ikiz gebelikte asiri mide bulantisi ve kusma!

dokuzcanlikedi

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008
206
33
323
Merhaba arkadaslar, tüp bebek tedavisi sonrasi ilk denemede ikiz bebek haberi ile sevindik, fakat gebeligimin 8.haftasindan beri mide bulantilarim var.
Su an 11+5 günlük hamileyim ve son iki haftadir mide bulantisi ve kusmalarim dayanilmaz hale geldi, bogazim o kadar tahris olmus durumda ki zorla yutkunuyorum.
Dr.um fitil ve tablet verdi fakat fitilin prospektüsünde hamileler icin cok riskli oldugu yazdigindan kullanmak istemedim, bugün tablete basladim, ama hic fayda etmedi
Bu arada rezene ve zencefil caylarini da denedim

Sizlerin bu konudaki deneyimlerine ihtiyacim var, nasil gideriyorsunuz mide bulantisini ve kusmalari?

Sana edebileceğim tek tavsiye sabır sabır sabır arkadaşım bence sakın ilaç kullanma. Ben ne zaman 16. Haftayı bitirdim o zaman kusma kesildi tabii bu arada tam 8 kilo verdim. 24 saati bir küçük ayva dilimiyle geçirdiğini biliyorum. Artık kusmaktan boğazımdan kan geliyordu ama emin ol hepsine değiyor. Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.

ayni durumdayim kusmaktan bogazimdan kan geliyor artik 6.haftadan beri 9 haftadir perisanim..su bile icemiyorum agzimdan burnumdan ayni anda fiskirarak cikiyor oglumdada boyleydim ve 5-5.5 ay surdu 3 ay diyorlar ama herkesin bunyesi farkli...o kadar surerse sukredelim

Malesef bu sabah iki defa benim de bogazimdan kan geldi

sabahtan beri 7defa kustum, dedigin gibi suyu bile kusuyorum. Iki günde iki kilo vermisim.
Ikiz gebelik ne kadar zormus

Bende aynı sizin gibiydim doğumda bile 4 defa kustum kusmaktan hamileliğim boyunca sadece 15 kilo aldım kaç defa ghastane yattım serom yedim ben bile unuttum ikiz hamilelik çok zor helede bebeklerden birinin kafası mide ye çok yakınsa 6.aydan sonrada mide yanması başladı ama ikizlerini kucağına alınca herşey bitiyor herşeyi unutuyorsun benimkiler önümüzdeki ay iki yaşına girecekler

Ahhh ahhh çaresi yok ki bu kusmaların bulantıların. Ne krakerler ne leblebiler ne yeşil elmar ne ayvalar yedim ama yok bacım çıkaracağın zaman çıkarıyorsun. Sadece beklicen kimi 3 ay kimi 5 ay kimi doğuma kadar sürer ama beklicez ben onu anladım. Hatta benimki doğumdan sonra da sürer gibi geliyo. Kulaklarım tıkanıyo burnum kanıyo zorlanmaktan ama çare yok. Tenefüsleri wc de geçiriyom ama kızlarım için değer. Geçicek zaman biliyorum hiç aklımıza bile gelmicek bu zor günler. Rabbim sağ sağlim kavuşmamızı nasip etsin cümlemize.

Bende ayni durumdayim insanin 7\24 midesi bulanirmi benim bulaniyo hayata küstüm . ayaga kalkacak gucumde kalmadi halsizlikten. GerCektende neyapsak bos. 9ay surerse nasil dayanirim bilmem

kızlar bende bulantıdan su bile içemiyordum gerçi suyu hala içemiyorum ama.
ilaç kullanmak istemedim doktorum bir bileklik önerdi bir araştırın isterseniz adı prima bella
amerikadan ithal miş akupunktur etkisi yaratıyor ve bulantı kesiliyor ben faydasını gördüm.
ama tek kullanımlık yani pilli çalışıyor ve pili değiştirilmiyor

T
Tup bebek tedavini nerede yaptin? Bu aradaa cok gecmis olsun

14 haftadan sonra hafifliyormus bazilarininki..sende 14 haftalik olmussun hala aynimisin yoksa azalma varmi biraz?

3gündür kusmuyorum, mide bulantisi ara ara var yine. Umarim cabuk biter bu dönem, kusarken o kadar cok ögürüyorum ki zorlanmadan gözdamarlarim catliyor kan oturuyor, yüzümün her yerine toplu igne basi gibi kan oturuyor

3gündür kusmuyorum, mide bulantisi ara ara var yine. Umarim cabuk biter bu dönem, kusarken o kadar cok ögürüyorum ki zorlanmadan gözdamarlarim catliyor kan oturuyor, yüzümün her yerine toplu igne basi gibi kan oturuyor
of ya ne kadar zor..bulantilarinin azalmasina sevindim benimde bir azalsa hatta bitseydi...gecede uyutmuyor bulantilar sabah berbat hallerdeyim zaten...

Hanımlar çok şükür benim bulantılarım azaldı. Hatta 5-6 gündür kusma bulantı yok. Darısı başınıza inşallah . Ama ben rahatlamadım daha. Bu seferde yemek yiymiyorum . İki lokma yesem mideme birşeyler batıyo sanki. Ayağa kalkıp gezinmem lazım. Oturmak uzanmak kar etmiyo. Gelen ay giden ayı aratıyo valla :-(

tam olarak ne zaman gecti canim kac haftalikken? ayy insallah darisi benimde basima hayat iskenceye dondu bu bulanti ve kusmalarla artik.her gunum kabus gibi..geceleri uykusuz sabahlari ve aksamlari aglamakla geciriyorum dayanilacak gibi degil

tam olarak ne zaman gecti canim kac haftalikken? ayy insallah darisi benimde basima hayat iskenceye dondu bu bulanti ve kusmalarla artik.her gunum kabus gibi..geceleri uykusuz sabahlari ve aksamlari aglamakla geciriyorum dayanilacak gibi degil

Allah yardım etsin canım. Bana geçer diyorlardı da hiç inanmıyordum. Hatta doğurduktan sonra da devam eder diye düşünüyordum. Sabahları kusmalar sonrası mide ağrıları geceleri açlıktan ağlamalar tenefüsleri lavabolarda geçirmek.... hepsi geçiyormuş. 18. Haftamda hafifledi. Çok şükür 6 gündür falan da yok. Demir folikasit vitamin hiçbirini kullanamadım. Çok şükür artık iştahım açıldı yemek bile yapabiliyorum. Gerçekten geçiyomuş

darisi basima insallah...gebelde 18-20 haftalarda geciyor bunu dusunmek bile beni benden aliyor nasil dayanicam 7-8 hafta daha senin adina cok sevindim canim...

Bende yeni ikiz hamilelerdenim selam herkese ve tabiki ayni bulantilari yasiyorum 1 hafta 10 gundur var bulantim hicbisey yiyemiyorm su bile zar zor doktorm onzyd diye bi ilac verdi 2 gun almadm ama dayanamadm almak zorunda kaldim ilactan sonra yine yemek yiyemesemde en azindn biraz ekmek corba falan yiyebiliyorm gercekten cok zorms ama tabiki bebeklerimiz icin deger rabbim dayanma gucu versin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…