ikizleri olan anneler yardım lütfen..

meryemyilmaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2008
189
5
hamileyim ve dün ikiz olduklarını öğrendim.hem sevinç hemde baya şokdayım.çift yumurta ikizleriymiş.neyse siz ikizler doğunca ne yaptınız.maddi ve manevi yönlerini biraz anlatırmısınız.

nerden başlasam bilemiyorum ikiz annesiyim uykusuz geçen onca gecemimi,küvez maceralarımızımı,
'ay bunlar ikizmi erkeklermi kızmı ilk önce hangisi doğdu...'gibi yüzlerce kez cevaplamak zorunda kaldığım onca soruyumu?hangisinden başlayım arkadaşım gözünü korkutmak için yazmıyorum bunları öncelikle sağ salim kucağına almayı nasip etsin yüce rabbim.Her insana nasip olmayacak kadar güzel bir duygu ikiz büyütmek.benimkiler biri kız biri erkek allah gönlüne göre versin inşallah sormak istediklerini sırayla sor ben her zaman yanıtlamaya hazırım sevgilerimle

hamileyim ve dün ikiz olduklarını öğrendim.hem sevinç hemde baya şokdayım.çift yumurta ikizleriymiş.neyse siz ikizler doğunca ne yaptınız.maddi ve manevi yönlerini biraz anlatırmısınız.

canım gerçekten allah yardımcın olsun.Doğuma kadar bir zor doğumdan sonra ayrı bir dert.Arkadaşın dediği gibi hangisinden başlayım.Hangi bir sıkıntıyı anlatayım sana.benim çift yumurta ikizleri ve ikiside erkek.Birisi tam bir ay kuvezde kaldı.28 haftada doğdular.birinin hiç gelişmemiş olması nefes bile alamayışı doktorların bu bebekten ümidini kes demesi vallahi nasıl atlattım o günleri bilemiyorum meryemcim.Yani detaya girsem sende anlarsın canım.nihayetinde yaşam savaşını kazandı ege efendi.Geldik eve maraton bir başladı hala devam ediyor birde benim yardımcı olacak kimsem yoktu o zamanlar. yemin ederim sana üç ay aşıya gidişler ve doktor kontrolleri dışında hiç dışarı çıkmadım.Birde öyle huysuzlardı ki.Ayy zor anam zor ikiz büyütmek.Şimdi 10 aylıklar ama şimdi daha zor meryem sana hangisini anlatayım.o yüzden sen öğrenmek istediklerini sor ben yardımcı olayım canım hoşçakal

ay ben baya bi tırstım şuan yani:1shok::1shok: :bbo::bbo: soruyorumm;

1-)siz sezeryenmi oldunuz?
2-)eğer sezeryan olduysanız ne kadar sürede toparlandınız karın bölgesi ne kadar zamanda düzeldi?çünki herkes içindeki sıvılar bişiyler kalıyo o akamadığından karnın aylarca kocaman oluyomuş doğrumu?
3-)bebekler kaç aylıkken ve kaçar kilo doğdular?
4-)sütünüz her ikisi içinde yeterlimiydi?
5-)bebekler ne kadar zamanda toparlanıp normal bebeklerin kilosuna ulaştılar?
6-)bulantılarınız ne zamana kadar sürdü?
7-)hamile iken beslenmeniz nasıldı?ben normal yiyorum doktorum kilona dikkat et çok alma dedi.
şimdiden teşekkürler sorularım biraz çok oldu ilk etapda ama.. =) doğduktan sonrasını henüz düşünmüyorum onu biraz daha ilerlediğimde sorucam.daha da sorcağım şeyler olur muhakkak onlarıda sorarım size iyi günler...

canım benim ikizlerim yok,bir tane kızım var.seni iki kere tebrik ediyorum:)umarım saglıklı ve sorunsuz bır hamılelık yasarsın,sana tavsıyem muhakkak sana yardım edecek (bebekler dogduktan sonra)bırını bul,aıleden bırının dışında bır yardımcı bul canım,hem sana destek olur hem e yukun hafıfler.RABBİM bır kolayını verır elbet,ilk sen degılsın ki...hem üçüz buyutenler falan oluyor,bır şekilde buyuyorlar canım.saglıcakla kal.

1-sezeryanla doğum yaptım
2-karnım ilk iki ay dediğin gibi kaldı evet.Sonrasında yavaş yavaş toplandı.Ama sezeryan olduğu için saramadım ve yinede biraz var tabi.
3-canım 28.haftada doğum yaptım.Birisi 2,100 diğeri 1640 doğdu.biri dört gün diğeri bir ay kuvezde kaldı.EGE gelişmemişti bayağı sorunlarımız oldu.Zor bir dönemdi anlayacağın.
4-canım ilk etapta sütüm erken doğum yaptığım ve sezeryan olduğu için çok yoktu zaten bir ay kadar evdeki bebek beni emdi hastaneyede azda olsa götürüp bırakıyorduk.Ancak üzüntü ve işte sıkıntılarda olunca az olan sütte gitti.Mama ile büyüdü bebeklerim.
5-Canım bebekler ikinci ayın sonunda kilo alışları normale döndü ve kendlerini toparlamaya başladılar fakat hastaneden geç çıkan bebek biraz uzun sürdü toparlanma süreci.Halada sıkıntılarımız devam ediyor ancak kiloları allaha şükür iyi.
6-benim hamilelik sürecim çok zor geçti aşırı bulantılarla bütün yediklerimi çıkarıyordum.Ve nerdeyse geçmedi bebekler doğana kadar birde ikiz olunca tabi daha zor geçiyor bu dönem. Beş aya kadar şiddetli idi Sonrasında tabi biraz daha azaldı.
7-canım ben hamile kaldığımda 44 kilo idim.Ve en son 75 kilo ile doğum yaptım çok kilo aldım çünki çok yiyordum kendime hakim olamıyordum bebekler resmen kanımı emiyorlardı bu yüzden vitamin takviyesiyle geçirdim bu dönemi.Zaten sende göreceksin böyle olduğunu çünkü tutamıyorsun kendini.Ama dengeli kilo almaya dikkat et.
Canım inşallah yardımcı olabilmişimdir sana yine soruların olursa danışabilirsin elimden geldince yardımcı olmaya çalışırım .kendine dikkat et..

çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun.doktorum en az 2,5 kilo doğarlar demişti ama sizinkiler baya bir küçük doğmuş.

evet meryemcim küçük doğdular ve çokda erken bundan dolayı çok da sıkıntılı günlerimiz oldu.hemen hemen hergün hastanelerdeydik.Zaten bebeğin biri kuvezde yaşam savaşı verdi bir ay boyunca.Doktorlar ümit bağlama bu bebeğe yaşamaz fazla dediler .Canım yavrum minik kuşum Ege mücale etti.Savaşı kazandı şimdi 10 aylıklar meryem ablası görsen tosuncuk gibiler (maşallah diyeyim yavrularıma).Meryemcim iki yavru bildiğin kürdan gibiydiler.Elime alamıyordum .Hatta hastaneden çıkarken bebeği giydirmek için hemşire kucağıma verdi korktum onlar giydirdi.Dışarı çıkmadım hiç iki ay boyunca.Sonrasında da işte böyle taşıyamaz oldum bu tosunları.Küçük olsun hiç farketmez meryemcim canı sağ olsun sağlıklı olsunda inan bana gerisi boş.Ege bebek çok erken doğduğu için gelişmemişti.Hemen hemen hiç bir organı.Hala sıkıntılarımız var hala hastanelere sık gidiyoruz ama o yaşamaya karar verdi ya bunlar önemli değil gözümüzde.Çok üzüldük biz bebeğimle.Atlatmakda biraz zaman alıyor bunları .Bilgin olsun diye anlattım sana .Çoğul gebeliklerin hemen hemen hepsinde bu tür olaylara rastlanıyor. sağ salim bebeklerini kucağına almayı nasip etsin Allah.Görüşmek üzere canım.

derya arkadaşım çok güzel anlatmış yaşadıklarımızı hemen hemen aynı şeyler.ben normal doğum yaptım.ama inan göbeğim hala kocaman duruyor yani onun sezeryanla alakası yok bence.sezeryanla doğum yapıp hala fıstık gibi olan çok arkadaşım var.34 haftalık doğurdum oğlum 1600 kızım 1800 kilo doğdu aslında hafta olarak iyi doğdular ama kiloları düşüktü buda benim doğuştan çölyak hastası(unlu gıdalar beni zehirliyormuş ve sürekli affedersin arkadaşım ama ishal oluyordum) olmamla alkalı birşeydi.ben bunu doğumdan sonra öğrendim.düşünsene arkadaşım ben bu halimle iki can taşıdım doktorlar bu mucize gibi bir olay dedi.12 gün küvezde kaldılar.küvez olayını çabuk atlattık ama bu çocukların direnciyle ilgili birşey sanırım.çünkü doktor şişman doğan çocuklardan daha hareketli olduklarını söyledi.zaten küvezde de kıpır kıpır duramıyorlardı hiç.3.ayın sonunda kiloları gayet iyiydi.süt olayına gelince 25 gün emzirebildim kuzularımı kendi rahatsızlıklarımdan ötürü bıraktırdı doktor yoksa daha emerlerdi.küvezde de sağıp veriyorduk.daha sonra mamayla devam ettik.hamilelilik sürecine gelelim benimki çok zor geçti sürekli düşük tehlikesi ve bunun korkusuyla. bulantım olmadı,her şey yedim ama doğurana kadar yattım.ilk 4 ay sırt üstü ve hiç kıpırdamadan.daha sonraları sadece evin içinde gezebildim.sadece doktor kontrolüne gidiyordum.45 kiloyla hamile kaldım ve 65 kiloyla doğurdum.ama tabi benim durumum farklıydı çünkü bu çölyak hastalığı beni için için kemiriyormuş.neyse Allahıma şükür geçti hepsi şimdi 16 aylıklar çok yaramazlar şimdide başka sorunlar ama sevgileri yetiyor hepsi siliniyor insanın aklından sevgileri kalıyor yanına.aklına takılanları sormaya devam et biz ikiz anaları burdayız her zaman.

derya arkadaşım çok güzel anlatmış yaşadıklarımızı hemen hemen aynı şeyler.ben normal doğum yaptım.ama inan göbeğim hala kocaman duruyor yani onun sezeryanla alakası yok bence.sezeryanla doğum yapıp hala fıstık gibi olan çok arkadaşım var.34 haftalık doğurdum oğlum 1600 kızım 1800 kilo doğdu aslında hafta olarak iyi doğdular ama kiloları düşüktü buda benim doğuştan çölyak hastası(unlu gıdalar beni zehirliyormuş ve sürekli affedersin arkadaşım ama ishal oluyordum) olmamla alkalı birşeydi.ben bunu doğumdan sonra öğrendim.düşünsene arkadaşım ben bu halimle iki can taşıdım doktorlar bu mucize gibi bir olay dedi.12 gün küvezde kaldılar.küvez olayını çabuk atlattık ama bu çocukların direnciyle ilgili birşey sanırım.çünkü doktor şişman doğan çocuklardan daha hareketli olduklarını söyledi.zaten küvezde de kıpır kıpır duramıyorlardı hiç.3.ayın sonunda kiloları gayet iyiydi.süt olayına gelince 25 gün emzirebildim kuzularımı kendi rahatsızlıklarımdan ötürü bıraktırdı doktor yoksa daha emerlerdi.küvezde de sağıp veriyorduk.daha sonra mamayla devam ettik.hamilelilik sürecine gelelim benimki çok zor geçti sürekli düşük tehlikesi ve bunun korkusuyla. bulantım olmadı,her şey yedim ama doğurana kadar yattım.ilk 4 ay sırt üstü ve hiç kıpırdamadan.daha sonraları sadece evin içinde gezebildim.sadece doktor kontrolüne gidiyordum.45 kiloyla hamile kaldım ve 65 kiloyla doğurdum.ama tabi benim durumum farklıydı çünkü bu çölyak hastalığı beni için için kemiriyormuş.neyse Allahıma şükür geçti hepsi şimdi 16 aylıklar çok yaramazlar şimdide başka sorunlar ama sevgileri yetiyor hepsi siliniyor insanın aklından sevgileri kalıyor yanına.aklına takılanları sormaya devam et biz ikiz anaları burdayız her zaman.

canım öncelikle geçmiş olsun.Atlattığınıza sevindim.Bende senin gibi hep düşük tehlikeyle geçirdim hamileliğimi.Hergün doktor kontrolündeydim yatıp kalkmak ne mümkün.Karnım zaten hep aşağıdaydı ve bebekler büyüdükçe devamlı basınç yapıyordu.Birgün fırlayıp gidecekler diye aklım çıkardı.İşte sıkıntılar üzüntüler derken bir gün suyum bitmiş hiç farkına varmadım aynı gün kanamam oldu ve 28. haftada doğum yaptım .Kendimi çok yıpratmıştım.herhalde ondan oldu diye düşünüyorm.Bebekler kuveze alındı.Doktorlar iyi konuşmuyor sezeryanla doğum yapmışsın kıpırdayamıyorsun zaten kötü psikolojiyle girmişim doğuma of allahım ne günlerdi ya.İkinci gün görebildim yavrularımı.zaten üçüncü gün çıktık hastaneden.Ama bebekler yok .Ne kadar kötü hissetmiştim kendimi sanki bebeklerimi kaybetmişim gibi eve gelince deli gibi ağlamaya devam ettim.Ertesi gün bebeğimin birini verdiler bana onda sorun yoktu çok şükür.Ama diğer yavrum.Çaresiz,her yerinde serumlar kafasını kazımışlar oradan da serum bağlamışlar, makinaya bağlı nefes bile alamıyordu yavrum.Bir ay doktorların yaşamaz demesine rağmen mücadele etti ve çok şükür hayatta yanımda.çok zor günleri geride bıraktık canım yavrum eve geldiğinde hala nefes almakta zorlanıyordu.Şimdi astım hastası ama geçici ,makina ile ilaç veriyoruz.ve bağışıklık sisteminin gelişmemiş olmasından dolayıda bu kış çok zorlandık.Çok hasta oldular.Ve geçmek bilmedi hastalıklar.Neyseki artık daha iyiler biz de geçirdiğimiz bu zor günleri atlatmaya çalıştık yavrumla birlikte.Ama zor ya anne olmak, ikiz bebek hamileliği ,doğumu, doğum sonrası ,hakikaten zor .Sabır istiyor herşeyden önce.Şimdi hamile olanlara allah kolaylık versin arkadaşlar.

selamlar. İkiz oğullarımı 8 aylıkken sezeryanla doğurdum. Hiç küvezde kalmadılar. 2000gr ve 2100 gr dogdular. şimdi 8 yaşındalar. Büyütürken ikiz anneleri bulup onlardan tüyolar aldım.Memnuniyetle sorularınıza cevap vermeye çalışırım. Anahtar kelimeler sabır.... ve her fırsatta, herkesten yardım istemek.... Kolay gelsin:)

bende ikiz annesiyim.biri kız diğeri erkek çok şükür 27 yaşına getirdim allah sanada nasip etsin. amaaaaa çok büyük zorlu günler seni bekliyo gözünü korkutmayım ama doğumda bişe yok esas onları büyütmek allah yardımcın olsun canım sağlıklı bebekler olur inşallah

ay ben baya bi tırstım şuan yani:1shok::1shok: :bbo::bbo: soruyorumm;

1-)siz sezeryenmi oldunuz?
2-)eğer sezeryan olduysanız ne kadar sürede toparlandınız karın bölgesi ne kadar zamanda düzeldi?çünki herkes içindeki sıvılar bişiyler kalıyo o akamadığından karnın aylarca kocaman oluyomuş doğrumu?
3-)bebekler kaç aylıkken ve kaçar kilo doğdular?
4-)sütünüz her ikisi içinde yeterlimiydi?
5-)bebekler ne kadar zamanda toparlanıp normal bebeklerin kilosuna ulaştılar?
6-)bulantılarınız ne zamana kadar sürdü?
7-)hamile iken beslenmeniz nasıldı?ben normal yiyorum doktorum kilona dikkat et çok alma dedi.
şimdiden teşekkürler sorularım biraz çok oldu ilk etapda ama.. =) doğduktan sonrasını henüz düşünmüyorum onu biraz daha ilerlediğimde sorucam.daha da sorcağım şeyler olur muhakkak onlarıda sorarım size iyi günler...
1.) evet; çünkü ikisi de başaşağı gelmedi, dr.um ilki dönerse normal olur, demişti; ama dönmediler. 2.) 15 günde göbek falan kalmadı, Mesele gebelikte alınan kiloların miktarı: ben sadece 15 kğ aldıydım! 3). 35 haftalıkken ve 2000-2100 gr. doğdular. 4.)sütüm yeterliydi ama halsiz oldukları için biraz da sağarak vermem gerekti. p.s. bir hastam ikizlerini 1 yaşa kadar emzirdi. ev işlerine Yardımcı olacak yakınları vardı. 5.) 3 aylıklarken akranlarını yakaladılar.
6.) 6.aya kadar bulantım olmadı. Sonraki bulantılar da karnımdaki basınca bağlı olarak doğurana kadar sürdü. 7.)çok SÜT içtim, haftada en az bir kere balık yedim. Bir de akciğer gelişimine katkı olsun diye SEKROL şurup içtim. O konuda bir makale var zaten. a.s.

merhabalar,bende 4 yaşında ege ve efe adında ikiz annesiyim.benim hamileliğim çok kolay geçti.ne bulantı ne kusma ,sadece bel ağrısı.31 haftalık doğdular.1 hafta küvözde kaldılar canlarım.normal doğum yaptım.kiloları 2200, 2100 grdı.2.aydan sonra bayağı bir toparlandılar ve şimdi yaşıtlarından daha büyük görünüyorlar.16 ay emzirdim ben aslında daha sütüm vardı ama ben bıkmıştım.çok hareketliler ve 1 yaşına kadar çok huysuzlardı.hiç sıcak yemek yediğimi,oturduğumu hatırlamam.25 kilo almıştım.şimdi sadece biraz göbek kaldı.yavrularım yüzünden istesemde kilo alamam.eminim sende meryemciğim.İKİZ ANNESİ OLMAK ALLAHIN BİZE VERDİĞİ BİR AYRICALIK.

merhaba meryem benimde ikizlerim var ikiside oglan ve 9 yaşındalar.ikiz çocugun olması çok güzel bir şey biz duydugumuzda çok sevindik.hamileligim sürekli ıstırahat ederek geçti.ama tam zamanında dogdular 1 hafta önceden çünki gece sancım tutarsa ekibi toplayamayız dedi doktorum.2750 ile 3200 kg dogdular.çok rahat büyüttüm ve tek başıma baktım hiç dert etme bence ama yaramazlıkları çok fazlaydı emeklemeye başladıktan sonra sabır gerekiyor birazda.sana hayırlı dogumlar dilerim.

X