İkiz Gebelik sebepsiz kanama

Nasıl geçti muayeniz
Ayın 25 inde kalp atışı için gidecektim doktorum tatile gittiği için pazartesiye kaldı ama ben ayın 26 sında birden bi kanama yaşadım bulundum yerdeki bi hastane kontrol etti birin kalp atışını duyduk diğerinin de başladığını ama henüz duyulmayacağını söyledi.. iğneler ilaçlarla kontrol altına alındı 27 pazar günü kahveye dönüştü kanama derken 28 pazartesi tam uyanıp hastane ye gidecekken yine başladı kanama doktor kontrol etti iki bebeğin de kalp atışını duydum ama birinin kesesi küçük diğerine göre dedi dün yatış verdi kontrol altında tutalım seni bugün için bakarız dedi sabah kontrol olduğum da dün kalbi atan küçük olan keseden kalp atışı alamıyorum tek gebelik gibi düşünelim dedi.. bel ve kasık ağrılarım var diğerine de bişey olursa diye de korkuyorum

Ayın 25 inde kalp atışı için gidecektim doktorum tatile gittiği için pazartesiye kaldı ama ben ayın 26 sında birden bi kanama yaşadım bulundum yerdeki bi hastane kontrol etti birin kalp atışını duyduk diğerinin de başladığını ama henüz duyulmayacağını söyledi.. iğneler ilaçlarla kontrol altına alındı 27 pazar günü kahveye dönüştü kanama derken 28 pazartesi tam uyanıp hastane ye gidecekken yine başladı kanama doktor kontrol etti iki bebeğin de kalp atışını duydum ama birinin kesesi küçük diğerine göre dedi dün yatış verdi kontrol altında tutalım seni bugün için bakarız dedi sabah kontrol olduğum da dün kalbi atan küçük olan keseden kalp atışı alamıyorum tek gebelik gibi düşünelim dedi.. bel ve kasık ağrılarım var diğerine de bişey olursa diye de korkuyorum
Çok geçmiş olsun canım sağlıkla al kucağına🤲🏻🤍Rabbim sana bağışlasın

Geçmiş olsun canım inşallah bebeğine sağlıkla kavuşursun

Merhaba kızlar, 14+3 ikiz gebeyim.
10. Haftamda şiddetli kanama ve pıhtı atışı oldu doktor önemli birşey olmadığını ikizlerde olduğunu söyledi. Bebeklerim de sağlıklı. Bu akşam birkaç damla şeklinde yine kanamam oldu kırmızı renk. Normal mi korkmalımıyım bilmiyorum. Bu haftalarda böyle şeyler yaşayan var mı?

10. Haftamda şiddetli kanama ve pıhtı atışı oldu doktor önemli birşey olmadığını ikizlerde olduğunu söyledi. Bebeklerim de sağlıklı. Bu akşam birkaç damla şeklinde yine kanamam oldu kırmızı renk. Normal mi korkmalımıyım bilmiyorum. Bu haftalarda böyle şeyler yaşayan var mı?
Progesteron fitil ve depot iğne verdi mi? Benim tüp bebek ikizlerim daha çok küçüktü 6+4'te 1 damla kanamayla kaybettim. Sonra spontan gebelikte de azıcık kanamam oldu, iğne ve tablet fitillerle sağlıkla ilerledi gebeliğim. Kanama parlak kırmızı ve çok yoğun değilse, şiddetli ağrı yoksa korkmayın ilaçlarınıza devam edin. Saydığım durumlar olursa acile gidin

Progesteron fitili hala kullanıyorum iğneyi 12. Haftada bıraktık. Doktorum ile konuştum takip edelim bidaha olursa gel dedi şuana kadar olmadı inşaşlah da olmaz☹️ ikizlerinizi kaybetmenize çok üzüldüm.. Zor bir süreç allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏

canım benim de 13. haftanın sonlarında olmuştu yoğun bir kanama, bebisler iyi çok şükür tekrar etmedi. Böyle seyler olabiliyor ikiz gebelikte sık görünüyormuş.

Aynı durumdayim bende ikiz gebelik kanamam oldu geçti kanama alanı var dediler 2cm sonra geçti tekrar başladı 1.3 dediler bebekler iyi dediler bir türlü kanama geçmedi kahverengi dönüyor sonra kirmizi oluyor hep bir korku ile gidiyorum acile çıldıracağım siz naptinz

Benim de ikiz gebelik bugün 6+0 haftalık olduk. 4 gün önce yoğun kanamam oldu doktora gittim tüp bebekti ilaçlarımın dozunu arttırdı. Kanama alanım var bir kesenün etrafında ve o kese düzensiz dedi. İlaçlara devam edip dinlenmemi istedi doktor. Üç gün sonra tekrar muayeneye gideceğim. Bu durumu yaşayan oldu mu? Düşük riskin var düzensiz kese diğer keseyi de beraberinde düşürebilir dedi. Böyle bir durumla karşılaşan sağlıkla devam eden oldu mu?

Merhaba. Başımdan geçen durumu paylaşıp, benzer durumlar yaşayan birileri var mı akıl almak istiyorum.

Ben bir tüp bebek hamilesiyim. 2 orta kaliteli embriyo transferi yapıldı. İlk deneme ilk transferimdi ve başarılı geçti. Beta Hcg değerim transferin 11. Gününde 373, 13. Gününde ise 1048 geldi. Değerler güzel geldiğinden Beta Hcg kontrolünü bıraktık.

5 hafta 6 günlük gebeyken ilk utrasonuma gittim. 2 kese ancak 1 embriyo gördük, 1 kalp atısı duyduk. Doktorum gebeliğin ikiz olarak başladığını ancak büyük ihtimalle tek olarak devam edeceğini söyledi. Kalp atısını duydugu embriyo icin hersey yolunda görünüyordu. Diğer kesenin ici gözle görülür sekilde bostu. Bu arada ultrasonum vajinal yapıldı.

Ultrasondan çıktıktan sonra doktorumla sohbet ederken kasığımda bir sızı hissettim ve sanki hafif çişimi kaçırıyormuşum gibi geldi. Tuvalete gitmek icin müsaade istedim ancak pıhtılı kırmızı ve cok yoğun sekilde kanamam başladığını gördüm.(1 ped dolduracak kadar hatta fazlası geldi) Hemen doktora söyledim zaten yan odasındaydım. Tekrar ultrasona alalım dedi, tekrar ultrasonla baktığında kalp atışını ve embriyoyu tekrar görebildik. Ancak boş olduğunu düsündügü kese icin doktor “cok da güzel görünmüyor su an” seklinde yorum yaptı. Ve o gün itibariyle 3 günde 1 kez olmak üzere Lugesro iğne vurulmaya başladık.

Su an 7. Haftayı tamamladım, ara ara kanamalarım olmaya devam ediyor ama hiç birisi o doktorun muayenehanesindeki gibi değil, miktar olarak cok daha az, renk olarak da açık/koyu kahverengi.

Etrafımdaki bir cok kişi kanamanın boş kesenin düşmesi kaynaklı olabileceğini söylüyor, doktorum cok erken olduğu icin yorum yapmaktan kaçındı o gün ve 2 hafta sonra kontrole cagırdı. Sonraki randevuma da 1 hafta var ancak cok endişeliyim.

Lugesro 3 günde 1 kere yapılıyor, kanamalarım lugesro vurulduğum gün bitiyor, ancak 2. Günün sonuna doğru yani sonraki ilacın günü gelmeye yaklaşınca tekrar başlıyor. 5 tane oldum henüz bu iğneden. Bunun haricinde ben tüp bebek hamilesi olduğum icin kullandığım bir cok ilaç var (prolutex,enox,progestan fitil,coraspin vs)

Benzer bir durum yaşayıp gebeliği sağlıklı sekilde devam eden var mı?

Çok küçük kanama alanı vardı ama taze kan da oluyordu, muhtemelen kullandığımız ilaçlardan dolayı, o kadar çoklar ki vücut şaşırıyor :)
Merhaba doğum yaptınız sanırım bebekleriniz nasıl Allah size bağışlasın onları 🤲bende yarın 16 haftalık oluyorum çift yumurta ikizleri 13 haftalıkken çok aşırı bir kanamam oldu ertesi gün kesildi kahverengi kanamam devam etti bu sefer hala da devam ediyor bnmde kese etrafı kanama denildi merak ediyorum sizinki nasıl gecti

Benim de ikiz gebelik bugün 6+0 haftalık olduk. 4 gün önce yoğun kanamam oldu doktora gittim tüp bebekti ilaçlarımın dozunu arttırdı. Kanama alanım var bir kesenün etrafında ve o kese düzensiz dedi. İlaçlara devam edip dinlenmemi istedi doktor. Üç gün sonra tekrar muayeneye gideceğim. Bu durumu yaşayan oldu mu? Düşük riskin var düzensiz kese diğer keseyi de beraberinde düşürebilir dedi. Böyle bir durumla karşılaşan sağlıkla devam eden oldu mu?
Merhaba durumunuz şuan nedir inşallah iki bebeğinde iyidir

15+3 doğal tek gebelik benim. 3 gün önce cinsiyet öğrendik erkek. Kontrolden geldik akşam bi anda durup dururken dehşet bir kan boşaldı oturduğum yer kıyafetim her yer kan oldu. Kesin bir şey oldu dedim. Acile gittik ultrasonda kanama alanı görüldü ama bebekten bağımsız. Oğlum gayet iyiydi ve çok hareketliydi. Sebebi yok dediler bebek iyi dediler. Kanama bitene kadar 2 gün hastanede kaldık. Sonra az az gelmeye başladı şimdi kahverengiye döndü ama az da olsa hala peçeteye kırmızı geliyor. Mahvoldum neden oluyor anlayamadım. Vajinada baskı ve sızlama oluyor ara ara. Çok korkuyorum. Perinatolog bir tane var burada ama tatilde imiş haftaya gelecek. Doktor değiştirip başka bir doktora randevu aldım yarına. Allah yardımcımız olsun sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize
Aynı şeyler bnmde başımdan geciyo çok zor ya inşallah geçer biran once

Merhaba doğum yaptınız sanırım bebekleriniz nasıl Allah size bağışlasın onları 🤲bende yarın 16 haftalık oluyorum çift yumurta ikizleri 13 haftalıkken çok aşırı bir kanamam oldu ertesi gün kesildi kahverengi kanamam devam etti bu sefer hala da devam ediyor bnmde kese etrafı kanama denildi merak ediyorum sizinki nasıl gecti

Merhaba, 2,5 yaşını geçti ikizlerim çok şükür sağlıkları yerinde, size de bugünleri görmeyi nasip etsin rabbim inşallah 🙏
Kanamam bir süre devam etti, 16. haftaya kadar sanırım, ara ara oldu. 36. Haftada doğum yaptım

Sevgili anneler ve anne adayları, tüp bebek tedavisiyle çok şükür ki ikizlerime gebeyim. Dün 13+5 günümüzde aniden bir ped dolduracak yoğunlukta kanama geçirdim. Kanama 1-2 saat sürdü maksimum. Muayene sırasında kanama için hiçbir sebep bulunamadı. Bebislerin gelisimi her sey cok iyi durumda. Ama kanama her zaman düşük riski demek ve doktorum bu konuda (halihazırda zaten progestan ilaçları kullandığım için) istirahat etmek dışında elimizden bir şey gelmeyeceğini, bekleyip ne olacağını göreceğimizi söyledi. durumun tam olarak bu olduğunu biliyorum en iyisi olması için bebeklerim için dua ediyorum. Çok şükür ki kanama devam etmedi. Umarım etmez. Benim merak ettiğim aranızda böyle bir deneyim yaşayan ve her şey olumlu sonuçlanan arkadaşlar var mı? paylaşırsanız bu beni çok rahatlatacak bu süreçte. Şimdiden teşekkür ederm
Benimde kanamalarım oldu en başından beri. Sıkıntısız gittik fakat 18. Haftamda olan kanama enfeksiyon sebepliydi ve keseye zarar verdi bebeğimin suyu geldi 20. Haftamda erken doğum yaptım kaybettim oğlumu :KK43: yani diyeceğim o ki her kanama riskli değil eğer kese kenarında olmuyorsa ya da plesanta tarafında olmuyorsa riskli değil. Ama enfeksiyon değerlerinizi kontrol ettirin kan tahlilleri verin mutlaka. İnşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza yavrunuza

Merhaba, 2,5 yaşını geçti ikizlerim çok şükür sağlıkları yerinde, size de bugünleri görmeyi nasip etsin rabbim inşallah 🙏
Kanamam bir süre devam etti, 16. haftaya kadar sanırım, ara ara oldu. 36. Haftada doğum yaptım
Ay maşallah Allah dertlerini göstermesin 😘 amin inşaallah 🤲 peki sizde de kanama sonrası kahverengi leke oldumu ne kadar sürdü bnm 3 hafta oluyor neredeyse bebekler iyi çok şükür 18 haftalkk kalplerine bakilcak inşallah sonuçlar temiz çıkar Allah'ın izniyle 🤲

Ay maşallah Allah dertlerini göstermesin 😘 amin inşaallah 🤲 peki sizde de kanama sonrası kahverengi leke oldumu ne kadar sürdü bnm 3 hafta oluyor neredeyse bebekler iyi çok şükür 18 haftalkk kalplerine bakilcak inşallah sonuçlar temiz çıkar Allah'ın izniyle 🤲

Bazen kanama oluyordu bazen kahverengi akıntı, inşallah hayırlı haberler alırsınız 😍

X