İkiz bebekte birini daha az sevmek

iyi_biri_06

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2023
569
552
5 buçuk aylık biri kız biri erkek ikizlerim var. Sıkıntılı bir gebelik yaşadım. Eşim ve eşimin ailesi benim psikolojimi altüst etti. Ailemden uzaktim her gün her saat ağlıyordum zaten ağrılarim çok fazlaydı covid oldum her şey üst üste geldi ve doğumda kan kaybettim. Erkek çocuğum 17 gün kuvozde kaldı kıza baktık ailem gelmişti hep. 17 gün sonra ikisi de bende olacaktı ailem gitmişti kayınvalidem tek başına bakamazsın diyerek ve beni korkutarak zorla evlerine götürdü. Benim için kabus o zaman başladı. Oğlanı seviyordu kızı sevmiyordu kız ağlasa da alma diyordu oğlanın ses çıkarmasina bile izin vermiyordu ilk anneliğim olduğu için o doğru zannettim yanımda başka kimse yoktu dayanamayacak duruma gelince kendi ailemin yanına geldim. Benim sıkıntım kızımla bağım oldukça iyi çok da sakinledi ordan geldikten sonra ama oğlumla bağ kuramıyorum kendimi suçlu hissediyorum lütfen yardım edin.

Çocuğun fotoğrafını niye paylaştınız? Kimseye güvenerek doğurmadınız sonuçta, bir daha kimsenin evine gitmeyin. Bebek çok sayıda kişiden ilgi görünce normaldir. Biraz vakit geçsin evinizde kalın ortam eşitlenir.

Bebeğinizden ayrı kaldığınız için ve hastane süreci içerisinde kaybetme korkusu fln yaşadıysanız belki ondan kaynaklı olabilir. Zamanla oluşur diye ümit ediyorum. Bebeğinizin fotoğrafını kaldırın bence neden paylaştınız ki?

Oğlanı kayırdıkları için kıza ağırlık vererek durumu eşitlemeye çalışır gibi bi psikolojiye girmişsiniz. El kadar bir bebekle kim olsa bağ kurar göz teması kurun sık sık başlarına allah korusun birşey gelse daha mı az üzülürsünüz yoksa ikisinede eşit seviyede mi? Bende bazen çocuğumu tam sevemiyor muyum acaba diye sorguluyorum beceremiyor muyum diyorum ama sadece öyle bi düşünce bu.

X