• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikiz gebelikte birinin küçük olması

twin-s

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2020
7
1
36
37
Merhaba ,
Gebeliğimin 28. haftasındayım. Geçen hafta ikizlerimden biri için cücelik ve kemik displazisi şüphesi var dendi. Kilo alımı varmış ama kemik boyu uzamamış.Bu haftaya kadar tüm gelişimi iyi gidiyordu, tüm takiplerim perinatoloji uzmanı olan bir prof. tarafından yapılıyor. Ne eşimin ne de benim ailemizde cücelik yok, ikizlerde bir çocuk diğerinden daha küçük olur daha az gelişir derler öyle bir şey olamaz mı dedik ama doktor pek ümit verici konuşmuyor.
Tek tespit şansı amniyosentezmiş, ancak bunu yaptırırsanız ikisini de kaybetme ihtimaliniz de var dedi.
Böyle bir şüphe yada teşhis konulup, sağlıkla bebeklerine kavuşan var mı aranızda ?

Son düzenleme:
Merhaba, benim gibi bu dönemi yaşayan bir sürü hamile anne Adayı olduğunu gelen mesajlardan gördüm ve detaylı bilgilendirmek istedim herkesi.
Öncelikle tanımız doğru çıktı. Allah’a şükür bu hastalık dışında çok sağlıklı, bir defa akılla ilgili bir problemleri yok. Ben hamileliğimde en iyi perinatologlara gittim hepsi aynı şeyi söyledi. Hamileyken ilk zamanlar çok üzüldüm ama sonra kendimizi herşeye hazırladık, eğer böyle olacaksa herşeyi bilmeliyiz dedik ve çok araştırdık. İlk kalbim onun yaşayacaklarını düşününce paramparça oldu, daha doğmamış bebeğimin ileride karşılaşabileceği şeyleri düşünüp çok üzüldüm. Ama eşim çok destek oldu, oğlumuz için tüm yabancı kaynakları okudu, güzel bir tedavi haberi bulunca paylaştı, kötüleri sakladı ☺️ Doğum zamanı onu kucağıma verdikleri gün, cennetten melek inmiş dedim. Bu arada Amerika da bu hastalıkla ilgili bir ilaç var, son onayları bekleniyor ve 2 yıla yakın zamanda kesin çıkıyor, Türkiye’ye de gelecekmiş. Bu ilaçla ortalama 10-15 cm daha uzuyor diyorlar ama kesin bilgilendirmeler henüz yapılmadı.( Belki daha fazla uzayabilir vs. pek bilgi henüz yok) Onun için içinizi ferah tutun, güzel bir hamilelik geçirin, olursa da ilacı çıkacak sadece biraz kısa olacak deyin ferahlayın ☺️
Ben ilk doğduğu günden başladım tüm doktorlara gitmeye, vakit kaybetmeden her şeyi sırasıyla yapmalıyız dedik, ancak deneyimlerimden naçizane önerim; ilk önce devlet hastanesinde genetik testini yaptırın, bu sonuçla hemen çocuk genetik doktorundan randevu alın. ( Test sonucunuz çıkmadan randevu isteyin ki iyi doktorlar dolu oluyor ve test çıkana kadar ancak yer buluyorsunuz). Zaten genetik doktorunuz size en doğru bilgiyi verecek ve en doğru yönlendirmeyi yapacaktır. Biz Prof. Dr.Yasemin Alanay’a gidiyoruz ve kendisi mükemmel bir doktor, ülkemizde onun gibi bir doktor olduğu için çok şanslıyız 🙏

Back