Ikiz gebelik

Birgaripanne

Sevda kalptendir.
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2018
5.242
12.997
Merhaba arkadaşlar
İkiz bebek istiyorum
Korunmayı bıraktık ama doğurganlık zamanında olmama rağmen birlikte olmadık daha eşimle
Cift yumurta dönemi oluyor mu
Yada ne bileyim doktora gitsem söylesem bununla alakalı bilgi verir mi
Yumurta kontrolü yapar mı
Sprali cikarttirirken doktor yumurta gelişmiş çatlamak üzere demişti
2 3 gun icinde birlikte olursan kesin gebesin demişti
Allah im hayırlısını nasip etsin
Ama ben ikiz istiyorum

Merhaba arkadaşlar
İkiz bebek istiyorum
Korunmayı bıraktık ama doğurganlık zamanında olmama rağmen birlikte olmadık daha eşimle
Cift yumurta dönemi oluyor mu
Yada ne bileyim doktora gitsem söylesem bununla alakalı bilgi verir mi
Yumurta kontrolü yapar mı
Sprali cikarttirirken doktor yumurta gelişmiş çatlamak üzere demişti
2 3 gun icinde birlikte olursan kesin gebesin demişti
Allah im hayırlısını nasip etsin
Ama ben ikiz istiyorum
Çift yumurta dönemi degil de ayda 2 kez yumurtlama çok nadir de olsa olabiliyor ve eğer ikisinde de ilişki olup döllenirse cift yumurta ikizi olabiliyor, yine doktorunuza danışın ama yumurta çatlamak üzere diye kesin gebesin diye bi cümle kurması yanlış olmuş

Sprali çıkarırken demişti üstelik kolay gebe kalan bir insanım 😅😊😊
Cift korunma yapıyorduk genelde sonraları eşim bıraktı korunmayı zaten gebelikte olmadı şimdi ise tatlı bebekler istiyoruz
Aslında birazda korkularım var cikarttirdiktan sonra pişman oldum gibi ilişkiden kaçıyorum resmen hazır mıyım diye halbuki 5 gün önceye kadar emindim

Sprali çıkarırken demişti üstelik kolay gebe kalan bir insanım 😅😊😊
Cift korunma yapıyorduk genelde sonraları eşim bıraktı korunmayı zaten gebelikte olmadı şimdi ise tatlı bebekler istiyoruz
Aslında birazda korkularım var cikarttirdiktan sonra pişman oldum gibi ilişkiden kaçıyorum resmen hazır mıyım diye halbuki 5 gün önceye kadar emindim
Kolay gebe kalmanızla ilgili değil, kesin konuşması yanlış olmuş anlatmak istediğim bu, tamam doktorunuzla görüşün işte ben ikiz için yumurtlama olayını anlattım, benim de ikiz kardeşim var

Bazen tek döngüde çift yumurtlama olabiliyor genellikle biri sag diğeri sol yumurtalıktan gelişirler ve ikisi aynı gunde catlar ve dollenirse çift yumurta ikizi olur. Nadirende olsa bir yumurta gelişip catladıktan sonra ikinci yumurta da ondan bir hafta kadar sonra tekrar gelişip catlayabilir ve dollenme olursa yine ikiz gebelik olur. Tek yumurtanız dollenip yerlesme esnasında bölünürse bu seferde tek yumurta ikizi olur. Tek yumurta ikizleri birbirlerinin kopyası olur parmak izleri birebir aynı olan ikizler bile var.
İkiz evet çok sevimli ama gebelik sureci baslı basına cok riskli erken dogum riski cok yuksek.Gebelikte prinatoloji takibinde olmanız gerekiyor. Dogum sonrasıda bakımı malum cok zor. Allahtan hayırlısını isteyin her zaman için.
Hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah.

Bazen tek döngüde çift yumurtlama olabiliyor genellikle biri sag diğeri sol yumurtalıktan gelişirler ve ikisi aynı gunde catlar ve dollenirse çift yumurta ikizi olur. Nadirende olsa bir yumurta gelişip catladıktan sonra ikinci yumurta da ondan bir hafta kadar sonra tekrar gelişip catlayabilir ve dollenme olursa yine ikiz gebelik olur. Tek yumurtanız dollenip yerlesme esnasında bölünürse bu seferde tek yumurta ikizi olur. Tek yumurta ikizleri birbirlerinin kopyası olur parmak izleri birebir aynı olan ikizler bile var.
İkiz evet çok sevimli ama gebelik sureci baslı basına cok riskli erken dogum riski cok yuksek.Gebelikte prinatoloji takibinde olmanız gerekiyor. Dogum sonrasıda bakımı malum cok zor. Allahtan hayırlısını isteyin her zaman için.
Hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah.
Teşekkürler yorumunuz için ⚘️

X