bunu doğumdan sonra öğrendim.düşünsene arkadaşım ben bu halimle iki can taşıdım doktorlar bu mucize gibi bir olay dedi.12 gün küvezde kaldılar.küvez olayını çabuk atlattık ama bu çocukların direnciyle ilgili birşey sanırım.çünkü doktor şişman doğan çocuklardan daha hareketli olduklarını söyledi.zaten küvezde de kıpır kıpır duramıyorlardı hiç.3.ayın sonunda kiloları gayet iyiydi.süt olayına gelince 25 gün emzirebildim kuzularımı kendi rahatsızlıklarımdan ötürü bıraktırdı doktor yoksa daha emerlerdi.küvezde de sağıp veriyorduk.daha sonra mamayla devam ettik.hamilelilik sürecine gelelim benimki çok zor geçti sürekli düşük tehlikesi ve bunun korkusuyla. bulantım olmadı,her şey yedim ama doğurana kadar yattım.ilk 4 ay sırt üstü ve hiç kıpırdamadan.daha sonraları sadece evin içinde gezebildim.sadece doktor kontrolüne gidiyordum.45 kiloyla hamile kaldım ve 65 kiloyla doğurdum.ama tabi benim durumum farklıydı çünkü bu çölyak hastalığı beni için için kemiriyormuş.neyse Allahıma şükür geçti hepsi şimdi 16 aylıklar çok yaramazlar şimdide başka sorunlar ama sevgileri yetiyor hepsi siliniyor insanın aklından sevgileri kalıyor yanına.aklına takılanları sormaya devam et biz ikiz anaları burdayız her zaman.
1.) evet; çünkü ikisi de başaşağı gelmedi, dr.um ilki dönerse normal olur, demişti; ama dönmediler. 2.) 15 günde göbek falan kalmadı, Mesele gebelikte alınan kiloların miktarı: ben sadece 15 kğ aldıydım! 3). 35 haftalıkken ve 2000-2100 gr. doğdular. 4.)sütüm yeterliydi ama halsiz oldukları için biraz da sağarak vermem gerekti. p.s. bir hastam ikizlerini 1 yaşa kadar emzirdi. ev işlerine Yardımcı olacak yakınları vardı. 5.) 3 aylıklarken akranlarını yakaladılar.ay ben baya bi tırstım şuan yani:1shok::1shok: :bbo::bbo: soruyorumm;
1-)siz sezeryenmi oldunuz?
2-)eğer sezeryan olduysanız ne kadar sürede toparlandınız karın bölgesi ne kadar zamanda düzeldi?çünki herkes içindeki sıvılar bişiyler kalıyo o akamadığından karnın aylarca kocaman oluyomuş doğrumu?
3-)bebekler kaç aylıkken ve kaçar kilo doğdular?
4-)sütünüz her ikisi içinde yeterlimiydi?
5-)bebekler ne kadar zamanda toparlanıp normal bebeklerin kilosuna ulaştılar?
6-)bulantılarınız ne zamana kadar sürdü?
7-)hamile iken beslenmeniz nasıldı?ben normal yiyorum doktorum kilona dikkat et çok alma dedi.
şimdiden teşekkürler sorularım biraz çok oldu ilk etapda ama.. =) doğduktan sonrasını henüz düşünmüyorum onu biraz daha ilerlediğimde sorucam.daha da sorcağım şeyler olur muhakkak onlarıda sorarım size iyi günler...