arkaslar nişanlım şuan askerde ikinci üniversiteyi kazandı ve o olmadığı için işlemlerini ben takip ediyorum.anlamadıgım bir konu var..
üniversite kaydında lise diplomasının illa aslı mı olmalı çünkü mezun olduğu okul lise diplomasının aslını değil aslı gibidir yazan onaylı fotokopisini verdi bununla kayıt yaptırabilirmiyiz..
Bilgisi olan arkaslardan yardımm bekliyorumm
Bu cevap için sanırım çok geç oldu ancak bu konu hakkında merak edenler için belirteyim.
Lise diploması haricinde hiç bir belge (aslı gibidir yazılı onaylı fotokopiler dahil) üniversite kayıdı için geçerli değildir. Anladığım kadarıyla nişanlınız daha önce başka bir üniversiteye kayıtlıymiş. (yani mezun durumunda değil) Yapması gereken önceki kayıtlı olduğu üniversiteden kaydını sildirmek ve lise dipomasını almaktır.
üniversite lisans yıllarımda ikinci üniversiteye de başvurmuştum, harikaydı, çünkü öğrenci işleri son derece öğrenci dostu, her soruna güler yüzle cevap veriyorlar, telefonda olsun yüzyüze olsun fark etmiyor,
asla devlet üniversiteleri gibi zorluk çıkarma yok, ıvır zıvır yok şu belge yok ille de bu belge demiyorlar, sen kayıt paranı yatırdıktan sonra her şekilde yardımcı oluyorlardı, devlet üniversitesine de bir ton para harç veriyordum ama öğrenci işleri her sorduğum soruya ters cevaplarla ya da hiç telefonlara bakmamakla yanıt veriyordu.
birbaşkasının kayıt yapmasına ya da diplomanın aslının olmamasına asla bakmazlar, sorun yapmazlar
bu arada yanlış anlamamışımdır umarım ikinci üniversite: açık öğretimin ikinci üniversitesi oluyor değil mi, yani halihazırda bir üniversitede okurken sana verilen ikinci bir üniversitede okuma hakkı, bu da anadolu üniversitesi.