İkizlere tek bakan annelerden öneriler

Merhaba anneler
Ne guzel yeni bir konu acilmis elinize ilginize saglik
Benim de cok sukur 17 aylik ikizlerim var zor oluyor genelde tek baktim arada annem gelirdi yardimci olurdu sagolsun ama her gelen birgun gidiyor ve cocuklara cok zor oluyor surekli sil bastan yapıyorsunuz o nedenle ya hep beraber bakin yada hep tek .Arada yapilan ziyaretler iskenceye dönüşmesin.
Herkesin dayanma gucu ve bebekleri farkli herhalukarda yipraniyorsunuz buyudukce kolaylasmiyor zorlaşıyor ama saglik olsun buyuduklerini gorelim beraber yaşayalım insallah.

merhaba mesajın için çok teşekkür ederim dediklerin çok rahatlattı beni. Haklısın aslında, her bebek her aile farklı. Bakalım bizimkiler nasıl olacak.

Ben çalışıyorum ve ücretsiz izne çıkma durumum yok maddi sıkıntılardan dolayı. Annem yok; kayınvalidem ikisine birden bakamam diyor haklı olarak. Ben izindi rapordu 7 aylık yaparım bebekleri ama sonrasında bir de bakıcı tutmam gerekecek. Bizim burada bakıcı bulmak çok zor; hem yok, hem 2000 tl. para istiyorlar hem de çok nazlılar. Şimdiden kara kara düşünmeye başladım.

Benimde bir kız bir oglan ikizlerim var. 6 aylık iken çalışmaya başladım.Kayın validem görümcemlerle aynı apartmandayız çok yardımları oldu.10 ay aynı apartmanda olmamıza rağmen kayın validemde kaldım.Kayın validem eltim ben baktık.Ara ara görümcemler ysrdım etti.Şu an evimdeyim öğleye kadar çalışıyorım.O sürede kayın validem eltim bakıyor Sonra oğlan kayın validemde kıza ben bakıyom.Gece ikisinede ben bakıyorum.
Evet çok zor en zoru 1 yaşına geledıye kadar süreç bence.Tabiki bir yaşından sonra zordur .Ama küçük olduğu için en zoru bu süreç
İkiz çok zor ama büyüyecekler bu süreyi unutacaz güzrllikletini yaşayacaz inşallah

Merhaba arkadaşlar 3 yaşında oğlum var birde ikiz bebek bekliyorum ikizlerime ve oğluma tek başıma yetebilmek istiyorum çünkü bakacak kimse yok anca 40 gün kalır yanımda kayinvalidem sonra tek bakmam lazım ama herkes çok zor ilk çocuğu ihmal etcen hep ilgilenemiceksin falan diyo tamam zorlancam ama imkansız mi 3 çocuğa aynı anda bakmak tecrübesi olanlar yorum yapsın lütfen olumlu düşünüyorum bakarım diye ama bakalım nasıl olcak

Canim bizde ayni durumdayız 3 yasinda kizim ve ikizlere hamileyim. Bende kizimi ihmal eder miyim yada ona haksizlik.olur mu diye cok korkuyorum. Allah biliyor ara ara ikizlerden cok kizim icim endise ediyorum.

Benim kızımda ikizler doğduğunda 5 yaşında olacak . Oda çocuk onun da ilgiye ihtiyacı var.hem bugüne kadar tek ilgi ondaydı bakalım nasıl olacak inşallah ezilmez yavrum. Bende iki tarafada uzağım gelen yatılı geliyor öylede zor oluyor insanın düzeni kalmıyor. Kuzıma 2 haftalıktan itibaren yalnız baktım zorlanmadım. Ama ikiz olunca bilemiyorum nasıl olacak

Benimki 5.5 yaşındaydı İkizlerim doğduğunda.simdi on aylıklar.

Benim oğlum kıskanmadi hep sevdi ve ilgilendi.esim beste geliyor ve yardımcı oluyor.

Şuanda mesela büyük parçalı legolari açtım üçü de aynı anda oynuyor.
Zor bir durum ama sabırlı davranilirsa hallolur

Canim bizde ayni durumdayız 3 yasinda kizim ve ikizlere hamileyim. Bende kizimi ihmal eder miyim yada ona haksizlik.olur mu diye cok korkuyorum. Allah biliyor ara ara ikizlerden cok kizim icim endise ediyorum.
inşallah bir sorun yaşamadan atlatiriz çünkü oğlumla hep ben ilgilendim onun herseyi oldum bi anda boşluğa düşmesinden korkuyorum sezeryan olacak beni hastanede görüp etkilenmesini hiç istemiyorum bugüne kadar hiç ayrı kalmadık nasıl olcak sıkıntı basıyor valla baya dolmuşum

allah yardımcımız olsun valla

benim oğlumda şimdi pek hevesli bebekleri çok sever arkadaşların bebeklerini besikte sallar falan ama kendi aynı evde kıskanır diyo herkes ve emmeyide hamile kalınca bıraktı acaba geri ister mi bilmiyorum elimden geldiğince sabırlı olup süreci atlatmaya calisicam eşim hiç yardım etmez benim ben tamamen yalnız bakmam lazım

Ben doğum yaptım gece oğlumdan ayrı kalmıştım.aglayarak gittim doguma.Tabi önceden epey anlatmıştim.

Bütün ilgi şimdiye kadar onun üstündeydi birden iki bebek çok endişe verici olacak sanmıştım.
Eşimle Mümkün Mertebe Onu ihmal etmemeye çalıştık. Mesela uykudan önce kitabını ben okudum hep. Kek pasta çok yapardım ona. İlk zamanlar ev yapımı dışarıdan aldım eksiklik hissetmesin diye.

Kreşteki öğretmeni ile sürekli görüştük öğretmene olumsuz hiç bir durum olmadığını söyledi tam tersine kardeşlerinden çok olumlu bahsettiğini de ekledi. Her Çocuk mutlaka farklı tepki verir.

Hayırlı doğumlar dilerim inşallah Siz de sorunsuz atlatırsınız

Ayy çok iyi geldi bu mesajınız inşallah bizde sorunsuz atlatiriz

Canik valla bizim kiz iki sulalede de tek. Ne kuzen ne baska bebek gordu. Arkadasimin biz kizi var onu sevmisti ama is anne babayı ayni evi paylasmaya gelince ne yapar bilmiyorum. Dun coraap aldik hem kizima hem bebeklere o secti hepsini. Eve gelince bebeklerin çoraplarını giymek istedi olmaz sana dedim odasında giyinip gelmis bak anne oldu bana diyor.

bakalım nasıl olcak aynı evde olunca :) bizimkide bebeklerin kıyafetlerini giymeye çalışıyo sapkalarini tokalarini takıyor seslenmiyorum alınmasın diye :)

Biraz zor bi süreç ama insanin kendi duzenini olusturmasi kadar guzel ve rahat birsey yok.

Süt artması için bol bol su için yapabiliyorsanız hoşaf için ne kadar çok sıvı alınırsa o kadar süt artıyor tabi bol bol emdirmek kaydıyla bende ikizlerin birlikte emzirilmesi taraftarıyım süt daha çabuk geliyor böylece ve zamanla artıyor sabırla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…