Cok teesekkur ederim cevaplarinjz icin :)İkinci öğretimim hic pisman olmadim sabah erken kalmadigim icin mutluyum . kucuk bir sehirde okuyorum ama benimle birlikte yurda gelen insanlarin arkasina takiliyorum falan yani korkacak birsey yok cnm bu arada bende ek yerlestrmeyle girdim iyi tercih yapmalisin
Tesekkur ederim cevaplariniz icin :)Bende ikinci öğretim okudum.Çok rahattı.Özellikle ders çalışmak için çokça vakit var.Sabah erken kalkma derdin yok.İyiki ikinci öğretim okumuştum :)
Icime cok rahatlaattiniz yahuİkinci öğretimim bence güvenlik açısından gecesi gündüzü farketmez çünkü saat o kadar da geç değil benimki 3-9 arasında idi
Ama su sorun var ben geç kalmaya ge c yatmaya başladım bu açıdan dengem bozulmuştu
Ama sen isterse n zamanı çok güzel kullanabiliyorsun
Şu an daha belli degil kilavuz aciklanmadi yerlesebilmis degilim ama size Allah soyletti diyerek kendi moralimi duzelteyim bariÖncelikle hayırlı olsun, İnşallah problemsiz, en iyi şekilde bitirirsin okulunu.
Bence geç çıkma olayı hem gideceğin şehre hem de kalacağın yerin okula uzaklığına bağlı. Ben de 2. Öğ. Okudum fakat devlet yurdunda kaldığım için neredeyse bir binadan çıkıp diğerine giriyordum, rahattı.
2. Öğretimin yukarıda arkadaşların da bahsettiği gibi avantajları da var ufak tefek dezavantajları da. Örneğin diğerlerinin saat 3-4 gibi dersi biter kalan vakitlerini istedikleri gibi degerlendirebilirler. Gezer, tozarlar. 2. Öğretimde ise zaten geç uyanırsin, kahvaltı hazırlanma derken ders saati gelir. Ee dersten de geç saatte çıktığın için tüm günün güme gider.
Normalleri sabah ilk derslerde uyuklarken sen son derslerinde uyuklayabilirsin :) ( ben ramazanda zorlanmistim. O zamanlar iftar erken saatte olduğundan ders saatine denk gelirdi. Bazı hocalar biraz zaman verirdi ama genel olarak dersten koştura koştura cikip kantin, Yemekhane vb. kuyruğuna girip aceleyle yemek yeyip tekrar derse dönmek zorunda kalırdık. Derste de ağırlık çöker uyuklardık .)
Genel itibari ile 2.öğ. ile normal arasında çok da fark yok.tekrar hayırlı olsun.
Aaa neden acaba ?Kesinlikle ikinci öğretim oku derim üni hayatı ikinci öğretimle anlarsın
Lise gibi sabahın köründe okula gitmen gerekmez.Aaa neden acaba ?
Ahaha teşekkur ederim :)Lise gibi sabahın köründe okula gitmen gerekmez.
Akşam okula gidersin gün içinde öğretmenler yorulduğu için erkenden bırakırlar. Gündüz dışarıda işlerini halledip gezme şansın var hatta derse 5 de girer 8de çıkarsın akşam hayatı da yaşarsın ilk iki yılın tadını çıkar sonra derslere sıkı sarıl.
Ahhhh keşke tekrar üni okuma şansım olsa ama evli barklı çocuklu kadın oldum :)
Başarılar dilerimmmm....
Istanbuldayim burada okumayi duaunuyorum ben lisede baska bolum okudum simdi baska bolum dusunuyorum o yizden ek puanda gelmedi simdi istddigim bolume puanim devlette yetmiyor , özelde burslu okuyacagim nasipse iste onda da harç sıkintisi yok diyorlar , bakacagiz artikBir tek harç ücreti fazla oluyor ama harika birsey ikinci ogretim..lisede erken kalkmalarin acisini çıkartırsın...aksam erken bile okula gidip arkadaşlarinla sohbet muhabbet edersin..bir cok avantaji var..ama sehir de onemli tabi
Klavuz aciklanmis galiba baktın mi boş kontenjanlara istediğin okulda var mı. 15 lira da ek tercih ücreti yatacakmis.Istanbuldayim burada okumayi duaunuyorum ben lisede baska bolum okudum simdi baska bolum dusunuyorum o yizden ek puanda gelmedi simdi istddigim bolume puanim devlette yetmiyor , özelde burslu okuyacagim nasipse iste onda da harç sıkintisi yok diyorlar , bakacagiz artik
Tesekkurler :)
Peki avantajlari deaavantajlari olarao neleri soyleyebilirisniz ?Ben universiteyi 2.ogretimde okudum. Aksam 5-12 arasindaydi
Sizde okuyup memnun olanlardansiniz demek ki :)bende ikinci öğretim okuyorum, bu yıl son yılım nasipse ve sabah erkenden kalkıp okula gitmemek o kadar güzel ki okul bitince mesleğe başlayınca acaba nasıl erken kalkarım diye dert ediyorum şimdiden :) sadece her yıl iki dönem bankaya gidip o yüksek tutarlı harcı yatırmak dışında ve bazı günler derslerin çok yoğun olduğu zamanlarda çıkışımız çok geçe kalınca, herkes dışarıda yada evinde biz okulda kaldık demek dışında hiç bir sorun yaşamadım :)
Tesekkurler :)Kuzenim 2.ci öğretim okuyor çokta mutlu yani 2.ci ogrtm daha iyi