İkiz Gebelik sebepsiz kanama

magiccharm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2022
269
173
Sevgili anneler ve anne adayları, tüp bebek tedavisiyle çok şükür ki ikizlerime gebeyim. Dün 13+5 günümüzde aniden bir ped dolduracak yoğunlukta kanama geçirdim. Kanama 1-2 saat sürdü maksimum. Muayene sırasında kanama için hiçbir sebep bulunamadı. Bebislerin gelisimi her sey cok iyi durumda. Ama kanama her zaman düşük riski demek ve doktorum bu konuda (halihazırda zaten progestan ilaçları kullandığım için) istirahat etmek dışında elimizden bir şey gelmeyeceğini, bekleyip ne olacağını göreceğimizi söyledi. durumun tam olarak bu olduğunu biliyorum en iyisi olması için bebeklerim için dua ediyorum. Çok şükür ki kanama devam etmedi. Umarım etmez. Benim merak ettiğim aranızda böyle bir deneyim yaşayan ve her şey olumlu sonuçlanan arkadaşlar var mı? paylaşırsanız bu beni çok rahatlatacak bu süreçte. Şimdiden teşekkür ederm

Merhaba, kanamalı geçirdim bende 19. haftaya kadar falan. Şuan 20 aylıklar, çok zor ve stresli bir süreç ama hemen hemen herkes yaşıyor bu durumu. Modunuzu yüksek tutmaya çalışıp bolca istirahat edin, sağlıkla gelsin ikizleriniz inşallah

Allah uzun ömürler versin çok teşekkür ederim yanıtınız için, sizin de sebebi bilinmiyor muydu

Allah uzun ömürler versin çok teşekkür ederim yanıtınız için, sizin de sebebi bilinmiyor muydu

Çok küçük kanama alanı vardı ama taze kan da oluyordu, muhtemelen kullandığımız ilaçlardan dolayı, o kadar çoklar ki vücut şaşırıyor :)

Canım bende sekizinci haftada yaşadım bende tüp bebek tedavisiyle çift yumurta ikizlerine hamileyim. Kesede kanama filan da görülmedi. Genelde ikiz hamislerde kanama oluyormuş zaten. Ben de sadece regl sancısı var şuan o yüzden korkuyorum acaba ikiz diye mi bu kadar sancı çekiyorum bilemiyorum

İnşallah sağlıkla kucaklarımıza alalım bebislerimizi regl benzeri sancılar hamilelik semptomu olarak yaşanabiliyor diye biliyorum rahim büyümesinden gaz sıkışmaşarından vs. ben de yaşadım bu gebeliğimde, ablam da yaşadı çok. İnşallah herşey yolunda gidecek gönlümüzü ferah tutalım

Acaba plesenta rahim duvarına yakın olabilir
Mi,benim gittiğim perinatolog öyle olursa kanaman olur demişti,bir
Perinatologa gidin bence

15+3 doğal tek gebelik benim. 3 gün önce cinsiyet öğrendik erkek. Kontrolden geldik akşam bi anda durup dururken dehşet bir kan boşaldı oturduğum yer kıyafetim her yer kan oldu. Kesin bir şey oldu dedim. Acile gittik ultrasonda kanama alanı görüldü ama bebekten bağımsız. Oğlum gayet iyiydi ve çok hareketliydi. Sebebi yok dediler bebek iyi dediler. Kanama bitene kadar 2 gün hastanede kaldık. Sonra az az gelmeye başladı şimdi kahverengiye döndü ama az da olsa hala peçeteye kırmızı geliyor. Mahvoldum neden oluyor anlayamadım. Vajinada baskı ve sızlama oluyor ara ara. Çok korkuyorum. Perinatolog bir tane var burada ama tatilde imiş haftaya gelecek. Doktor değiştirip başka bir doktora randevu aldım yarına. Allah yardımcımız olsun sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize

Aminnn. Allah yardımcımız olsun ya nasıl bir korku o kadar iyi biliyorum ki. Nedenini açıklayamıyolar ama her gebeliğin yaklaşık %40’ında kanama olurmus biz ister istemez korkuyoruz tabi ama bu bi yandan çok görülen bir seymis. İlk yaşadığımda ben de çok korktum şimdi inşallah her sey yolundadir diyorum heyecanla muayenemi bekliyorum. İnşallah sağlıkla kucağımıza alalım bebislerimizi

Merhabalar 29 Temmuz 5.gün iki embriyo transfer oldum çok şükür pozitif sonuç aldım kese kontrolü için gittiğimizde iki kese görüldü biri 11mm diğeri 6,5 mm yani bir kese diğerine göre daha küçük yolk saçları gördüm dedi ama kalp atışı için Ağustos 25 için gel dedi.. sorum şu küçük olan kese büyük olana yetişir mi arada ki fark kapanır mı bu durumu yaşayanlar var mı aranız da ?

Günaydın arkadaşlar 5+4. Günüm bugün dün gece aniden sızdırır gibi kırmızı kanamam oldu doktorum işe konuştum progestan iğne yap ve dinlen dedi şimdi kanamam kahverengiye dönüştü 5+1 de iki kese göründü bir sorun yoktu kanama beni çok korkuttu

Canım yerleşme kanaması bile olabilir cok erken daha inşallah bi daha tekrarlamaz cok sükür cok korkmustum benim tekrarlamadı

Nasıl geçti muayeniz

Bugün muayne oldum çok şükür keselerde bir şey yok ama lekelenmeleri gördükçe ben kötü oluyorum
Bnde 12 haftadayim tek bebis benimki yaklaşık 1 haftadır lekelenmem var adet gorcekmis gibi karin bel agrim mevcut doktor plasenta Rahme yakın ondan olabilir dior zamanla geçer dedi ama ağrılar ve kahve lekelenme bni çok etkiliyor ister istemez içim rht etmiyor Allah güzel sonuclandirsin hepimizinkini

Amin canım doktor bana kanama neden oldu onu söylemedi keseler iyi görünüyor birşey yok dedi ve gönderdi bizi

Amin canım doktor bana kanama neden oldu onu söylemedi keseler iyi görünüyor birşey yok dedi ve gönderdi bizi
Ben 2. Defa başka bir doktora gittim içim rahat etmedi diye ikisi de aynı şeyi söyledi ama yine rahat edemiyorum aslinda rahat olmak en güzeli ama maalesef rahatlık bnde hic yok

Ben 2. Defa başka bir doktora gittim içim rahat etmedi diye ikisi de aynı şeyi söyledi ama yine rahat edemiyorum aslinda rahat olmak en güzeli ama maalesef rahatlık bnde hic yok
Bende de yok ya bunlar tamamen normal hiç birşey yok yada bizi korkutmamak için söylüyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…