• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Merhaba arkadaslar,bu ara benimde arastirdigim bir konu valizimize ne lazim diye :KK66: benim ücüzlerim olacak,arastirmalarima gore penye battaniye cok lazim oluyormus,hastane cikisi,citcitli bady,pamuklu tülbentten mendiller işliyorum.birde okudugum bir kitapta yaziyordu banyo sonrasi kurulamaya mermersahi bez cok iyi oluyormus havlunun icinde bu bez bebegin islakligini aliyormus ve kuru havlu icinde rahatca giydiriliyormus,boylece bebek üsümüyormus..sizlerlede paylasayim dedim :KK66: besik basta bir tane almayi dusunuyorum.4 aylik olana kadar birlikte uyuyabiliyolarmis. Simdilik aklima gelenler bunlar :) ins. hepimiz saglikla kucagimiza alalim bebislerimizi :KK66:

Canim hosgeldin. Ay ne kadar guzel biz ikizlerle bile kendimizi cok sansli hissediyoruz. Senin daha guzeldir eminim. Kacinci ayindasin. Saglik durumun nasil. Cok guzel bir duygu cogul gebelik.
Dedigin beze bakacam mutlaka. Tesekkurler. Daha canta hazirligina gelemedim ama bol bol zibin diyorlar.

Ayy burasi ne bi güzel olmus:Dhepimize hayirli olsun yapanin emegine saglik.benim saolsun ablam bugun ten bebek diye bisey kesfetmis ondan yapicakmis isterseniz sizde bi bakin internetten mesela minyaturleri yapilip arkalarina birer miknatis takilip magnet yapilabilinir.ama ben hala biseyler almaktan korkuyorumm:KK42:bi 24 25 hafta olsundiyorum.kotu seyleri getirmek akla dogru degil ama napim.

Bende korkuyorum canim her hafta erteliyorum biraz daha zaman gecsin diye aslinda cok agirlasmadan yapmak lazim hazirligi

valla ben de not defteriyle yaşıyorum resmen ama öyle olmak durumunda yoksa unutuyorum birçok şeyi en azından telefona not almaya çalışıyorum. hamilelik de arttırıyor tabi.
süt pompasında dikkat edilmesi gereken birtakım özellikler var tabi okuduğum kaynaklara göre. daha çok teknik bilgi ama bahsedeyim yine de.
motor kısmı hariç temizlenir olmalı
devrilmeyi engelleyen altlıklılar oluyormuş onlar tercih edilmeli imiş
dizaynı hijyenik olmalı, süt iç parçalar ile direkt temas halinde olmamalı
taşınması pratik olmalı
eğer manuel alacaksanız tek elle kullanılabilir olmalı

neden süt pompası derseniz de
sütünüzü depolayabilmek baş neden tabii ki özellikle çalışan anneler için önemli ama çalışmıyorsanız bile ikiz veya çoğul bebek annesi iseniz kesinlikle ihtiyacınız olacaktır.
meme başları ile dost oluyor süt pompaları yani bebekle direkt temasta yanlış emme vs gibi sebeplerden oluşan yaralanmalar, yıpranmalar daha az oluşuyor.
sütünüz azalmışsa veya az geliyorsa düzenli sağım ile arttırabilirsiniz.

sterilizatöre de gerek şöyle olacağını düşünüyorum sık sık kirlenecek o biberonlar kaplar vs hele ki ikiz bebeklerde sık sık kullanmanız gerekecek. kaynattığınızda veya elde yıkadığınızda ne kadar temiz olur güvenemiyorum ben çok açıkçası. o yüzden ihtiyaç olur ama tabi başka yöntemler de var masraf etmeyeyim derseniz tabii ki sizin kararınız.
sut pompasinin her turlu cok gerekli oldugunu dusunuyorum zaten manuel kullandi ablam cok sorun yasadi. Acitiyordu. Mutlaka elektrikli almami tavsiye ediyor. Tesekkurler avent cok tavsiye ediliyor

Ayy burasi ne bi güzel olmus:Dhepimize hayirli olsun yapanin emegine saglik.benim saolsun ablam bugun ten bebek diye bisey kesfetmis ondan yapicakmis isterseniz sizde bi bakin internetten mesela minyaturleri yapilip arkalarina birer miknatis takilip magnet yapilabilinir.ama ben hala biseyler almaktan korkuyorumm:KK42:bi 24 25 hafta olsundiyorum.kotu seyleri getirmek akla dogru degil ama napim.
Canim alma konusunda ben de surekli erteliyorum ama ben zaten coknayakta kalamiyorum. Ciktigimda bircok seyi almam gerekiyor. Bir de annemler doguma kadar belki bir ya da iki kez gelebilecekler onun icin kafamda olusturup ondan sonra cikip alayim diyorum. Bak hep aklimizda besikdi kiyafetti arabaydi bunlar vardi. Ama arkadaslar cok guzel ayrintilardan bahsetmisler. Ilk etapta unutulacak yada akla gelmeyecek seyler. Yada ben tecrubesizim yakinimda bu isleribbirlikte goturebilecegim kimse de yok onun icin fikirlerinizi tavsiyeleriniz cok onemsiyorum.
Bende korkuyorum canim her hafta erteliyorum biraz daha zaman gecsin diye aslinda cok agirlasmadan yapmak lazim hazirligi
galiba dogum haftalarimiz ayni. Saglikla zamaninda nasib etsin Rabbim hepimize tum bekleyenlere

H
Canim hosgeldin. Ay ne kadar guzel biz ikizlerle bile kendimizi cok sansli hissediyoruz. Senin daha guzeldir eminim. Kacinci ayindasin. Saglik durumun nasil. Cok guzel bir duygu cogul gebelik.
Dedigin beze bakacam mutlaka. Tesekkurler. Daha canta hazirligina gelemedim ama bol bol zibin diyorlar.

Hosbulduk canim ;) sanirim senle ayni haftadayiz:anneadayı: 21.hafta.evet cok heyecan verici Rabbim bizlere mucize yasatiyor ;) ücüz bekleyen cok yok bende ikiz bekleyen arkadaslarin muhabbetlerini takip ediyorum. Ins.hepimiz saglikla kucagimiza aliriz bebislerimizi:nazar: Arastirdikca,paylastikca yeni seyler ogreniyor insan.bizim icin onemli olan bebislerimizi buyuturken hayatimizi kolaylastiracak seyler,ben sut sagma makinesini lansinohun cift basliklisindan alacagim kullanan herkes cok memnun.sterilizasyon icin kesinlikle makine almayi dusunuyorum.cunku o kadar biberonu surekli kaynatmak zor olacak:eek: simdilik yavas yavas sekilleniyor bakalim.bende cok unutkanim bu ara not almak iyi oluyor. Bu baslik cok iyi oldu:KK54::KK15:

H

Hosbulduk canim :KK66: sanirim senle ayni haftadayiz:anneadayı: 21.hafta.evet cok heyecan verici Rabbim bizlere mucize yasatiyor :KK66: ücüz bekleyen cok yok bende ikiz bekleyen arkadaslarin muhabbetlerini takip ediyorum. Ins.hepimiz saglikla kucagimiza aliriz bebislerimizi:nazar: Arastirdikca,paylastikca yeni seyler ogreniyor insan.bizim icin onemli olan bebislerimizi buyuturken hayatimizi kolaylastiracak seyler,ben sut sagma makinesini lansinohun cift basliklisindan alacagim kullanan herkes cok memnun.sterilizasyon icin kesinlikle makine almayi dusunuyorum.cunku o kadar biberonu surekli kaynatmak zor olacak:eek: simdilik yavas yavas sekilleniyor bakalim.bende cok unutkanim bu ara not almak iyi oluyor. Bu baslik cok iyi oldu:KK54::KK15:
Amin xanim insaAllah saglikla huzurla aliriz o minikleri kucaklarimiza. Bir de haftalarini doldurduklarinda tabi ins.
sterilazasyon konusunda bak haklisin ikiser biberonlari olsa dort biberon bubsen de altiya cikiyor tabi :KK46:×3 ne guzel.
bu arada cinsiyetleri belli mi.tedaviyle mi oldu.
ayy kendimi etrafimda bana surekli soru sorup bunaltan teyzeler gibi hissettim. O kadar cok sormuslar ki bak dilime bile yapismis:KK53:

vebahargeldi vebahargeldi ben erzurumluyum canim bizim adette ilk doğumda kiz tarafi(anne-baba)bebek odasindan tutunda tirnak makasina kadar herşeyi alir bunada beşik takimi denir. saolsun annem almaya baslamis bende sirf o heyecani tatmak için Bİ kaç bisey alicam.sansliyim anliycagin:)ten bebek dediğim şeylerde tul çoraptan yapiliyormus denemek lazim

Amin xanim insaAllah saglikla huzurla aliriz o minikleri kucaklarimiza. Bir de haftalarini doldurduklarinda tabi ins.
sterilazasyon konusunda bak haklisin ikiser biberonlari olsa dort biberon bubsen de altiya cikiyor tabi :KK46:×3 ne guzel.
bu arada cinsiyetleri belli mi.tedaviyle mi oldu.
ayy kendimi etrafimda bana surekli soru sorup bunaltan teyzeler gibi hissettim. O kadar cok sormuslar ki bak dilime bile yapismis:KK53:

Cinsiyetleri 2 oglan 1 kiz,ogluslar trk yumurta ikizi ;) benim troidlerim calismiyo o da diger hormonlarimi bozmus,hormon tedavisi gordum ;) nasipte 3 bebis varmis. :KK54: Bakalim hayirlisiyla sureci bi tamamlasaydik muhtemelen ben senden once dogururum:eek: Allah yardimcimiz olsun ;)

Ay masaAllah subanAllah ne guzel ya valla Rabbimin sevgili kuluymussun bir batinda ne guzel. Yok yok zamaninda gelsinler onlar da. Erken olmaz ins.
Benim ikisi de oglan. 18 ile 20. Haftalar arasinda 15 gun biri kiz diye sevinmistik ama sonra ikisinin de oglan oldugu netlesti.
Cinsiyetleri 2 oglan 1 kiz,ogluslar trk yumurta ikizi :KK66: benim troidlerim calismiyo o da diger hormonlarimi bozmus,hormon tedavisi gordum :KK66: nasipte 3 bebis varmis. :KK54: Bakalim hayirlisiyla sureci bi tamamlasaydik muhtemelen ben senden once dogururum:eek: Allah yardimcimiz olsun :KK66:

vebahargeldi vebahargeldi ben erzurumluyum canim bizim adette ilk doğumda kiz tarafi(anne-baba)bebek odasindan tutunda tirnak makasina kadar herşeyi alir bunada beşik takimi denir. saolsun annem almaya baslamis bende sirf o heyecani tatmak için Bİ kaç bisey alicam.sansliyim anliycagin:)ten bebek dediğim şeylerde tul çoraptan yapiliyormus denemek lazim
ayni adet biz de de var sizinki kadar ayri tili olmasa da. Ama annemleri. Yasadigi yer kucuk bir yer oradan herseyi bulamiyorlar bir de benim herseyi begenmeyecegimi biliyorlar. Gelelim alisverisi oradan yapalim dediler. Ben o kiz tarafinin alacagini bile unutmustum aklima gelmedi ablam soyledi. Babam sen begen alalim diyor. Ama iste ben cok ayakta kalamiyorum. Alisverise gidip o da varmis ona da bakayim buna da bakayim diyecek luksum yok. Bir de dedigin gibi erken mi korkusu yasiyorum. Bir de ablam disinda yakin cevremde bana yol gosterecek olan yok. Hos ablam da memlekette ona da 10 sene oldu. Ozaman ben universite okuyordum yine yanlarinda degilim yani tecrubesizlik diz boyu
kucuk ayrintilari yapiyoar gibi geliyor annemler bakalim

Merhaba bayanlar
Bence alışverişinizi son haftalara bırakmayın.ben o kadar çok ağırlaştımki biraz yürüyeyim nefes nefese kalıyorum.son 1 aydır evden çok fazla çıkamadım.ben 20. Haftalarda alışverişe başladığımda herkes bişi diyodu yok çok erken yok son 1-2 hafta bir seferde alırsın.iyiki kimseyi dinlemeyip almışım.yavaş yavaş zamana yayarak aldım.hem maddi hem manevi beni yormadı.eğer şimdiye bırakmış olsaydım hem çıkıp alamazdım hemde maddi olarak bu kadar masrafı karşılayamazdım. Erken doğum riskim var sürekli dopplerde takiplerim yapılıyor ve çok büyük paralar harcıyorum.

günaydın kızlar, vebahargeldi vebahargeldi sensizim89 sensizim89 desteğiniz için sagolun..
Basin sagolsun hic bisey acini hafifletmez ama sadece bebegini dusunup kendini uzmemen gerekir. Seni cok iyi anliyorum yakin zamnadadegil bir kac srne onceydi bende erkek kardesimi kaybettim. Bizimkilerin de hic dayisi olamayacak. Annenin yeri bir baska ama bol bol dua et annen icin bebegin icin. Allah mekanini cennet etsin
sagol canım benim öyle hazırlık falan deyince bende ilk aklıma gelen şeyi yazıverdim sayfa biraz hüzünlü başladı:( ama burda cok güzel şeyler paylaşıcaz eminim.
ben bez olarak prima stok yapıyorum şuanda arkadaşlarım geldiklerinde bize bez getiriyolar:)
molfix göbek oyuntulu da cok güzel fikir ama hangi bezle başlarsak o bezle devam etmemiz gerekiyor popoları alışıyomuş çünkü..
ben yatak odama koymak için bir tane park yatak alıcam ikizler ilk doğduklarında birlikte yatabilirler. 2-3 aylık olduklarında odalarındaki beşiklerine alıştırmaya başlıycam şimdilik böyle plan yapıyorum ama sonra nolur bilemem:)

Günaydın kızlar alışveriş işini bekletmey in çünkü sonrasında ağırlasiyo insan ben nefes almakta bile zorlanır oldum her çıkmanız da bişeler alın derim ben ben hastane çanta mi hazırlamaya başladım yavrus lariminki hazır park yatak aldık ama henüz kurma dik şimdilik bizim Odamıza da kalcak sonra oda yaparız diye düşündük eksik hiç bitmiyor ama o kadar zevkli ki şunu da alıyim bunu da alıyim durumundayım ama artık ayakta duramıyor um çok fazla

vebahargeldi vebahargeldi canim ben erzurumdayim benim begenmeme gibi bir luksum maalesef yok burada da hrsy var ama İstanbul ankara kadar çeşit yok ve cookk pahali burada civil yada english homeden almak zorunda sin gecen bi hastane cikisi sordum 300tl dedi sook oldum anlayacagin bu şehir bebek kiyafetleri konusunda hayli tuzlu ablam ankarada ikizlere özel mağazalar old.söyledi olmazsa ablama para gonderirim bi kaç biseyde o alir:)

Back
X