- 29 Ekim 2019
- 6.700
- 8.798
- Konu Sahibi Minnaklarimm
25 aylık ikiz çocuklarım var. Kızım bilişsel gelişim olarak kardeşinden 9-10 ay ilerde gidiyor hatta bir yaş diyebilirim. Onun yaptığı bir şeyi oğlum min 6 ay sonra falan yapıyor. Oğlum çok hareketli. 12 aylıkken setler almaya başladım . Kızımla o setteki etkinlikleri yaparken oğlumun dikkatini çekmedi. Ve onun setlerini sakladım ilgisini çekeceği zaman yaparız diye. 1 2 ay sonra oda resimleri falan incelemek istedi. O zamanlar yine sorun olmuyordu. Büyüdükçe ikisiyle bu işi yürütme olayı içinden çıkılmaz hal almaya başladı. Oğlumun dil gelişimi 19. Aydan sonra ilerleme gösterdi. Oyun hamuru ile oynatıyordum kışın, resim yapıyorduk çeşitli boyalarla. Oğlum onları ağzına götürdüğü için orda da bir tıkanıklık yaşadık. Kızımla yaparken hop koca bir yuvarlak oyun hamurunu ağzına sokmuş. Kızımda ondan görüp yapıyordu. Son iki aydır da kıskançlık tavan olmuş durumda kesinlikle aynı anda bir şey yapamıyorum. Yeni bir eğitim seti aldım. İkisine de getiriyorum oğlumun algısı yeni yeni açılıyor ama kızım istenilen kazanımı yapabiliyor. Oğlum resimleri sorarken kızım hadi yapalım diyor. Delirmek üzereyim. Annemlerde tatildeyim. Annem ev işlerini yaparken ben onlarla ilgileniyorum. Birde babam var. Oğluma o resimleri söylüyor ama beni istiyor. Bu yılda evde eşimle bakıp gelecek yıl kreşe göndereceğim. Ama bu kışı nasıl geçireceğim bilmiyorum. İkiz bebek sürecini yürüten anneler fikirlerinize ihtiyaçim var. Şöyle eşim sabah bakacak. Ben öğlenden sonra. İkimiz aynı anda evde akşam oluyoruz onda da akşam yemeği toparlama 9 9.30 da zaten uyku saatleri.