merhaba mesajın için çok teşekkür ederim dediklerin çok rahatlattı beni. Haklısın aslında, her bebek her aile farklı. Bakalım bizimkiler nasıl olacak.Herkese merhaba, Benim miniklerim yaklaşık 3 yaşındalar. Onlar 9 aylıkken işe başlamıştım ben biraz nefes alabilmek için. Annem k.valide ve hatta dede birlikte baktılar. Ben eve geldikten sonra onları gönderiyordum çocuklar 1 yaşını geçtikten sonra.
Bu yalnız bakma meselesi hem çocukların karakteriyle hem sizin karakterinizle hem de evin olanaklarıyla alakalı bence. benim çocuklarım aşırı hareketliydi. Kızım ilk 3 ay gündüzleri 5 dakika bile uyumadı. Üstelik kolik vardı hep huzursuzdu. Hiç uyumayınca huzursuzluk iyice artıyor hep kucak istiyordu. 5,5 aylıkken emeklemeye ve tırmanmaya başlamışlardı. Öyle olunca koyayım şurada dursun deme şansınız da olmuyor. Tv ünitesine koltuklara merdivene her yere tırmanıyorlardı. O yüzden benim yalnız bakabilmem ihtimal dışıydı. Tabi 1 2 saatlik yalnız kalmalar sıkıntı olmuyor ama tüm gün çok zor. Tuvalete bile gidemez insan.
İlla yalnız bakıcam diye ısrarcı olmayın, deneyin ama kendinize eziyet de etmeyin. Yardım almak kötü birşey değil. Anlıyorum sizi, bütün otorite sizde olsun istiyorsunuz belki, ben de çok bunalıyordum evdeki kalabalıktan. Bir an önce büyüseler kreşe başlasalar da kendimize ait bir düzenimiz olsa diyordum. Şimdi çok şükür çok daha iyi durumdayız. Ama hala evde ikizlerle tek olduğumda zorlandığım oluyor. tehlikeli oyunlar oynuyorlar hoplamalı zıplamalı :)
Bu ikiz büyütmede tavsiye dinlemek, deneyim paylaşmak güzeldir ama kendiniz keşfedeceksiniz, hem kendinizi hem de çocuklarınızı. Her anne başka, her çocuk başka. Yani o bakabiliyor ben de yapabilirim diye kendinizi zor duruma koymayın. Ya da o emzirdi ben emziremedim diye, ya da o uyku eğitim vermiş ben de verebilirim diye. Hepimizin başka macerası var :)
Bu işler deneme yanılma üzerine kurulu :)
Size ve minnoşlara sağlıklı mutlu günler diliyorum...
Benimde bir kız bir oglan ikizlerim var. 6 aylık iken çalışmaya başladım.Kayın validem görümcemlerle aynı apartmandayız çok yardımları oldu.10 ay aynı apartmanda olmamıza rağmen kayın validemde kaldım.Kayın validem eltim ben baktık.Ara ara görümcemler ysrdım etti.Şu an evimdeyim öğleye kadar çalışıyorım.O sürede kayın validem eltim bakıyor Sonra oğlan kayın validemde kıza ben bakıyom.Gece ikisinede ben bakıyorum.Iki kizim var ikizlerim erkek canim.iki tane melek bize yeter.bunlara zor bakiyom zaten diye düşünürken Allah bize iki tane daha melek verdiev konusuna gelince valla ne diyeyim kazara bi hirsiz girse benden once baskasi girmis der kapidan geri döner
Merhaba arkadaşlar 3 yaşında oğlum var birde ikiz bebek bekliyorum ikizlerime ve oğluma tek başıma yetebilmek istiyorum çünkü bakacak kimse yok anca 40 gün kalır yanımda kayinvalidem sonra tek bakmam lazım ama herkes çok zor ilk çocuğu ihmal etcen hep ilgilenemiceksin falan diyo tamam zorlancam ama imkansız mi 3 çocuğa aynı anda bakmak tecrübesi olanlar yorum yapsın lütfen olumlu düşünüyorum bakarım diye ama bakalım nasıl olcak
inşallah bir sorun yaşamadan atlatiriz çünkü oğlumla hep ben ilgilendim onun herseyi oldum bi anda boşluğa düşmesinden korkuyorum sezeryan olacak beni hastanede görüp etkilenmesini hiç istemiyorum bugüne kadar hiç ayrı kalmadık nasıl olcak sıkıntı basıyor valla baya dolmuşumCanim bizde ayni durumdayız 3 yasinda kizim ve ikizlere hamileyim. Bende kizimi ihmal eder miyim yada ona haksizlik.olur mu diye cok korkuyorum. Allah biliyor ara ara ikizlerden cok kizim icim endise ediyorum.
allah yardımcımız olsun vallaBenim kızımda ikizler doğduğunda 5 yaşında olacak . Oda çocuk onun da ilgiye ihtiyacı var.hem bugüne kadar tek ilgi ondaydı bakalım nasıl olacak inşallah ezilmez yavrum. Bende iki tarafada uzağım gelen yatılı geliyor öylede zor oluyor insanın düzeni kalmıyor. Kuzıma 2 haftalıktan itibaren yalnız baktım zorlanmadım. Ama ikiz olunca bilemiyorum nasıl olacak
benim oğlumda şimdi pek hevesli bebekleri çok sever arkadaşların bebeklerini besikte sallar falan ama kendi aynı evde kıskanır diyo herkes ve emmeyide hamile kalınca bıraktı acaba geri ister mi bilmiyorum elimden geldiğince sabırlı olup süreci atlatmaya calisicam eşim hiç yardım etmez benim ben tamamen yalnız bakmam lazımBenimki 5.5 yaşındaydı İkizlerim doğduğunda.simdi on aylıklar.
Benim oğlum kıskanmadi hep sevdi ve ilgilendi.esim beste geliyor ve yardımcı oluyor.
Şuanda mesela büyük parçalı legolari açtım üçü de aynı anda oynuyor.
Zor bir durum ama sabırlı davranilirsa hallolur
inşallah bir sorun yaşamadan atlatiriz çünkü oğlumla hep ben ilgilendim onun herseyi oldum bi anda boşluğa düşmesinden korkuyorum sezeryan olacak beni hastanede görüp etkilenmesini hiç istemiyorum bugüne kadar hiç ayrı kalmadık nasıl olcak sıkıntı basıyor valla baya dolmuşum
Ayy çok iyi geldi bu mesajınız inşallah bizde sorunsuz atlatirizBen doğum yaptım gece oğlumdan ayrı kalmıştım.aglayarak gittim doguma.Tabi önceden epey anlatmıştim.
Bütün ilgi şimdiye kadar onun üstündeydi birden iki bebek çok endişe verici olacak sanmıştım.
Eşimle Mümkün Mertebe Onu ihmal etmemeye çalıştık. Mesela uykudan önce kitabını ben okudum hep. Kek pasta çok yapardım ona. İlk zamanlar ev yapımı dışarıdan aldım eksiklik hissetmesin diye.
Kreşteki öğretmeni ile sürekli görüştük öğretmene olumsuz hiç bir durum olmadığını söyledi tam tersine kardeşlerinden çok olumlu bahsettiğini de ekledi. Her Çocuk mutlaka farklı tepki verir.
Hayırlı doğumlar dilerim inşallah Siz de sorunsuz atlatırsınız
inşallah bir sorun yaşamadan atlatiriz çünkü oğlumla hep ben ilgilendim onun herseyi oldum bi anda boşluğa düşmesinden korkuyorum sezeryan olacak beni hastanede görüp etkilenmesini hiç istemiyorum bugüne kadar hiç ayrı kalmadık nasıl olcak sıkıntı basıyor valla baya dolmuşum
bakalım nasıl olcak aynı evde olunca :) bizimkide bebeklerin kıyafetlerini giymeye çalışıyo sapkalarini tokalarini takıyor seslenmiyorum alınmasın diye :)Canik valla bizim kiz iki sulalede de tek. Ne kuzen ne baska bebek gordu. Arkadasimin biz kizi var onu sevmisti ama is anne babayı ayni evi paylasmaya gelince ne yapar bilmiyorum. Dun coraap aldik hem kizima hem bebeklere o secti hepsini. Eve gelince bebeklerin çoraplarını giymek istedi olmaz sana dedim odasında giyinip gelmis bak anne oldu bana diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?